X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , będę mieć synka ❤️
    Dostałam wyniki nifty , dziecko zdrowe !

A tak obstawiałam dziewczynkę 😅 muszę pousuwać wszystkie ubranka dla dziewczynek z koszyka zamówień :)

Stokrotka 86, Miamonia, niutek87, prosiulek, Paula2702, KaroKaro, Morwa, jaina_proudmoore, Aneta8, Pcosik_2, Kasiastaraczka, wariancja, Gosia Rumi, Aga12345, Alfa_Centauri, Ada. 31, dobuska, Selena, Jeheria lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Dziewczyny , będę mieć synka ❤️
    Dostałam wyniki nifty , dziecko zdrowe !

A tak obstawiałam dziewczynkę 😅 muszę pousuwać wszystkie ubranka dla dziewczynek z koszyka zamówień :)
    Cudowne wieści 🙂💗🐣

Nisia18 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia gratuluję!!! 💙 cóż za wspaniała wiadomość po drzemce 😃

jaina_proudmoore, Nisia18 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Nisia gratuluję!!! 💙 cóż za wspaniała wiadomość po drzemce 😃
    Też miałam drzemkę: w ogóle dziś mam dzień spania 😴😴

Aneta8 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz wizytę u mojej Pani dr 2.09 wiec sobie wyoglądam znowu dziecia😍
    Może już będzie widać co tam kryje między nogami 😁
    To dziwne, ale powiem wam ze ja mam taki spokój wewnętrzny, po tych prenatalnych w ogóle jakieś ciśnienie ze mnie zlazlo i autentycznie zaczynam się cieszyć ta ciąża, bo czuje ze wszystko będzie dobrze 🤷🏼‍♀️
    Oby moje przeczucie mnie nie zawiodło ☺️
    A co do wyprawki, to przyznam wam się szczerze, ze jak czytam co i ile czego trzeba kupić, to wpadam w panikę… i nie rozróżniam tych wszystkich ubranek, nie wiem jak wyglądają pół śpiochy i czym się różnią od zwykłych śpiochów, co to body kopertowe 😱 to mnie przeraża

jaina_proudmoore, Aneta8, Nisia18, dobuska lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia gratulacje 😍

Ja dziś mam gorszy dzień, wstałam koło 10, później przeszłam się do biedronki na mikrozakupy, zrobiłam obiad i o 16 poszłam spać na 2 godziny. Wstałam i wyszliśmy z mężem na krótki spacer,ale kompletnie nie mam siły i mnie muli..

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to że luty 2022 będzie należał do chłopaków 😉

Dziewczyny, zazdroszczę wam tych drzemek- u mnie ostatnio nie ma opcji żebym zasnęła w ciągu dnia.

W ogóle coś kiepsko się czuję i fizycznie i psychicznie. Na poprawę humoru zjadłam śliwkę (jakoś mega mi ostatnio smakują) i posłuchałam ❤️ bobasa. Mąż mi marudzi że dzieciaka straszę ale serio, nie mogłam się powstrzymać. Jak tylko usłyszałam serduszko i upewniłam się że bobas dalej tańczy w środku od razu poczułam się lepiej 🙂

Mąż ma ostatnio sporo stresa i zapiep... w pracy, a że pracuje zdalnie to ja to wszystko słyszę i widzę. I średnio to na mnie działa chociaż jak go znam to i tak za wiele po sobie nie pokazuje żeby mnie nie martwić. Eh ta praca w korpo... Najchętniej rzuciłabym to wszystko i chociaż na tydzień wyjechała w jakieś odludne miejsce, w środek lasu czy coś takiego.

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuję namierzyć bobasa od wczoraj bo też chciałam sama siebie podnieść na duchu i nie umiem znaleźć. Z jednej strony mówię sobie 'spoko, pewnie odwrócił się do mamusi tyłkiem' a z drugiej lekki strach jest. Mam naprawdę gorsze dni ostatnio, jeszcze mąż tak mi działa na nerwy ze najchętniej bym go wyrzuciła za drzwi. Nawet oddycha za głośno ostatnio a ja strasznie szybko się denerwuję w tej ciąży 🙈
    Też najchętniej wyjechałabym gdzieś żeby odpocząć, a nie ma niestety kiedy :(
    W ciągu dnia też jestem strasznie senna i przymulona ale nie umiem zasnąć w ogóle. :|

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia, mam dokładnie tak jak ty😁 też mnie wszystko denerwuje. I wszyscy...

Co do pomiaru tętna to też się chwilami naszukam. Tzn wiem gdzie jest bobas ale czasami tak się odwraca że nic poza jego ruchami dłuższą chwilę nie słyszę. I też rusza się tak szybko że detektor często nie jest w stanie zaczynać wartości bicia serduszka. Twój pewnie też ma swoją ulubioną pozycję, może np. przykładasz detektor do jego stopek i dlatego nie słyszysz 🙂

16-01-2022 - synek💙
  • Ada. 31 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik Nifty z lekkim opóźnieniem ale jest zdrowa dziewczynka ☺☺☺

Stokrotka 86, Miamonia, Gosia Rumi, Pcosik_2, niutek87, wariancja, KaroKaro, Aneta8, Nisia18, jaina_proudmoore, Alfa_Centauri, Morwa, Kasiastaraczka, prosiulek, Aga12345, dobuska, Selena, mk_bambino, Pimka, Paula2702, Jeheria lubią tę wiadomość

2nn3sek2xz2xrja4.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.31 wspaniale, coraz więcej dziewczynek - ja pewnie też zasilę grono damskie - tak ostatnio czuję :)
    Stokrotko - ja totalnie nie wiem gdzie jest bobas 🙈

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, Nisia - gratuluję!!!! 🎊🎉💖🌠🎇💚 Juhuuu - same dobre wieści! 💚 I kolejne brzuszki zyskały imiona (lub choćby określenie ich rodzajem 😁) Wspaniale 😍

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia, Stokrotka - ja mam dokładnie to samo z tymi nerwami 😕 Ooooch i to tak strasznie! A mąż jeszcze dokłada mi do pieca, zamiast zejść z drogi 😕 Ale dzisiaj przesiedziałam sobie cały dzień u mamy i już mi lepiej 😊💚
    I też chodzę taka skapciała, senna i bezsilna jakbym była wiecznie po nieprzespanej nocy. I ponoć wyglądam też jak trup. Nawet siedzenie mnie męczy - czuję że muszę położyć głowę, ale zasnąć raczej nie zasnę. - Myślę że pogoda dokłada swoje, bo ewidentnie to zbiorowa epidemia... 😐

6sutvkcboyyy654c.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada. 31 wrote:
    Mam wynik Nifty z lekkim opóźnieniem ale jest zdrowa dziewczynka ☺☺☺

Aaa wspaniale! Gratulacje 💗

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuski 💙🎀 pytanie do tych z was robila badanie Nifty. Ile czekalyscie na wynik dzisaj mija 8 dzien jak pobrali krew a ja nadal nie mam wyniku… Ile czekalyscie na rezultat 🙈🙈 Juz na szpilkach siedze 😂😂🙏🤔🙃🥴

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje 💛💚💙
    Ada , gratuluje dziewczynki !
    U mnie dziewczynka będzie druga w kolejce , już sobie zabukowałam tam u góry 😃😃

Dzisiaj próbowaliśmy z mężem wybrać imię , pech u niego w rodzinie prawie sami faceci wiec wyboru dużego nie mamy 🤷🏼‍♀️
    Już grzebalam na necie za ubraniami , a w sobie powiedziałam ze jadę coś pomacać jak go mój mąż mówi, na żywo w sklepie ;)

Używanych tez kupię , nie czarujmy się , pierwsze dziecko kosztuje fortunę:)

Gosia Rumi, Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej Mamuski 💙🎀 pytanie do tych z was robila badanie Nifty. Ile czekalyscie na wynik dzisaj mija 8 dzien jak pobrali krew a ja nadal nie mam wyniku… Ile czekalyscie na rezultat 🙈🙈 Juz na szpilkach siedze 😂😂🙏🤔🙃🥴

Ja pewnie będę mało obiektywna , bo Nie w pl , ale czekałam 5 dni roboczych plus weekend , dokładnie od tamtej środy do dzisiaj .

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Ja pewnie będę mało obiektywna , bo Nie w pl , ale czekałam 5 dni roboczych plus weekend , dokładnie od tamtej środy do dzisiaj .

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim super wyników :) jeszcze tylko Kalcia czeka na wynik Nifty czy ktoś jeszcze? Oby szybko wysyłali. Dla mnie każdy dzień był mordęgą.

Ja akurat bardzo polecam śpiworek do fotelika. Mam taki śpiwor do gondoli, który można tez skrócić i stosować w foteliku. Pasuje tez do spacerówki. Nie miałam z nim większych problemów, ale my akurat nie zabieraliśmy noworodka w żadne długie trasy tylko tyle co do lekarza.
    Tak sobie myśle, ze jeśli nasze dzieci urodzą się w lutym, to w zasadzie w marcu powinno już się zrobić trochę cieplej, więc może nie warto kupować na wyrost bardzo ciepłych ubranek zimowych, bo mogą się nie przydać. Oby w tym 2022 szybko przyszła ciepła wiosna, to będziemy się cieszyć długimi, beztroskimi spacerkami :)

Gosia Rumi, Nisia18, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Ada. 31 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    U mnie dzis wynik w 8 dniu

2nn3sek2xz2xrja4.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ