X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Ja pewnie będę mało obiektywna , bo Nie w pl , ale czekałam 5 dni roboczych plus weekend , dokładnie od tamtej środy do dzisiaj .
    Ja tez nie w Polsce bo w Anglii he he … dziś popołudniu dzwoniłam i pani powiedziała ze myśli ze jutro będą najpóźniej w piątek ..bo jeśli nie to przedłuży się do wtorku bo unas jest wolny poniedziałek 🙈🙈i chyba mnie coś trafi 🥴🥴

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Gratuluję wszystkim super wyników :) jeszcze tylko Kalcia czeka na wynik Nifty czy ktoś jeszcze? Oby szybko wysyłali. Dla mnie każdy dzień był mordęgą.

Ja akurat bardzo polecam śpiworek do fotelika. Mam taki śpiwor do gondoli, który można tez skrócić i stosować w foteliku. Pasuje tez do spacerówki. Nie miałam z nim większych problemów, ale my akurat nie zabieraliśmy noworodka w żadne długie trasy tylko tyle co do lekarza.
    Tak sobie myśle, ze jeśli nasze dzieci urodzą się w lutym, to w zasadzie w marcu powinno już się zrobić trochę cieplej, więc może nie warto kupować na wyrost bardzo ciepłych ubranek zimowych, bo mogą się nie przydać. Oby w tym 2022 szybko przyszła ciepła wiosna, to będziemy się cieszyć długimi, beztroskimi spacerkami :)
    tu masz racje kochana . Przez pierwsze dni to miałam tylko jakieś doły albo nerwy . A potem przelałam to w ogarniania domu i tak zasowam do dziś . Było generalny dzień ogrodu potem porządki i przebranie ciuchów a jutro dalsze pranie i mycie okien 😂🙈

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada. 31 wrote:
    U mnie dzis wynik w 8 dniu
    umnie z dniem pobrania jutro będzie 9 dzień 😍

• dobuska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, podziwiam Was za gotowe listy wyprawkowe. Ja oprócz kilku zakupów na piękne oczy, nie mam nic konkretnego. A i zamówiłam jeden bambusowy kocyk na allegro. I mam wózek. Wow :D
    Ja mam wizytę 4 września, ale ja się chyba wpisałam na listę z tego co pamiętam, więc w przyszłym tygodniu znowu do laboratorium.
    Przez dwa dni pochodziłam do pracy i dzisiaj wzięłam urlop, bo tak mnie wszystko boli. Mam teraz taką pracę, że nic nie mogę robić zdalnie, muszę to ogarnąć na miejscu.
    No i według kilku aplikacji zaczynam dzisiaj 5 miesiąc i powinnam już czuć mocne ruchy, ale to drugie to chyba trochę na wyrost. Tzn na innym wątku koleżanka w kilka dni starszej (i pierwszej) ciąży już czuje mocne ruchy, ale to naprawdę jest różnie.
    Wy już czujecie ruchy? Ja mam czasami wrażanie, że mnie tak stuknie od środka, ale nawet nie mam pewności, ze to moja mała.

Morwa nie zmieniłam na głównej stronie, ale Oliwki już nie będzie, bo nam się odwidziało to imię.:D Na razie mamy inne typu i próbujemy się z nimi oswoić. :D
    Dobrze, że Twój mąż zachował spokój. :D Ale zazdroszczę tego detektora w takich momentach jak słuchacie jak maluchy fikają.:)

Stokrotka, matko ja ja Cię rozumiem!!! Wzrusza mnie tylko moja córka na USG, ale reszta świata (poza mężem przez większość czasu) wyprowadza mnie z równowagi co chwilę!

Miamonia ja jem przed 22, bo przy cukrzycy tak trzeba, więc nie wiem. Może też zjedz?

Nisia, gratuluję!!!! Czyli obstawiałaś odwrotnie niż ja. Na początku w takiej sytuacji niezły szok, co nie? :D Najważniejsze, że chłopak zdrowy! <3

Pcosik, witaj w klubie. Ja w internecie znalazłam ściągę, jak nazywa się jakie ubranko i trochę już rozumiem :D

Ada gratuluję!!! No i witaj w niewielkim klubie #teamgirls :D

Alfa_Centauri masz rację. Na przykład taki gruby kombinezon może się przydać na góra dwa miesiące (ale ja mogę urodzić jeszcze w styczniu, więc też nie ma co kupować tych ciepłych rzeczy za dużo.

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Nisia18, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Warszawianka Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie wszystko dobrze, miałam silne krwawienia, które aktualnie ustały. Wczoraj na USG też ok.
    Czytam Was często, nie kupiłam jeszcze nic z wyprawki ani ubrań ciążowych, po tych krwawieniach tak bardzo bałam się, że coś jest nie tak.
    Dobruska - chyba jestem w podobnym czasie ciążowym co Ty, to moja pierwsza ciąża, też jeszcze nie czuje ruchów, wczoraj ginekolog powiedział, że to za wcześnie. Czasem mi coś bulgocze i przelewa się w brzuchu, ale myślę, że to nadreaktywność jelit.

16uddqk3eylk776c.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawianka wrote:
    Cześć dziewczyny, u mnie wszystko dobrze, miałam silne krwawienia, które aktualnie ustały. Wczoraj na USG też ok.
    Czytam Was często, nie kupiłam jeszcze nic z wyprawki ani ubrań ciążowych, po tych krwawieniach tak bardzo bałam się, że coś jest nie tak.
    Dobruska - chyba jestem w podobnym czasie ciążowym co Ty, to moja pierwsza ciąża, też jeszcze nie czuje ruchów, wczoraj ginekolog powiedział, że to za wcześnie. Czasem mi coś bulgocze i przelewa się w brzuchu, ale myślę, że to nadreaktywność jelit.
    To dobrze, że wszystko u Ciebie okej! Najadłaś się strachu! :)

No ja czuję muskania jak leżę spokojnie na boku, ale żeby czuć konkretne ruchy to jeszcze muszę poczekać. :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży czułam ruchy już tak regularnie od 20-21 tygodnia. Teraz czułam tylko raz i do tej pory nic, ale jest jeszcze wcześnie więc czekam z cierpliwością kiedy będą codziennie 😀

dobuska, Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska - zjadłam przed 22, Pani w labie mówi, że powinnam zjeść o 18 żeby cukry były niskie, mówię jej że po co, to nie o to chodzi... Czy oni naprawdę nie rozumieją, że nie zależy mi na tym żeby były niskie- tylko żeby wynik wyszedł nieprzekłamany? Masakra, nawet tam się zirytowałam 🙈😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 08:34

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dobuska - zjadłam przed 22, Pani w labie mówi, że powinnam zjeść o 18 żeby cukry były niskie, mówię jej że po co, to nie o to chodzi... Czy oni naprawdę nie rozumieją, że nie zależy mi na tym żeby były niskie- tylko żeby wynik wyszedł nieprzekłamany? Masakra, nawet tam się zirytowałam 🙈😂
    Masakra... jaki dramat. Nawet tego nie skomentuje. Już pomijam fakt, że przy tak długiej przerwie może wystąpić efekt odbicia i cukier z głodu może wyjść dużo wyższy niż miałabyś normalnie na czczo.

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia, kciuki za wyniki!

a012319090.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, ta Twoja aplikacja coś przekłamuje😉 w pierwszej ciąży ruchy dziecka można poczuć zazwyczaj między 18-20 tc i to raczej nie jakieś intensywne🙂 w każdym razie ja narazie jeszcze ich nie czuję (poza jednym razem gdy dzidzia zareagowała na męża). W ogóle to tak patrzę na swój brzuch i chociaż sporo urósł to i tak w normalnym ubraniu tej ciąży po mnie nie widać. Czy wy też tak macie?

Warszawianka- super że już nie ma krwawień🙂

Miamonia, no ręce opadają...14 godzin niejedzenia w ciąży? Chyba to jakiś żart...i nie wiem czy dobrze pamiętam ale ty chyba też masz cukrzycę? Przecież w takiej sytuacji to mogłoby ci się coś stać. Ja przed ciążą jak miałam badania na czczo to jadła kolację o 20-21 i rano pobierałam krew tak do 8. Teraz jem o 22 zgodnie z ustaleniami i rano robię pobranie. Dzisiaj też byłam na morfo i moczu. I zaraz po pobraniu poszłam coś zjeść bo zauważyłam że przy długich przerwach cukry mi spadają poniżej 70.

Warszawianka lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Ja tez nie w Polsce bo w Anglii he he … dziś popołudniu dzwoniłam i pani powiedziała ze myśli ze jutro będą najpóźniej w piątek ..bo jeśli nie to przedłuży się do wtorku bo unas jest wolny poniedziałek 🙈🙈i chyba mnie coś trafi 🥴🥴

No właśnie sobie przypomniałam jak już napisałam post , chciałam się poprawić ale tylko zacytowałam swój post 😅
    Wszystko będzie dobrze ✊🏻✊🏻

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dobuska, ta Twoja aplikacja coś przekłamuje😉 w pierwszej ciąży ruchy dziecka można poczuć zazwyczaj między 18-20 tc i to raczej nie jakieś intensywne🙂 w każdym razie ja narazie jeszcze ich nie czuję (poza jednym razem gdy dzidzia zareagowała na męża). W ogóle to tak patrzę na swój brzuch i chociaż sporo urósł to i tak w normalnym ubraniu tej ciąży po mnie nie widać. Czy wy też tak macie?

Miamonia, no ręce opadają...14 godzin niejedzenia w ciąży? Chyba to jakiś żart...i nie wiem czy dobrze pamiętam ale ty chyba też masz cukrzycę? Przecież w takiej sytuacji to mogłoby ci się coś stać. Ja przed ciążą jak miałam badania na czczo to jadła kolację o 20-21 i rano pobierałam krew tak do 8. Teraz jem o 22 zgodnie z ustaleniami i rano robię pobranie. Dzisiaj też byłam na morfo i moczu. I zaraz po pobraniu poszłam coś zjeść bo zauważyłam że przy długich przerwach cukry mi spadają poniżej 70.
    Oficjalnie cukrzycy jeszcze nie mam, ale jestem na granicy - dlatego dziś zrobiłam te dodatkowe badania i pójdę z nimi do rodzinnego i do diabetyka najprawdopodobniej. Wolę mieć rękę na pulsie 😁
    I mam tak samo z ubraniami, czasem wyglądam jakbym po prostu była grubsza 🤷🏻‍♀️
    Nadal nie umiem znaleźć bąbla detektorem! Tylko słychać jak pływa i macha wszystkim czym się da, jak za parę dni nie znajdę to się naprawdę będę stresować 🙄🙈

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze że pilnujesz cukru🙂

A jaki masz detektor? Może jakiś wadliwy egzemplarz? Myślę że nie powinnaś się nim za bardzo sugerować. Odłóż go może na tydzień, dwa. Ja że swojej strony mogę tylko podpowiedzieć ze mój bobas nadal jest dosyć nisko. Jest prawym dole mojego brzucha, znacznie poniżej pępka. I chociaż wiem gdzie jest to i tak nie zawsze od razu chce mi się dać złapać 🙂

Dziewczyny, od tygodnia zauważyłam że jakoś bardziej wypadają mi włosy. Nie jest to jeszcze dramat ale jest gorzej niż zwykle. To by było na tyle jeśli chodzi o te mity że w ciąży włosy są piękne i gęste 😁

16-01-2022 - synek💙
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam sonoline B
    Już w 7 tygodniu znajdowałam tętno a teraz nie umiem 🙈
    Jestem prawie pewna że maluszek ma mamę w tyłku i jej go wystawia 😂

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    na początku napiszę tyle, że PODZIWIAM wszystkie kobietki, które jeszcze pracują. jesteście wielkie!

bo ja działam w trybie zombie jak automat :D
    to chyba tez wina i hormonów i zmiany pogody na mocno jesienną.

nawet wyjście na zakupy to dla mnie rzecz do odhaczenia, nie wiem o co chodzi :/
    po prostu robię wszystko z musu, albo i nie robię tego co zaplanuje.

dziś idę na paznokcie do kosmetyczki, nawet tam mi się nie chce iść. znamy się długo, nie mówiłam jej o ciąży jeszcze i jakoś mi się nie chce chwalić - nie wiem co mi się za styki w głowie przepaliły.

w nocy po raz pierwszy nie mogłam długo zasnąć i kręciłam się jak kurczak na rożnie. najwygodniej mi się śpi na plecach obecnie.

Jeszcze nie umówiłam się do diabetologa, bo ten do którego chce iść, nie przyjmuje obecnie. potrzebna mi osoba, która coś pogada, a nie da ulotki, glukometr i nara- koniec tematu.

Stokrotko - a sprawdź może TSH bo teraz mi skoczyło i włosy też trochę mocniej wypadają. do tej pory były lepsze niż zawsze. :)

Warszawianko - współczuję stresów :( obyś teraz odpoczywała i miała spokojną głowę.

Kalcia - wynik NIFTY jest do 10 dni roboczych chyba, ale wiem, to trwa jak wiecznooooość. trzymamy kciuki!

dziewczyny drogie, każda z nas jest inna, pamiętajcie to zarówno w temacie ruchów, jak i sprawach indywidualnych.u mnie zaczęło się od uczucia bulgotania, teraz czasem coś iska w brzuchu, ale nie zawsze. wczoraj mąż sprawdzał co słyszy - powiedział, że rumakowanie i przelewanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 10:53

Warszawianka, Selena lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawianka cieszę się, że wszystko u Ciebie dobrze! Oby już tak zostało 😚

Kalcia, czekamy na wyniki niecierpliwie razem z Tobą! ✊🏻🍀

Dobuska, ja jeszcze nie czuję ruchów, tylko od czasu do czasu takie lekkie muskanie od środka. Czasem zagilgicze i aż się uśmiechnę 🥰 mam nadzieję, że to nie moje jelita płatają mi figla 😆

Zmieniłam termin cytologii i idę jutro. A dziś w paczkomacie czeka już na mnie pierwsza paczuszka z Vinted 🤗
    Dziś mam chyba dzień flaka. Bardzo to zmienne u mnie.
    Wczoraj przyjaciółka zapytała czy planuje baby shower. I zaczęłam o tym myśleć 😃 jakie Wy macie podejście to takiej imprezy?

jaina_proudmoore, Warszawianka lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby shower to super sprawa ogólnie jeśli masz większą liczbę koleżanek/przyjaciółek. Jeśli masz możliwość i chcesz organizować albo ktoś chce Ci zorganizować to ja szłabym w ciemno na tak:)
    Zawsze babskie spotkanie w większym gronie a już niedługo nie będziesz miała na takie tyle czasu 🤭
    Ja rezygnuję z takiego pomysłu bo mam jedną przyjaciółkę jeszcze z czasów liceum a z resztą kontakt się urwał. A dziewczyn z pracy nie chcę widzieć... 🙈
    Mąż znalazł bąbla. Powiedział że jak się nie pokaże to nie kupimy mu ładnego wózka tylko jakieś "badziewie bez amortyzatora" i pyk, pokazał się na sekundę, zniknął i za chwilę przypłynął znów 😂🙈

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Gosia Rumi, Morwa, Selena lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:

W pierwszej ciąży rzeczywiście ruchy czułam już koło 18/19 tygodnia, teraz liczyłam, że będą wcześniej ale jak narazie były takie "przepłynięcia" ale kilka razy i to bardzo delikatne także dalej czekam :D

Jeśli chodzi o brzuch to zdecydowanie wcześniej widać go teraz niż w pierwszej ciąży wtedy taki miałam kolo 5/6 miesiąca. W ciuchach może rano aż tak nie widać ale już po południu i wieczorem widać.

Badania robiłam ale normalnie jadłam kolację koło 21, nie wyobrażam sobie żeby przy cukrzycy mieć tak długo przerwę, albo jak rano jeszcze pojawiają się u kogoś mdłości.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Baby shower to super sprawa ogólnie jeśli masz większą liczbę koleżanek/przyjaciółek. Jeśli masz możliwość i chcesz organizować albo ktoś chce Ci zorganizować to ja szłabym w ciemno na tak:)
    Zawsze babskie spotkanie w większym gronie a już niedługo nie będziesz miała na takie tyle czasu 🤭
    Ja rezygnuję z takiego pomysłu bo mam jedną przyjaciółkę jeszcze z czasów liceum a z resztą kontakt się urwał. A dziewczyn z pracy nie chcę widzieć... 🙈
    Mąż znalazł bąbla. Powiedział że jak się nie pokaże to nie kupimy mu ładnego wózka tylko jakieś "badziewie bez amortyzatora" i pyk, pokazał się na sekundę, zniknął i za chwilę przypłynął znów 😂🙈

też mam kilka koleżanek, takich sprawdzonych ;) także nie planuje na razie takiej imprezy.
    a to pływaczek jeden, uśmiałam się z końcówki tego co napisałaś :D
    mi dr mówił we wtorek, że obecnie dzidzia zajmuje się pływaniem ;)

ps. 7 września idę do diabetologa, wcześniej brak miejsc- na obecną chwile. ale spokojnie, pilnuje jedzenia regularnie i tego co jem :)

Aneta8, Miamonia, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ