Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobuska - jesteś w stanie mi powiedzieć jaki odcień zieleni ma ten wózek który kupiliście? 😊
Bo na zdjęciach wygląda wspaniale, ale jak widziałam próbnik w sklepie nie byłam do końca przekonana, jak wygląda na żywo?
Bo wahamy się między tym a granatowym... Myślę że jakby pojawiła się dziewczynka to granatowy wózek też będzie okej, jak uważacie?
Jakiś różowy kocyk w środku by pasował może 🥰 -
Stokrotka to dobrze, ale wystraszyła mnie jeszcze myśl, ze koleżanka już czuje całkiem wyraźnie. Ale jak u Was jest podobnie jak u mnie to już jestem totalnie spokojna.
Miamonia no jak Ci powiem, ze to butelkowa zieleń, to Ci nie pomogę mi się podobał, ale to kwestia gustu na pewno. Granatowy wozek dla dziewczynki również pasuje. Widziałam na żywo tez ten granatowy i wyglądał pięknie. A poza tym granatowych jest mnóstwo jako używanych w świetnym stanie.Miamonia, jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Miamonia wrote:Dobuska - jesteś w stanie mi powiedzieć jaki odcień zieleni ma ten wózek który kupiliście? 😊
Bo na zdjęciach wygląda wspaniale, ale jak widziałam próbnik w sklepie nie byłam do końca przekonana, jak wygląda na żywo?
Bo wahamy się między tym a granatowym... Myślę że jakby pojawiła się dziewczynka to granatowy wózek też będzie okej, jak uważacie?
Jakiś różowy kocyk w środku by pasował może 🥰
ja też rozważam kolor granatowy, podoba mi się też szary, ciemno szary z dodatkami
każdy ma swój gust, swoje wyobrażenia też czy marzenia w tym temacie.
także jak się coś podoba to braćdobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Mój mąż się zakochał w granatowym, bo właśnie ten widzieliśmy na żywo. Ma sentyment bo nasze pierwsze auto było granatowe więc fura malucha chyba też taka będzie 😂
Co do ruchów, to ja czasem poczuję tylko lekkie bąbelki. Najbardziej je czuję po jedzeniu jak leżę, wtedy Maluch chyba fika 🤭jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Ja jeszcze w łóżeczku 😁
Śniadanie już zjadłam, ale musiałam położyć się znowu
Ja też mam tak,że do większości czynności muszę się zmuszać...nic mi się nie chce,ech
Dziś mi się śnił Bobasek,że już się urodził,a my nic nie mieliśmy... czas spisywać wyprawkę i coś powoli kompletować
Warszawianka dobrze,że krwawienia ustałyjaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
wczoraj dzwoniła do dobra mnie koleżanka z pracy.
trochę pogadałyśmy
powiedziała mi, żebym jej przesłała listę wyprawkową to mi wykreśli część - czego nie potrzebuje a wydaje mi się, że jest potrzebne hehe dobre dobre nie ma takiej opcji!
za tydzień idę do koleżanki na plotki plus małe szkolenie (urodziła w lutym), ale nie wiem czy mój kalafior ogarnie tyle info. 😂😂😂 -
jaina_proudmoore wrote:wczoraj dzwoniła do dobra mnie koleżanka z pracy.
trochę pogadałyśmy
powiedziała mi, żebym jej przesłała listę wyprawkową to mi wykreśli część - czego nie potrzebuje a wydaje mi się, że jest potrzebne hehe dobre dobre nie ma takiej opcji!
za tydzień idę do koleżanki na plotki plus małe szkolenie (urodziła w lutym), ale nie wiem czy mój kalafior ogarnie tyle info. 😂😂😂
A umówmy się, każda z nas kupi przynajmniej jedną niepotrzebną rzeczjaina_proudmoore, Stokrotka 86, Miamonia lubią tę wiadomość
-
Jaina, faktycznie powinnam zbadać TSH. Ogólnie zawsze miałam ok, a poprzedni wynik z lipca był idealny ale poproszę we wtorek dr o skierowanie.
Dobuska, my tez juz wkrótce poczujemy ruchy🙂 ja to jak narazie bardziej jelita niestety czuję 😁
Jeśli chodzi o kolor wózka to ja uważam że większość kolorów ( może poza różowym) pasuje i dla chłopców i dziewczynek. Chcę jakiś jedno, ewentualnie dwu kolorowy, żeby dla następnych dzieci też jeszcze posłużył bez względu na płeć 😉 bo liczę że Wiktor nie będzie jedyny. Ogólnie to jak mój mąż powiedział teściowej o in vitro to wspomniał też że jest szansa że będzie jeszcze dwoje dzieci ( bo mamy 2 zarodki jeszcze zamrożone). Szansa, ale nic pewnego bo to nie taka prosta i oczywista sprawa. Ona to aż się za głowę złapała że chcielibyśmy 3 dzieci. Rany, ja nie wiem co ci ludzie mają w głowach. Troje to już za dużo? To taki dramat? My zanim dowiedzieliśmy się że mamy problem z naturalnym zajściem w ciążę chcieliśmy mieć właśnie 2-3 dzieciaków. Dla nas to jest właśnie super sprawa. Rozumiem że ktoś z różnych powodów może mieć inne podejście ale mam wrażenie że zaczyna się dziwnie podchodzić do osób które mają więcej niż 2. W mojej pracy np. koleżanki mają po 1 i nie chcą więcej.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka, nie dogodzisz wszystkim. Jak ktoś ma jedno to go cisną żeby miał więcej, a jak ktoś chce więcej to się dziwią 🤦🏻♀️
Nawet jakbyście chcieli 12 to przecież nic im do tego! 😁Stokrotka 86, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Miamonia wrote:Stokrotka, nie dogodzisz wszystkim. Jak ktoś ma jedno to go cisną żeby miał więcej, a jak ktoś chce więcej to się dziwią 🤦🏻♀️
Nawet jakbyście chcieli 12 to przecież nic im do tego! 😁
Miamonia, wiem, ale jakaś bardziej drażliwa jestem 😁
Moja rodzina z kolei do ciąży podeszła w zasadzie dziwnie. Rodzice to nadal zachowują się jakby nic się nie stało. Tata tylko pogratulował ale jak rozmawiamy to ani razu nie zapytali jak się czuję i czy wszystko ok. Tylko próbują mnie zadręczać problemami rodzinnymi i kwestia mojego brata.
Siostra z kolei bardzo się ucieszyła, ale ona to myślała że my z wygodnictwa nie mamy dzieci bo tak to odkładamy...
Z kolei rodzina męża już wyjechała z dobrymi radami co MUSIMY zrobić/kupić plus standardowe opowieści z krypty ( jak to Jaina określiła) z ich życia podczas ciąży. Wcześniej nam radzili jak zajść w ciążę 😁 normalnie złoto nie rodzina😉Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotko, moja teściowa ze swoją siostrą złapały się za głowę i zaczęły panikowac, jak im powiedziałam, ze chce rodzic naturalnie.
(Gdzie sama tak rodziła)
Także mnie już nic nie zdziwi. Serio 🤣Stokrotka 86, Miamonia, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Stokrotko, moja teściowa ze swoją siostrą złapały się za głowę i zaczęły panikowac, jak im powiedziałam, ze chce rodzic naturalnie.
(Gdzie sama tak rodziła)
Także mnie już nic nie zdziwi. Serio 🤣
Normalnie ryknęłam śmiechem jak to przeczytałam 🤣dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Jaina włącz dyktafon 😂 ja jak idę do lekarza to wszystko nagrywam,bo jak mowi to jeszcze ok,ale wyjdę z gabinetu iiii co proszę?? 😁
Stokrotka 3 dzieci super sprawa,my obydwoje z Mężem pochodzimy z rodzin 2+3,a ja to bym chciała nawet 2+4, ale nie wiem czy się wyrobimy
Teściowa powinna się cieszyć,że będzie mieć tyle wnuków
Moja babcia ma już 12 prawnucząt,nasze już liczone 😁
Co do dobrych rad to od przyjaciółek chciałabym ich słuchać,ale niekoniecznie od rodziny,np.od bratowej Męża...
U nas to samo od strony rodziny Męża,jego brat złota rada,jak zrobić dzieci,teraz ostatnio gadał z moim mężem o wózkach co musi mieć... jedynie co przyznał rację,że teraz kupił by używkęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 12:39
Stokrotka 86, Morwa, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Laski!
Podrzucam Wam MUST HAVE poporodowy!
https://moocha.pl/produkt/moja-mama-potrzebuje-twojej-rady/?gclid=CjwKCAjw95yJBhAgEiwAmRrutF9bznxBLLUL--ZYduO5ivpDreBUjR6OsULL_nBtWneqQ4JZ74BqNRoCSNwQAvD_BwE
🤭🤭🤭dobuska, Stokrotka 86, Aneta8, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Miamonia wrote:No nie mogę 🤦🏻♀️😂
Normalnie ryknęłam śmiechem jak to przeczytałam 🤣
Ja nie wiem, serio. 🤣 -
Jejciu to ja mam złotą rodzinę! Od strony męża też spoko, choć teściowa jak się dowiedziała, że in vitro troszkę chyba to przeżyła i powiedziała tylko „no trudno”. Nie wiem jakie ma do tego podejście, ale jest katechetką.. niemniej bardzo się cieszy i interesuje.
Co do wózków, to też mi się podoba ten Bebetto w butelkowej zieleni, ale ostatnio przykuł moją uwagę Junama Fluo Line w kolorze niebieskim 😁Stokrotka 86, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Warszawianka wrote:Cześć dziewczyny, u mnie wszystko dobrze, miałam silne krwawienia, które aktualnie ustały. Wczoraj na USG też ok.
Czytam Was często, nie kupiłam jeszcze nic z wyprawki ani ubrań ciążowych, po tych krwawieniach tak bardzo bałam się, że coś jest nie tak.
Dobruska - chyba jestem w podobnym czasie ciążowym co Ty, to moja pierwsza ciąża, też jeszcze nie czuje ruchów, wczoraj ginekolog powiedział, że to za wcześnie. Czasem mi coś bulgocze i przelewa się w brzuchu, ale myślę, że to nadreaktywność jelit.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 13:28
Aneta8, jaina_proudmoore, Jeheria, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość