Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka 86 wrote:Karo, chyba z tym rozmiarem 52 zrobię jak piszesz. Z tym że czytałam na różnych forach że szacowanie wagi dziecka przed porodem różnie wygląda 😁 i nie zawsze jest dokładne. A jaka kanapę zamowiliscie?🙂
Aneta, a kupujesz pojedyncze ciuszki czy raczej paczki?
Dobuska, no ja właśnie nie wiem sama jak z tym rozmiarem czy tak np. na wyjście ze szpitala to jednak ten 62 nie będzie za duży. Ja poważnie zastanawiam się nad 56. No w kropce jestem.
Dobrze że za miesiąc idziesz już na L4. I super że mąż nie czeka i ogarnia remont🙂 a ściany w jakim kolorze planujecie malować?
Dziewczyny, czy wy też macie ostatnio albo może miałyście problemy z zasypianiem? Ja ogólnie najchętniej kladlabym się o 21, ale o 22 muszę zjeść posiłek. Po posiłku się wybudzam i zasypiam dopiero ok. północy😐 potem ok. 8 ledwo się zwlekam bo muszę zjeść śniadanie żeby mi cukier za bardzo nie spadł.w ogóle zauważyłam że on jakoś od ok. Tygodnia bardziej spada. Wcześniej nawet jak posłałam dłużej to trzymał poziom. A dzisiaj wstałam ok 30 minut później niż zwykle i już tylko 69. A o 3:30 było 87... Normalnie gdyby nie to że mój mąż to śpioch i sowa to zażyczyła bym sobie śniadanie do łóżka na 8 rano😁
U mnie w rodzinie rodzą się duże dzieci, ale z drugiej strony na ostatnim USG mała była malutka. Sama nie wiem, czuję, że ten kombinezon to jakoś na ostatnią chwilę wybiorę.
A planujecie otulacz do fotelika? Fajne to jest i bezpieczne, bo w kurtce jeździć dziecko nie może, a tutaj tak fajnie przekłada się przez pas i bobo ogrzany całą drogę.
My w pokoju mamy inny kolor ścian, ale jedna ściana będzie jasnoszara i namalujemy na niej jakieś gwiazdki/chmurki bladoróżowe. Ale ten róż taki bardzo blady będzie.
I tak mam dokładnie to samo z tym spaniem. Czekam na insulinę do 22 ledwo i potem się rozbudzam i nie mogę spać. Najgorzej, jak w nocy się budzę na siku i potem mam miliard myśli.
Najgorsze z tymi rozmiarami jest to, że w jednym sklepie 56 jest duże, a w innym 56 malutkie i ja nie wiem jakie jest właściwe
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Dobuska miałam otulacz do fotelika i nam się nie sprawdził bo plecki się bardzo pociły. Może to kwestia tego konkretnego otulacza który mieliśmy, nie wiem. Wolałam małą nakryć grubym kocem albo nakryć kołderką. Bobas jak taki maleńki że spokojnie można go opatulić od szyi po same stópki. Dodam że do fotelika ubierałam córcie jedynie w jakiś cienki sweterek albo bluzę.Nigdy nie Zmarzła a gdy w aucie zrobiło się ciepło to szybko można było ja odpakowac 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 10:03
dobuska lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro wrote:Dobuska miałam otulacz do fotelika i nam się nie sprawdził bo plecki się bardzo pociły. Może to kwestia tego konkretnego otulacza który mieliśmy, nie wiem. Wolałam małą nakryć grubym kocem albo nakryć kołderką. Bobas jak taki maleńki że spokojnie można go opatulić od szyi po same stópki. Dodam że do fotelika ubierałam córcie jedynie w jakiś cienki sweterek albo bluzę.Nigdy nie Zmarzła a gdy w aucie zrobiło się ciepło to szybko można było ja odpakowac 🙂
A zapytam jeszcze o kocyk. Czy to prawda, żeby sobie odpuścić takie polarowe? Czy właśnie do takiego auta się przyda? Wszędzie te kocyki takie bambusowe czy muślinowe i też nie wiem czy warto inwestować.
Edit: Wymęczymy te obecne już mamy, zwłaszcza te zimoweWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 10:18
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Do auta czy do wózka polarowe są jak najbardziej w porządku. Cały czas masz bobasa na oku więc nie nakryje się nim sam tak, żeby mu to przeszkodziło w oddychaniu z kolei w domu zawsze używałam takiego bambusowego, a one są właśnie bardzo przewiewne i nawet jak dziecko się nim nakryje to swobodnie może oddychać😊 masz rację co do cen tych kocyków, są bardzo wysokie, ale ja np jeden taki pleciony bawełniany kupiłam TKMax za około 50zl ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 10:31
dobuska lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro wrote:Do auta czy do wózka polarowe są jak najbardziej w porządku. Cały czas masz bobasa na oku więc nie nakryje się nim sam tak, żeby mu to przeszkodziło w oddychaniu z kolei w domu zawsze używałam takiego bambusowego, a one są właśnie bardzo przewiewne i nawet jak dziecko się nim nakryje to swobodnie może oddychać😊 masz rację co do cen tych kocyków, są bardzo wysokie, ale ja np jeden taki pleciony bawełniany kupiłam TKMax za około 50zl ☺
Chociaż tylr już wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 11:00
-
Miamonia wrote:Dziewczyny, co do remontów!
Właśnie w castoramie jest promocja w sklepach stacjonarnych. Przy zakupie dwóch farb, druga tańsza puszka 50% taniej! Jestem ostatnio łowcą promocji ale może też skorzystacie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 11:13
jaina_proudmoore, Miamonia lubią tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
O tak body kopertowe musze dokupic bo nie mialam przy Macku a balam sie zwyklego body przez glowe, mialam za to kaftaniki
Mysle tez ze kombinezon lepiej 62, dzieciaki szybko rosna
Maciek mial na 2 mce rozmiar 68 a na 4mce 74
wiecie ze nie wiem jakie dziecie Wam sie trafi ale ja jakos zupelnie czasu bym nie znalazła na kupowanie ciuszków po porodzie, Maciek byl niecierpliwym dzidziusiem ciagle placzacym absorbujacym, ciagle na cycu i cale szczescie ze musialam tylko wyjac karton ze strychu, dostaje sukcesywnie ciuszki po siostry synku ktory ma teraz 3l. a Macius 15mcy
Jesli chodzi o szacowanie wagi to dla przykladu mojej przyjaciolce oszacowali 1dzien przed porodem w szpitalu 4600 a urodzila wczoraj 4400, u mnie zkolei 3500 tydzien przed porodem i tyle sie urodzil
co do snu łatwo mi sie zasypia, kłade sie ok 22 a potem tez na szczescie latwo zasypiam jak synek mnie budzi, ale mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej bo odstawilismy butle
otulacza do fotelika nie mialam, ale ja rodzilam w maju, chodz w dniu kiedy wychodzilam ze szpitala spadl snieg 😂
jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny,
ja dziś spałam jak kamień do 11, aż kot przyszedł do mnie i mnie miział łapką
W temacie ubranek, zadzwoniłam do pani i odbieram w piątek
wszystko w rozmiarze 56 - pajacyków sporo, body krótki i długi rękaw, pół śpiochy, kaftaniki, śpiochy, spodenki - moje kolory i wzory, dlatego wpadło w oko, a do domu będzie idealnie
Ja sama kupiłam dwa zestawy niemowlęce wyjściowe- rozmiar 56 w Sinsay. Wielopaki wychodzą taniej. Mam też 2x pół śpiochy - 56 za cale 10 zł z pepco dodatkowo 5x krótkie body, 5 x długie w rozmiarze 62 i 4x pajac w rozmiarze 62. wczoraj schowałam wszystko do małej walizki.
Mąż wczoraj stanął na wysokości zadania, odpalił moją listę wyprawkową, którą dostał na email. Przejrzał dokładnie, zadawał pytania - a co to, a po co, itp. Podobały mu się wzory rożka - Boho animals.
Powiedział, że będzie obcinał małemu pazurki
wspominał też o nowym domu, że będzie oddzielny pokój dla dziecka, więc jak ja będę zmęczona to on się dzieckiem zajmie, a tu w starym mieszkaniu mniej miejsca itp jestem miło zaskoczona.
umówiłam się do fryzjera na farbowanie włosów ale to dopiero na wtorek.
Aneta8, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość
-
Jaina super, że zamowiłaś! Masz już trochę tej wyprawki 😍
Mąż 👏🏻👏🏻👏🏻 Super postawa ☺️
Morwa, a Ty kiedy teraz wizyta? 🙂jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Jaina super, że zamowiłaś! Masz już trochę tej wyprawki 😍
Morwa, a Ty kiedy teraz wizyta? 🙂dobuska lubi tę wiadomość
-
Ja jutro idę na krew i mocz, we wtorek gin, a w środę diabetolog. A ty Jaina kiedy masz diabetologa?
Ja się w końcu chyba jutro wezmę za listę ubranek, wjechalyscie mi na ambicje tymi zakupami😉Aneta8, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Ja w przyszłym tygodniu kolejna morfologia, tsh i mocz, 1 września cytologia i 7 września wreszcie wizyta ☺️
jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Kurcze, u mnie już przed 13 tc 2 lekarzy dobrze płeć określiło. A miałam podobne ujęcie- też był taki wystający cypel tylko że w nim było widać jakby biała żyłkę/przewód. Na tym zdjęciu nie ma więc obstawilam dziewczynkę 😉 ale to faktycznie dalej w zasadzie nic nie wiadomo.
Kochane, ten mój maluch to dosłownie szaleje w brzuchu. Ja tego nie czuję ale co kilka dni podsłuchuje go na detektorze. Tam poza serduszkiem słychać też ruchy. Dzisiaj się trochę zestresowałam bo długo nic nie słyszałam. Spróbowałam drugi raz przed chwilą już z mężem, a ten maluch ewidentnie pływał po calej macicy. Raz było go słychac tu, potem serduszko trochę cichło, przesuwałam głowicę i serduszko biło już mocno w innym miejscu. W pewnym momencie tętno miał już nawet 150😁 dostał masło orzechowe i urządził sobie biegi w moim brzuchu🙂
-M- przypomnij mi co powinno być słychać by nie był to Twój puls
-J- puls dziecka jest szybszy, więc wsluchuj się w dźwięk, który będzie przypominał galopowanie konia
słuchamy, słuchamy i mówię,ze coś się chyba zepsuło..A stary na to:
- M- no co ty? Dzieć chyba chce Ci powiedzieć, że najlepszy Aquapark w okolicy jest w Tobie. Przelewanie wody - glalopowanie konia - przelewanie wody- kalopowanie konia. Ewidentnie pływa sobie po macicy. Pochodz trochę to pójdzie spać wtedy nie będzie detektor wyłapywać tego przelewania wody i zobaczysz, że wcale detektor nie jest zepsuty.
Mąż miał rację 🤣jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Pojechałam wcześniej i dobrze bo była mega kolejka do rejestracji, a tylko dwie panie. Niby byłam spokojna, a teraz czuje się dość mocno zmęczona. Do rzeczy: maluch ma 10 cm, pomiary i przepływy w normie, długość szyjki to 4 cm; niestety nie mam zdjęcia, znaczy mam jedno ale to Pan Bulwa na nim jest 😂mały w ogóle kręcił się jak baletnica. Jak doktor naciskał mocniej to prostował ręce i brał do góry i nogi też- niesamowity widok! Doktor się śmiał i mówił „ zabieraj to, nie będziesz mnie oglądał” 😂W temacie Tsh dostałam dawkę 100 zamiast 75. Ja jestem sama w stanie to skontrolować bo wiem kiedy źle się czuje przy wysokim Tsh. 🙂wszystko mnie wkurwia wtedy 😂W temacie glukozy mam iść do diabetologa na wizytę. Lekarz dodał, że pewnie czeka mnie dieta z niskim Ig itp. i że wszystko mi lekarz powie na miejscu. Następna wizyta to 21 września, dziś wyszedł 16tc, potem 27.09 mam Usg połówkowe 🙂to już będzie połowa ciąży! Aaaaa 🙉🙉🙉
-
Te nasze bobasy są bezbłędne 😁 ja przy każdym USG zachwycam się widokiem mojego dziecia- każdym jego fikolkiem, obrotem i ruchem. Niesamowicie to wygląda 🥰
I tak sobie stwierdzam że 4 tygodnie to dla mnie bardzo dlugo bez usg. Niby po prenatalnych się uspokoiłam ale coś od wczoraj jestem niespokojna i znowu sobie coś lekko wkręcam. Nie pomaga ból głowy, który nie wiadomo skąd się bierze (ciśnienie ok), problemy ze snem i jesienna pogoda za oknem.
W ogóle to zauważyłam, że ja w tej ciąży ciągle chodzę wkurzona😁 tzn. dobry humor też miewam żeby nie było😉 ale podczas gdy większość przyszłych mam bardziej się wzrusza i płacze to ja raczej bardziej się wkurzam. I ludzie mnie bardziej niż zwykle denerwują. Zwłaszcza jak walą głupie komentarze czy się wymadrzaja. Przed ciążą to zlewalam, ale teraz bardziej pocisne jak takie głupoty słyszę... Jeżeli przemawia przeze mnie charakter mojego synka to może być ciężko 😁jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Te nasze bobasy są bezbłędne 😁 ja przy każdym USG zachwycam się widokiem mojego dziecia- każdym jego fikolkiem, obrotem i ruchem. Niesamowicie to wygląda 🥰
I tak sobie stwierdzam że 4 tygodnie to dla mnie bardzo dlugo bez usg. Niby po prenatalnych się uspokoiłam ale coś od wczoraj jestem niespokojna i znowu sobie coś lekko wkręcam. Nie pomaga ból głowy, który nie wiadomo skąd się bierze (ciśnienie ok), problemy ze snem i jesienna pogoda za oknem.
W ogóle to zauważyłam, że ja w tej ciąży ciągle chodzę wkurzona😁 tzn. dobry humor też miewam żeby nie było😉 ale podczas gdy większość przyszłych mam bardziej się wzrusza i płacze to ja raczej bardziej się wkurzam. I ludzie mnie bardziej niż zwykle denerwują. Zwłaszcza jak walą głupie komentarze czy się wymadrzaja. Przed ciążą to zlewalam, ale teraz bardziej pocisne jak takie głupoty słyszę... Jeżeli przemawia przeze mnie charakter mojego synka to może być ciężko 😁Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Jaina super, że zamowiłaś! Masz już trochę tej wyprawki 😍
Morwa, a Ty kiedy teraz wizyta? 🙂Aneta8, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam plan zrobić jutro badanie krwii i moczu. Chcę sprawdzić jak ta glukoza i ciała ketonowe... Jeśli krew będę oddawać koło 8 to o której zjeść normalny ostatni posiłek? W necie wszyscy piszą że już od 19-20 powinno się nie jeść, a moja pani doktor powiedziała mi, że mogę później coś zjeść - takiego co zawsze - bez słodkich napoi, czekolady itp żeby wynik był wymierny. Jak Wy robicie? 😥
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 15:39
-
Ja jem standardowo o 22 ( mały posiłek przed snem). A badania często robiłam przed 8. 8 h w zupełności wystarczy żeby być na czczo. Gdybym zjadła o 20 to pewnie ledwo bym dojechała na badanie... Tyle godzin na czczo było ok, ale przed ciążą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 15:41
Miamonia, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙