X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede pracowac chyba do konca pazdziernika, w pierwszej ciazy poszłam na zwolnienie w 6 tygodniu bo tez zle sie czulam, ciagłe skurcze macicy, w szpitalu przez to byłam.

a teraz to dobrze sie czuje a mialam juz dosyc siedzenia w domu (łącznie 22 mce z zaleglym urlopem) wiec teraz to wcale nie chce mi sie isc na zwolnienie, Mlody idzie do zlobka od wrzesnia i bede jak pojde sama w domu, juz mam dosyc samotnosci.
    Chce w koncu móc sie pochwalic brzuszkiem wsrod ludzi, bo w 1 ciazy to ta pandemia wybuchla i ostatnie 2 mce to w domu musialam siedziec.

Hehe ja to nawet juz nie bede sie zalic na meza, bo po co :D bo co rusz mnie wkurwia :D ale takie zycie i tyle :) trzeba isc na kompromisy
    Jaina Ty mu nic nie mów, nie słuchaj go tylko rób swoje i tyle, ja tam sama ogarniałam wyprawke i mi to przyjemnosc sprawiło, konsultowałam z mezem tylko jakies wieksze zakupy albo jak mialam watpliwosci. Nikt za Ciebie tego nie zrobi a faceci to nie maja pojecia ze to trzeba z zapasem bo tego jest milion rzeczy...

Kalcia wspolczuje czekania, ale juz zapewne blizej niz dalej do wyniku :)

Oj ja mieszkam w domu 200m2 z piwnica i jest co robic 😅 +ogródek

Stokrotka 86, Gosia Rumi, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę dziewczyny, że u Was to różnie z pracą, ja mam w planach pracować do końca roku, bo jak przejdę na L4 wcześniej, to nie dostanę premii, na którą
    cały rok pracowałam. tak to jest z pracą w korpo!

ale póki co nie narzekam, moja ciąża przebiega praktycznie bezobjawowo (tfu, tfu), więc praca zdalna mi nie straszna. :)

miłego popołudnia :)

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

a012319090.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    z prenatalnych mam 6 zdjęć, ale żadnego gdzie bejbik jest cały :) mam zdjęcie samej stopy np. miała wtedy całe 2 mm :D
    mojemu lekarzowi udało się zrobić fajne zdjęcie w 12 tyg :) ale trochę się namęczył ;)
    Z prenatalnych z synkiem miałam chyba z 20 zdjęć na każdym inna część ciała, teraz że zdiwieniem patrzyłam bo mam tylko 4 w tym na jednym przepływy a na pozostałych już nie pamiętam

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk_bambino wrote:
    widzę dziewczyny, że u Was to różnie z pracą, ja mam w planach pracować do końca roku, bo jak przejdę na L4 wcześniej, to nie dostanę premii, na którą
    cały rok pracowałam. tak to jest z pracą w korpo!

ale póki co nie narzekam, moja ciąża przebiega praktycznie bezobjawowo (tfu, tfu), więc praca zdalna mi nie straszna. :)

miłego popołudnia :)

To super że masz siłę 🙂 oby się udało wytrzymać. Ja na szczęście mam premie miesięczne- też korpo. Pamiętam że koleżanka z innego działu, w którym właśnie te roczne były zawsze miała jakieś przeboje... To ale ona miała niezbyt normalna przełożona...

Dziewczyny, dzisiaj odebrałam od bratowej taki płaszczyk ciążowy na zimę. Ogólnie ladny- czarny z hm, odcinany pod biustem i na dole luźny, z miejscem na brzuch. Przymierzylam go i wyglądam jak wieloryb😁 🐳
    Kurcze, już wiem skąd to potoczne określenie na kobiety w ciąży- ciężarne. Swoją drogą jakoś go nie lubię bo kojarzy mi się z ciężarówką z olbrzymią naczepą, a wg mnie kobieta w ciąży niekoniecznie musi tak wyglądać...

dobuska lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheira my teraz mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, niecałe 50 m.kw. ,ale budujemy dom ponad 200 m.kw.,ale to się jeszcze zejdzie...już się nie możemy doczekać, obydwoje z mężem jesteśmy z takich domów i teraz już nie wyobrażam sobie mieszkacie tak małym mieszkaniu...a na początku zastanawialiśmy się czy nie kupić mieszkania,ale w Wawie to ceny z kosmosu, więc budujemy. Za cenę mieszkania będziemy miec dom. Działkę mamy od rodziców, więc sporo zaoszczędziliśmy 🙂
    Ja lubię pracować koło domu, ogródek, marzą mi się swoje maliny, borówki,warzywa

Mk bambino oj współczuję Ci z tym korpo,ale do końca roku dasz radę 😁
    Ja pracuję w budżetówce i dzięki temu,że przez ostatni rok robiłam sporo nadgodzin to teraz na zwolnieniu dostaję lepszą wypłatę niż bym do roboty chodziła 😁
    Stokrotka hi hi ja chyba pożyczę na zimę jakiś płaszcz od mamy 😂

Wczoraj w nocy zaszalalam i kupiłam sobie sukienkę w orsayu odcinaną pod piersiami, w c&a kupiłam sobie dresiki,a w h&m biustonosze i majtki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 14:18

Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, Jeheria, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zabrałam za listę wyprawkową 🙈 powoli się oswajam z ogromem tych wszystkich rzeczy 😅
    A dziś zamierzam troszkę zaszaleć na zakupach i zaopatrzyć maluszka w ciuszki i może tez coś dla siebie upoluję ☺️

jaina_proudmoore, Jeheria, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dopadły mnie znowu poranne mdłości. Byłam pewna ze to już koniec a tu od dwóch dni masakra :(
    Wiem że wczoraj pisaliście o fotelach uszakach z Ikei. Jak będziecie w sklepie to wypróbujcie sobie rozkładany fotel Muren. Dla mnie jest tak wygodny ze mogłabym na nim spać. Spędziłam w nim chyba więcej czasu niż we własnym łóżku. Najważniejsze żeby był super wygodny dla was i koniecznie z dobrym podparciem.

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Pojechałam wcześniej i dobrze bo była mega kolejka do rejestracji, a tylko dwie panie. Niby byłam spokojna, a teraz czuje się dość mocno zmęczona. Do rzeczy: maluch ma 10 cm, pomiary i przepływy w normie, długość szyjki to 4 cm; niestety nie mam zdjęcia, znaczy mam jedno ale to Pan Bulwa na nim jest 😂mały w ogóle kręcił się jak baletnica. Jak doktor naciskał mocniej to prostował ręce i brał do góry i nogi też- niesamowity widok! Doktor się śmiał i mówił „ zabieraj to, nie będziesz mnie oglądał” 😂W temacie Tsh dostałam dawkę 100 zamiast 75. Ja jestem sama w stanie to skontrolować bo wiem kiedy źle się czuje przy wysokim Tsh. 🙂wszystko mnie wkurwia wtedy 😂W temacie glukozy mam iść do diabetologa na wizytę. Lekarz dodał, że pewnie czeka mnie dieta z niskim Ig itp. i że wszystko mi lekarz powie na miejscu. Następna wizyta to 21 września, dziś wyszedł 16tc, potem 27.09 mam Usg połówkowe 🙂to już będzie połowa ciąży! Aaaaa 🙉🙉🙉

Jeheria, Aneta8, niutek87, Stokrotka 86, Ada. 31, Negra85, Gosia Rumi, Aga12345, Selena, KaroKaro, Morwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Jeheira my teraz mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, niecałe 50 m.kw. ,ale budujemy dom ponad 200 m.kw.,ale to się jeszcze zejdzie...już się nie możemy doczekać, obydwoje z mężem jesteśmy z takich domów i teraz już nie wyobrażam sobie mieszkacie tak małym mieszkaniu...a na początku zastanawialiśmy się czy nie kupić mieszkania,ale w Wawie to ceny z kosmosu, więc budujemy. Za cenę mieszkania będziemy miec dom. Działkę mamy od rodziców, więc sporo zaoszczędziliśmy 🙂
    Ja lubię pracować koło domu, ogródek, marzą mi się swoje maliny, borówki,warzywa

Mk bambino oj współczuję Ci z tym korpo,ale do końca roku dasz radę 😁
    Ja pracuję w budżetówce i dzięki temu,że przez ostatni rok robiłam sporo nadgodzin to teraz na zwolnieniu dostaję lepszą wypłatę niż bym do roboty chodziła 😁
    Stokrotka hi hi ja chyba pożyczę na zimę jakiś płaszcz od mamy 😂

Wczoraj w nocy zaszalalam i kupiłam sobie sukienkę w orsayu odcinaną pod piersiami, w c&a kupiłam sobie dresiki,a w h&m biustonosze i majtki
    Taak to jest super sprawa, zwłaszcza przy dzieciach, własne warzywa i owoce. Mam maliny, borówki, winogrona, jagodę, porzeczki, drzewka jeszcze małe. No i warzywa oczywiscie, pomidory i papryki w foliaku :)
    Ja mieszkam na Mazurach to jest o wiele taniej :) a budowalismy sie w 2016r wiec bylo jeszcze cenowo w miarę

Aneta8, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Morwa lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Cześć dziewczyny, dopadły mnie znowu poranne mdłości. Byłam pewna ze to już koniec a tu od dwóch dni masakra :(
    Wiem że wczoraj pisaliście o fotelach uszakach z Ikei. Jak będziecie w sklepie to wypróbujcie sobie rozkładany fotel Muren. Dla mnie jest tak wygodny ze mogłabym na nim spać. Spędziłam w nim chyba więcej czasu niż we własnym łóżku. Najważniejsze żeby był super wygodny dla was i koniecznie z dobrym podparciem.

Mnie tez jeszcze dopadają mdłości.. kilka dni był spokój, a dziś rano masakra 🙈 cały czas mam zapas moich cukierków imbirowych 😄

Ja mam tego uszaka z ikei, ale został zawładnięty przez koty i chyba ani myślą się dzielić 🤷🏼‍♀️

42edccaeab07.jpg

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, mk_bambino, dobuska, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina super wieści! 😍

fxQZp2.png
    XJSep2.png

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Jaina super wieści! 😍
    Aaaa kotełki 💗🙉🥰cudne. Uwielbiam bo mamy sami dwa koty, ale dachowce. Jednego mąż wziął ze schroniska jak jeszcze nie znaliśmy się, 🙂o fotelu tez myślałam, ale to w nowym domu 😂

Aneta8 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przyszła paczka z Sinsay. Rzeczy dla siebie muszę oddać bo są za duże 😳ale dla Małego wzięłam dwa komplety 5 częściowe( Body z krótkim, pajac, śliniak, czapeczka i zabawka w rozmiarze 56) - jeden z liskami, drugi niebieski. 🙂💗

Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345, dobuska, Jeheria lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, super że wszystko ok. Duży ten twój bobas już🙂

Ja ostatnio też zwracałam zakupy z Sinsay- spodnie ciążowe. Zupełnie nie na mnie. Teraz zamówiłam jakieś na vinted i mam nadzieję że będą ok bo już trochę nie mam się w co ubrać 😁

Aneta, piękne kociaki 🙂 ale faktycznie, fotela to ty już nie odzyskasz😉

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jaina, super że wszystko ok. Duży ten twój bobas już🙂

Ja ostatnio też zwracałam zakupy z Sinsay- spodnie ciążowe. Zupełnie nie na mnie. Teraz zamówiłam jakieś na vinted i mam nadzieję że będą ok bo już trochę nie mam się w co ubrać 😁

Aneta, piękne kociaki 🙂 ale faktycznie, fotela to ty już nie odzyskasz😉
    Nie wiem gdzie jeszcze 45 cm się zmieści jak urośnie dalej 😂Ja chodzę w legginsach, mam tez legginsy sportowe i joggery są ok (muszę gumkę brać niżej); jakieś jeansy mam dostać od koleżanki. Może też czegoś poszukam w necie 🙂

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina super, że wszystko w porządku 😁❤️

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak w kwestii zakupów dla naszych bobasów, to planujecie kupić jakieś kombinezony zimowe? Jeśli tak to w jakim rozmiarze? Rany, przeglądam te ciuszki i już się w tym gubię...
    I drugie pytanie- do jakiego rozmiaru wg was warto kupować ciuszki? Bo wiadomo że lepiej mieć zapas żeby odetchnac po porodzie z zakupami, ale jak duży?

16-01-2022 - synek💙
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem jak 💩 W nocy prawie w ogóle się spałam, a jak zasnęłam to pobudka na siku, o 6 mąż wstaje do pracy, pies się kręci, a ja jak zombie. Pospałabym dłużej, ale rano leki na tarczyce,poziom cukru itp.
    Dzisiaj cukry poszybowały mi w max. granicę. Niby jest to samo, ale to rzeczywiście prawda, że jak człowiek niewyspany na maxa (od rana siedzę albo leżę bo jak zaczynam chodzić to kręci mi się w głowie), wkurwiony to cukry idą w górę.

Co do pokoiku dziecka, my dopiero za rok w nowym domu będziemy urządzać. Kiedyś wpadła mi w oko fototapeta w wieloryby, ośmiornice i rybki. Ja jestem znad morza, uwielbiam takie klimaty. Ale zarzekłam się, że nie chcę dla chłopca wszystkiego w 100% niebieskiego. Dlatego ubranka, dodatki - chcę iść w beże, musztarda, pomarańcz, takie kolory jesieni, butelkowa zieleń.

Pamiętam jak mojej siostry syn był malutki i dostał od ciotki - siostry jej męża - ciuszki, ale po dziewczynce, żółte, różowe, w kwiatki. I moja siostra zakładała małemu, mówiła :słuchaj, to jest na raz, za godzinę będzie osrane albo ulane, więc szkoda mi zakładać nowych, ładnych ubranek. Jak będziemy szli do lekarza, na spacer to wtedy mały będzie śmigał w nowych ubrankach 😂

Wczoraj kupiłam w Pepco parę bodziaków, ale 62, 56 strasznie ciężko ustrzelić, nie wiem nawet czy są takie rozmiary. Akurat była przecena, bodziaki po 5 zł i 10 zł, to nie będzie szkoda, aby zostały zniszczone.

Dziewczyny - gdzie kupujecie body, ale kopertowe? Mój mąż powiedział, że takich zakładanych przez głowę na pewno nie założy Małemu, bo się będzie bał, a czytałam i tutaj też pisałyście, że lepiej kopertowe.

Mówicie do swojego dziecka po imieniu? 😃

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dziewczyny, a tak w kwestii zakupów dla naszych bobasów, to planujecie kupić jakieś kombinezony zimowe? Jeśli tak to w jakim rozmiarze? Rany, przeglądam te ciuszki i już się w tym gubię...
    I drugie pytanie- do jakiego rozmiaru wg was warto kupować ciuszki? Bo wiadomo że lepiej mieć zapas żeby odetchnac po porodzie z zakupami, ale jak duży?
    Ja narazie kupuję 56/62. Moja siostra urodziła 1 marca i dla małego kupiła kombinezon 68. Był akurat do wiosny i załapał się na kolejną zimę 😃

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne kopertowe body jest w h&m, ja przy synku używałam i bardzo się sprawdziły 😀

Negra85, jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ