Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bede pracowac chyba do konca pazdziernika, w pierwszej ciazy poszłam na zwolnienie w 6 tygodniu bo tez zle sie czulam, ciagłe skurcze macicy, w szpitalu przez to byłam.
a teraz to dobrze sie czuje a mialam juz dosyc siedzenia w domu (łącznie 22 mce z zaleglym urlopem) wiec teraz to wcale nie chce mi sie isc na zwolnienie, Mlody idzie do zlobka od wrzesnia i bede jak pojde sama w domu, juz mam dosyc samotnosci.
Chce w koncu móc sie pochwalic brzuszkiem wsrod ludzi, bo w 1 ciazy to ta pandemia wybuchla i ostatnie 2 mce to w domu musialam siedziec.
Hehe ja to nawet juz nie bede sie zalic na meza, bo po co bo co rusz mnie wkurwia ale takie zycie i tyle trzeba isc na kompromisy
Jaina Ty mu nic nie mów, nie słuchaj go tylko rób swoje i tyle, ja tam sama ogarniałam wyprawke i mi to przyjemnosc sprawiło, konsultowałam z mezem tylko jakies wieksze zakupy albo jak mialam watpliwosci. Nikt za Ciebie tego nie zrobi a faceci to nie maja pojecia ze to trzeba z zapasem bo tego jest milion rzeczy...
Kalcia wspolczuje czekania, ale juz zapewne blizej niz dalej do wyniku
Oj ja mieszkam w domu 200m2 z piwnica i jest co robic 😅 +ogródek
Stokrotka 86, Gosia Rumi, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
widzę dziewczyny, że u Was to różnie z pracą, ja mam w planach pracować do końca roku, bo jak przejdę na L4 wcześniej, to nie dostanę premii, na którą
cały rok pracowałam. tak to jest z pracą w korpo!
ale póki co nie narzekam, moja ciąża przebiega praktycznie bezobjawowo (tfu, tfu), więc praca zdalna mi nie straszna.
miłego popołudniajaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:z prenatalnych mam 6 zdjęć, ale żadnego gdzie bejbik jest cały mam zdjęcie samej stopy np. miała wtedy całe 2 mm
mojemu lekarzowi udało się zrobić fajne zdjęcie w 12 tyg ale trochę się namęczyłjaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
mk_bambino wrote:widzę dziewczyny, że u Was to różnie z pracą, ja mam w planach pracować do końca roku, bo jak przejdę na L4 wcześniej, to nie dostanę premii, na którą
cały rok pracowałam. tak to jest z pracą w korpo!
ale póki co nie narzekam, moja ciąża przebiega praktycznie bezobjawowo (tfu, tfu), więc praca zdalna mi nie straszna.
miłego popołudnia
To super że masz siłę 🙂 oby się udało wytrzymać. Ja na szczęście mam premie miesięczne- też korpo. Pamiętam że koleżanka z innego działu, w którym właśnie te roczne były zawsze miała jakieś przeboje... To ale ona miała niezbyt normalna przełożona...
Dziewczyny, dzisiaj odebrałam od bratowej taki płaszczyk ciążowy na zimę. Ogólnie ladny- czarny z hm, odcinany pod biustem i na dole luźny, z miejscem na brzuch. Przymierzylam go i wyglądam jak wieloryb😁 🐳
Kurcze, już wiem skąd to potoczne określenie na kobiety w ciąży- ciężarne. Swoją drogą jakoś go nie lubię bo kojarzy mi się z ciężarówką z olbrzymią naczepą, a wg mnie kobieta w ciąży niekoniecznie musi tak wyglądać...dobuska lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Jeheira my teraz mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, niecałe 50 m.kw. ,ale budujemy dom ponad 200 m.kw.,ale to się jeszcze zejdzie...już się nie możemy doczekać, obydwoje z mężem jesteśmy z takich domów i teraz już nie wyobrażam sobie mieszkacie tak małym mieszkaniu...a na początku zastanawialiśmy się czy nie kupić mieszkania,ale w Wawie to ceny z kosmosu, więc budujemy. Za cenę mieszkania będziemy miec dom. Działkę mamy od rodziców, więc sporo zaoszczędziliśmy 🙂
Ja lubię pracować koło domu, ogródek, marzą mi się swoje maliny, borówki,warzywa
Mk bambino oj współczuję Ci z tym korpo,ale do końca roku dasz radę 😁
Ja pracuję w budżetówce i dzięki temu,że przez ostatni rok robiłam sporo nadgodzin to teraz na zwolnieniu dostaję lepszą wypłatę niż bym do roboty chodziła 😁
Stokrotka hi hi ja chyba pożyczę na zimę jakiś płaszcz od mamy 😂
Wczoraj w nocy zaszalalam i kupiłam sobie sukienkę w orsayu odcinaną pod piersiami, w c&a kupiłam sobie dresiki,a w h&m biustonosze i majtkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 14:18
Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, Jeheria, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja się zabrałam za listę wyprawkową 🙈 powoli się oswajam z ogromem tych wszystkich rzeczy 😅
A dziś zamierzam troszkę zaszaleć na zakupach i zaopatrzyć maluszka w ciuszki i może tez coś dla siebie upoluję ☺️jaina_proudmoore, Jeheria, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, dopadły mnie znowu poranne mdłości. Byłam pewna ze to już koniec a tu od dwóch dni masakra
Wiem że wczoraj pisaliście o fotelach uszakach z Ikei. Jak będziecie w sklepie to wypróbujcie sobie rozkładany fotel Muren. Dla mnie jest tak wygodny ze mogłabym na nim spać. Spędziłam w nim chyba więcej czasu niż we własnym łóżku. Najważniejsze żeby był super wygodny dla was i koniecznie z dobrym podparciem.jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Pojechałam wcześniej i dobrze bo była mega kolejka do rejestracji, a tylko dwie panie. Niby byłam spokojna, a teraz czuje się dość mocno zmęczona. Do rzeczy: maluch ma 10 cm, pomiary i przepływy w normie, długość szyjki to 4 cm; niestety nie mam zdjęcia, znaczy mam jedno ale to Pan Bulwa na nim jest 😂mały w ogóle kręcił się jak baletnica. Jak doktor naciskał mocniej to prostował ręce i brał do góry i nogi też- niesamowity widok! Doktor się śmiał i mówił „ zabieraj to, nie będziesz mnie oglądał” 😂W temacie Tsh dostałam dawkę 100 zamiast 75. Ja jestem sama w stanie to skontrolować bo wiem kiedy źle się czuje przy wysokim Tsh. 🙂wszystko mnie wkurwia wtedy 😂W temacie glukozy mam iść do diabetologa na wizytę. Lekarz dodał, że pewnie czeka mnie dieta z niskim Ig itp. i że wszystko mi lekarz powie na miejscu. Następna wizyta to 21 września, dziś wyszedł 16tc, potem 27.09 mam Usg połówkowe 🙂to już będzie połowa ciąży! Aaaaa 🙉🙉🙉
Jeheria, Aneta8, niutek87, Stokrotka 86, Ada. 31, Negra85, Gosia Rumi, Aga12345, Selena, KaroKaro, Morwa lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Jeheira my teraz mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, niecałe 50 m.kw. ,ale budujemy dom ponad 200 m.kw.,ale to się jeszcze zejdzie...już się nie możemy doczekać, obydwoje z mężem jesteśmy z takich domów i teraz już nie wyobrażam sobie mieszkacie tak małym mieszkaniu...a na początku zastanawialiśmy się czy nie kupić mieszkania,ale w Wawie to ceny z kosmosu, więc budujemy. Za cenę mieszkania będziemy miec dom. Działkę mamy od rodziców, więc sporo zaoszczędziliśmy 🙂
Ja lubię pracować koło domu, ogródek, marzą mi się swoje maliny, borówki,warzywa
Mk bambino oj współczuję Ci z tym korpo,ale do końca roku dasz radę 😁
Ja pracuję w budżetówce i dzięki temu,że przez ostatni rok robiłam sporo nadgodzin to teraz na zwolnieniu dostaję lepszą wypłatę niż bym do roboty chodziła 😁
Stokrotka hi hi ja chyba pożyczę na zimę jakiś płaszcz od mamy 😂
Wczoraj w nocy zaszalalam i kupiłam sobie sukienkę w orsayu odcinaną pod piersiami, w c&a kupiłam sobie dresiki,a w h&m biustonosze i majtki
Ja mieszkam na Mazurach to jest o wiele taniej a budowalismy sie w 2016r wiec bylo jeszcze cenowo w miaręAneta8, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Morwa lubią tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:Cześć dziewczyny, dopadły mnie znowu poranne mdłości. Byłam pewna ze to już koniec a tu od dwóch dni masakra
Wiem że wczoraj pisaliście o fotelach uszakach z Ikei. Jak będziecie w sklepie to wypróbujcie sobie rozkładany fotel Muren. Dla mnie jest tak wygodny ze mogłabym na nim spać. Spędziłam w nim chyba więcej czasu niż we własnym łóżku. Najważniejsze żeby był super wygodny dla was i koniecznie z dobrym podparciem.
Mnie tez jeszcze dopadają mdłości.. kilka dni był spokój, a dziś rano masakra 🙈 cały czas mam zapas moich cukierków imbirowych 😄
Ja mam tego uszaka z ikei, ale został zawładnięty przez koty i chyba ani myślą się dzielić 🤷🏼♀️
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, mk_bambino, dobuska, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość
-
Jaina super wieści! 😍
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Dziś przyszła paczka z Sinsay. Rzeczy dla siebie muszę oddać bo są za duże 😳ale dla Małego wzięłam dwa komplety 5 częściowe( Body z krótkim, pajac, śliniak, czapeczka i zabawka w rozmiarze 56) - jeden z liskami, drugi niebieski. 🙂💗
Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345, dobuska, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Jaina, super że wszystko ok. Duży ten twój bobas już🙂
Ja ostatnio też zwracałam zakupy z Sinsay- spodnie ciążowe. Zupełnie nie na mnie. Teraz zamówiłam jakieś na vinted i mam nadzieję że będą ok bo już trochę nie mam się w co ubrać 😁
Aneta, piękne kociaki 🙂 ale faktycznie, fotela to ty już nie odzyskasz😉jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Jaina, super że wszystko ok. Duży ten twój bobas już🙂
Ja ostatnio też zwracałam zakupy z Sinsay- spodnie ciążowe. Zupełnie nie na mnie. Teraz zamówiłam jakieś na vinted i mam nadzieję że będą ok bo już trochę nie mam się w co ubrać 😁
Aneta, piękne kociaki 🙂 ale faktycznie, fotela to ty już nie odzyskasz😉 -
Dziewczyny, a tak w kwestii zakupów dla naszych bobasów, to planujecie kupić jakieś kombinezony zimowe? Jeśli tak to w jakim rozmiarze? Rany, przeglądam te ciuszki i już się w tym gubię...
I drugie pytanie- do jakiego rozmiaru wg was warto kupować ciuszki? Bo wiadomo że lepiej mieć zapas żeby odetchnac po porodzie z zakupami, ale jak duży?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Ja dzisiaj jestem jak 💩 W nocy prawie w ogóle się spałam, a jak zasnęłam to pobudka na siku, o 6 mąż wstaje do pracy, pies się kręci, a ja jak zombie. Pospałabym dłużej, ale rano leki na tarczyce,poziom cukru itp.
Dzisiaj cukry poszybowały mi w max. granicę. Niby jest to samo, ale to rzeczywiście prawda, że jak człowiek niewyspany na maxa (od rana siedzę albo leżę bo jak zaczynam chodzić to kręci mi się w głowie), wkurwiony to cukry idą w górę.
Co do pokoiku dziecka, my dopiero za rok w nowym domu będziemy urządzać. Kiedyś wpadła mi w oko fototapeta w wieloryby, ośmiornice i rybki. Ja jestem znad morza, uwielbiam takie klimaty. Ale zarzekłam się, że nie chcę dla chłopca wszystkiego w 100% niebieskiego. Dlatego ubranka, dodatki - chcę iść w beże, musztarda, pomarańcz, takie kolory jesieni, butelkowa zieleń.
Pamiętam jak mojej siostry syn był malutki i dostał od ciotki - siostry jej męża - ciuszki, ale po dziewczynce, żółte, różowe, w kwiatki. I moja siostra zakładała małemu, mówiła łuchaj, to jest na raz, za godzinę będzie osrane albo ulane, więc szkoda mi zakładać nowych, ładnych ubranek. Jak będziemy szli do lekarza, na spacer to wtedy mały będzie śmigał w nowych ubrankach 😂
Wczoraj kupiłam w Pepco parę bodziaków, ale 62, 56 strasznie ciężko ustrzelić, nie wiem nawet czy są takie rozmiary. Akurat była przecena, bodziaki po 5 zł i 10 zł, to nie będzie szkoda, aby zostały zniszczone.
Dziewczyny - gdzie kupujecie body, ale kopertowe? Mój mąż powiedział, że takich zakładanych przez głowę na pewno nie założy Małemu, bo się będzie bał, a czytałam i tutaj też pisałyście, że lepiej kopertowe.
Mówicie do swojego dziecka po imieniu? 😃jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, a tak w kwestii zakupów dla naszych bobasów, to planujecie kupić jakieś kombinezony zimowe? Jeśli tak to w jakim rozmiarze? Rany, przeglądam te ciuszki i już się w tym gubię...
I drugie pytanie- do jakiego rozmiaru wg was warto kupować ciuszki? Bo wiadomo że lepiej mieć zapas żeby odetchnac po porodzie z zakupami, ale jak duży?jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙