Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobuska, Prosiulek - aaaaaaaale cudowne ubranka! 😍😍😍😍😍😍😍 Przecudowne!
Te sukieneczki 💖 Te z Wingardium Leviosa 💖 i te prosiaczki 💖💖💖💖 Cuuuudo!!!!
A u mnie w Pepco jak byłam to było tak biednie, rozmiary same duże i miałam wrażenie że są same super ale dla chłopców (tak tak, to złośliwość losu. Wszystkie fajne ubranka świata dla chłopców podziały się właśnie w moim lokalnym Pepco). Ale że nie mogliśmy wyjść z niczym bo tak już się napaliłam - to musiałam kupić choć to: (i przynajmniej bodziak stał się komunikatem, bo ma to być Maria)
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska, Aneta8, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Jejku jakie te Wasze ubranka są piękne 😍😍😍😍😍
Aż żałuję że nie znamy płci i póki co nie kupiłam nic a strasznie mnie kusi... Ale już jutro chyba kupię coś uniwersalnego bo mnie rozniesie 🤷🏻♀️
Wiecie że w h&m stacjonarnych jest teraz - 20% na dziecięce ciuszki dla klubowiczów? 🤭jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość
-
A jeszcze wracając do tego mojego męża - to taaaak, on ma bardzo trudny charakter (ale i zmienny, i jemu w przeciwieństwie do mnie serce szybko mięknie i przychodzi z przeprosinami albo przymilaniem). Niestety często zachowuje się jak rozkapryszony dzieciak (bez grama przesady), jak w tej sytuacji z siłownią. I jest notorycznym przekładaczem roboty wszelkiej (ja za to Hitlerem, który wiecznie popędza go batem). Ale przywykłam i wiem że jak chcę coś osiągnąć - to muszę być tym Hitlerem konsekwentnie i nie uginać się przed jego protestami. W ogóle oboje mamy takie włoskie temperamenty - wydrzemy ryje, potem ja się obrażę, a on dopiero wtedy jak w ciszy posiedzi to się uspokaja i przychodzi z przeprosinami. Dość powtarzalny schemat. 😐 Te przeboje z przenosinami siłowni sugerowałyby że nie dorósł do roli ojca, albo że ciąża go zaskoczyła. Nic bardziej mylnego, staraliśmy się o tę ciążę 8 lat - i on też o niczym bardziej nie marzył. Ale jest egoistą. - Teraz zaciesza jak to on wszystko będzie z Marysią robił, wszędzie ją zabierze, wszystko jej pokaże.... I tak na pewno będzie. Ale jestem pewna że trafię i na taki dzień, że wróci z pracy i powie mi: Zabierz gdzieś to dziecko, ja przecież muszę odpocząć po pracy. 😐 Idę o zakład że to usłyszę. To cały on.
Na szczęście nie zawsze jest źle i on nie zawsze się tak zachowuje. Jak ma zły dzień czy tydzień to się robią takie wojny jak ta ostatnia.
Ale w jego zrobienie prawa jazdy to ja już nie wierzę. Ileż my już to razy przerabialiśmy, ile razy odwoływałam się do ruszających argumentów (np właśnie: nie wstyd ci że ciążarna musi ciebie wozić? Że matka będzie mnie musiała wieźć do szpitala?) - i gdzie tam - otrzymuję tylko obiecanki cacanki a nie czyny. To nie jest tak, że on go NIE CHCE ZROBIĆ. Oczywiście że zrobi, powiedział że zrobi to zrobi, nie trzeba mu przecież przypominać co 8 lat! O, to taki typ.
Eeeeh, ale dobra, nie będę już smęcić. Takiego sobie wybrałam i takiego kocham. Tylko czasem tak ciężko... -
Prosiulku bardzo mi przykro z powodu tych wszystkich stresów u siostry, przez to i u Ciebie... 😟 Nie spotkałam się z takim podejrzeniem, więc nie wiem o nim nic. Ale jak sama powiedziałaś: to póki co PODEJRZENIE. Może jeszcze się okaże że to wielka pomyłka, zwłaszcza jeśli oglądano to na słabym usg na NFZ (już tu widziałyśmy takie przypadki, że dziewczyny przynosiły super ostre zdjęcia kompletnych człowieczków - zrobione na dobrym usg, a parę tygodni później szły na jakieś stare usg na NFZ - i dostawały zdjęcie ziemniako-kleksa. Pewnie że idźcie do najlepszych lekarzy. Liczę że to pomyłka... A jeśli nie - to wciąż są szanse że zmiany się wchłoną... To na pewno silny człowieczek 💚💚💚💚
-
dobuska wrote:Ja już nie muszę mierzyć w nocy, bo tak to miałam jeszcze raz na jakiś czas sprawdzać w nocy cukier. Ale odkąd poranne cukry są dobre to jest okej.
Taka ciekawostka, dzisiejszy stres bardzo podniósł mi cukier. Po obiedzie wyskoczyło mi 151, a jadłam coś po czym mam do 110 maks.dobuska lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Jak będziesz musiała to będziesz się kłuć. Zobaczysz, dla maluszka zrobisz wszystko
Ja też mam wstręt do kurczaka jakośjaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Gosia Rumi wrote:Prosiulku bardzo mi przykro z powodu tych wszystkich stresów u siostry, przez to i u Ciebie... 😟 Nie spotkałam się z takim podejrzeniem, więc nie wiem o nim nic. Ale jak sama powiedziałaś: to póki co PODEJRZENIE. Może jeszcze się okaże że to wielka pomyłka, zwłaszcza jeśli oglądano to na słabym usg na NFZ (już tu widziałyśmy takie przypadki, że dziewczyny przynosiły super ostre zdjęcia kompletnych człowieczków - zrobione na dobrym usg, a parę tygodni później szły na jakieś stare usg na NFZ - i dostawały zdjęcie ziemniako-kleksa. Pewnie że idźcie do najlepszych lekarzy. Liczę że to pomyłka... A jeśli nie - to wciąż są szanse że zmiany się wchłoną... To na pewno silny człowieczek 💚💚💚💚
Niestety u mnie radości z ciąży nie ma a jak jest to chwilowa. Cały czas jakiś stres.
Mam nadzieję że to się wchlonie i będą dwa bobasy w rodzinie. Zdrowe bobasy👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
Prosiulek mam ogromną nadzieję że sytuacja u siostry się wyjasni w dobrym kierunku! Trzeba być dobrej myśli. Gratuluję Ci zdrowej córci ❤
Dobuska Tobie również gratuluję zdrowej dziewczynki❤ przeczuwałam że będziesz miała córeczke😊
śliczne te Wasze ubranka, nie mogę się napatrzeć i aż mnie sentyment chwyta bo przypomina mi się kompletowanie wyprawki dla córci i macie rację że dla chłopców ta garderoba jest jakaś okrojona w przeciwieństwie do działu dla dziewczynek.
Gosia wierzę że jednak dojdziecie z mężem do porozumienia dość szybko☺ Powiększenie rodziny to nie czas na strzelanie fochow o siłownię i pranie. My mamy dwa pokoje i w jednym w którym śpimy non stop suszy się pranie a przy niemowlaku to będzie nieuniknione.
Jaina dasz radę z tym kłuciem jeśli będzie trzeba☺
Ja jade jutro na wizytę do endokrynologa i przy okazji podjedziemy obejrzeć nowa kanapę, bo ta która mamy nie nadaje się do spania niestety. Wcześniej mieliśmy sypialnie z dużym łóżkiem w drugim pokoju ale oddaliśmy ten pokój córci i jesteśmy skazani na spanie w salonie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 21:04
dobuska, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
dobuska wrote:Dziewczyny, miłego dnia, ja dzisiaj pracuję w biurze. Nie mam siły za bardzo, ale czasami muszę
Ja dziś idę na urodziny i nie wiem co ubrać dziewczyny. W większość rzeczy się nie mieszczę brzuszkiem albo biustem, a w ciążowych nadal wyglądam dziwnie luźno, to ten dziwny etap 😅🤣dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Ja miałam do końca września pracować, ale nie dam rady siedzieć już za biurkiem i z koncentracją i skupieniem gorzej już. Mam w poniedziałek wizytę i idę od września na zwolnienie, już poinformowałam kierownika. Także to mój ostatni tydzień pracy 😀
jaina_proudmoore, Aneta8, Jeheria, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Dobuska, trzymaj się. Niutek, dobrze robisz skoro gorzej się czujesz. Ja już od kilku tyg jestem na L4. Jeszcze w okresie starań i planowania ciąży byłam pewna że będę pracowała tak do 7 mca ciąży😁 mam pracę biurowa wiec wydawało mi się to oczywiste 😉
Życie zweryfikowało że już po kilku miesiącach pracy (zdalnej!) nie byłam w stanie pracować. Nie dość że wszelkie możliwe dolegliwości, plamienia, bóle to jeszcze zupełny brak koncentracji. Gdy musiałam robić przelewy to dziesięć razy sprawdzałam jaka kwotę wpisałam bo ciągle się myliłam 😁 grzebanie w dokumentach i ogólnie logiczne myślenie to był kosmos. 🥦 Nadal został, ale przynajmniej jest wesoło bo objawia się głównie w domu a nie podczas pracy czy rozmów z klientami😁
Ja wiem że niektóre kobiety świetnie znoszą ciążę i zawsze byłam przekonana że te które tak szybko uciekają na L4 to robią to z wygody bo nie lubią swojej pracy. I teraz mam nauczkę 😁 życie mnie nauczyło że nie ma co oceniać jak się nigdy nie było w czyjejś sytuacji 🙂jaina_proudmoore, Aneta8, niutek87, Jeheria, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Mój dzień zaczął się cudownie😳chciałam dłużej pospać. Mąż wyszedł do pracy, niedawno dzwonił bo jedna pani chce obejrzeć mieszkanie; ta sama, od której chcemy kupić większe. I już szybko szybko, niech przyjdzie jutro, a dziś teściowa pomoże ze sprzątaniem i już się nakręcił. Powiedziałam, że dziś mam lekarza i zakupy jeszcze i niech mi da spokój 🙄mąż zaczął coś o priorytetach gadać to mu wygarnęłam wieczorna rozmowę o niekupowaniu rzeczy teraz bo nie ma miejsca na nie… 😬kazał mi czekać do grudnia i zarzekał się, że rodzina mi wszystko kupi- powołałam się na czekanie i ewentualne obostrzenia oraz fakt zdrowia czy Świąt, a mąż swoje halo „ wszystko dostaniesz” 🤦♀️Brak mi słów chwilami na jego tok myślenia. Z nerwów to się popłakałam 😞
-
Miamonia wrote:Oby zleciał Ci szybko i bez niespodzianek 💚
Ja dziś idę na urodziny i nie wiem co ubrać dziewczyny. W większość rzeczy się nie mieszczę brzuszkiem albo biustem, a w ciążowych nadal wyglądam dziwnie luźno, to ten dziwny etap 😅🤣
No i sukienki się fajnie sprawdzają -
Jaina, trzymaj się 😘 sama kilka lat temu kupowałam mieszkanie i trochę się naszukalam więc dobrze wiem że kilka dni czekania na jego obejrzenie tej kobiety nie zbawi. Niech już ten mąż w gorącej wodzie kąpany nie przesadza.
O której masz lekarza? Trzymam kciuki za wizytę i żeby tej infekcji już nie było👍
A ty dbaj o sobie i maluszka i zrób coś dobrego dla was.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
niutek87 wrote:Ja miałam do końca września pracować, ale nie dam rady siedzieć już za biurkiem i z koncentracją i skupieniem gorzej już. Mam w poniedziałek wizytę i idę od września na zwolnienie, już poinformowałam kierownika. Także to mój ostatni tydzień pracy 😀
I nie dlatego, że mi się nie chce. Mi po prostu ciężko i nie daje rady tak umysłowo ciężko pracować, a w mojej pracy muszę być naprawdę skupiona.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość