Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, a tak w kwestii zakupów dla naszych bobasów, to planujecie kupić jakieś kombinezony zimowe? Jeśli tak to w jakim rozmiarze? Rany, przeglądam te ciuszki i już się w tym gubię...
I drugie pytanie- do jakiego rozmiaru wg was warto kupować ciuszki? Bo wiadomo że lepiej mieć zapas żeby odetchnac po porodzie z zakupami, ale jak duży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 16:17
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Negra, a bobas nie " tonąl" w tym 68?
A myślicie że warto kupować w ogóle rozmiar 52?
Ja cześć na pewno kupię po taniości na vinted- też uważam że pewne rzeczy są na krótko więc nie muszę mieć wszystkiego nowego. Grunt żeby było bawełniane i praktyczne.
My mówimy po imieniu 🙂jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Negra, a bobas nie " tonąl" w tym 68?
A myślicie że warto kupować w ogóle rozmiar 52?
Ja cześć na pewno kupię po taniości na vinted- też uważam że pewne rzeczy są na krótko więc nie muszę mieć wszystkiego nowego. Grunt żeby było bawełniane i praktyczne.
My mówimy po imieniu 🙂Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Stokrotka mi się marzy kombinezon z wełny merynosów firmy Engel, używki chodzą po ok.200 zł
Negra ja śpię jak zabita..do południa..
Co do bodów to widziałam piękne w h&m,5 szt. Za 100 zł,kopertowe,ale ja jeszcze nie kupiłam
Na razie nie znam płci, więc nie zwracamy się do Bobo po imieniu,ale mówimy bąbelku,dzieciaczku
No i chciałabym mieć ubranka w kolorach naturalnych, beże, brązy,biel, szarościStokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Przy synku jak był mały kupowałam ubranka w takich neutralnych kolorach pasujących i dla chłopca i dla dziewczynki. Jeszcze znam płci i nie mam żadnych przeczuć, mąż mówi,że będzie dziewczynka 😀
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Kasiastaraczka wrote:Stokrotka mi się marzy kombinezon z wełny merynosów firmy Engel, używki chodzą po ok.200 zł
Negra ja śpię jak zabita..do południa..
Co do bodów to widziałam piękne w h&m,5 szt. Za 100 zł,kopertowe,ale ja jeszcze nie kupiłam
Na razie nie znam płci, więc nie zwracamy się do Bobo po imieniu,ale mówimy bąbelku,dzieciaczku
No i chciałabym mieć ubranka w kolorach naturalnych, beże, brązy,biel, szarościKasiastaraczka lubi tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Dziewczyny, ubieranie dzieci w zimowe ciuchy to nie jest taka prosta sprawa
Mój syn urodził się w sierpniu a w listopadzie nosił kombinezon zimowy 62 i w nim tonął. Dużo zależy od dziecka i rozmiarówki
Ja kupię kombinezon ocieplany zimowy 56, ale koniecznie rozpinany na dwa suwaki, taki w tym stylu:
Wg mnie ten model jest najłatwiejszy do założenia/zdjęcia bez obudzenia maluszka Taki na jeden suwak po skosie jest już trochę trudniejszy i wymaga większej wprawy w manewrowaniu bobasem, który nie zawsze chce współpracować Ważne żeby miał tez zintegrowane ocieplane stópki, bo przecież noworodkom nie zakłada się jeszcze bucików, tylko grube skarpetki.
Dostałam też od koleżanki kombinezon zapinany na 20 guzików, co ja się napociłam i naklęłam w myślach przy jego zapinaniu Nie polecam!!!
Kasiastaraczka, Stokrotka 86, niutek87, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Jaina Świetne informacje, u nas już nie mierzył długości tylko wyliczył wagę.
Myślę, że ciuszki warto kupić do 62/68 bo w sumie nie wiadomo jak duży maluch się urodzi. My tak na prawdę mieliśmy takie osobno na wyjście z domu a osobno w domu, bo to chwile albo uleje albo z pampersa wycieknie, a nie zawsze jest to takie łatwe do sprania, więc szkoda było nam jakiś drogich ciuszków często na jeden/dwa razy.
My co prawda mieszkamy w bloku i nie mamy ogródka ale kupiliśmy w tym roku działkę ogrodową i nawet synek ma radość z tego, że sam może zbierać malinki, truskawki, wykopywać warzywa
Ubranka kopertowe myślę, że warto popatrzeć w smyku, tam raczej były.
Kombinezon jak najbardziej kwestia rozmiaru dla nas 56 był dobry ale gdyby dziecko urodziło się takie 3,5kg albo więcej to nie wiem czy nie lepiej 62.
Do córeczki mówimy raczej po imieniu, chyba najbardziej to synek już się przyzwyczaił i pomimo, że bardzo chciał Nikolę to jednak zgodził się na NatalięStokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:Dziewczyny, ubieranie dzieci w zimowe ciuchy to nie jest taka prosta sprawa
Mój syn urodził się w sierpniu a w listopadzie nosił kombinezon zimowy 62 i w nim tonął. Dużo zależy od dziecka i rozmiarówki
Ja kupię kombinezon ocieplany zimowy 56, ale koniecznie rozpinany na dwa suwaki, taki w tym stylu:
Wg mnie ten model jest najłatwiejszy do założenia/zdjęcia bez obudzenia maluszka Taki na jeden suwak po skosie jest już trochę trudniejszy i wymaga większej wprawy w manewrowaniu bobasem, który nie zawsze chce współpracować Ważne żeby miał tez zintegrowane ocieplane stópki, bo przecież noworodkom nie zakłada się jeszcze bucików, tylko grube skarpetki.
Dostałam też od koleżanki kombinezon zapinany na 20 guzików, co ja się napociłam i naklęłam w myślach przy jego zapinaniu Nie polecam!!!Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
W lidlu czasem zdarzają się takie kopertowe body, przynajmniej 3 lata temu kupowalam takie dla corki.
Takie paki uzywanych ubran to super sprawa, kupowalam, wiec jak cie korci to kup 😁 nie ma strachu ze sie poplami, zasika, zakupa. Wiadomo, na wyjscia czy do lekarza pasuje miec cos ekstra, ale po domu ... ja mam bardzo praktyczne podejscie w tej kwestii 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 19:34
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
wariancja wrote:W lidlu czasem zdarzają się takie kopertowe body, przynajmniej 3 lata temu kupowalam takie dla corki.
Takie paki uzywanych ubran to super sprawa, kupowalam, wiec jak cie korci to kup 😁 nie ma strachu ze sie poplami, zasika, zakupa. Wiadomo, na wyjscia czy do lekarza pasuje miec cos ekstra, ale po domu ... ja mam bardzo praktyczne podejscie w tej kwestii 😉Stokrotka 86, wariancja lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:A ja i nie tylko ja, dopiero zbieramy cenne rady 🙂także każde słowo na wagę złota. W temacie ubranek i nie tylko 🥰🙂korci mnie, ale tez trochę się boje, sama nie wiem czego. 🙉
Też oglądam te używane zestawy. Najczęściej ceny wydają się być korzystne. Ja jeszcze nie kupuje bo chce zrobić listę ile czego potrzebuje. Fajnie jak jest dużo pajacyków, bodziakow- ale po co mi np. bluzy z kapturem dla noworodka? Albo ciuszki z krótkim rękawem na rozmiar 56? Zanim kupię muszę sama ogarnąć ile i czego potrzebuje bo nie chce żeby to potem bez sensu leżało 🙂jaina_proudmoore, Gosia Rumi, wariancja lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Wróciłam z zakupów, można oszaleć, ale powstrzymałam się 😉 zgadzam się, że dla chłopców jest dużo mniejszy wybór! Teraz kupiłam na rozmiar 62 ☺️
Też na pewno będę jeszcze przeglądać używane ciuszki, bo na razie te co mam, to zdecydowanie są wyjściowe 😅
Gosia Rumi, Aga12345, wariancja, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Ada. 31, KaroKaro, dobuska, Negra85, Pimka, jaina_proudmoore, Jeheria, Nisia18 lubią tę wiadomość
-
Stokrokto myślę że o rozmiar 52 można się pokusić dopiero na końcówce ciąży jak będzie wiadomo ile mniej więcej będzie ważył bobas.
Jaina cieszę się że na wizycie wszystko w porządku☺ a co do wyprawki to tak jak dziewczyny piszą zacznij kupować jeśli czujesz taka potrzebę, później jak się wszystko na raz złoży to można o czymś zapomnieć albo nie zdążyć. Mąż jest mało poważny jeśli liczy że rodzina o wszystko zadba...
Jeśli chodzi o body kopertowe to te z hm są ok ale uważam że z Lidla są lepsze. Te z hm bardzo nam się rozchodziły na ramionach a te z Lidla bardzo fajnie się dopasowywaly bo chyba były węższe.
Ja postanowiłam, że jak na poniedziałkowej wizycie znów potwierdzi się chłopiec to wyciągnę ubranka po córci i zrobię przegląd co się nadaje dla chłopca 🙂 jak patrzę na Was że już kompletujecie wyprawkę to zaczynam się bać że nie zdążę🙈
Wczoraj zamówiliśmy tez kanapę więc tuptam nogami ze szczęścia 😁
Miłego dnia dziewczyny! 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 08:05
dobuska, mk_bambino, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Jaina dziewczyny mają rację, jak masz ochotę to kupuj. Ktoś Cię ubiegnie i będziesz żałować 🙂 ja od rana buszuję na Vinted i już kupiłam kolejne rzeczy. Już nie mogę się doczekać, aż będę mogła ubierać tego naszego malucha w te wszystkie rzeczy ☺️🥰
KaroKaro ale super, że zamówiliście nową kanapę! Ja bardzo lubię jak w domu pojawia się coś nowego 😁
Miłego dla wszystkich! ☀️jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Ja muszę iść na to zwolnienie, bo ja Was nie będę mogła nadrobić!
A tak serio, po pracy przyjechała do mnie mama i przy niej już nie wypadało siedzieć na forum:D
Dziewczyny! Ja miałam prenetalne w szpitalu na NFZ i nawet pół zdjęcia nie dostałam. Moje dziecko obraca się tyłem na USG kiedy nie śpi, więc ucieszę się, jak w ogóle zobaczę jej buzię przed porodem:D W ogóle to już się oswoiłam z myślą, że to ONA i tak fajnie jest, że mogę mówić ONA. Z imieniem są jaja, bo rodzina zaczęła nam się wtrącać w wybór i ustaliłam z mężem, że nikomu nie powiemy jak się będzie nazywać. Po prostu puścimy informację po porodzie.
Też mam plan ogarnąć w końcu wyprawkę. Mąż już nakupował próbki farby i chce robić remont. Ma trochę racji, bo później będzie mi ciężko porządkować w szafach. Chcemy przygotować sypialnię, a mebelki dla małej kupić później.
Poruszyłyście temat kombinezonów, a też chciałam to zrobić. Czyli chyba lepiej 62 kupić.
Aneta8, gdyby nie kilka zobowiązań zawodowych, już dawno byłabym na zwolnieniu. Po prostu muszę pozamykać kilka spraw, żeby mieć gdzie wrócić, więc ja bym tego byciem dzielną nie nazwała. Nie mam wyjścia.
A Tobie się w W OGÓLE nie dziwię.
Stokrotka ja zamówiłam na Vinted taki przejściowy płaszczyk z bonprix (zapłaciłam aż 29 zł z przesyłką) i też jestem ciekawa, jak będę wyglądać...
Jaina super, że wszystko dobrze! A powiedz mi, lekarz powiedział coś o Twojej infekcji?
Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Karo, chyba z tym rozmiarem 52 zrobię jak piszesz. Z tym że czytałam na różnych forach że szacowanie wagi dziecka przed porodem różnie wygląda 😁 i nie zawsze jest dokładne. A jaka kanapę zamowiliscie?🙂
Aneta, a kupujesz pojedyncze ciuszki czy raczej paczki?
Dobuska, no ja właśnie nie wiem sama jak z tym rozmiarem czy tak np. na wyjście ze szpitala to jednak ten 62 nie będzie za duży. Ja poważnie zastanawiam się nad 56. No w kropce jestem.
Dobrze że za miesiąc idziesz już na L4. I super że mąż nie czeka i ogarnia remont🙂 a ściany w jakim kolorze planujecie malować?
Dziewczyny, czy wy też macie ostatnio albo może miałyście problemy z zasypianiem? Ja ogólnie najchętniej kladlabym się o 21, ale o 22 muszę zjeść posiłek. Po posiłku się wybudzam i zasypiam dopiero ok. północy😐 potem ok. 8 ledwo się zwlekam bo muszę zjeść śniadanie żeby mi cukier za bardzo nie spadł.w ogóle zauważyłam że on jakoś od ok. Tygodnia bardziej spada. Wcześniej nawet jak posłałam dłużej to trzymał poziom. A dzisiaj wstałam ok 30 minut później niż zwykle i już tylko 69. A o 3:30 było 87... Normalnie gdyby nie to że mój mąż to śpioch i sowa to zażyczyła bym sobie śniadanie do łóżka na 8 rano😁jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotko, na razie kupiłam takie mini zestawy: 3 body + 4 spodenki na 56cm i drugi: 4 pajacyki na 62cm. Zapisałam sobie jeszcze taki większy zestaw i się nad nim zastanawiam. Na razie kupuje tak po połowie te dwa rozmiary. Czuję, że mój synuś urodzi się malutki 🙂
Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
https://www.agatameble.pl/meble/sofy-i-fotele//sofy/endo-sofa-3-dl-z-funkcja-tkanina-riviera97-venge
Taka kupiliśmy, zakochałam się w granatowym kolorze ale stwierdziłam że do niczego mi nie będzie pasował i stanęło na ciemno szarym🙂
Aneta jak Ty jesteś taka drobniutka to możliwe że synuś tez będzie ☺Stokrotka 86, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Dziewczyny, co do remontów!
Właśnie w castoramie jest promocja w sklepach stacjonarnych. Przy zakupie dwóch farb, druga tańsza puszka 50% taniej! Jestem ostatnio łowcą promocji ale może też skorzystacie 😂Stokrotka 86, dobuska, Gosia Rumi, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość