X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Ja na boku, albo lewa albo prawa strona , jak się naczytałam ze na plecach jest nie najlepsze dla przepływu krwi do maluszka czy coś to za każdym razem jak sie budzę w nocy , to odrazu czerwona kontrolka w głowie .. 😬
    Wiem, że nie jest wskazane, ale tak mi obecnie najwygodniej. Mama ginekolog pisała, żeby spać jak wygodnie i też nie wpadać w panikę 🙂edit: https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2021, 12:55

Stokrotka 86, Kasiastaraczka, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    No właśnie nie zanosi się na to...
    Dziś ma dzień wolny i zamiast spędzić go ze mną umówił się z kolegami, jak nastolatek z fochem.
    To bardzo nieładnie z jego strony 😳😞jestem za tym, że po pierwsze rozmowa do skutku… nie dziwie się, że jest Ci źle. Chyba byłabym złośliwa i coś mu zrobiła na złość 🙄😬sam się prosi. 🤦‍♀️

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Wiem, że nie jest wskazane, ale tak mi obecnie najwygodniej. Mama ginekolog pisała, żeby spać jak wygodnie i też nie wpadać w panikę 🙂

Totalnie się zgadzam , tylko czasem tak jest ze człowiek coś się naczyta a potem siedzi w głowie 🤷🏼‍♀️

• Morwa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    macica rośnie cały czas, także na pewno to jest to, teraz będzie pewnie nawet bardziej dynamiczniej rosnąć, bo mały oprócz cm nabiera też powoli wagi. dlatego to bardzo duże zmiany dla kobiecego ciała. trzeba słuchać własnego ciała, odpoczywać, magnez, może jakieś ćwiczenia od fizjo, który pracuje z kobietami? sama planuje we wrześniu to ogarnąć. ponoć naprawdę można sobie pomóc :D

w temacie odwiedzin i pomocy, to mój powiedział, że 1-2 tygodnie to nie przychodzi nikt - w sensie mama, tata czy teściowie. jak to wyjdzie, kto to wie. nie wiem, czy pomoc będzie potrzebna czy wskazana. chciałabym dać sobie szanse ogarnąć to i nowy plan dnia. bo potem jak będą goście to niemowlak bd w centrum uwagi ;)

u mnie ostatnio była rozkmina.
    rodzice chcą kupić nowy wózek, mąż twierdzi, że każdy ma rzeczy używane.
    teściowa znów mówi, że zakup łóżeczka weźmie na siebie i też nowe. mąż nie chce bo uważa, że to strata kasy. co myślicie o tym? czym się kierować? rodzice to na pewno chcą zrobić prezent i wziąć udział w kompletowaniu wyprawki.
    U nas było tak, że szwagier zadeklarował że wykłada pieniądze na bryke dla nasze córki. Wybór pozostawił nam bez względu na cenę Nie chciałam wózka w ogóle (tego głębokiego) bo wydawał mi się całkowicie zbędny. Mieszkamy na zadupiu i jakbym miała z nią spacerować po ryrtepach na polnych i leśnych drogach to było by dziecko tak wytrzepane i zaplakan że głowa mala. Wtedy wpadły dobre rady od teściowej i mojej mamy, że taki wózek przyda się w domu bo one się tak nausypialy dzieci itp. itd. Kupiłam więc tani na allegro i skorzystałam z niego ze 2 razy do zdjęć dla dziadków 🤦‍♀️ Na spacery córa chodziła w chuście. W naszym przypadku lepiej było tą kasę wydać na lepszą spacerowkę w późniejszym czasie;)

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina proszę bardzo,dobrze się jej słucha 🙂
    Ja śpię w różnych pozycjach,ale też niedługo kupię sobie poduszkę, bo niewygodnie mi już, kręcę się na różne boki w nocy
    Co do zakupów to można się umówić z rodzinką, żeby dali pieniądze,a kupicie używane
    Alfa Centauri oczywiście,materacyk warto kupić nowy
    Miamonia ech :( przecież gdyby z Tobą rozmawiał na tematy remontowe,dzieciowe to może by się odstresowal trochę
    Przykro mi,że tak niefajnie masz

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mąż mówił, że boi się że nie podołamy finansowo i w ogóle, chociaż nie możemy narzekać, naprawdę... Dziś z nim rozmawiałam o sytuacji z wczoraj i obstawiam że to stres. Ma za dużo wszystkiego na głowie i go to przerasta powoli, a ja nie mam jak mu pomóc w temacie pracy. Chcieliśmy jechać na weekend do Wisły lub gdzieś w te okolice ale nawet na to nie będzie czasu, pracuje po 250h miesięcznie w sezonie... 😥
    Mam nadzieję że po tym remoncie będzie już lepiej bo jeden punkt na liście będzie odhaczony - a wiadomo, najtrudniej jest zawsze zacząć. Oby później było z górki

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, Morwa gratuluję Synkow 💙💙
    Ja ostatnio z moim też się nie mogę dogadać, wiem, że ciężko pracuje, ale brakuje mi go w domu, a jak już w nim jest, to albo sprząta (te prace, których ja już wykonać nie mogę), albo śpi albo ogląda mecze 😌 wczoraj też się posprzeczalismy. Na weekend jedziemy do Poznania, aby dobrze pojeść, pójść na zakupy i do zoo. Mam nadzieję, że trochę to poprawi nasze ostatnie relacje.
    Sprawdzilam vinted i ile tam jest cudowności 😍 zamówiłam do synka parę rzeczy, jak przyjdą to pokaże.
    Co raz bardziej stresuje się połówkowymi. Ale obiecałam sobie, że po połówkowych matka będzie szaleć z wyprawka 😀
    Pod koniec września jedziemy do Szczecina pooglądać wózki. Mama powiedziała, że też chcę się zabrać. Pewnie chce zasponsorowac 😀 cały czas podrzuca mi linki do wózków. Ogólnie według niej ma być złoty albo miedziany stelaż i kolor butelkowa zieleń 🤣 takie kolory mieliśmy na weselu i bardzo jej się spodobało takie połączenie.
    Też już nie mogę uwierzyć, że prawie połowa za nami. Pamiętam mój pierwszy zastrzyk Bemfoli na stymulacji, robilam go w święta, jak leciał Król Lew 🤣 A tu w brzuchu już duży człowiek jest i cztery mrozaki w klinice, po które, jak powiedział mój mąż, wracamy i musimy wykorzystać wszystkie 🤣

Dziewczyny korzystacie z gotowej listy wyprawkowej czy robicie pod siebie?

dobuska lubi tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia, będzie dobrze, wszystko się poukłada i dacie radę 😘
    Negra, byłam niedawno w Poznaniu i naprawdę dobrze pojadłam 😁
    Jeśli chodzi o listę wyprawkową, to ja skorzystałam z tej na grupie majowej, ale przerobiłam ją trochę pod siebie i też pokazałam moim przyjaciółkom - jedna ma już roczną córeczkę i jest w drugiej ciąży i rodzimy praktycznie razem, a druga 2 miesiące temu urodziła - i poradzily co się przydało w ich przypadku 🙂

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja listę wyprawkową przeczytałam i miałam potem w głowie szaleństwo 🙉zrobiłam swoją listę na razie, czytam, oglądam, słucham i notuje, pogadam jeszcze z koleżanka w tym tygodniu. Każda z nas ma tez inne potrzeby czy marzenia, które chce spełnić przy okazji kupowaniu wyprawki 🙂Na przykład w temacie ubranek, czy 10 pajacyków w rozmiarze 56 będzie ok? 🤔miałam spisać sobie ubrania, które mam bo jeszcze chce coś kupić oczywiście bo nie mogę się powstrzymać. 😂kupowanie ubranek to chyba najlepsze i najmilsze zajęcie obecnie 💗mnie niestety rozbolała głowa, tak co 3 tygodnie mam jakieś napady lekko migrenowe 😬dość męczące. Faceci tacy niby twardzi, a jednak ich to przerasta i kobiety musza brać wiele spraw na siebie, z bejbikkem na pokładzie. Miamonia, jesteś silna babka, odpoczywaj, nie denerwuj się, kup Wam coś ładnego, zrób coś dla siebie coś. 💗💪ciśnij go o rozmowę, kawa na ławę bo nam tez jest ciężko, kalafior w głowie 🥦hormony, myślenie o tym co będzie. Trzymam kciuki 🌷🥰

Aneta8 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się nie mogę powstrzymać przed kupowaniem tych małych słodkich ciuszków 🥰 oszalałam, ale to jest tak miłe szaleństwo!
    Wlansie kolezanka mi wysłała zdjęcie kupki ciuszków, która dla mnie odłożyła. Jak odbierzemy za jakiś czas, zobaczę ile czego jest, przelicze sobie i zobaczę, czy czegoś jeszcze będę potrzebować 🙂 także na razie powinnam troszkę przystopować z kupowaniem 🙈

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na początku po 10 szt., ale dokupowałam, bo jakoś często synek przesikiwał. Teraz planuje na początku października przejrzeć rzeczy po synku i dokupić co będzie potrzeba😀

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina_proudmoore właśnie tak zrobię.
    Ja robiłam listę sama. Pajacyków 56 mam wpisane 4 sztuki tyło 🤣
    Stawiam na body i śpiochy/polspiochy
    Musimy znaleźć złoty środek, każdej wygodniej będzie z czym innym 🥰😇

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    macica rośnie cały czas, także na pewno to jest to, teraz będzie pewnie nawet bardziej dynamiczniej rosnąć, bo mały oprócz cm nabiera też powoli wagi. dlatego to bardzo duże zmiany dla kobiecego ciała. trzeba słuchać własnego ciała, odpoczywać, magnez, może jakieś ćwiczenia od fizjo, który pracuje z kobietami? sama planuje we wrześniu to ogarnąć. ponoć naprawdę można sobie pomóc :D

w temacie odwiedzin i pomocy, to mój powiedział, że 1-2 tygodnie to nie przychodzi nikt - w sensie mama, tata czy teściowie. jak to wyjdzie, kto to wie. nie wiem, czy pomoc będzie potrzebna czy wskazana. chciałabym dać sobie szanse ogarnąć to i nowy plan dnia. bo potem jak będą goście to niemowlak bd w centrum uwagi ;)

u mnie ostatnio była rozkmina.
    rodzice chcą kupić nowy wózek, mąż twierdzi, że każdy ma rzeczy używane.
    teściowa znów mówi, że zakup łóżeczka weźmie na siebie i też nowe. mąż nie chce bo uważa, że to strata kasy. co myślicie o tym? czym się kierować? rodzice to na pewno chcą zrobić prezent i wziąć udział w kompletowaniu wyprawki.

Ja nie wiem, skąd Twój mąż ma dane, że wszyscy używają po kimś, ale przekaż mu, że chyba nieaktualne :D Generalnie jeśli ktoś Wam chce kupić nowy wózek, to ja bym z grzeczności po prostu się zgodziła. Przecież to nie on musi za to płacić. :)

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie poczytam jakieś listy i przerobię pod nas :)

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Kasiu, dzięki za namiary na filmiki na YT, na pewno wykorzystam :)
    przeglądałam właśnie kąpiel noworodka i już mi słabo.😂
    z jednej strony bd telefon, z drugiej bejbik i jakoś damy radę. pewnie wprawa przychodzi z czasem.

mój tata mnie kąpał po raz pierwszy, bo mama się bała, tak btw :) to pamiętam z historii rodzinnych.

Ja chyba sobie kupię poduszkę do spania, bo ostatnio ciężko znaleźć dobrą pozycje. najwygodniej mi na plecach, nogi proste, albo na lewym boku. a jak wy śpicie? :)

Mi już poduszka dużo pomaga, albo mąż. Muszę mieć na co/kogo zarzucić nogę :D Generalnie śpię na boku, ale czasami się przewracam na plecy, bo mi tak wygooodnie ;( Ale tłumaczę sobie tym, co pisała mamaginekolog właśnie. :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Nie martwcie się, że sobie sami nie poradzicie. My z mężem jesteśmy do bólu nieogarnięci, przerosła nas nawet tygodniowa opieka na kotem znajomych 😂 ale z własnym dzieckiem poszło nam obiektywnie całkiem nieźle :)

Rozbawiłaś mnie :D

jaina_proudmoore, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Z jednej strony mi lepiej jak czytam że Wasi mężowie też nie ogarniają tematu. A z drugiej jestem tak zła na męża że wczoraj jak wyszedł do pracy to rozpłakałam się jak dziecko i do teraz nie rozmawiamy. Siedzę całymi dniami w domu sama wiec to chyba logiczne że żyję remontem, wyprawką, badaniami itp... A on ma pretensje ze ja mówię tylko o tym i tak się na mnie wczoraj wydarł że nie wytrzymałam. Ja wiem że on ma naprawdę stresującą i ciężką pracę ale nie daje mu to prawa być dla mnie takim niemiłym 😥
    Bardzo mi przykro... ale uważam, że Twój mąż znowu przesadza. Powinien Cię przeprosić... :(

• dobuska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dziewczyny, jeśli chodzi o wózek to mój mąż nie chce używanego. Ale jak mu powiedziałam jakie są ceny nowych to się załamał. Przyznam że mi zależy żeby wózek był kompatybilny z fotelikiem ( porządnym) + do tego baza. Dla mnie poza wygada najważniejsze jest bezpieczeństwo bobasa i na tym nie będę oszczędzać. Zresztą jeśli wózek ma być nowy będzie na pozostałe dzieci 😉

Pocieszylyscie mnie z tym brakiem ogarnięcia mężów 😉 i z tą rosnącą wkurzona macicą 😁

Miamonia przykro mi. Nie będę go bronić bo nie powinien zachowywać się jak dziecko, ale myślę że naszych facetów też czasami to wszystko przerasta.
    Na szczęście do większości wózków można dokupić adaptery za grosze, żeby fotelik pasował. :) I zgadzam się co do tego nieoszczędzania na bezpieczeństwie. :)

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki... serio, mnie to przerasta :D
    Niby mam tę wyprawkę z bellybestfriend, ale tak patrzę na nią i widzę, że połowy brakuje. I tak raz chce coś kupić, a raz nie chcę. W sumie nie mam gdzie trzymać tych wszystkich rzeczy, ale mąż twierdzi, że za miesiąc dwa będziemy już musieli wstawić mebelki dla małej, bo u nas inaczej się nie da.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Ja miałam na początku po 10 szt., ale dokupowałam, bo jakoś często synek przesikiwał. Teraz planuje na początku października przejrzeć rzeczy po synku i dokupić co będzie potrzeba😀
    10 sztuk? A ja mam dwie sztuki i się bałam, że za dużo 😂😂😂😂😂😂

Masakra, ja nie ogarniam :D

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ