X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wynik TSH. 1,046 µIU/ml. Nie łapię tych jednostek, a wartości referencyjne dla wyniku nie są dla ciąży. Ale chyba to ok wynik?

jaina_proudmoore, Negra85, Kasiastaraczka, Aneta8, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dziewczyny, mam wynik TSH. 1,046 µIU/ml. Nie łapię tych jednostek, a wartości referencyjne dla wyniku nie są dla ciąży. Ale chyba to ok wynik?
    Wynik bardzo ładny. Ja ostatnio miałam 0,6 i musiałam ciut zmniejszyć leki, bo był za niski.
    Podczas starań o dziecko najlepiej mieć w granicach 1,5 - 2, a w ciąży do 3-3,5.

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra, dziękuję 🙂 średnio się znam na tarczycy bo osobiście nigdy nie miałam z nią problemu. I oby tak zostało 😁 teraz jestem spokojniejsza. Tylko pytanie czemu te włosy mi bardziej wypadają? 😁 No nic, zmieniłam szampon, odżywkę i liczę że pomoże. Przy okazji już wiem że mój wieczny nerw to nie kwestia tarczycy😉

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:

https://mamaginekolog.pl/choroby-tarczycy-w-ciazy/ :)

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Negra, dziękuję 🙂 średnio się znam na tarczycy bo osobiście nigdy nie miałam z nią problemu. I oby tak zostało 😁 teraz jestem spokojniejsza. Tylko pytanie czemu te włosy mi bardziej wypadają? 😁 No nic, zmieniłam szampon, odżywkę i liczę że pomoże. Przy okazji już wiem że mój wieczny nerw to nie kwestia tarczycy😉

wynik jest ładny :)
    polecam szampony i odżywki BEBIO od Ewy Ch ;)

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Nadal nie ma wyniku ajjj. Idą chyba na maks termin roboczy 😳🙄😞oby jutro już było. Trzymam kciuki cały czas i czekam na info. Nie martw się teraz na zapas, bo łożysko wędruje i oceniane jest później 🙂💪
    W czwartej ciąży miałam podobnie ale podniosło się i było wszystko dobrze oby tym razem tez tak było ..Dziwne to bo na ogol w Polsce wyniki nifty pro dość szybko wracają a wysyłka tez jest do Chin a ty wlecze się to i wlecze . Mam nadzieje ze nie zgubili próbki krwi 🥴😍😂

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    W czwartej ciąży miałam podobnie ale podniosło się i było wszystko dobrze oby tym razem tez tak było ..Dziwne to bo na ogol w Polsce wyniki nifty pro dość szybko wracają a wysyłka tez jest do Chin a ty wlecze się to i wlecze . Mam nadzieje ze nie zgubili próbki krwi 🥴😍😂

nawet tak nie pisz o zgubieniu :P
    domyślam się, jaka to udręka takie czekanie jak na szpilkach.
    oby jutro temat NIFTY był już z głowy a ty spokojna, tego ci życzę <3

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Kalcia, no nie spieszą się u Ciebie z tymi wynikami 😐 tak jak Jaina pisze o łożysko się narazie nie martw. Jestem pewna że będzie ok🙂

Mam pytanie drogie mamy ( zwłaszcza te z cukrzycą) jak u was teraz przyrost wagi? Mi od początku ciąży spadło kilka kg, ale teraz zauważyłam że przy tej samej diecie zaczęłam przybierać. Jak narazie w stosunku do stanu sprzed ciąży jestem na minusie, ale myślę że nadrobię. Może orientujecie się czy ten przyrost w sytuacji gdy waga przed ciążą była w normie, przy cukrzycy powinien być taki jak w normalnej ciąży (ok.11 kg) czy jednak mniejszy? Bo wiem że muszę to kontrolować i w razie czego reagować bo przy cukrzycy nie są wskazane duże przyrosty, ale nie wiem jak to ogarnąć. Teraz w 2 trymestrze powinnam przytyć 1,5 kg na miesiąc czy ile?
    Ja od początku schudłam 7 kg, od około 2 tygodni widze, że waga stanęła w miejscu. W pierwszej ciąży schudłam jakieś 2kg do 16 tygodnia, później zaczęłam przybierać na wadze początkowo jakieś 0,5kg na 4 tygodnie, za to już w 3 trymestrze, nie pamiętam od którego tygodnia tyłam po 1,5/2 kg na 4 tygodnie. Wtedy zaczynałam ciążę z wagą 67 kg i diabetelog założyła, że nie powinnam przytyć więcej niż 8kg, ostatecznie do 36 tygodnia ważyłam 75, gdybym jednak urodziła w terminie to myślę, że jeszcze z 3/4 kg bym przybrała. Największy przyrost na pewno jest w 3 trymestrze ale tak na prawdę nie pamiętam ile jest na każdy trymestr

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    59a014d7d40b.jpg 69527e60ad33.jpg 51ddc0c842b8.jpg Jak tam wasze kuleczki mi koło 3 kg przybyło ale ostatnio stronie od wagi 😂😂😍

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, niutek87, Aneta8, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, Aga12345, Selena, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    59a014d7d40b.jpg 69527e60ad33.jpg 51ddc0c842b8.jpg Jak tam wasze kuleczki mi koło 3 kg przybyło ale ostatnio stronie od wagi 😂😂😍

pikna <3 ślicznie wyglądasz.

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:

Jaka elegancka mama🙂 na ostatnie zdjęcie chyba i synek się częściowo załapał 😉 no ja jeszcze takiego brzuszka nie mam, ale to moja pierwsza ciąża.

Aga, 8 kg to mi się mimo wszystko jakoś mało wydaje. Mi diabetolog nic nie mówiła narazie. Tylko pytała czy schudłam i czy nie chodzę głodna. No zobaczymy jak to u mnie będzie z tym tyciem... Najpierw martwiłam się że chudnę, a teraz jak waga lekko poszła w górę to boję się że szybko przytyje i za bardzo się rozpedze. No nie dogodzisz 😉

16-01-2022 - synek💙
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzisiaj nadrobiłam ... W trzech drzwiach wymianialam zamki wpuszczane bezkluczowe. Montowałam klamki. W dwóch oknach montowalam rolety. Umyłem okna , podłogi, naczynia i kuchenkę. Ogarnęłam kurze w całym domu. Wyprałam i zawiesiła firanki 🤦‍♀️ Dzisiaj normalnie chyba zwariowałam... a jutro będę zdychać... a jeszcze tyle do posprzątania mi zostało 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 19:11

jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ale się dzisiaj nadrobiłam ... W trzech drzwiach wymianialam zamki wpuszczane bezkluczowe. Montowałam klamki. W dwóch oknach montowalam rolety. Umyłem okna , podłogi, naczynia i kuchenkę. Ogarnęłam kurze w całym domu. Wyprałam i zawiesiła firanki 🤦‍♀️ Dzisiaj normalnie chyba zwariowałam... a jutro będę zdychać... a jeszcze tyle do posprzątania mi zostało 😔
    O rany 🙉🙉🙉ile zajęć. Ja to mam tak, że jak za dużo zrobię jednego dnia to drugiego jestem plackiem do sześcianu 😜podziwiam zaangażowanie 💗

zDmVp2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobitki . Stokrotka tak wcisnął się w kadrę 😂😂

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    O rany 🙉🙉🙉ile zajęć. Ja to mam tak, że jak za dużo zrobię jednego dnia to drugiego jestem plackiem do sześcianu 😜podziwiam zaangażowanie 💗
    Wszystko ogarnęłam w 6h. Gdybym nie spala do południa to bym ogarnęła znacznie więcej bo bym sobie to jakoś w czasie rozłożyła i zrobila jakieś przerwy. Na całe szczęście i zamki i kłamie i rolety już montowalam sama wcześniej, więc poszło mega szybko i sprawnie 😁 gdyby nie było "pomocników" w postaci córki, kotow i psa to by było jeszcze szybciej 🤣

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Wszystko ogarnęłam w 6h. Gdybym nie spala do południa to bym ogarnęła znacznie więcej bo bym sobie to jakoś w czasie rozłożyła i zrobila jakieś przerwy. Na całe szczęście i zamki i kłamie i rolety już montowalam sama wcześniej, więc poszło mega szybko i sprawnie 😁 gdyby nie było "pomocników" w postaci córki, kotow i psa to by było jeszcze szybciej 🤣
    złote myśli młodej były? :D

zDmVp2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    złote myśli młodej były? :D
    Nie jedynie co dzisiaj zapodała to "mamo podobają mi się nowe firanki (mowa o roletach). Psu i kotu chyba trochę mniej bo nie będzie tak łatwo im budzić szyby teraz" 🤣 a jak skończyłam myć okna to powiedziała " wreszcie umylas okna mamciu! Ten świat wydaje się teraz taki ładny" 🤣

Kasiastaraczka, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, niutek87, Nisia18, Aneta8, Selena, dobuska, Jeheria lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jaka elegancka mama🙂 na ostatnie zdjęcie chyba i synek się częściowo załapał 😉 no ja jeszcze takiego brzuszka nie mam, ale to moja pierwsza ciąża.

Aga, 8 kg to mi się mimo wszystko jakoś mało wydaje. Mi diabetolog nic nie mówiła narazie. Tylko pytała czy schudłam i czy nie chodzę głodna. No zobaczymy jak to u mnie będzie z tym tyciem... Najpierw martwiłam się że chudnę, a teraz jak waga lekko poszła w górę to boję się że szybko przytyje i za bardzo się rozpedze. No nie dogodzisz 😉
    Stokrotka oczywiście rozumiem obawy, na początku sama się cieszyłam, że chudnę, później zwatpilam czy te 7kg to nie za dużo, ale ginekolog mnie uspokoił, że to dobrze. Teraz czekam jak sytuacja dalej się rozwinie. Nie wiem też z jaką wagą zaczęłaś ciążę bo ma to duże znaczenie.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia przepraszam ale jeśli chodzi o figurę to nie wyglądasz na mamę 5-tki dzieci, jak dla mnie świetnie 🙂

jaina_proudmoore, Gosia Rumi, kalcia64 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Kalcia przepraszam ale jeśli chodzi o figurę to nie wyglądasz na mamę 5-tki dzieci, jak dla mnie świetnie 🙂
    Dziękuje za miłe słowa ❤️

Aga12345 lubi tę wiadomość

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ