Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam wynik TSH. 1,046 µIU/ml. Nie łapię tych jednostek, a wartości referencyjne dla wyniku nie są dla ciąży. Ale chyba to ok wynik?
jaina_proudmoore, Negra85, Kasiastaraczka, Aneta8, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, mam wynik TSH. 1,046 µIU/ml. Nie łapię tych jednostek, a wartości referencyjne dla wyniku nie są dla ciąży. Ale chyba to ok wynik?
Podczas starań o dziecko najlepiej mieć w granicach 1,5 - 2, a w ciąży do 3-3,5.Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra, dziękuję 🙂 średnio się znam na tarczycy bo osobiście nigdy nie miałam z nią problemu. I oby tak zostało 😁 teraz jestem spokojniejsza. Tylko pytanie czemu te włosy mi bardziej wypadają? 😁 No nic, zmieniłam szampon, odżywkę i liczę że pomoże. Przy okazji już wiem że mój wieczny nerw to nie kwestia tarczycy😉
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Negra, dziękuję 🙂 średnio się znam na tarczycy bo osobiście nigdy nie miałam z nią problemu. I oby tak zostało 😁 teraz jestem spokojniejsza. Tylko pytanie czemu te włosy mi bardziej wypadają? 😁 No nic, zmieniłam szampon, odżywkę i liczę że pomoże. Przy okazji już wiem że mój wieczny nerw to nie kwestia tarczycy😉
wynik jest ładny
polecam szampony i odżywki BEBIO od Ewy ChStokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Nadal nie ma wyniku ajjj. Idą chyba na maks termin roboczy 😳🙄😞oby jutro już było. Trzymam kciuki cały czas i czekam na info. Nie martw się teraz na zapas, bo łożysko wędruje i oceniane jest później 🙂💪[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
kalcia64 wrote:W czwartej ciąży miałam podobnie ale podniosło się i było wszystko dobrze oby tym razem tez tak było ..Dziwne to bo na ogol w Polsce wyniki nifty pro dość szybko wracają a wysyłka tez jest do Chin a ty wlecze się to i wlecze . Mam nadzieje ze nie zgubili próbki krwi 🥴😍😂
nawet tak nie pisz o zgubieniu
domyślam się, jaka to udręka takie czekanie jak na szpilkach.
oby jutro temat NIFTY był już z głowy a ty spokojna, tego ci życzę
-
Stokrotka 86 wrote:Kalcia, no nie spieszą się u Ciebie z tymi wynikami 😐 tak jak Jaina pisze o łożysko się narazie nie martw. Jestem pewna że będzie ok🙂
Mam pytanie drogie mamy ( zwłaszcza te z cukrzycą) jak u was teraz przyrost wagi? Mi od początku ciąży spadło kilka kg, ale teraz zauważyłam że przy tej samej diecie zaczęłam przybierać. Jak narazie w stosunku do stanu sprzed ciąży jestem na minusie, ale myślę że nadrobię. Może orientujecie się czy ten przyrost w sytuacji gdy waga przed ciążą była w normie, przy cukrzycy powinien być taki jak w normalnej ciąży (ok.11 kg) czy jednak mniejszy? Bo wiem że muszę to kontrolować i w razie czego reagować bo przy cukrzycy nie są wskazane duże przyrosty, ale nie wiem jak to ogarnąć. Teraz w 2 trymestrze powinnam przytyć 1,5 kg na miesiąc czy ile?jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Jaka elegancka mama🙂 na ostatnie zdjęcie chyba i synek się częściowo załapał 😉 no ja jeszcze takiego brzuszka nie mam, ale to moja pierwsza ciąża.
Aga, 8 kg to mi się mimo wszystko jakoś mało wydaje. Mi diabetolog nic nie mówiła narazie. Tylko pytała czy schudłam i czy nie chodzę głodna. No zobaczymy jak to u mnie będzie z tym tyciem... Najpierw martwiłam się że chudnę, a teraz jak waga lekko poszła w górę to boję się że szybko przytyje i za bardzo się rozpedze. No nie dogodzisz 😉16-01-2022 - synek💙 -
Ale się dzisiaj nadrobiłam ... W trzech drzwiach wymianialam zamki wpuszczane bezkluczowe. Montowałam klamki. W dwóch oknach montowalam rolety. Umyłem okna , podłogi, naczynia i kuchenkę. Ogarnęłam kurze w całym domu. Wyprałam i zawiesiła firanki 🤦♀️ Dzisiaj normalnie chyba zwariowałam... a jutro będę zdychać... a jeszcze tyle do posprzątania mi zostało 😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 19:11
jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Ale się dzisiaj nadrobiłam ... W trzech drzwiach wymianialam zamki wpuszczane bezkluczowe. Montowałam klamki. W dwóch oknach montowalam rolety. Umyłem okna , podłogi, naczynia i kuchenkę. Ogarnęłam kurze w całym domu. Wyprałam i zawiesiła firanki 🤦♀️ Dzisiaj normalnie chyba zwariowałam... a jutro będę zdychać... a jeszcze tyle do posprzątania mi zostało 😔
-
jaina_proudmoore wrote:O rany 🙉🙉🙉ile zajęć. Ja to mam tak, że jak za dużo zrobię jednego dnia to drugiego jestem plackiem do sześcianu 😜podziwiam zaangażowanie 💗
jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Wszystko ogarnęłam w 6h. Gdybym nie spala do południa to bym ogarnęła znacznie więcej bo bym sobie to jakoś w czasie rozłożyła i zrobila jakieś przerwy. Na całe szczęście i zamki i kłamie i rolety już montowalam sama wcześniej, więc poszło mega szybko i sprawnie 😁 gdyby nie było "pomocników" w postaci córki, kotow i psa to by było jeszcze szybciej 🤣
-
jaina_proudmoore wrote:złote myśli młodej były?
Kasiastaraczka, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, niutek87, Nisia18, Aneta8, Selena, dobuska, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Jaka elegancka mama🙂 na ostatnie zdjęcie chyba i synek się częściowo załapał 😉 no ja jeszcze takiego brzuszka nie mam, ale to moja pierwsza ciąża.
Aga, 8 kg to mi się mimo wszystko jakoś mało wydaje. Mi diabetolog nic nie mówiła narazie. Tylko pytała czy schudłam i czy nie chodzę głodna. No zobaczymy jak to u mnie będzie z tym tyciem... Najpierw martwiłam się że chudnę, a teraz jak waga lekko poszła w górę to boję się że szybko przytyje i za bardzo się rozpedze. No nie dogodzisz 😉jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość