X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka dobry ten patent z siusiakiem😁 dziewczyny, jak macie jeszcze jakieś to dzielcie się 😉 zielona mama będzie wdzięczna🙂

Swoją drogą dzisiaj mój 🥦 osiągnął apogeum. Już dawno zauważyłam że w tej kwestii jest coraz gorzej i z myśleniem, koncentracją i z pamięcią. Jakbym mózg dzieliła pół na pół z dzieckiem. Ale dzisiaj czuję że dzieciak przejął 100% mojego mózgu. Udało mi się tylko rano zorganizować hydraulika i teraz to już nic nie ogarniam. Nawet myłam się już kilka razy bo cały czas zapominam że już to robiłam🤦

jaina_proudmoore, Aneta8, Selena, Pimka, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Isiozwierz- dobre 😁 ja w 17 tc wyglądam jakbym zjadła dużego kebaba🙁 a jeśli mam zapięta kurtkę nie widać nic. Oczywiście taki brzuch jest wygodniejszy niż wielki ciążowy arbuz, ale jednak dziwnie to wygląda 😉
    U mnie też jeszcze tak nie widać, bardziej wieczorem, a w kurtce to już w ogóle. Ale wczoraj jak odbieraliśmy z mężem syna z przedszkola byłam w koszulce i miałam tylko narzutkę, Pani przedszkolanka spojrzała na mnie z pewnym zwątpieniem, więc może powoli mój brzuch zaczyna wyglądać jak ciążowy 🙂

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, kalafior w formie 😂 Ja mylę wyrazy, już kilka razy diabetyka z diabetologiem 😂😂 a wczoraj do męża mówię, że kupiłam pączka po wiedeńsku, a on „ chyba wiedeńskiego” 🤦‍♀️Dzień bez głupoty to dzień stracony. 😛

Selena, oregano84, Stokrotka 86, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    U mnie też jeszcze tak nie widać, bardziej wieczorem, a w kurtce to już w ogóle. Ale wczoraj jak odbieraliśmy z mężem syna z przedszkola byłam w koszulce i miałam tylko narzutkę, Pani przedszkolanka spojrzała na mnie z pewnym zwątpieniem, więc może powoli mój brzuch zaczyna wyglądać jak ciążowy 🙂
    U mnie już tak widać że raczej nie da się pomylić z brzuchem po kebabie 😉już dawno nie mieszczę się w ulubione spodnie 😉teraz rządzą leginsy 😊i rzeczy typowo ciążowe 😊ostatnio trochę siostra mnie poratowała w dłuższe koszulki z krótkim i długim rękawem 😊bo moje to już takie same na styk były 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 14:12

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, oregano84 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena, ja tez juz chodzę w ciążowych dołach. Spodnie nie ciążowe też pasują ale są niewygodne. Jeśli chodzi o góry to pozamawialam tuniki i dłuższe kardigany/ narzutki. Bo jakoś moje dotychczasowe bluzki nagle okazały się za krótkie.

Jaina, wyobraziłam sobie właśnie jakby twoje lekcje wyglądały teraz gdybyś nie poszła na L4 😁

Selena, Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wczoraj rozmawiałam z szefem że bym poszła na L4 od października a On zdziwiony że po co jak się dobrze czuje 🤣🤣

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.. 31 wrote:
    Hej ja wczoraj rozmawiałam z szefem że bym poszła na L4 od października a On zdziwiony że po co jak się dobrze czuje 🤣🤣

Hahaha złoty człowiek! 😂 serio co za wyczucie i brak taktu 😳

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 2 września 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.. 31 wrote:
    No jak to po co ? Pora najwyższa 😂chyba musisz „zacząć” czuć się gorzej w pracy 😉Ps. Lekcje byłyby jeszcze po angielsku, wiec strach się bać 😜

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka - dobra rada, dzięki.
    Selena - super, że u Ciebie i dziecka ok. Kurcze, te krwawienia to szok, co druga kobieta (w tym ja) wylądowała w szpitalu z powodu krwi. I też miałam wpisane w papiery, że zagrożenie ciąży 😐

Ja dzisiaj o 18 mam wizytę, trochę się stresuję, ale jednocześnie nie mogę się doczekać, aż zobaczę Krzysia 😍

Wczoraj miałam mega akcję. Od południa bolała mnie głowa, myślę, położę się, prześpię to mi przejdzie. Mąż był w pracy. Od 17 jak mnie łeb napier.... jak chyba nigdy, ból taki, że nie mogłam wyleżeć, w domu tylko ibuprom, którego nie można wziąć. W międzyczasie mąż dzwonił dwa razy, a ja nie miałam siły, aby odebrać telefon, jakby mi ktoś założył obręcz na głowę. Piesia wyczuła, że coś nie tak i cały czas przy mnie leżała. Mąż wrócił o 20 z pracy i przerażony patrzy na mnie jak się wiercę w łóżku. Zadzwonił do mojej mamy (jest pielęgniarką) i pyta co robić. Mama: zmierz ciśnienie, a ja zadzwonię do koleżanki ginekolog i zapytam. Ciśnienie 145/90, czoło rozpalone. Mama oddzwania: daj jej paracetamol, jak za pół godziny nie przejdzie to daj drugą tabletkę. Paracetamol można brać, ale nie dawaj nic na obniżenie ciśnienia. Ginekolog powiedziała, że lepiej wziąć leki niż stresować siebie i dziecko bólem i wysokim ciśnieniem. Mąż wrócił z apteki, rozpuścił mi tabletkę, wypiłam. Nie minęło pół minuty,a ja: Misiek, miska. Jak poleciałoooo 😁 Ja żygam jak kot przez łóżko, mąż trzyma miskę i widzę, że mu się słabo robi, drugą ręką odgania psa, bo ciekawa co się dzieje 😂 Po 10 min ból głowy zelżał o 80%, wzięłam paracetamol, zjadłam kanapkę, ciśnienie 120/80 i poszłam spać. Dzisiaj mnie lekko ćmiło, więc z rana jeszcze jedna tabletka. Mama mówi, że to może jakaś reakcja po szczepieniu może być. W sumie chyba ma rację, bo żołądek mnie wczoraj nie bolał, a taki wieczór grypopodobny. Dzisiaj jeszcze porozmawiam z moim lekarzem, jakby była podobna sytuacja, ile tego paracetamolu mogę wziąć. Czytałam na mamaginekolog, że można 4g, czyli 8 tabsów na dobę.
    Wczoraj jeszcze przed pójściem spać detektor poszedł w ruch. Jak tylko usłyszałam serduszko to przeprosiłam Krzysia za stres 😂

Zapisałam się też na połówkowe - 24 września, po połówkowych jedziemy oglądać wózki i foteliki 🤤
    Też uważam, że Vinted to zło. Narazie wstrzymuje się z zakupami do czasu przeglądu ciuszków po chrześniaku, ale na pewno coś jeszcze zakupię 😀

oregano84 lubi tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pojawił się wątek majowy 2022 - czuję się staro w ciąży 🤣

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Selena, Morwa, dobuska, oregano84 lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Negra, nie zazdroszczę🙁

Ja to z kolei jakiejś biegunki dostałam... A już tak długo był spokój z tym tematem...

Ada, być może szef wychodzi z założenia że dopóki nie leżysz w szpitalu to dasz radę pracować i powinnaś. Bije się w piersi bo kiedyś też mi się wydawało że kobiety w ciąży nadużywają zwolnień. I chyba mnie pokarało. Bo w tej ciąży, na szczęście przebiegającej bez wielkich komplikacji, w zasadzie od początku czuję się średnio. Średnio czyli często źle, bardzo źle i czasami całkiem znośnie 😉 i bardzo muszę się oszczędzać bo gdy o tym zapominam ciało i mój organizm dają o sobie znać. A zaznaczę że jestem pracownikiem biurowym. I pracowałam zdalnie! I co? I czułam się tak źle że od ponad miesiąca jestem na zwolnieniu. I nie wyobrażam sobie że miałabym teraz do pracy wrócić.

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 2 września 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85- najważniejsze, że ze zdrowiem już lepiej. a dzisiejsza wizyta wynagrodzi wczorajsze nerwy <3

Stokrotka - myślałam podobnie, a mam zwolnienie od 6tc bo praca, bo pandemia, bo szkoła, bo spanie i drzemki i inne dolegliwości. Czasem trzeba coś samemu przeżyć, żeby lepiej zrozumieć :)

Ja dziś kupiłam 2 książki położnej Izy Dembiskiej na OLX - 45 zł :)

zamówiłam też: https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/BABYMAM-kokon-gniazdo-rozek-motylek-kocyk-minky-7-elementow/189
    na poprawę humoru bo od rana mnie niesmak trzyma po newsie o pensji.

Stokrotka - przebije Cię z kalafiorem, przeglądałam check listę wyprawkową, mam wpisane niania ELEKTRYCZNA, zamiast elektronicznej. WTF. 😂😂😂😂gdzie moje szare komórki?

Stokrotka 86, Gosia Rumi, oregano84 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, też się zastanawiam nad jej książkami. Jak dostaniesz i przejrzysz daj znać czy warto.

Przeczytałam o tej niani i nie załapałam na początku co jest źle 😁 gdybyś nie napisała to nie zauważylabym błędu.

Miałam dzisiaj sprzątać ale leżę w łóżku i ujowo się czuję. Tyle w temacie jeżeli chodzi o uroki i dobre samopoczucie w 2 trymestrze...

jaina_proudmoore, oregano84 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 2 września 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jaina, też się zastanawiam nad jej książkami. Jak dostaniesz i przejrzysz daj znać czy warto.

Przeczytałam o tej niani i nie załapałam na początku co jest źle 😁 gdybyś nie napisała to nie zauważylabym błędu.

Miałam dzisiaj sprzątać ale leżę w łóżku i ujowo się czuję. Tyle w temacie jeżeli chodzi o uroki i dobre samopoczucie w 2 trymestrze...

na spokojnie, sprzątanie nie ucieknie, jutro też jest dzień :)

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra współczuje wczorajszej akcji. Całe szczęście, że dziś już ok! 😘
    Ciekawe z tą reakcją na szczepienie. Ja się zapisałam na przyszły tydzień 😬

oregano84 lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    U mnie już tak widać że raczej nie da się pomylić z brzuchem po kebabie 😉już dawno nie mieszczę się w ulubione spodnie 😉teraz rządzą leginsy 😊i rzeczy typowo ciążowe 😊ostatnio trochę siostra mnie poratowała w dłuższe koszulki z krótkim i długim rękawem 😊bo moje to już takie same na styk były 😉
    Ja jak na razie schudłam 7kg, wiec ciuchy, które nosiłam wcześniej jeszcze są ok, choć rzeczywiście jeśli chodzi o spodnie to w dżinsach już trochę niewygodnie.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj ból głowy...
    Słuchajcie, przełożyli mi wizytę u lekarza i już jutro zobaczę moją córeczkę. <3 Przyszedł też do mnie śpiworek do fotelika. Miałam nie zamawiać, ale upolowałam na tym cholernym Vinted za 40 i to taki piękny więc nie mogłam się powstrzymać. :O
    Oprócz tego morfologia i mocz całkiem okej. Hemoglobina glikowana wyszła super, więc wygląda na to, że cukrzyca jest dobrze prowadzona.:)

Piszecie o brzuszkach, no u mnie to już nie ma wątpliwości. Już mogę sobie ręce podpierać na brzuchu hahaha

Ostatnio mam dość zastrzyków. Muszę jutro zapytać lekarki, bo mimo tkanki tłuszczowej jakoś się boję dawać heparynę w brzuch. Ostatnio często krwawię po heparynie czy insulinie. :/

Stokrotka super, że jest okej z cukrami. Tak naprawdę cukrzyca przynajmniej do 30 tygodnia ciąży szaleje, więc jeśli teraz udaje Ci się nad tym zapanować to super!

Warszawianka ja używam pierwszą lepszą poduchę z allegro. Czasami w nocy korzystam z męża, czasami z poduszki :D

Selena, jeśli zdecydują się mieć Cię na oku, to może i lepiej. Byle maleństwo było bezpieczne <3

Niutek są ludzie, którzy kochają duże miasta. Ja ogólnie będę budować dom na obrzeżach, ale klimaty miejskie uwielbiam. :)

Jaina, co do Twojej pensji... bez komentarza... Nie mam słów do tego, co się dzieje w tym kraju :/

Ada, matko! To chyba tylko facet mógł powiedzieć, chociaż po mojej dzisiejszej wizycie w laboratorium to mnie już nic nie zdziwi :D

Negra czekamy na info po wizycie <3 Ale miałaś wczoraj historię :(

Aneta8, Gosia Rumi, Stokrotka 86, Aga12345, oregano84 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle mój mąż położył głowę na brzuszku, żeby posłuchać i powiedział, że poczuł trzy delikatne muśnięcia!🥰

jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi, Selena, Stokrotka 86, Aga12345, oregano84 lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A w ogóle mój mąż położył głowę na brzuszku, żeby posłuchać i powiedział, że poczuł trzy delikatne muśnięcia!🥰

Ajjj 🥰
    Ja właśnie chciałam napisać, że u nas już chyba idą mini kopniaczki, nawet mąż poczuł jak przyłożył rękę! 😍

jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, oregano84 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png

Wysłany: 2 września 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Hihi super 🙂☀️Jeszcze trochę i dostanie kopa w głowę 😂

Aneta8, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ