X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka powiedziała, że szyjka jest bardzo dobra. Nie przejęła się, że ona się skróciła, także ja nie panikuję. Ona jak widać się po prostu fizjologicznie skraca w trakcie ciąży, ale ważne, żeby nie skróciła się za bardzo. Także spokojnie, te nasze 4 cm to bardzo dobry wynik :)

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dziewczyny, tak w ogóle mój dzieciak to jakiś nocny marek😉 jak on się wczoraj po 23 zaczął ruszac😁 po tatusiu ewidentnie prowadzi nocny tryb życia😉 w sumie to się cieszę że go czuję chociaż nie potrafię zgadnąć czy on się obraca, czy mnie uderza... I tak się też zastanawiam czy to są normalne ruchy. Bo w sumie chyba jakoś wcześnie. Zwłaszcza że łożysko mam na tylnej ścianie- nie wiem czy to ma znaczenie?
    Jak to u was jest? Na początku były gładki, pacniecia, a teraz tak jakby czasami mnie lekko kopał albo obracał się cały i zahaczał ciałkiem o mnie. Dziwne to strasznie 😁
    Łożysko na tylnej ścianie to plus, bo czujesz szybciej ruchy. Ja mam w prawym górnym rogu macicy z przodu. Powiedziała, że mogę czuć lekkie bąbelki czy coś w tym stylu, ale generalnie łożysko z przodu utrudnia, wiec ja na takie kopniaki to chyba jeszcze poczekam.

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska nie wiem o którym avionaucie piszesz ale jeden który mamy na oku (Pixel) ma bazę przystosowaną do fotelika następnego. Może przyda się ta i formacja innym dziewczynom bo to bardzo leciutki fotelik.
    Fajnie że Wy wybraliście taki z opcja obrotu, mamy taki obracany (9-18kg) teraz dla córki i bardzo sobie chwale bo to mega wygodne.
    A co do tego bólu więzadeł to może warto żebyś poszła do fizjo, oni potrafią bardzo pomóc a tak jak to opisujesz to musi Cię bardzo boleć 😟

Gosia, odpoczywaj ile możesz, to bardzo pomaga przy skracającej się szyjce. A w razie czego szew podobno nie jest taki straszny, znam kilka dziewczyn które miały zakładany i spokojnie urodziły w terminie ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 09:48

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Dobuska nie wiem o którym avionaucie piszesz ale jeden który mamy na oku (Pixel) ma bazę przystosowaną do fotelika następnego. Może przyda się ta i formacja innym dziewczynom bo to bardzo leciutki fotelik.
    Fajnie że Wy wybraliście taki z opcja obrotu, mamy taki obracany (9-18kg) teraz dla córki i bardzo sobie chwale bo to mega wygodne.
    A co do tego bólu więzadeł to może warto żebyś poszła do fizjo, oni potrafią bardzo pomóc a tak jak to opisujesz to musi Cię bardzo boleć 😟

Gosia, odpoczywaj ile możesz, to bardzo pomaga przy skracającej się szyjce. A w razie czego szew podobno nie jest taki straszny, znam kilka dziewczyn które miały zakładany i spokojnie urodziły w terminie ☺
    Podejrzewam, że Pan miał w sklepie jakąś uboższą wersję tego fotelika, pewnie dlatego tak było. Z tymże u mnie nie ma gdzie go dźwigać, bo ja mam w bloku windę więc byle włożyć do auta :) ale ten cybex co my wybraliśmy jest przyzwoity wagowo, chociaż fakt ten avionaut był mega lekki. Dla osób, które maja do pokonania sporo schodów super opcja. :)

Tak, myślę właśnie o uro-fizjo. Podejrzewam, że jak będę na zwolnieniu to się tym zajmę, bo teraz jest mi trudno.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ale naskrobalyscie🙂
    W czwartek jeszcze chwilę podczytywalam,ale pojechaliśmy do mojej mamy i nie mam za bardzo czasu
    Teraz sobie jednym okiem oglądam pytanie na śniadanie,a drugim Was nadrabiam 😁

Dobuska ale przygoda z tym laboratorium...
    Ja chodzę na pakiet do enelmedu i tam laboratorium na zapisy,więc omijam te kolejki
    Raz musiałam wykonać jakieś specjalne badanie którego nie było w enelmedzie i poszłam do diagnostyki,to była meega kolejka i ogólnie nie wspominam miło
    Trzeba korzystać z okazji,jak coś się trafia 😁
    Wow ale zakupy, suuper 😁 masz fajne rajstopy do polecenia? Ja mam dużo sukienek i muszę dokupić teraz rajstopy
    Oo co za wsydzioszek z tej córuni 😁 dobrze, że wszystko super 😍
    Ja już podczas starań miałam kwasy dha,a teraz mój doktorek zalecił nawet 1000 mg, więc łykam,bo za rzadko jem ryby itp.

Stokrotka ta historia z tramwaju starszna...ja nie umiem się kłócić w miejscach publicznych, dopiero później mi przychodzi co mogłabym odpowiedź. Takiemu to tylko:"gdyby twoja matka nie rozkładała nóg to ja teraz miałabym gdzie usiąść"...ech
    Ja też te książki dotrwałam na olx
    Mi też się marzy już wybyc z Wawy,na szczęście jest perspektywa,bo budujemy dom na wsi
    Ha ha my na początku myśleliśmy o mieszkanku,ale jak piszesz i my dziadziejemy i jednak ten dom 😁
    Oj ja też bezsilna i jeszcze czasami mnie mdli,a szczególnie podczas mycia zębów jest słabo...
    Co do kaszlu i kichania to mi fizjo mówiła właśnie o przekręceniu głowy na jedną stronę,ale warto też skrzyżować nogi i trochę spiąć mięśnie dna miednicy
    Też planuję laktator,na razie wpadł mi w oko medela swing flex
    Dobra rada z używanymi fotelikami
    My dostaniemy ISOFIX i fotelik od mojego brata,ale sprawdzone źródło

Isiozwierz zaszalalas z tym pierwszeństwem w kolejce 😂hi hi spoko trafiłaś,na brak kolejki

Warszawianka zamówiłam na vinted tę książkę Mamy dla mamy ciąża 🙂
    We wrześniu mam urodziny i chyba zazycze sobie poduszkę ciążowa

Jaina dużo tych książek na olx i vinted, może upolujesz w dobrej cenie :)
    Kurde co z tą wypłatą..oby się wyjaśnił
    Edit. Doczytałam,no super,że tak zmienili... akurat teraz
    Ja też jakos od 6tc na zwolnieniu,nie wyobrażam sobie pracować w ciąży-oczywiscie rozumiem jak kobieta dobrze się czuje i w ogóle,ale to nie ja
    Które książki kupiłaś?
    Piękny zestawik 😍
    Oj tam,elektryczna czy elektroniczna,ci za różnica 😂
    Oo ja acard mam brać prawie do końca ciąży,za to już jestem bez progesteronu
    Mi już minęło 2 miesiące zwolnienia i mam wrażenie,że przespałam 3/4 tego czasu
    Muszę spiąć poslady i wziąć się za ogarnianie
    O tak,pomimu tylu rad, każda z nas zrobi po swojemu,i to też będzie dobre i każda będzie najlepszą mamą dla swojego dzieciątka ❤️

Megg moja biblioteczka ciążowa powiększa się,mam:
    3 książki Izabeli Dembinskiej-przeczytane,dla mnie spoko
    3 z wyd Natuli: poród naturalny, karmienie piersią i jak zrozumieć małe dziecko- czytam Poród naturalny,a reszta czeka
    Mamy dla mamy ciąża-zamowiona
    Urodzić razem i naturalnie-czeka w kolejce
    Książek dla facetów nie polecę,bo mój też nie lubi czytać, wolę mu przekazać info z książek

Selena to miałaś umilony pobyt w szpitalu wiertarką 😂co za odpoczynek
    Co do mieszkania,to najważniejsze żeby Wam się podobało 😚
    I mi jakoś wygodniej w leginsach ciążowych chociaż brzuszek malutki,jak po dobrym jedzonku,a jednak coś uciska
    Oo to jeszcze w szpitalu? Najważniejsze, żebyście byli bezpieczni i zaopiekowani

Alfa Centauri oj dobrze,że już po maratonie medycznym 😁

Aneta8 oj tak,w Wawie takie ceny,że my zdecydowaliśmy się na dom,a wielu moich znajomych,nawet warszawiaków decydują się na mieszkania i segmenty poza granicami stolicy

Pimka dziekit za poradę co do synków,przydatne info 🙂
    Co za kryjoczek tam w brzuszku siedzi 😁

Ada nie ma co, wspaniały szef😂
    Jaką lekturę będzie czytać z synem?

Negra ojej ale przeżyłaś z tym bólem glowy i ciśnieniem. Dobrze,że przeszło po wymiotach

Oregano ja właśnie dostałam torbę ciuszkow od brata i przyszło moje zamówienie z hm
    Myślę,że powoli możesz coś zamawiać,zobaczysz jakie to fajne 😍
    Ja niezaszczepiona i nie szczepię się

Wariancja najważniejsze,że wszystko w porządku 😍 to podobnie jak ja, dowiem się pewnie 13 października na połówkowym
    Ha ha to zaoszczedzilas 😂 znaczy NFZ zaoszczędziło

Rosa witaj w gronie lutowych mam 😚
    Oo ciekawe czy Twój synek ma dobre przeczucia 😁

KaroKaro słodkie ubranko 😍

Pcosik oo córunia ❤️ super, gratulacje 😍

Gosia Rumi ojej trzymam kciuki żeby szyjka wytrzymała 🙏
    Hihi vinted wciąga 😂

My teraz weekend spędzamy u mojej mamy,tu jest spokojnie, wczoraj poszliśmy na spacer po polach, była wspaniała pogoda 😍
    Od kilku dni zauważam na sutkach takie zeschnięte coś, dziś rano nawet jeszcze takie wilgotnawe. Chyba któraś z was pisała tu ,że to już może siara się pojawiać?albo o tym czytałam gdzieś w książce lub w którymś filmiku o tym oglądałam. Czy też tak macie?
    Segreguje ciuszki po moich bratankach i przyszło też moje zamówienie hm, piękne też ciuszki 😍

jaina_proudmoore, Selena, Gosia Rumi, Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i Gosia jakie poematy 🙉ale do wszystkiego się odniosłyście- brawo wy. Ja dziś pospalam do 10 bo wczoraj do pozna oglądaliśmy „Dom z papieru” 🙂Ja mam łożysko na przedniej ścianie wiec na razie czuje bulgotanie czy łaskotanie, nic więcej. Odnośnie tej wydzieliny z piersi to na jednej mam takie coś zeschnięte żółte już drugi dzień. Miałam właśnie o to pytać. Mam nadzieje, ze to normalne 🙉W temacie fotelików mi się chyba podobał Cybex model Sirona, ale liczę na doradztwo na miejscu 🙂w tym temacie jak i wózka. Miłego weekendu drogie panie. ☀️☀️☀️☀️Ps. Kalafior doczytał, że Sirona waży za dużo wiec odpada. My jeszcze mamy dwa auta wiec jakoś trzeba to przemyśleć, na razie nie mam dobrego pomysłu. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 11:38

Kasiastaraczka, wariancja lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, generalnie z tymi kwasami DHA jest tak, ze są niezbędne po 20 tygodniu, dlatego ja zamierzam jesc ryby i oleje i przyjmować 200 mg. Już kupiłam :))
    A rajstopy kupiłam w H&M i polecam, serio, a teraz jest promocja 3za2 wiec się opłaca. W paczce mam 2 pary wiec jestem zabezpieczona na kolejne tygodnie :D
    Odpoczywaj sobie i korzystaj póki pogoda jest fajna.
    Co do śladów to to już chyba siara u Ciebie :)))

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 No chyba wszystko idzie w dobrym kierunku 😊dziś na obchodzie rano był lekarz do którego chodziłam na usg 4d z synkiem w ciąży 🤰 😊w sumie on dzieli gabinet z tym u którego teraz prowadzę ciąże 😊fajnie o wszytko wypytał 😊odstawił mi kroplówkę z nospy 😊została tylko luteina i duphaston 😊niestety jescze jakieś sporadyczne małe plamienie się zdarzy.. I on chce mi zrobić usg żeby zobaczyć czy w środku nie ma żadnego krwiaka 😊coś mówił że mam je mieć wieczorem 😊naprawdę spoko lekarz 😊
    Tak piszecie o tych pierwszych ruchach 😊i ja chyba od paru dni też czuje 😊tak bardzo delikatnie że nie jestem pewna czy to napewno moje dziecię 😉ale jelita czuję całkiem inaczej i w innym miejscu 😊więc to musi być to 😊takie słodziutkie smyranie 🤩🥰

jaina_proudmoore, Aga12345, niutek87, Gosia Rumi, dobuska, Stokrotka 86, Aneta8, KaroKaro, Morwa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina starałam się wszystko nadrobić 😁 bardzo ciekawie piszecie
    Dobuska super 😁 dzięki za podpowiedź z rajtkami

Selena, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już codziennie ruchy czuję,ale mam łożysko na tylnej ścianie 😀 czuję takie smyranie i jak odpycha się maluszek ręką albo nogą 😀

dobuska, Selena, Aga12345, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Morwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Hej 😊 No chyba wszystko idzie w dobrym kierunku 😊dziś na obchodzie rano był lekarz do którego chodziłam na usg 4d z synkiem w ciąży 🤰 😊w sumie on dzieli gabinet z tym u którego teraz prowadzę ciąże 😊fajnie o wszytko wypytał 😊odstawił mi kroplówkę z nospy 😊została tylko luteina i duphaston 😊niestety jescze jakieś sporadyczne małe plamienie się zdarzy.. I on chce mi zrobić usg żeby zobaczyć czy w środku nie ma żadnego krwiaka 😊coś mówił że mam je mieć wieczorem 😊naprawdę spoko lekarz 😊
    Tak piszecie o tych pierwszych ruchach 😊i ja chyba od paru dni też czuje 😊tak bardzo delikatnie że nie jestem pewna czy to napewno moje dziecię 😉ale jelita czuję całkiem inaczej i w innym miejscu 😊więc to musi być to 😊takie słodziutkie smyranie 🤩🥰
    To fajne, że się o Ciebie tam troszczą i wolą czasami przetrzymac niż zignorować i wypuścić. :) ale wszystko idzie ku dobremu.
    ❤️
    Informuj nas dalej:)

Selena, Aga12345 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Ja już codziennie ruchy czuję,ale mam łożysko na tylnej ścianie 😀 czuję takie smyranie i jak odpycha się maluszek ręką albo nogą 😀
    I u Ciebie drugi bobas wiec to tez ma wpływ. Ale super!❤️

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i z historii „pierwszeństwo w ciąży” mam kolejną do kolekcji! :D
    Dzisiaj poszłam do apteki. Nie była duża kolejka i w sumie nie miałam żadnego problemu żeby stać. Przyszła dziewczyna, która chciała stanąć za mną, patrzy na mnie i głośno na cała aptekę: pani jest w ciąży???
    A ja odpowiadam, że tak, a wtedy pan przede mną się odwrócił, zobaczył mnie i podeszłam do okienka pierwsza 🤣🤣🤣
    Także było miło 🤣 ale ta dziewczyna była dobra :D chociaż podejrzewam, że też mogła być w ciąży, bo zaraz za mną poszła do okienka. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 12:37

Selena, Aga12345, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, KaroKaro, Morwa lubią tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za słowa uspokojenia z tą szyjką 💚 Artykuły na które ja wczoraj trafiłam były nieco przerażające. (Ten od MamyGinekolog rzeczywiście brzmi duuużo bardziej pokrzepiająco ☺).
    Na dobrą sprawę to nawet nie znalazłam nigdzie jaki jest zakres norm dla długości tej szyjki (jeśli 3 to mało to czy normalna ma 4 czy powiedzmy 8? Jakiego rzędu są to wielkości i przekroczenie norm? 🤔 Pisali że przy <25mm stosuje się te szwy.) Dotychczas nawet nie miałam pojęcia ile tej szyjki miałam, dopiero wczoraj dr powiedziała mi ile było wcześniej (przy tych 42mm nie wspominała ani słowem o szyjce - czyli może to jest właśnie zupełnie normalna wielkość?🤔) Dobuska nie martw się na zapas, ale ze względu na te bóle próbuj wyszarpać tyle odpoczynku ile się da, w każdej wolnej chwili. Mam nadzieję że w pracy nie musisz chociaż biegać, latać, tylko siedzisz i wytężasz umysł (wieeem że i to potrafi mega wykończyć...). Dobrze że już wprowadzasz następcę, pozostaje trzymać się nadziei że z każdym dniem i tygodniem - Twój wkład w pracę będzie mógł maleć ☺ A jak organizm sam zmusi Cię do odpoczynku z powodu tych bólów - to na pewno "przy okazji" i szyjka będzie siedziała na miejscu 😊🍀

Stokrotko zupełnie nie martw się na zapas 😘 Wychodzi że jesteś kolejną osobą u której 4cm oceniono jako: wszystko ok. Czyli coś musi w tym być 👍 Wyczytałam że powody skracania mogą być różne, od takich zupełnie przypadkowych (genetyczne/fizjologiczne), przez infekcje intymne, po forsowny tryb życia. U mnie infekcji nie widać, a z forsownym trybem życia nie miałam nic wspólnego (wychodzę z domu raz na 2 tygodnie, mąż robi zakupy i sprząta). Czyli wychodzi ten czynnik przypadkowy? 🤷 Zobacz, u Ciebie Dzidzia jest taka aktywna że na pewno musi mieć bardzo dobre warunki u mamusi ❤ Pokazuje Ci: jestem tu mamo, mam się dobrze! 🤗 To musi być cudowne uczucie 😍 Przy łożysku na tylnej ścianie podobno dużo fajniej właśnie czuć te ruchy ❤

Aga ta wizyta za 2 tygodnie ma być właśnie przez tę szyjkę, wcześniej dr zapraszała mnie co 3-4 tygodnie. Powiedziała że woli trzymać rękę na pulsie zawczasu, niż potem obudzić się jak już będziemy miały zagrożoną ciążę (mówię Wam, wyglądała na mocno przejętą, stąd i mi się udzieliło). Ale to by chyba oznaczało że jeszcze mamy ten zawczas 🤔

Kasiu odpoczywajcie u mamy i na łonie przyrody 😍 To fantastyczne warunki ❤ (też mi się marzy chatka wśród lasów czy łąk, pianie koguta rano....) - no i to może ostatnie chwile takiej pięknej pogody - niech korzysta kto może! 🌞🌞🌞

Selena - trzymaj się dzielnie 😘 Dobrze że trafiasz na serdecznych ludzi, to bardzo wiele znaczy ❤ I najważniejsze że już idziecie ku dobremu 😊 Ależ Maleństwo kochane że właśnie teraz zrobiło Ci taką niespodziankę z ruchami 😍🤗💕 To musi być tylko pięknie!

Miłego weekendu dziewczynki 🌞 Samych takich pięknych niespodzianek 💚😊🍀

Stokrotka 86, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aneta8, Selena lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi Rozumiem, lepiej kontrolować i zawczasu działac jeśli będzie potrzeba, u mnie tak na prawdę lekarz nic nie mówił jak długa jest szyjka i sama się zastanawiam ale gdyby było coś nie tak to pewnie zwrócił by uwagę. Co prawda boję się trochę kolejnej wizyty bo nie raz miałam taki napięty brzuch co z synem mi się raczej nie zdarzało i kłucia najczęściej przy rannym wstawaniu, po których z automatu siadałam z powrotem, mam nadzieję, że to jednak nie miało wpływu na skracanie szyjki, z synem szyjka zaczęła mi się szykowac do porodu jakoś w 31/32 tygodniu i wtedy dostałam luteinę, natomiast nie pamiętam żeby lekarz wcześniej mnie informował jaka jest długa.

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ale naskrobałyście, a tylko poranek i przedpołudnie mnie nie było! 😁
    Byliśmy dziś w sklepie Bobowózki pooglądać sobie ma żywo wózki i foteliki. Wiemy już na pewno, że w naszym przypadku Bebetto odpada, bo jest dla nas za duży i jak go prowadziłam to nic nie widziałam 😅 z polecanych spodobał nam się Venicci, jest nieduży i zgrabny, zdecydowanie lepiej dopasowany do moich gabarytów 🙂 nowy trochę kosztuje, bo 3099 zł, ale znalazłam właśnie na olx za 1900 zł nieużywany, jaka blogerka dostała do przetestowania i tylko rozpakowała. Nie ma jednak żadnego paragonu, wiec nici z gwarancji..
    Ogladalismy tez foteliki, ten Avionaut o którym pisałyście przekonuje nas swoją lekkością i mocno się nad nim zastanawiamy 🙂

jaina_proudmoore, Aga12345, Selena, dobuska lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szyjkę to mój ostatni pomiar to ponad 4cm i dr powiedział, że idealnie. 🙂wcześniej wpisywał 21mm co mnie zmartwiło ale to okazuje się początek szyjki jedynie. Skoro lekarz nie mówił nic to znaczy, że jest ok i nie ma co martwić się na zapas. 🙂warto na wizycie poruszyć ten temat dla własnego spokoju. Tez czytałam artykuł mamy ginekolog o szyjce i pomiar jest dopiero w połowie ciąży. Ja właśnie wróciłam ze spaceru z mężem, byliśmy w parku 🙂mąż poruszył temat kupna wózka i fotelika; uważa, żeby brać używane bo każdy w jego pracy tak kupował; teściowa mówi o nowym łóżeczku; moi rodzice o nowym wózku. Powiem wam, że mam powoli mętlik w głowie 😳🤦‍♀️Mąż uważa, że skoro już rodzice chcą wesprzeć nas finansowo to lepiej kupić używane i mieć resztę pieniędzy na inne wydatki, których nie brakuje. Dlatego mu pow o kompletowaniu wszystkiego co miesiąc 🙂

Aga12345, Aneta8, Gosia Rumi, dobuska, oregano84 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szyjki to moja na początku ciąży miała 42mm😊mam nawet to wpisane w kartę ciąży 🙂 i za każdym razem na wizycie gin mówił że szyjka super 😊teraz na przyjęciu też lekarz dokładnie sprawdzał czy jest zamknięte i długość była 4 cm 🙂 więc jest dobrze 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 14:11

jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia odpoczywaj ile wlezie bo później ciężko o czas tylko dla siebie ☺

Jaina my też oglądaliśmy Dom z papieru ale tylko jeden odcinek bo mąż późno wrócił z pracy a rano trzeba wstać bo córcia robi pobudkę przed 7😁
    A co do fotelika to sirona nie jest fotelikiem łupiną dlatego taki ciężki jest bo jego się nie nosi razem z dzieckiem 😉

Selena super że takie dobre wieści i jeszcze zaczęłaś czuć ruchy ❤

Dobuska ale akcja w tej aptece🙈 ja ostatnio jak weszłam bez kolejki to Pan który podszedł później do okienka obok powiedział, że następnym razem mam czekać w kolejce a ja mu na to że jestem w ciąży i mam takie prawo o czym poinformowałam osobę która wcześniej stała jako pierwsza w kolejce. Zmierzył mnie od góry do dołu zahaczając wzrokiem o brzuch i nic się nie odezwał 😂

Aneta fajnie że byłaś przymierzyć się do wózka bo to jednak ważne żeby się dobrze prowadził 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 15:53

Selena, Aneta8, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, dobuska lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    … i chyba przepadłam 🙈 nie mogę przestać o nim myśleć 😄
    Można kupić go w zestawie z tym fotelikiem avionaut pixel 🙂 i teraz najgorsze, jaki kolor 😅

https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/venicci-tinum-se-wozek-3w1-z-fotelikiem-avionaut-pixel-10142

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 16:18

KaroKaro, Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ