Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to jak nie zdrzemnę się w ciągu dnia, a wcześniej wstanę, to wieczorem jestem nieżywa 🙈
Ale dziś miałam udany dzień, w południe byliśmy z mężem na pięknym wrzosowisku pod Warszawą, spotkaliśmy się z moją przyjaciółką z mężem i córeczką (i drugą w drodze) i zrobiła nam pierwszą mini sesję brzuszkową 😍Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi, oregano84 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:nie, to kalafior a dziś to nawet dwa
dziś mam dramatyczny dzień, wstałam dopiero po 12, wcześniej zjadłam śniadanie, jakaś bez siły, miałam niskie ciśnienie.
cały dzień się snuje jak zombie, masakra.
odpuściłam jakikolwiek temat z myślenia o wyprawce.
czy wy też mierzycie ciśnienie codziennie? tak mi lekarz zalecił.
Ja mam zalecone mierzenie 4x dziennie ciśnienie, bo na wizycie za każdym razem mialam za dużo, natomiast w domu jest ok a nawet bym powiedziała że dość niskie, no ale też muszę uważać bo w pierwszej ciąży na końcówce pojawiło się nadciśnienie i z tego powodu między innymi była indukcja.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Witam dziewczyny 🙂 dzisiaj ledwo wstałam a czeka mnie niestety bardzo aktywny dzien- dużo spraw mam do załatwienia. Inna kwestia to to że w ogóle nie czuję się na siłach żeby cokolwiek załatwiać 😁 normalnie śpiąca królewna się że mnie robi 😉
W nocy znowu miałam dziwne sny. I chyba za dużo na forum siedzę bo śniło mi się że poszłam z WAMI na zakupy w Warszawie 😁 a konkretnie to był rajd po sklepach w poszukiwaniu ubrań ciążowych😁
A później zaczęłam rodzić i urodziłam trojaczki 😉
Najlepsze jest to że te sny są takie wyraźne odkąd jestem w ciąży. Naprawdę jestem wręcz przekonana że to się dzieje 🙂Gosia Rumi, Aneta8, jaina_proudmoore, dobuska, Jeheria lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Czuje się zaproszona do Warszawy na zakupy hehe 😂😂😂Stokrotka, też mam dziś kilka spraw do załatwienia a na razie czuje się jak mini zombie, trochę lepiej niż wczoraj. Dobrze napisałaś ostatnio, każda większa aktywność przemienia mnie potem w placka. 🤦♀️Boje się myśleć co to dalej będzie.. Ps. Ja mierze codziennie; moje największe to 120/68 hehe. Zwykle mam przedział pomiędzy 104-110, ale to była u mnie norma 🙂to trwa chwile, zapisuje, lekarz ostatnio sprawdzał mój notes. 😉jutro wizyta u diabetologa. Ciekawe co powie 🙉
Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie czekam na hydraulika a potem ruszam i działam. Jak na złość znowu mnie mdli i coś żołądek się buntuje. W ogóle to w najbliższym czasie czeka mnie prawdopodobnie kilkudniowy wyjazd o ile będę czuła się na siłach spędzić 8 h w pociągu... Chcialabym zobaczyć rodziców bo oni niestety mnie nie odwiedza że względu na swój stan zdrowia. A jeśli teraz nie pojadę to prędko się tam nie wybiorę... Trochę się wkurzyłam bo okazało się że rodzina która jest na miejscu nie przypilnowała pewnych spraw notarialnych i chyba czeka mnie załatwianie w sądzie na wyjeździe. Najchętniej bym to olala ( mieszkam 500 km od tej miejscowości i jestem w ciąży) ale jeśli ja tego nie ogarnę to potem i ja będę miała problemy... Masakra jakaś.
Jaina, pewnie dostaniesz glukometr i info o diecie🙂 ty nie miałaś złych wyników i myślę że spokojnie uda Ci się to opanować 🙂jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka to kiedy te zakupy😉z chęcią bym z Wami pobuszowała po sklepach 😃Ja dziś ogólnie czuje się ok 😊miałam pobudkę o 6 bo synka do szkoły trzeba było zaprowadzić 😊i od razu sobie zakupy zrobiłam 😊i mój ciążowy kalafior dziś dał o sobie znać 😅jak szliśmy do sklepu to nie dość że nie zamknęłam auta.. To jeszcze kluczyki zostawiłam w aucie 🤦♀️🤷♀️całe szczęście że nie zawsze nam działa automatyczne zamykanie drzwi bo byśmy mieli niezły problem 🤦♀️teraz chwilę odpoczywam a na 12 muszę podjechać do szpitala podpisać oświadczenie o ubezpieczeniu.. Bo coś mają z systemem i pokazuje im że jestem nie ubezpieczona... Mąż sprawdzał na swoim ikp i u Niego tak samo.. No ale żeby dostać zwolnienie papier muszę podpisać 🤷♀️mam też potwierdzenie ubezpieczenia od kadrowej 😊przysłała mi na maila więc chyba nie będzie problemu 😊
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Ja właśnie czekam na hydraulika a potem ruszam i działam. Jak na złość znowu mnie mdli i coś żołądek się buntuje. W ogóle to w najbliższym czasie czeka mnie prawdopodobnie kilkudniowy wyjazd o ile będę czuła się na siłach spędzić 8 h w pociągu... Chcialabym zobaczyć rodziców bo oni niestety mnie nie odwiedza że względu na swój stan zdrowia. A jeśli teraz nie pojadę to prędko się tam nie wybiorę... Trochę się wkurzyłam bo okazało się że rodzina która jest na miejscu nie przypilnowała pewnych spraw notarialnych i chyba czeka mnie załatwianie w sądzie na wyjeździe. Najchętniej bym to olala ( mieszkam 500 km od tej miejscowości i jestem w ciąży) ale jeśli ja tego nie ogarnę to potem i ja będę miała problemy... Masakra jakaś.
Jaina, pewnie dostaniesz glukometr i info o diecie🙂 ty nie miałaś złych wyników i myślę że spokojnie uda Ci się to opanować 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 11:22
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Stokrotka, niestety jak się czasem samemu nie dopilnuje to potem są problemy. Fajnie byłoby jakbyś nie jechała sama 🙂pociągiem wygodnie się obecnie podróżuje, ale jednak to długa podróż. Masz racje, im później tym będzie gorzej na podróżowanie, a teraz jeszcze ma być ładna pogoda. 🙂Ja pojechałam na zakupy, teraz muszę chwile odpocząć zanim je rozpakuje. 😂ten totalny brak sił to dramat dla mnie i zmuszanie się do robienia wielu rzeczy. 🤦♀️Ps. Przyszła paczka z Olx z książkami położnej także jak się zapoznam to dam Wam znać 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 12:27
Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Ja właśnie czekam na hydraulika a potem ruszam i działam. Jak na złość znowu mnie mdli i coś żołądek się buntuje. W ogóle to w najbliższym czasie czeka mnie prawdopodobnie kilkudniowy wyjazd o ile będę czuła się na siłach spędzić 8 h w pociągu... Chcialabym zobaczyć rodziców bo oni niestety mnie nie odwiedza że względu na swój stan zdrowia. A jeśli teraz nie pojadę to prędko się tam nie wybiorę... Trochę się wkurzyłam bo okazało się że rodzina która jest na miejscu nie przypilnowała pewnych spraw notarialnych i chyba czeka mnie załatwianie w sądzie na wyjeździe. Najchętniej bym to olala ( mieszkam 500 km od tej miejscowości i jestem w ciąży) ale jeśli ja tego nie ogarnę to potem i ja będę miała problemy... Masakra jakaś.
Jaina, pewnie dostaniesz glukometr i info o diecie🙂 ty nie miałaś złych wyników i myślę że spokojnie uda Ci się to opanować 🙂Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Jaina, mam to samo. W 1 trymestrze byłam przekonana że brak sił jest efektem tych wszystkich dolegliwości. Teraz jest lepiej ale energia nie wróciła.
Czekam cały czas na fachowca... No uziemiona jestem w domu😐
Ostatnio bardziej czuje naciąganie się macicy. Też tak macie?
Dziewczyny, no niestety z osób w miarę ogarniętych w mojej rodzinie do załatwiania spraw jest tylko siostra. I ona miała to ogarnąć już prawie rok temu. Jak widać dalej nic nie jest załatwione, ostatnio jak z nią gadam to widzę że i swoich spraw jakoś nie umie ogarnąć. Fakt- ma dużo na głowie. Ale tak szczerze to mam wrażenie że niektórzy myślą że jak nie będą o czymś myśleć to problem sam się rozwiąże...ja pod tym względem jestem realistka i wiem że nic mi z nieba za darmo nie spadnie. No i jeśli fizycznie dam radę to będę tam musiała za przeproszeniem ja dumać. Całe szczęście z mężem. Nie puści mnie samej z maluchem na pokładzie 😉jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka , a jak u Ciebie się objawia to rozciąganie macicy? Gdzie czujesz ?
Mnie wczoraj i dzisiaj coś kłuje po środku jakby pochwy , może bardziej po lewej stronie , krótkotrwałe ukłucie czasami . Ktoś ma taki objaw ?
Jaj.. mam następna wizytę dopiero w październiku na początku , to bardzo długo .. 😔 -
Nisia, też miałam przez 1 dzień takie kłucia jakby w pochwie. A wiem że wszystko było ok bo kilka dni wcześniej byłam u dr.
Ogólnie to głównie czuję pachwiny, czasami od nich promieniuje na macicę. Zwłaszcza przy nagłych ruchach albo po nocy.Nisia18, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Wiecie co zamówiłam sobie dzisiaj na allegro dwupak rajstop ciażowych i dwie sukienki ciążowe. Po czym dostaje wiadomość z pytaniem jaki ma być kolor czy dwa takie same? Myślałam,że to o sukienki chodzi,więc odpisałam,że granatową i cynamonową. Pan do mnie zadzwonił i mówi,że oni takich kolorów w ofercie nie mają tylko czarne i beżowe. I dopiero wtedy zorientowałam się, że chodzi o rajstopy 😂 ach ten kalafior 😀
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, Gosia Rumi, oregano84 lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Stokrotka 86 wrote:Nisia, też miałam przez 1 dzień takie kłucia jakby w pochwie. A wiem że wszystko było ok bo kilka dni wcześniej byłam u dr.
Ogólnie to głównie czuję pachwiny, czasami od nich promieniuje na macicę. Zwłaszcza przy nagłych ruchach albo po nocy.Stokrotka 86, Nisia18, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Stokrotka co za sen😂 super 😍
Też dziś spałam długo,do 11...ale musiałam wstać, żeby odebrać paczkę z paczkomatu,bo jeszcze chwila i by odesłali
Ha ha no niezle masz te sny 😁
Współczuję,że będziesz jeszcze musiała jeździć tyle i załatwiać sprawy,ale to prawda jak się samemu nie przypilnuje...
Selena super,że już w domciu 🙂
Jaina ja też wczoraj źle się czułam, miałam ciśnienie 101/56...
W kościele mszę praktycznie przesiedziałam,bo nie miałam siły...
Nie mierzę codziennie ciśnienia, akurat byłam u mamy to zmierzyłam
Muszę zaopatrzyć się w ciśnieniomierz
Oo to będziesz miała lekturę na najbliższy czas,a które masz części?
Aneta gdzie takie wrzosowisko? Super taka sesja 😍
Kiedyś mieszkaliśmy w Markach, chodziliśmy tam do lasu na wrzosowisko
Nisia ja mam czasem takie ukłucie w pochwie, nie wiem co to..
Niutek hehe ech te kalafiory ciążowe 😁
Zamawialas jakieś grubsze rajstopy?
Ja zamówiłam sobie na olx nówki takie grubsze na jesień, wyszło po 6 zł za parę
Dziś wzięłam się za porządki w kuchni,jak spojrzałam na okno to nawet je umyłam... dopiero ogarnęłam szafkę i to okno,a w międzyczasie obiad
Teraz odpoczywam,a zaraz dalej wracam do porządków
Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasia wzięłam na teraz takie 40 den, poza tym ja teraz z domu wychodzę tylko do apteki, laboratorium albo do lekarza. Cały dzień z synkiem w domu jestem, na spacery tylko wychodzimy,ale na wsi na podwórko nie muszę się stroić 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 16:50
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
jaina_proudmoore wrote:Tez miałam takie kłucia. Raz w środku, raz z jednej lub drugiej, minęły jak poleżalam. Dziwne uczucie 😳tam naprawdę wszystko pracuje. Macica z pomarańczy ma być arbuzem także… to naprawę dużo dużo zmian
Teoretycznie ja to wszystko wiem .. ale jak przyjdzie co do czego to 🥦
I wole zapytać i się upewnić 😃
Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Teoretycznie ja to wszystko wiem .. ale jak przyjdzie co do czego to 🥦
I wole zapytać i się upewnić 😃
Mam to samo. Teorie znam, ale wszystkie objawy mam tak naprawdę po raz pierwszy i za każdym razem zastanawiam się czy są ok czy nie.
Wróciłam to domu i padłam. Jeszcze tylko parę spaw przed kompem i luz...Odebrałam też karmienie piersią z natuli- vinted oczywiście 😉
Kasiu, że ty tak dajesz radę z tymi porządkami... Ja to wiem że okna umyje po porodzie 😁 albo męża zagonie. Już się przekonałam że źle znoszę takie większe aktywności. Potem mnie coś boli, ciągnie i już się boję że coś nie tak z Dzidziem. Swoją drogą czułam jak dzisiaj szalał jak się wkurzalam na hydraulika 😁jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙