X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jak nie zdrzemnę się w ciągu dnia, a wcześniej wstanę, to wieczorem jestem nieżywa 🙈
    Ale dziś miałam udany dzień, w południe byliśmy z mężem na pięknym wrzosowisku pod Warszawą, spotkaliśmy się z moją przyjaciółką z mężem i córeczką (i drugą w drodze) i zrobiła nam pierwszą mini sesję brzuszkową 😍

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi, oregano84 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    nie, to kalafior a dziś to nawet dwa :D

dziś mam dramatyczny dzień, wstałam dopiero po 12, wcześniej zjadłam śniadanie, jakaś bez siły, miałam niskie ciśnienie.
    cały dzień się snuje jak zombie, masakra.
    odpuściłam jakikolwiek temat z myślenia o wyprawce.

czy wy też mierzycie ciśnienie codziennie? tak mi lekarz zalecił. :)

Ja mam zalecone mierzenie 4x dziennie ciśnienie, bo na wizycie za każdym razem mialam za dużo, natomiast w domu jest ok a nawet bym powiedziała że dość niskie, no ale też muszę uważać bo w pierwszej ciąży na końcówce pojawiło się nadciśnienie i z tego powodu między innymi była indukcja.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, to ja też chyba zacznę mierzyć częściej :D

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny 🙂 dzisiaj ledwo wstałam a czeka mnie niestety bardzo aktywny dzien- dużo spraw mam do załatwienia. Inna kwestia to to że w ogóle nie czuję się na siłach żeby cokolwiek załatwiać 😁 normalnie śpiąca królewna się że mnie robi 😉

W nocy znowu miałam dziwne sny. I chyba za dużo na forum siedzę bo śniło mi się że poszłam z WAMI na zakupy w Warszawie 😁 a konkretnie to był rajd po sklepach w poszukiwaniu ubrań ciążowych😁
    A później zaczęłam rodzić i urodziłam trojaczki 😉

Najlepsze jest to że te sny są takie wyraźne odkąd jestem w ciąży. Naprawdę jestem wręcz przekonana że to się dzieje 🙂

Gosia Rumi, Aneta8, jaina_proudmoore, dobuska, Jeheria lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się zaproszona do Warszawy na zakupy hehe 😂😂😂Stokrotka, też mam dziś kilka spraw do załatwienia a na razie czuje się jak mini zombie, trochę lepiej niż wczoraj. Dobrze napisałaś ostatnio, każda większa aktywność przemienia mnie potem w placka. 🤦‍♀️Boje się myśleć co to dalej będzie.. Ps. Ja mierze codziennie; moje największe to 120/68 hehe. Zwykle mam przedział pomiędzy 104-110, ale to była u mnie norma 🙂to trwa chwile, zapisuje, lekarz ostatnio sprawdzał mój notes. 😉jutro wizyta u diabetologa. Ciekawe co powie 🙉

Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na hydraulika a potem ruszam i działam. Jak na złość znowu mnie mdli i coś żołądek się buntuje. W ogóle to w najbliższym czasie czeka mnie prawdopodobnie kilkudniowy wyjazd o ile będę czuła się na siłach spędzić 8 h w pociągu... Chcialabym zobaczyć rodziców bo oni niestety mnie nie odwiedza że względu na swój stan zdrowia. A jeśli teraz nie pojadę to prędko się tam nie wybiorę... Trochę się wkurzyłam bo okazało się że rodzina która jest na miejscu nie przypilnowała pewnych spraw notarialnych i chyba czeka mnie załatwianie w sądzie na wyjeździe. Najchętniej bym to olala ( mieszkam 500 km od tej miejscowości i jestem w ciąży) ale jeśli ja tego nie ogarnę to potem i ja będę miała problemy... Masakra jakaś.

Jaina, pewnie dostaniesz glukometr i info o diecie🙂 ty nie miałaś złych wyników i myślę że spokojnie uda Ci się to opanować 🙂

16-01-2022 - synek💙
  • Selena Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka to kiedy te zakupy😉z chęcią bym z Wami pobuszowała po sklepach 😃Ja dziś ogólnie czuje się ok 😊miałam pobudkę o 6 bo synka do szkoły trzeba było zaprowadzić 😊i od razu sobie zakupy zrobiłam 😊i mój ciążowy kalafior dziś dał o sobie znać 😅jak szliśmy do sklepu to nie dość że nie zamknęłam auta.. To jeszcze kluczyki zostawiłam w aucie 🤦‍♀️🤷‍♀️całe szczęście że nie zawsze nam działa automatyczne zamykanie drzwi bo byśmy mieli niezły problem 🤦‍♀️teraz chwilę odpoczywam a na 12 muszę podjechać do szpitala podpisać oświadczenie o ubezpieczeniu.. Bo coś mają z systemem i pokazuje im że jestem nie ubezpieczona... Mąż sprawdzał na swoim ikp i u Niego tak samo.. No ale żeby dostać zwolnienie papier muszę podpisać 🤷‍♀️mam też potwierdzenie ubezpieczenia od kadrowej 😊przysłała mi na maila więc chyba nie będzie problemu 😊

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Ja właśnie czekam na hydraulika a potem ruszam i działam. Jak na złość znowu mnie mdli i coś żołądek się buntuje. W ogóle to w najbliższym czasie czeka mnie prawdopodobnie kilkudniowy wyjazd o ile będę czuła się na siłach spędzić 8 h w pociągu... Chcialabym zobaczyć rodziców bo oni niestety mnie nie odwiedza że względu na swój stan zdrowia. A jeśli teraz nie pojadę to prędko się tam nie wybiorę... Trochę się wkurzyłam bo okazało się że rodzina która jest na miejscu nie przypilnowała pewnych spraw notarialnych i chyba czeka mnie załatwianie w sądzie na wyjeździe. Najchętniej bym to olala ( mieszkam 500 km od tej miejscowości i jestem w ciąży) ale jeśli ja tego nie ogarnę to potem i ja będę miała problemy... Masakra jakaś.

Jaina, pewnie dostaniesz glukometr i info o diecie🙂 ty nie miałaś złych wyników i myślę że spokojnie uda Ci się to opanować 🙂
    Mam nadzieję że szybko uda Ci się załatwić te sprawy i że nie będzie żadnych problemów po drodze 😊ale dziwne że osoby które są na miejscu tego nie dopilnowały..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 11:22

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png

Wysłany: 6 września 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, niestety jak się czasem samemu nie dopilnuje to potem są problemy. Fajnie byłoby jakbyś nie jechała sama 🙂pociągiem wygodnie się obecnie podróżuje, ale jednak to długa podróż. Masz racje, im później tym będzie gorzej na podróżowanie, a teraz jeszcze ma być ładna pogoda. 🙂Ja pojechałam na zakupy, teraz muszę chwile odpocząć zanim je rozpakuje. 😂ten totalny brak sił to dramat dla mnie i zmuszanie się do robienia wielu rzeczy. 🤦‍♀️Ps. Przyszła paczka z Olx z książkami położnej także jak się zapoznam to dam Wam znać 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 12:27

Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:

W takim razie dużo siły dla ciebie. Ja od 3 dni mam gorszy czas, gdybym mogła to bym się położyła i spala cały dzień, a już myślałam, że te minęło.

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, mam to samo. W 1 trymestrze byłam przekonana że brak sił jest efektem tych wszystkich dolegliwości. Teraz jest lepiej ale energia nie wróciła.

Czekam cały czas na fachowca... No uziemiona jestem w domu😐

Ostatnio bardziej czuje naciąganie się macicy. Też tak macie?

Dziewczyny, no niestety z osób w miarę ogarniętych w mojej rodzinie do załatwiania spraw jest tylko siostra. I ona miała to ogarnąć już prawie rok temu. Jak widać dalej nic nie jest załatwione, ostatnio jak z nią gadam to widzę że i swoich spraw jakoś nie umie ogarnąć. Fakt- ma dużo na głowie. Ale tak szczerze to mam wrażenie że niektórzy myślą że jak nie będą o czymś myśleć to problem sam się rozwiąże...ja pod tym względem jestem realistka i wiem że nic mi z nieba za darmo nie spadnie. No i jeśli fizycznie dam radę to będę tam musiała za przeproszeniem ja dumać. Całe szczęście z mężem. Nie puści mnie samej z maluchem na pokładzie 😉

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 6 września 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak z mężem to super :) bardzo się cieszę.
    Na spokojnie, załatwicie wszystko na miejscu plus będzie okazja na spotkanie z rodzicami. :)

Kalcia - co tam u CIebie ? Morwa- where are ju? ;)

dobuska lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka , a jak u Ciebie się objawia to rozciąganie macicy? Gdzie czujesz ?
    Mnie wczoraj i dzisiaj coś kłuje po środku jakby pochwy , może bardziej po lewej stronie , krótkotrwałe ukłucie czasami . Ktoś ma taki objaw ?
    Jaj.. mam następna wizytę dopiero w październiku na początku , to bardzo długo .. 😔

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia, też miałam przez 1 dzień takie kłucia jakby w pochwie. A wiem że wszystko było ok bo kilka dni wcześniej byłam u dr.
    Ogólnie to głównie czuję pachwiny, czasami od nich promieniuje na macicę. Zwłaszcza przy nagłych ruchach albo po nocy.

Nisia18, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zamówiłam sobie dzisiaj na allegro dwupak rajstop ciażowych i dwie sukienki ciążowe. Po czym dostaje wiadomość z pytaniem jaki ma być kolor czy dwa takie same? Myślałam,że to o sukienki chodzi,więc odpisałam,że granatową i cynamonową. Pan do mnie zadzwonił i mówi,że oni takich kolorów w ofercie nie mają tylko czarne i beżowe. I dopiero wtedy zorientowałam się, że chodzi o rajstopy 😂 ach ten kalafior 😀

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, Gosia Rumi, oregano84 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀

Wysłany: 6 września 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Nisia, też miałam przez 1 dzień takie kłucia jakby w pochwie. A wiem że wszystko było ok bo kilka dni wcześniej byłam u dr.
    Ogólnie to głównie czuję pachwiny, czasami od nich promieniuje na macicę. Zwłaszcza przy nagłych ruchach albo po nocy.
    Tez miałam takie kłucia. Raz w środku, raz z jednej lub drugiej, minęły jak poleżalam. Dziwne uczucie 😳tam naprawdę wszystko pracuje. Macica z pomarańczy ma być arbuzem także… to naprawę dużo dużo zmian

Stokrotka 86, Nisia18, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Stokrotka co za sen😂 super 😍
    Też dziś spałam długo,do 11...ale musiałam wstać, żeby odebrać paczkę z paczkomatu,bo jeszcze chwila i by odesłali
    Ha ha no niezle masz te sny 😁
    Współczuję,że będziesz jeszcze musiała jeździć tyle i załatwiać sprawy,ale to prawda jak się samemu nie przypilnuje...

Selena super,że już w domciu 🙂

Jaina ja też wczoraj źle się czułam, miałam ciśnienie 101/56...
    W kościele mszę praktycznie przesiedziałam,bo nie miałam siły...
    Nie mierzę codziennie ciśnienia, akurat byłam u mamy to zmierzyłam
    Muszę zaopatrzyć się w ciśnieniomierz
    Oo to będziesz miała lekturę na najbliższy czas,a które masz części?

Aneta gdzie takie wrzosowisko? Super taka sesja 😍
    Kiedyś mieszkaliśmy w Markach, chodziliśmy tam do lasu na wrzosowisko

Nisia ja mam czasem takie ukłucie w pochwie, nie wiem co to..

Niutek hehe ech te kalafiory ciążowe 😁
    Zamawialas jakieś grubsze rajstopy?
    Ja zamówiłam sobie na olx nówki takie grubsze na jesień, wyszło po 6 zł za parę

Dziś wzięłam się za porządki w kuchni,jak spojrzałam na okno to nawet je umyłam... dopiero ogarnęłam szafkę i to okno,a w międzyczasie obiad
    Teraz odpoczywam,a zaraz dalej wracam do porządków

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wzięłam na teraz takie 40 den, poza tym ja teraz z domu wychodzę tylko do apteki, laboratorium albo do lekarza. Cały dzień z synkiem w domu jestem, na spacery tylko wychodzimy,ale na wsi na podwórko nie muszę się stroić 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 16:50

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Tez miałam takie kłucia. Raz w środku, raz z jednej lub drugiej, minęły jak poleżalam. Dziwne uczucie 😳tam naprawdę wszystko pracuje. Macica z pomarańczy ma być arbuzem także… to naprawę dużo dużo zmian

Teoretycznie ja to wszystko wiem .. ale jak przyjdzie co do czego to 🥦
    I wole zapytać i się upewnić 😃

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Teoretycznie ja to wszystko wiem .. ale jak przyjdzie co do czego to 🥦
    I wole zapytać i się upewnić 😃

Mam to samo. Teorie znam, ale wszystkie objawy mam tak naprawdę po raz pierwszy i za każdym razem zastanawiam się czy są ok czy nie.

Wróciłam to domu i padłam. Jeszcze tylko parę spaw przed kompem i luz...Odebrałam też karmienie piersią z natuli- vinted oczywiście 😉

Kasiu, że ty tak dajesz radę z tymi porządkami... Ja to wiem że okna umyje po porodzie 😁 albo męża zagonie. Już się przekonałam że źle znoszę takie większe aktywności. Potem mnie coś boli, ciągnie i już się boję że coś nie tak z Dzidziem. Swoją drogą czułam jak dzisiaj szalał jak się wkurzalam na hydraulika 😁

jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ