Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Pcosik_2 wrote:I co... I zasnełam🤦♀️ Prawie 2 h wyjęte z życia 😆😂
Lolla, niezłe jajka a miałaś jakieś preferencje ?
Od początku byłam przekonana, że to dziewczynka. 🙂 Byłam mocno zdziwiona jak w 14 tc lekarz (inny niż moja prowadząca, bo to była dodatkową wizyta) orzekł, że wygląda mu na chłopca. A dziś moja prowadząca powiedziała, że dziewczynka. Jej ufam, jest dobrym lekarzem. Za tydzień mam usg połówkowe w jeszcze innym miejscu, wtedy powinno się potwierdzić, że to dziewczynka mieszka pod moim sercem ❤
Jeheria, Aga12345, Aneta8, Morwa, Gosia Rumi, dobuska, niutek87, jaina_proudmoore, Nisia18 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Jak z mężem to super bardzo się cieszę.
Na spokojnie, załatwicie wszystko na miejscu plus będzie okazja na spotkanie z rodzicami.
Kalcia - co tam u CIebie ? Morwa- where are ju? -
nick nieaktualnyLolla wrote:Od początku byłam przekonana, że to dziewczynka. 🙂 Byłam mocno zdziwiona jak w 14 tc lekarz (inny niż moja prowadząca, bo to była dodatkową wizyta) orzekł, że wygląda mu na chłopca. A dziś moja prowadząca powiedziała, że dziewczynka. Jej ufam, jest dobrym lekarzem. Za tydzień mam usg połówkowe w jeszcze innym miejscu, wtedy powinno się potwierdzić, że to dziewczynka mieszka pod moim sercem ❤
Już masz połówkowe ? Jak ten czas leci ja mam połówkowe dopiero 13 października, będzie wtedy 21 tcdobuska lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Umieram przez bóle głowy już od 3 dni Wczoraj oprocz tego była taka masakra, że myślałam, że będę do lekarza jechać. Bolały mnie chyba wszystkie stawy i ścięgna jakie mam w ciele. Ciężko było mi się wyprostować i wyprostować do konca nogi... biodra również bolały, więc ciężko było nawet leżeć 😭 Dzisiaj jest Ok i nikt nie jest mi w stanie powiedzieć skąd te bóle. Dzisiaj standardowo boli tylko głowa.
Trzymaj się -
Dziewczyny, czy Wam też już się powoli włącza syndrom wicia gniazda?
Ja już to mam Jak złapię odrobinę siły to od razu wymyślam sobie zajęcie. Na razie sprzątam szafkę po szafce i wywalam wszystko co niepotrzebne
Dobra, uciekam do ukochanej roboty
Miłego dnia!jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Dziewczyny, czy Wam też już się powoli włącza syndrom wicia gniazda?
Ja już to mam Jak złapię odrobinę siły to od razu wymyślam sobie zajęcie. Na razie sprzątam szafkę po szafce i wywalam wszystko co niepotrzebne
Dobra, uciekam do ukochanej roboty
Miłego dnia!
W weekend czyściłam szafki w kuchni i w RTV.
Muszę na pewno wyprać dywan poki ciepło, gondolę, górę od spacerowki. Fugi muszę pomyc i okna- same szyby karcherem.
Pomalować naszą sypialnia, non stop jakieś nowe meble wyszukuje co nam jeszcze brakuje, no masakra, przydałby się worek pieniędzy.jaina_proudmoore, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Oj Morwa, współczuje. 😰😰😰mam nadzieje, że przejdzie niebawem. Takie bóle stawów to jak grypa czy coś, ale dobrze, że przeszły. Odpoczywaj 💗// Dobuska - tez po głowie chodzą mi porządki w szafkach, bo wisi nad nami szansa na przeprowadzkę i to mnie przeraża. Będę uzależniona od innych przy pakowaniu i potem… 🙉nie wiem czy mój kalafior da radę 🥦// Pcosik - na pewno dasz sobie radę 🙂💪to będzie zapewne wytężony okres pracy, a potem juz zasłużone wolne. ⭐️⭐️⭐️//
oregano84 lubi tę wiadomość
-
Lolla ale niespodzianka 🙈 ❤
Morwa dobrze ze bóle już minęły i oby tak zostało, odpoczywaj ☺
Dobuska ja też już podświadomie robię porządki, a każdy bałagan doprowadza mnie do szału więc to chyba ten syndrom 😁
Pcosik będziemy trzymać mocno kciuki, powodzenia!😊
Stokrotko nie zazdroszczę takiej długiej podróży ale rzeczywiście lepiej takie sprawy załatwić najszybciej jak się da no i w ciąży będzie łatwiej i szybciej niż maluchem 😉
Jaina daj znać co powiedział diabetolog😉
Jeheria ja dziś też chodzę w skowronkach z powodu czasu dla siebie bo córcia poszła pierwszy raz do przedszkola (z małym poślizgiem bo miała katar) i nie dość że prawie biegła bo tak jej się spieszyło to jeszcze buziaka musiałam sobie sama ukraść bo oczywiście taka podekscytowana była 🙈
No i oczywiście też mam milion myśli co tu w domu posprzątać😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 10:30
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Dam znać, wizyta dopiero o 17.20 🙂ja diety pilnuje, doczytałam w internecie jakieś jadłospisy itp. 🙂ale uwierzcie, przeraża mnie kłucie się.. kilka razy dziennie. Wiem, że będę się modlić nad palcem 😂masakra. 🤦♀️Poczekamy co lekarz powie i dam Wam znać. Taki glukometr daje lekarz, a paski są do kupienia w aptece? 🤔
-
Jaina, napisałam Ci cała długa odpowiedź ale oczywiście coś źle przycisnelam na telefonie i się skasowało 🙁
Tak w skrócie: wg mnie lepiej mierzyć i wiedzieć. Ja przed pomiarami też byłam na diecie, ale dopiero pomiary pokazały mi że niektóre produkty lub łączenia produktów wyrzucają mi cukier w kosmos.
Ja glukometr zakupiłam wcześniej sama, ale ogólnie tam gdzie chodzę dostaje się go od lekarza. Na NFZ na pewno dają też w poradniach diabetologicznych. Paski do glukometru oraz te do ketonów kupuje się w aptece- refundacja bodajże 30%. Lancety nie są refundowane.
Powodzenia 👍jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Jaina, napisałam Ci cała długa odpowiedź ale oczywiście coś źle przycisnelam na telefonie i się skasowało 🙁
Tak w skrócie: wg mnie lepiej mierzyć i wiedzieć. Ja przed pomiarami też byłam na diecie, ale dopiero pomiary pokazały mi że niektóre produkty lub łączenia produktów wyrzucają mi cukier w kosmos.
Ja glukometr zakupiłam wcześniej sama, ale ogólnie tam gdzie chodzę dostaje się go od lekarza. Na NFZ na pewno dają też w poradniach diabetologicznych. Paski do glukometru oraz te do ketonów kupuje się w aptece- refundacja bodajże 30%. Lancety nie są refundowane.
Powodzenia 👍
a jaki to jest koszt mniej więcej
ile pasków jest w paczce itp?
jeden pomiar to jeden pasek. a te magiczne igiełki?
z góry dziękuje za odpowiedź
-
Jaina, pokrecilam z tą refundacja. Ja mam te paski
https://www.sluzbazdrowia.com.pl/leki_mobilna.php?g=1&sf=1&lek=Diagnostic+gold&submit=+SZUKAJ%21+
I płace 30% ceny. Tam jest 50sztuk i 1 pasek to 1 pomiar. Choć mi się zdarza czasami zmarnować pasek przy pomiarze😉
Paski do mierzenia ketonów mam te https://www.aptekagemini.pl/keto-diastix-testy-paskowe-do-badania-moczu-50-sztuk-0012348
Obecnie mam zalecenie żeby mierzyć ketony 2-3 razy w tygodniu więc na dosyć długo starczają 🙂
Edit: https://allegro.pl/oferta/lancety-do-glukometru-optilets-diagnosis-50-szt-10136108937?utm_feed=23898f30-71d8-4ab6-bbf3-d790e3d8b891&utm_content=supercena&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_pla_zdrowie_hb_health_pla_ss_sc&ev_adgr=Health_super_cena&ev_campaign_id=14411821601&gclid=Cj0KCQjwm9yJBhDTARIsABKIcGZYgSoU05BPmhGISsBW10lDck1i3HgrheUgg9qirN1OrgyZIussFjsaAixpEALw_wcB
Takich lancetów używam. Teoretycznie jednorazowe- używam ich kilkukrotnie. Niektórzy zmieniają co tydzień, ja tak co ok 2 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 12:02
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
KaroKaro wrote:Lolla ale niespodzianka 🙈 ❤
Morwa dobrze ze bóle już minęły i oby tak zostało, odpoczywaj ☺
Dobuska ja też już podświadomie robię porządki, a każdy bałagan doprowadza mnie do szału więc to chyba ten syndrom 😁
Pcosik będziemy trzymać mocno kciuki, powodzenia!😊
Stokrotko nie zazdroszczę takiej długiej podróży ale rzeczywiście lepiej takie sprawy załatwić najszybciej jak się da no i w ciąży będzie łatwiej i szybciej niż maluchem 😉
Jaina daj znać co powiedział diabetolog😉
Jeheria ja dziś też chodzę w skowronkach z powodu czasu dla siebie bo córcia poszła pierwszy raz do przedszkola (z małym poślizgiem bo miała katar) i nie dość że prawie biegła bo tak jej się spieszyło to jeszcze buziaka musiałam sobie sama ukraść bo oczywiście taka podekscytowana była 🙈
No i oczywiście też mam milion myśli co tu w domu posprzątać😁jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Ja mam glukometr Contour Plus i paski Contour Plus kosztują bez refundacji ok 38 zł/opak=50 pasków - ale refundacji jest 30%, więc za 3 opakowania (150 pasków) zapłaciłam ostatnio ok 35 zł.
Jeśli chodzi o igły, to z glukometrem dostałam ok 5, dr powiedział żeby wymienić jak będę czuła że się stępiła. Póki co używam od 2 m-cy jedną - i wciąż nie czuję żeby się stępiła. Co do samego ukłucia - to rzekłabym że niemal go nie czuć. ☺jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Gosia Rumi wrote:Ja mam glukometr Contour Plus i paski Contour Plus kosztują bez refundacji ok 38 zł/opak=50 pasków - ale refundacji jest 30%, więc za 3 opakowania (150 pasków) zapłaciłam ostatnio ok 35 zł.
Jeśli chodzi o igły, to z glukometrem dostałam ok 5, dr powiedział żeby wymienić jak będę czuła że się stępiła. Póki co używam od 2 m-cy jedną - i wciąż nie czuję żeby się stępiła. Co do samego ukłucia - to rzekłabym że niemal go nie czuć. ☺
oj, uwierzcie mi na słowo, że mam opory przed kłuciem się w palec. wiem, co mówię.
Jeheria - zadraszczam siły do pracy i zrobiłaś mi chęć na buraczki hehe -
Hej dziewczyny,
Dziś chyba pobiłam rekord spania, do 11.40😂
Dobuska no tak,na takim etapie to jeszcze jest różnica,a później to będziemy pisać która w który bok dostała kopa 😁
Chyba od wczoraj mnie na wicie gniazda wzięło, segreguję, sprzątam 😁
W zeszłym tygodniu wywiozłam trochę swoich ciuchów do mamy, pewnie później będę wywalać,ale na razie muszą se poleżeć 😁
Jeheira co Ty z tym czasem zrobisz 😂 pewnie miejsca nie będziesz mogła sobie znaleźć
Lolla czyli przeczucia się sprawdziły ❤️
Morwa i mnie głowa boli od kilku dni,to chyba kwestia ciśnienia,w niedzielę zmierzyłam i miałam 101/56
Na szczęście samo przechodzi i nie muszę brać tabletek
Współczuję Ci,że tak cierpisz...trzymaj się 😚
Pcosik i ja mam 13 października połówkowe ❤️
Zaszalalam dziś w secondhandzie,takie śliczne ciuszki 😍 więcej dla dziewuszki, więc oby córeczka była w brzuszku,a jak nie to odsprzedam na vinted-takie piękne z newbie
Poszłam też odebrać paczki z paczkomatu: książkę Mamy dla mamy, rajstopy z olx, biustonosz na allegro sobie kupiłam. Zapomniałam,że jedna paczka to były moje płatki owsiane bezglutenowe 3 kg, musiałam je przywlec do domu 😋
Teraz chwila odpoczynku i później ogarniam dalej kuchniejaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aneta8 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
jaina_proudmoore wrote:oj, uwierzcie mi na słowo, że mam opory przed kłuciem się w palec. wiem, co mówię.
Jeheria - zadraszczam siły do pracy i zrobiłaś mi chęć na buraczki hehejaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jeżeli chodzi o ten syndrom wicia gniazda to mnie on też dopada. Jeżeli chodzi o porządki to muszę to jakoś przeorganizować i zaplanować żeby się nie zajechać. Bo niestety energii dalej brak ale chęci są 😁
Ogólnie to dzisiaj dopadł mnie dołek. W tym tygodniu mam strasznie dużo takich bardziej "biurowo-organizacyjnych" rzeczy do zrobienia. Nie mogę tego odkładać i dziś kolejne godziny spędziłam przy kompie. Niestety przy mojej koncentracji takie intensywne myślenie i załatwianie spraw okropnie mnie przybija. Dzisiaj jeszcze po obiedzie cukier mi skoczył... Zakładam że to przez to siedzenie na 4 literach. Chociaż te cukry najczęściej mam książkowe to jak zobaczyłam dzisiejszy pomiar to okropnie się zdolowalam. Poczułam się jak jakaś wyrodna matka która nie dba o dziecko 🙁 bo tak naprawdę każde moje potknięcie żywieniowe może wpłynąć na zdrowie malucha. Niby wiem że jakiś pojedynczy skok cukru mu nie zaszkodzi ale jakoś sama na siebie presję zaczęłam wywierać.16-01-2022 - synek💙