X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Selena, ja to nie widziałam nawet pęcherzyka bo poprzednio było za wcześnie i po prostu już mi odbija ze stresu... 😭
    Mój, gin też kiedyś przyjmował do ostatniej pacjentki i do późnych godzin wieczornych ale teraz przez covid niestety trzeba się umawiać na godzinę 🙄😟
    Ja pęcherzyk widziałam...ale nie wytrzymam do 8 lipca ;) wiec skoro będę mieć okazje to skorzystam :) No tu u tego gina nic sie nie zmieniło :) poza tym że to raczej lekarz "starej daty"...i On nie bardzo poznał sie na moich problemach z zajściem w ciąże....Dlatego postanowiłam go zmienić i jak widać to była moja najlepsza decyzja :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym chciałabym powiedzieć kierownikowi w pracy...a dlatego ze jeszcze nie widziałam serduszka to się waham...chce mieć pewność że wszystko jest dobrze :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja się teraz cieszę, że w klinice dopiero po skończonym szóstym tygodniu kazali przyjechać na USG. Oszczędzili mi sporo stresu… chociaż i tak czekam na serduszko.
    Jutro wizyta i już jestem poddenerwowana czy serduszko w moim zarodku już będzie widoczne.

• Melisandra Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena, koniecznie korzystaj jeśli tylko masz taką możliwość i podglądnij malucha! Mam dzisiaj wizytę na 14:40. Znowu obudziłam się w nocy, mam różne przemyślenia. Raz czuję, że "ciąży nie czuję", zaraz potem robi i się niedobrze i mam zawroty głowy. Bardzo chciałabym z Wami zostać i tym razem nie opuszczać wątku. Proszę o wsparcie modlitwą, jeśli tylko możecie!

cb7wugpjl2nxjus5.png
    Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
    Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
    Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
    Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
    Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
    Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisandra wrote:
    Selena, koniecznie korzystaj jeśli tylko masz taką możliwość i podglądnij malucha! Mam dzisiaj wizytę na 14:40. Znowu obudziłam się w nocy, mam różne przemyślenia. Raz czuję, że "ciąży nie czuję", zaraz potem robi i się niedobrze i mam zawroty głowy. Bardzo chciałabym z Wami zostać i tym razem nie opuszczać wątku. Proszę o wsparcie modlitwą, jeśli tylko możecie!
    Wspieram! Pewnie już dzisiaj zobaczysz serduszko!
    Koniecznie daj znać1 <3

Selena lubi tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisandra wrote:
    Trzymam kciuki za wizytę :) czuję że wszystko będzie dobrze :) Oczywiście pomodlę się za Ciebie i za Twoje maleństwo :) razem tutaj to wszystko przetrwamy :) a już za 8 miesięcy będziemy tulić nasze skarby :)

dobuska, Miamonia, Melisandra, Malina1991 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisandra wrote:
    Mocne kciuki 🍀✊😘✊🍀

Melisandra lubi tę wiadomość

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała być operacja usunięcia jajowodu już miałam podane kroplówki założony cewnik i lekarz zlecił jeszcze USg. A tu szok... Operacja odwołana . Ja się pytam dlaczego? A oni że w macicy w pęcherzyku pojawił się malutki zarodek. Więc pytam co z tym jajowodem a lekarze mi mówią że być może tam w jajowodzie jest tylko jakaś zamiana hormonalna a nie żaden pęcherzyk z zarodkiem 😳😳😳 teraz leże na obserwacji. Mój doktor od razu kazał mnie przeniesx na salę zdjąć cewnik i mówi że do końca tygodnia się poobserwujemy i pójdę do domu....taka oto historia. Choć jeszcze się nie chce cieszyć bo nic nie jest na 100%...ale to jakiś cud

Melisandra, Miamonia, Gosia89, Selena, Osama, Drobinka91, Aneta8, Lolla, Morwa lubią tę wiadomość

• Melisandra Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992! Co za wspaniała nowina!!! Niezwykła historia i cudowne maleństwo! Czekamy na wieści!

cb7wugpjl2nxjus5.png
    Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
    Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
    Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
    Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
    Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
    Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Dziewczyny miała być operacja usunięcia jajowodu już miałam podane kroplówki założony cewnik i lekarz zlecił jeszcze USg. A tu szok... Operacja odwołana . Ja się pytam dlaczego? A oni że w macicy w pęcherzyku pojawił się malutki zarodek. Więc pytam co z tym jajowodem a lekarze mi mówią że być może tam w jajowodzie jest tylko jakaś zamiana hormonalna a nie żaden pęcherzyk z zarodkiem 😳😳😳 teraz leże na obserwacji. Mój doktor od razu kazał mnie przeniesx na salę zdjąć cewnik i mówi że do końca tygodnia się poobserwujemy i pójdę do domu....taka oto historia. Choć jeszcze się nie chce cieszyć bo nic nie jest na 100%...ale to jakiś cud
    Boże, ale cud!!!!
    Ale się cieszę, że jest nadzieja na dobre rozwiązanie!
    Aaaaa cudownie! Informuj nas.
    Jak się czujesz?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, a jak Ty się czujesz?

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, wiem że się bardzo stresujesz, ale to wspaniałe wieści 🥺
    Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku i obyś nie miała tej operacji 🥰😍

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie się jakoś bardzo nie cieszę chociaż nie powiem że lekarze dziś nie dali mi nadziei ... Sama jestem w szoku. A wczoraj z mężem rozmawiałam że dopiero był by cud gdyby to wszystko okazało się pomyłka...

• dobuska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Narazie się jakoś bardzo nie cieszę chociaż nie powiem że lekarze dziś nie dali mi nadziei ... Sama jestem w szoku. A wczoraj z mężem rozmawiałam że dopiero był by cud gdyby to wszystko okazało się pomyłka...
    Cuda się zdarzają ... <3

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę że Twój cud się właśnie dzieje, mocno trzymam kciuki i myślami jestem z Tobą 🍀

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Normalnie aż mam dreszcze po przeczytaniu Twojej wiadomości... Super kochana 😚 i oby teraz wszytko było dobrze 👍 i jak dobrze że Ci jeszcze to usg zrobili...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ostatnio jakoś nie mam formy, gorsze samopoczucie, nie wiem nawet co pisać, podczytuje i trzymam kciuki ✊

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:

Trzymam mocno ✊✊✊✊, jakie masz przyrosty bhcg? Też byłam w ciąży pozamacicznej, pierwsza została wykryta dość późno i niestety musiałam mieć usunięty jajowod, przy kolejnej przy bhcg około 300 lekarz podejrzewał ciąże pozamaciczna ,,mialam dziwne przyrosty, raz mi spadała potem lekko rosła, znów spadała, tym razem udało się z jednym zastrzykiem z Metotrexatu, oby u Ciebie było szczęśliwe zakończenie 🙂

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    Trzymam mocno ✊✊✊✊, jakie masz przyrosty bhcg? Też byłam w ciąży pozamacicznej, pierwsza została wykryta dość późno i niestety musiałam mieć usunięty jajowod, przy kolejnej przy bhcg około 300 lekarz podejrzewał ciąże pozamaciczna ,,mialam dziwne przyrosty, raz mi spadała potem lekko rosła, znów spadała, tym razem udało się z jednym zastrzykiem z Metotrexatu, oby u Ciebie było szczęśliwe zakończenie 🙂
    Ja miałam dobre przyrosty. Pierwsza beta 17,4 po 2dniach 76.1 później po 4dniach 460 i po kolejnych 4dniach 2417.

• Evelle28 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to naprawdę bylby cud ❤️ ale jaki piękny. Trzymam kciuki za Was ✊✊

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ