X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Selena, ja to nie widziałam nawet pęcherzyka bo poprzednio było za wcześnie i po prostu już mi odbija ze stresu... 😭
    Mój, gin też kiedyś przyjmował do ostatniej pacjentki i do późnych godzin wieczornych ale teraz przez covid niestety trzeba się umawiać na godzinę 🙄😟
    Ja pęcherzyk widziałam...ale nie wytrzymam do 8 lipca ;) wiec skoro będę mieć okazje to skorzystam :) No tu u tego gina nic sie nie zmieniło :) poza tym że to raczej lekarz "starej daty"...i On nie bardzo poznał sie na moich problemach z zajściem w ciąże....Dlatego postanowiłam go zmienić i jak widać to była moja najlepsza decyzja :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym chciałabym powiedzieć kierownikowi w pracy...a dlatego ze jeszcze nie widziałam serduszka to się waham...chce mieć pewność że wszystko jest dobrze :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja się teraz cieszę, że w klinice dopiero po skończonym szóstym tygodniu kazali przyjechać na USG. Oszczędzili mi sporo stresu… chociaż i tak czekam na serduszko.
    Jutro wizyta i już jestem poddenerwowana czy serduszko w moim zarodku już będzie widoczne.

• Melisandra Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena, koniecznie korzystaj jeśli tylko masz taką możliwość i podglądnij malucha! Mam dzisiaj wizytę na 14:40. Znowu obudziłam się w nocy, mam różne przemyślenia. Raz czuję, że "ciąży nie czuję", zaraz potem robi i się niedobrze i mam zawroty głowy. Bardzo chciałabym z Wami zostać i tym razem nie opuszczać wątku. Proszę o wsparcie modlitwą, jeśli tylko możecie!

cb7wugpjl2nxjus5.png
    Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
    Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
    Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
    Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
    Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
    Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisandra wrote:
    Selena, koniecznie korzystaj jeśli tylko masz taką możliwość i podglądnij malucha! Mam dzisiaj wizytę na 14:40. Znowu obudziłam się w nocy, mam różne przemyślenia. Raz czuję, że "ciąży nie czuję", zaraz potem robi i się niedobrze i mam zawroty głowy. Bardzo chciałabym z Wami zostać i tym razem nie opuszczać wątku. Proszę o wsparcie modlitwą, jeśli tylko możecie!
    Wspieram! Pewnie już dzisiaj zobaczysz serduszko!
    Koniecznie daj znać1 <3

Selena lubi tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisandra wrote:
    Trzymam kciuki za wizytę :) czuję że wszystko będzie dobrze :) Oczywiście pomodlę się za Ciebie i za Twoje maleństwo :) razem tutaj to wszystko przetrwamy :) a już za 8 miesięcy będziemy tulić nasze skarby :)

dobuska, Miamonia, Melisandra, Malina1991 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisandra wrote:
    Mocne kciuki 🍀✊😘✊🍀

Melisandra lubi tę wiadomość

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała być operacja usunięcia jajowodu już miałam podane kroplówki założony cewnik i lekarz zlecił jeszcze USg. A tu szok... Operacja odwołana . Ja się pytam dlaczego? A oni że w macicy w pęcherzyku pojawił się malutki zarodek. Więc pytam co z tym jajowodem a lekarze mi mówią że być może tam w jajowodzie jest tylko jakaś zamiana hormonalna a nie żaden pęcherzyk z zarodkiem 😳😳😳 teraz leże na obserwacji. Mój doktor od razu kazał mnie przeniesx na salę zdjąć cewnik i mówi że do końca tygodnia się poobserwujemy i pójdę do domu....taka oto historia. Choć jeszcze się nie chce cieszyć bo nic nie jest na 100%...ale to jakiś cud

Melisandra, Miamonia, Gosia89, Selena, Osama, Drobinka91, Aneta8, Lolla, Morwa lubią tę wiadomość

• Melisandra Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992! Co za wspaniała nowina!!! Niezwykła historia i cudowne maleństwo! Czekamy na wieści!

cb7wugpjl2nxjus5.png
    Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
    Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
    Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
    Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
    Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
    Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Dziewczyny miała być operacja usunięcia jajowodu już miałam podane kroplówki założony cewnik i lekarz zlecił jeszcze USg. A tu szok... Operacja odwołana . Ja się pytam dlaczego? A oni że w macicy w pęcherzyku pojawił się malutki zarodek. Więc pytam co z tym jajowodem a lekarze mi mówią że być może tam w jajowodzie jest tylko jakaś zamiana hormonalna a nie żaden pęcherzyk z zarodkiem 😳😳😳 teraz leże na obserwacji. Mój doktor od razu kazał mnie przeniesx na salę zdjąć cewnik i mówi że do końca tygodnia się poobserwujemy i pójdę do domu....taka oto historia. Choć jeszcze się nie chce cieszyć bo nic nie jest na 100%...ale to jakiś cud
    Boże, ale cud!!!!
    Ale się cieszę, że jest nadzieja na dobre rozwiązanie!
    Aaaaa cudownie! Informuj nas.
    Jak się czujesz?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, a jak Ty się czujesz?

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, wiem że się bardzo stresujesz, ale to wspaniałe wieści 🥺
    Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku i obyś nie miała tej operacji 🥰😍

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie się jakoś bardzo nie cieszę chociaż nie powiem że lekarze dziś nie dali mi nadziei ... Sama jestem w szoku. A wczoraj z mężem rozmawiałam że dopiero był by cud gdyby to wszystko okazało się pomyłka...

• dobuska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Narazie się jakoś bardzo nie cieszę chociaż nie powiem że lekarze dziś nie dali mi nadziei ... Sama jestem w szoku. A wczoraj z mężem rozmawiałam że dopiero był by cud gdyby to wszystko okazało się pomyłka...
    Cuda się zdarzają ... <3

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę że Twój cud się właśnie dzieje, mocno trzymam kciuki i myślami jestem z Tobą 🍀

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Normalnie aż mam dreszcze po przeczytaniu Twojej wiadomości... Super kochana 😚 i oby teraz wszytko było dobrze 👍 i jak dobrze że Ci jeszcze to usg zrobili...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ostatnio jakoś nie mam formy, gorsze samopoczucie, nie wiem nawet co pisać, podczytuje i trzymam kciuki ✊

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:

Trzymam mocno ✊✊✊✊, jakie masz przyrosty bhcg? Też byłam w ciąży pozamacicznej, pierwsza została wykryta dość późno i niestety musiałam mieć usunięty jajowod, przy kolejnej przy bhcg około 300 lekarz podejrzewał ciąże pozamaciczna ,,mialam dziwne przyrosty, raz mi spadała potem lekko rosła, znów spadała, tym razem udało się z jednym zastrzykiem z Metotrexatu, oby u Ciebie było szczęśliwe zakończenie 🙂

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    Trzymam mocno ✊✊✊✊, jakie masz przyrosty bhcg? Też byłam w ciąży pozamacicznej, pierwsza została wykryta dość późno i niestety musiałam mieć usunięty jajowod, przy kolejnej przy bhcg około 300 lekarz podejrzewał ciąże pozamaciczna ,,mialam dziwne przyrosty, raz mi spadała potem lekko rosła, znów spadała, tym razem udało się z jednym zastrzykiem z Metotrexatu, oby u Ciebie było szczęśliwe zakończenie 🙂
    Ja miałam dobre przyrosty. Pierwsza beta 17,4 po 2dniach 76.1 później po 4dniach 460 i po kolejnych 4dniach 2417.

• Evelle28 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to naprawdę bylby cud ❤️ ale jaki piękny. Trzymam kciuki za Was ✊✊

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ