X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Morwa, który to tydzień? 😊
    6+4 ;)

Ewqua lubi tę wiadomość

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    6+4 ;)
    To teoretycznie mamy ten sam etap, ja dziś 6+2 najprawdopodobniej ale usg dopiero za tydzień. Próbowałam umówić się dziś do kogoś chociażby na środę ale nikt nie ma terminu i już mam palpitacje serca 😅

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Ewqua Nowa

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Chciałabym do Was dołączyć, 13 maja miałam pierwsze IUI i po 2,5 roku starań w końcu się udało. Jestem już po 2 badaniach USG i jak na razie wszystko dobrze się rozwija. Termin 2 Luty.

Aneta8, Alfa_Centauri, Morwa lubią tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie.
    Jest serduszko❤❤❤ Maluszek odpowiada wg USG 6+4 i ma 7 mm 😁😁😁🥰

Nikodemka, Miamonia, Selena, Aneta8, Alfa_Centauri, Morwa, Drobinka91 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne wieści dziewczyny 🥰
    Cieszę się razem z Wami:)

Jeheria lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny 😁👍 aż miło czytać takie wiadomości😊

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Jak dajesz radę? 😯😯😯
    Ja mam duża rozbieżność wiekowa . Najstarszy mieszka obecnie z tata bo jest na studiach w okolicy gdzie jego tata mieszka oprócz tego pracuje ma 20 lat . Drugi jest zemna ma 18 lat jest na drugim roku technikum i właśnie zaczął prace . Trzeci 14 latek mieszka tez z tata bo tam się dostał do bardzo dobrej szkoły i chciał pomieszkać w innym miejscu niż małe miasteczko gdzie ja się osiedlilam ha ha (a mieszkamy w Anglii ). I ta pierwsza trójka jest z mojego pierwszego zwiasku małżeńskiego . A z drugiego mam 7 latka no i 20 miesięcy . Nie jest zle nawet jak wszyscy się zjada bo jak tylko mogą to przyjeżdzają :) Jedna baba terrorystka ha ha i 5 synów i mąż .

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mierzycie temperaturę w ciąży? Ja mierzyłam, dziś nagle spadła mi o 0.3 stopnia i nie wiem co myśleć 🤷‍♀️

Selena lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dziewczyny, a mierzycie temperaturę w ciąży? Ja mierzyłam, dziś nagle spadła mi o 0.3 stopnia i nie wiem co myśleć 🤷‍♀️
    Ale Ty mówisz o NPR czy tak po prostu mierzysz sobie temperaturę? :)
    W każdym razie ja tego z wiadomych powodów nie robię, ale nie słyszałam, żeby w ciąży nadal się kontrolowało te poranne pomiary. Chyba tylko do momentu ciąży się to robi. Aczkolwiek nie jestem pewna. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 10:10

• Selena Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Polubiłam przez przypadek 🙃kochana nie ma sensu mierzyć i się stresować... 😊Ja sobie teraz fikcyjną temp wpisuje 😊w ciazu6z synkiem mierzyłam dłuższą chwilę po pozytywnyn teście i tylko przez to wylądowałam z krwawieniem w szpitalu 😩bo tam teraz mega ciasno i musiałam coś uszkodzić termometrem... I w sumie podejrzewam że teraz na początku to plamienie też było przez to... Dlatego wolę nie ryzykować 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 10:16

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mierzyłam jak starałam się zajść w ciążę i jakoś tak nadal mierzę i dziś się naprawdę wystraszylam jak to zobaczyłam. Ale chyba przestanę tak jak piszecie 🙈

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma wskazań do takich pomiarów, a już właśnie pomijam kwestię jakiegoś uszkodzenia czy infekcji, na która jesteśmy teraz bardziej podatne.

• Lolla Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:

Ja mierzę co kilka dni, bo nie zawsze się obudzę na mierzenie. Pomiary bodajże do 12 tygodnia to dobry wskaźnik czy progesteron nie spada. Jeśli temperatura spada poniżej linii wyższych temperatur, to jest to sygnał, że warto sprawdzić progesteron.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla wrote:
    Ja mierzę co kilka dni, bo nie zawsze się obudzę na mierzenie. Pomiary bodajże do 12 tygodnia to dobry wskaźnik czy progesteron nie spada. Jeśli temperatura spada poniżej linii wyższych temperatur, to jest to sygnał, że warto sprawdzić progesteron.
    Oooo to tego nie wiedziałam, ale od mojego mierzenia temperatury minęły już na pewno 4 lata, w ciązy nigdy wcześniej nie byłam.

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nigdy nie mierzyłam temperatury w ciąży, tym bardziej w czasie ekstremalnych upałów nie widzę większego sensu. Dzisiaj u nas 33 i czekamy na burzę, może przyjdzie wieczorem.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadłam tylko powiedzieć że u mnie jest źle. Jestem w szpitalu. Mam ciążę w macicy i ciążę w jajowodzie . Także czeka mnie laparoskopia z usunięciem jajowodu. Jestem zalamana

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Ja też nigdy nie mierzyłam temperatury w ciąży, tym bardziej w czasie ekstremalnych upałów nie widzę większego sensu. Dzisiaj u nas 33 i czekamy na burzę, może przyjdzie wieczorem.
    u mnie już od wczoraj pada także ulga, ale i tak zdecydowalismy się na założenie klimatyzacji.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Dziewczyny wpadłam tylko powiedzieć że u mnie jest źle. Jestem w szpitalu. Mam ciążę w macicy i ciążę w jajowodzie . Także czeka mnie laparoskopia z usunięciem jajowodu. Jestem zalamana
    O Boże! Trzymaj się mocno. Czy tę ciążę w macicy da się uratować? Przepraszam, że tak pytam, ale nie wiem :(
    ściskam Cię mocno! Dużo siły!

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie. Bo jest tylko pęcherzyk rozmiarem odpowiadający 5t5d a w jajowodzie jest dobrze rozwijająca się ciąża z zarodkiem i nawet starsza niż myślałam 6t2d

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Niestety nie. Bo jest tylko pęcherzyk rozmiarem odpowiadający 5t5d a w jajowodzie jest dobrze rozwijająca się ciąża z zarodkiem i nawet starsza niż myślałam 6t2d
    O nie... jak mi przykro... :((((( Nawet nie wiem co napisać.

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ