X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Ja też mam takie bóle, dziś strasznie mnie rwało po jednej stronie, jakby jajnik. Ale podobno to też normalne bo więzadła się rozciągają :)
    Mnie też mocniej po jednej stronie. Czyli jest ok. 😊 Tak musi być.

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Normalne kochana. Ja dzisaj tez mam gorszy dzien . Te bole podbrzusza to tez czasami sa od jelit wysoki progesteron wplywa na prace jelit :)
    Bardziej tak pachwiny jak by. taki dziwny ciągnący ból. Ale wszystko przeżyje aby tylko było dobrze😊 w sumie nie jest tak zle tylko taki denerwujący ten ból.

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spodziewalam sie po sobie, ze bede miala takie glupie mysli, ale martwie sie jak cholera, bo nie mam zadnych objawow ciazy oprocz braku okresu. Po prostu zadnych.
    W pierwszej ciazy na tym etapie dosc mocno bolal mnie brzuch, w ogole zawsze mocno czuje owulacje, mam bolesne miesiaczki, wiec takie uczucie „niczego” w macicy to dla mnie nowosc. Oszaleje do tego 30.06, przysiegam.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Nie spodziewalam sie po sobie, ze bede miala takie glupie mysli, ale martwie sie jak cholera, bo nie mam zadnych objawow ciazy oprocz braku okresu. Po prostu zadnych.
    W pierwszej ciazy na tym etapie dosc mocno bolal mnie brzuch, w ogole zawsze mocno czuje owulacje, mam bolesne miesiaczki, wiec takie uczucie „niczego” w macicy to dla mnie nowosc. Oszaleje do tego 30.06, przysiegam.

O, kojarzę Cię, obie mamy maluchy z marca 20 :)
    Gratuluję wszystkim i trzymam kciuki za wizyty :)

Aneta8 byłam ciekawa co u Ciebie, cieszę się, że transfer się udał, gratuluję bardzo, odezwij się czasem u Nas, jeśli będziesz miała ochotę :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 18:43

Nikodemka, Aneta8 lubią tę wiadomość

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Nie martw się. Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów. Teraz z resztą też i w sumie też się tym stresuje ale tak sobie tłumacze że jedne kobiety mają tak drugie inaczej jedna ciąża jest taka druga inna... Nie ma co się stresować. Trzeba myśleć pozytywnie😊

Nikodemka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Wiem co czujesz bo tez ciagle czekam na jakieś objawy :) ciagla analiza w glowie czy wszystko jest ok i czy ktoś tam jeszcze jest 🙈

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia89 wrote:
    Wiem co czujesz bo tez ciagle czekam na jakieś objawy :) ciagla analiza w glowie czy wszystko jest ok i czy ktoś tam jeszcze jest 🙈
    Dokładnie mam te same myśli🙉

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, czyli jest nas wiecej!
    Mam nadzieje, ze to dobry omen. Tak czy inaczej nie wytrzymam i jutro mam zamiar znowu zrobic test, zeby sie uspokoich (mam nadzieje) bordowa krecha 🙈

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie martwi że zaczęłam teoretycznie 7 tydzień a objawów mało. Piersi bolą, są wrażliwe i większe, mdłości lekkie-ale nie wiem czy ich sobie nie wmawiam no i brzuch pobolewa czasem. Jak byłam na usg w terminie miesiączki to nie było nic i strasznie się boję... Zżera mnie to od środka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 16:36

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni przed terminem okresu śniły mi się dwie kreski na teście, dzisiaj śniło mi się że ta druga zbladła i powiem Wam że psychika mi naprawdę sądzie. A wizyta za ponad tydzień 🥺😭

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Kilka dni przed terminem okresu śniły mi się dwie kreski na teście, dzisiaj śniło mi się że ta druga zbladła i powiem Wam że psychika mi naprawdę sądzie. A wizyta za ponad tydzień 🥺😭
    Doskonale cię rozumiem. Ale może udało by ci się umówić gdzieś na samo USG i podejrzenie dzidziusia? Wtedy byś się uspokoiła. Ale ja uważam że napewno jest wszytko w porządku. A my kobiety już tak mamy i martwimy się na każdym kroku o te nasze dzieciaki już od pierwszych ich chwil.

Miamonia lubi tę wiadomość

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nowa Pani ginekolog ma urlop niestety, a boję się iść do kogokolwiek kto ma termin, bo może być z tego więcej szkód niż pożytku 😪

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Ok, czyli jest nas wiecej!
    Mam nadzieje, ze to dobry omen. Tak czy inaczej nie wytrzymam i jutro mam zamiar znowu zrobic test, zeby sie uspokoich (mam nadzieje) bordowa krecha 🙈
    Hej ja cie chyba tez kojarze nie bylas na OvuFriend za czasow przedszkolanki i nony. Ja zaszlam w poprzednia ciaze w styczniu 2019 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 00:32

Nikodemka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Evelle28 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziecwczyny. Ja też oprócz bolu piersi w szczególności przy dotyku to nie mam żadnych objawów. Wczoraj ciągnęły mnie jajniki .w szczególności lewy.
    Jadę zaraz na betę. Mam nadzieję ze ostania. Chce sprawdzić czy jest dobry przyrost :) więc trzymajcie kciuki ✊❤️

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Mnie strasznie martwi że zaczęłam teoretycznie 7 tydzień a objawów mało. Piersi bolą, są wrażliwe i większe, czasem poboli brzuch, mdłości lekkie-ale nie wiem czy ich sobie nie wmawiam no i brzuch pobolewa czasem. Jak byłam na usg w terminie miesiączki to nie było nic i strasznie się boję... Zżera mnie to od środka
    Ja też nie mam jakiś mega objawów.. 🙃Mdłości czasem latanie do WC częściej ciężkie nabrzmiałe piersi.. A brzuch mnie praktycznie wcale nie boli a w ciąży z synkiem pamiętał że bolał... Jak widać każda ciąża jest inna 😊ale napewno wszystko jest dobrze 😙😚

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Hejka dziecwczyny. Ja też oprócz bolu piersi w szczególności przy dotyku to nie mam żadnych objawów. Wczoraj ciągnęły mnie jajniki .w szczególności lewy.
    Jadę zaraz na betę. Mam nadzieję ze ostania. Chce sprawdzić czy jest dobry przyrost :) więc trzymajcie kciuki ✊❤️
    Trzymam 💚🤞

Evelle28 lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia - ja tez Cie kojarze ☺️
    Fajnie, ze udalo nam sie z pierwszymi maluchami.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Kalcia - ja tez Cie kojarze ☺️
    Fajnie, ze udalo nam sie z pierwszymi maluchami.
    No umnie to 6 w drodze teraz 🙈😍

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Pisałam do mojego lekarza bo ten ból mi nie przechodzi ciągnie mnie cały dół brzucha i aż bolą nogi mówi żebym jutro o 11 do niego przyszła bo musi mnie obejrzeć. Teraz się dopiero martwię☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Cześć dziewczyny. Pisałam do mojego lekarza bo ten ból mi nie przechodzi ciągnie mnie cały dół brzucha i aż bolą nogi mówi żebym jutro o 11 do niego przyszła bo musi mnie obejrzeć. Teraz się dopiero martwię☹️
    Moze woli dmuchać na zimne :) jak by uznał ze to coś bardzo niepokojącego nie czekał by z wizyta do jutra :)

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ