Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do podgrzewacza do chusteczek, widzę, że większość z Was tego nie zna, a dzisiaj na profilu „zaufaj położnej” była właśnie polecajka co do tego urządzenia. Był temat kołek i przypadłości, które można z nimi pomylić i tam właśnie o tym było (jak zestresowany malec podczas przewijania połyka za dużo powietrza i później objawy można pomylić z kolką).

Ja tez wariuje przed wizytą, a mam dopiero 5 października.
    Ale za tydzień w środę mam połówkowe w szpitalu!

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ale numer z babką w labie, pies ją drapał kurde. Zero empatii. Czekanie na czczo w ciąży jest mega uciążliwe😳dlatego ja śmigam blisko domu, gdzie jest mało osób i panie już mnie znają od czerwca. W piątek planuje badania zlecone przez lekarza. Też myślałam o tej hemoglobinie do zrobienia 🙂żeby sprawdzić dla siebie. // praca to praca- zdrowia czy czasu spędzonego z dziećmi nikt i nic nie odda. Trzeba to na własnej skórze doświadczyć. Moje koleżanki prawie się nie odzywają do mnie nawet na fb bo nie maja kiedy. Dopadł ich szkolny kierat i stos dokumentów na dzień dobry🤦‍♀️A jak człowiek z boku jest to jednak ma inna perspektywę.
    Akurat do tego laboratorium jeżdżę już od 4 lat tylko zawsze z synkiem, ja robiłam tam po raz pierwszy, więcej się chyba tam nie wybiorę. Z synkiem w ciąży w ogóle nie robiłam hemoglobiny glikowanej

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A co do podgrzewacza do chusteczek, widzę, że większość z Was tego nie zna, a dzisiaj na profilu „zaufaj położnej” była właśnie polecajka co do tego urządzenia. Był temat kołek i przypadłości, które można z nimi pomylić i tam właśnie o tym było (jak zestresowany malec podczas przewijania połyka za dużo powietrza i później objawy można pomylić z kolką).

Ja tez wariuje przed wizytą, a mam dopiero 5 października.
    Ale za tydzień w środę mam połówkowe w szpitalu!
    My akurat nie używaliśmy podgrzewcza i rzeczywiście nawet o nim nie czytałam. Ja już czekam z niecierpliwością na środową wizytę.

0d1ys65gdrumd339.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska - wiem, że to informacja z ostatnich trzech miesięcy 🙂to badanie nie jest wcale takie popularne, wielu lekarzy nie uważa go za miarodajne. Natomiast w USA to już obowiązek 🙂A przy okazji polecam profil na fb - Okiem dr Luizy 🙂/ w temacie cukru porannego to oby mi nie przyszło pić mi już mleka codziennie 😂- widziałam ten przepis na kolacje przed snem i śmiałam się ( bułka plus ser plus szklanka ciepłego mleka). 😂😂😂a tu zaskoczenie z rana. Nie mam już problemu z ukłuciem się! Ale nie z każdego palca tak samo mi krew leci. Czasem mam kropkę krwi i jest ok, czasem trzeba ucisnąć 😬// jeśli chodzi o podgrzewacz to raczej nie planuje kupić. Część rzeczy pewnie w praniu wyjdzie w trakcie opieki co się dobrze sprawdza. 🙂dajecie sobie jakiś deadline z zakupami? Ja bym chciała w grudniu już mieć spokój bo święta i prezenty 🙂🐣🍀

Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena cudooooowne ubranka 😍😍😍😍😍 Wszystkie taaaakie słodziutkie! 💚💜💙💛
    Jaina ale masz dzień wspaniałych wiadomości 🤗 Cukier śliczny i jeszcze kopniaczek ❤❤❤❤❤ Aaaale piękna nagroda za ostatnie troski 🤗
    Uuuu Stokrotko faktycznie dużo stresów 😞 Pozostaje tylko pocieszać się, że i babcia i siostrzenica są w dobrych rękach i na pewno wszystko skończy się dobrze 🍀
    Pcosik gratuluje!!!!! 🎉🎉🎉 Jesteś mistrzem! Nie mogło być inaczej ☺
    Joana a spróbuj może więcej magnezu? Z tego co tu czytałam sporo kobietek ma brać po 3x dziennie albo nawet 3x2! Sama się kiedyś zdziwiłam że aż tyle, ja brałam 1x1 i to jeszcze w jakiejś marnej dawce i marnej firmy - odkryłam to jak też złapał mnie skurcz parę razy. Teraz biorę 2x1 i właśnie zamówiłam sobie NeoMag Forte. Wygląda na to że w ciąży je się tego dużo więcej. 🤔
    Aga - jestem zbulwersowana postawą tej rejestratorki! 😟 Ja wprawdzie nigdy nie prosiłam o przepuszczenie, ale jak już kobieta w ciąży prosi - tzn że może ma POWÓD. A jeśli nawet nie - to podobno tak stanowi prawo. Wiadomo że nikt nie chce się awanturować, ale oburzające 😠 Jeszcze zrozumiałabym że stare strażniczki kolejkowe (pacjentki) nie chcą przepuścić - to takie typowe... Ale personel? Chyba ze złości następnym razem przyszlabym z gotowym brzmieniem ustawy (ponoć coś takiego istnieje) i żądałabym! 😠

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Selena lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Rosa89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was prowadzi ciążę w LuxMed? Jeżeli tak, to bardzo proszę napiszcie mi czy lekarz prowadzący, u którego wizyta jest średnio co 4 tygodnie (ja tak mam) na każdej wizycie robi Wam USG? Bo ja chodzę do sympatycznego lekarza (lux med w Warszawie), wydaje mi się, że naprawdę kompetentnego, mającego wiele dobrych opinii, ale na wizytach nie robi USG. Tak się akurat złożyło, że byłam u niego po USG 10-14 tygodnia, a wcześniej po USG do 10 tygodnia (robione w lux med, ale u innych lekarzy, dedykowanych do takich badań) i wcześniej mi to nie przeszkadzało, ale połówkowe mam aż 8 października, a wizytę u mojego lekarza 24 września i chciałabym chociaż przez chwilę mieć możliwość podejrzenia co tam u mojego Kropka słychać. Najbardziej denerwuje mnie to, że w gabinecie stoi sprzęt do USG, przykryty folią... 🤦🏻‍♀️ No i teraz tak myślę, że jak inni lekarze w lux robią USG, to może jednak zdecydowałabym się zmienić, choć temu ufam i innych zastrzeżeń do niego nie mam... Przyszło mi też do głowy, żeby prywatnie umówić się gdzieś indziej na wizytę z USG, przed połówkowymi, chociażby po to, żeby dowiedzieć się jakiej płci jest moje drugorodne dziecko bo już naprawdę nie mogę się doczekać, ale z drugiej strony tam płacę abonament i to USG na wizycie chyba powinno być standardem...

• prosiulek Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo rzadko zaglądam do pepco, ubrań nie kupuje w ogóle bo nie ma tam za dobrej jakości ale dzisiaj wstąpiłam z ciekawości i jestem w szoku jakie ładne ubranka kupiłam.. 😍
    9553d68f2d0d.jpg

Gosia Rumi, jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Selena, Aneta8, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Selena cudooooowne ubranka 😍😍😍😍😍 Wszystkie taaaakie słodziutkie! 💚💜💙💛
    Jaina ale masz dzień wspaniałych wiadomości 🤗 Cukier śliczny i jeszcze kopniaczek ❤❤❤❤❤ Aaaale piękna nagroda za ostatnie troski 🤗
    Uuuu Stokrotko faktycznie dużo stresów 😞 Pozostaje tylko pocieszać się, że i babcia i siostrzenica są w dobrych rękach i na pewno wszystko skończy się dobrze 🍀
    Pcosik gratuluje!!!!! 🎉🎉🎉 Jesteś mistrzem! Nie mogło być inaczej ☺
    Joana a spróbuj może więcej magnezu? Z tego co tu czytałam sporo kobietek ma brać po 3x dziennie albo nawet 3x2! Sama się kiedyś zdziwiłam że aż tyle, ja brałam 1x1 i to jeszcze w jakiejś marnej dawce i marnej firmy - odkryłam to jak też złapał mnie skurcz parę razy. Teraz biorę 2x1 i właśnie zamówiłam sobie NeoMag Forte. Wygląda na to że w ciąży je się tego dużo więcej. 🤔
    Aga - jestem zbulwersowana postawą tej rejestratorki! 😟 Ja wprawdzie nigdy nie prosiłam o przepuszczenie, ale jak już kobieta w ciąży prosi - tzn że może ma POWÓD. A jeśli nawet nie - to podobno tak stanowi prawo. Wiadomo że nikt nie chce się awanturować, ale oburzające 😠 Jeszcze zrozumiałabym że stare strażniczki kolejkowe (pacjentki) nie chcą przepuścić - to takie typowe... Ale personel? Chyba ze złości następnym razem przyszlabym z gotowym brzmieniem ustawy (ponoć coś takiego istnieje) i żądałabym! 😠
    Jest na to paragraf tylko nie pamiętam dokładnie jak on brzmi po prostu byłam przekonana, że akurat mam rację ale nie przygotowałam się na przedstawienie dowodow ale kolejnym razem poszukam i się przygotuje. Jeśli prawo tak stanowi to trzeba się do tego stosować i tak jest, gdybym nie miała większego powodu to bym z tego nie korzystała, już nie raz stałam godzinę w kolejce pomimo tego, że nie musiałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 19:52

Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dobuska - wiem, że to informacja z ostatnich trzech miesięcy 🙂to badanie nie jest wcale takie popularne, wielu lekarzy nie uważa go za miarodajne. Natomiast w USA to już obowiązek 🙂A przy okazji polecam profil na fb - Okiem dr Luizy 🙂/ w temacie cukru porannego to oby mi nie przyszło pić mi już mleka codziennie 😂- widziałam ten przepis na kolacje przed snem i śmiałam się ( bułka plus ser plus szklanka ciepłego mleka). 😂😂😂a tu zaskoczenie z rana. Nie mam już problemu z ukłuciem się! Ale nie z każdego palca tak samo mi krew leci. Czasem mam kropkę krwi i jest ok, czasem trzeba ucisnąć 😬// jeśli chodzi o podgrzewacz to raczej nie planuje kupić. Część rzeczy pewnie w praniu wyjdzie w trakcie opieki co się dobrze sprawdza. 🙂dajecie sobie jakiś deadline z zakupami? Ja bym chciała w grudniu już mieć spokój bo święta i prezenty 🙂🐣🍀
    Syn mojej siostry, który jest cukrzykiem, obowiązkowo wykonuje to badanie co trzy miesiące właśnie, żeby określić czy cukrzyca jest dobrze prowadzona. Jego skoki są konkretne, bo to może być nawet poziom 400 albo o więcej, wiec dla lekarki to ważny temat. :)
    Super, ze już się przyzwyczaiłas. Mówiłam, że raz dwa i po strachu ❤️
    Ja planuje mieć wszystko do grudnia.:)

jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi, może faktycznie dowalę sobie ciut więcej megnezu :) Fajnie, że razem załapałyśmy się na luty - jakoś tak raźniej :)

Co do wyprawki, to mam nadzieję, że będą jakieś ciekawe promocje na black friday i wtedy chciałabym kupić większość wielkich gabarytów typu wózek, łóżeczko, materac, fotelik itd. Ale początek grudnia to dobra data, żeby już mieć +/- wszystko odhaczone :)

jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Gosia Rumi, może faktycznie dowalę sobie ciut więcej megnezu :) Fajnie, że razem załapałyśmy się na luty - jakoś tak raźniej :)

Co do wyprawki, to mam nadzieję, że będą jakieś ciekawe promocje na black friday i wtedy chciałabym kupić większość wielkich gabarytów typu wózek, łóżeczko, materac, fotelik itd. Ale początek grudnia to dobra data, żeby już mieć +/- wszystko odhaczone :)
    Dokładnie, bo później święta i tak naprawdę trochę nam wypadnie. A styczeń... umówmy się, zaczniemy się rozpakowywać :D

jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio najlepiej śpi mi się na plecach. Zwłaszcza dla tych moich więzadeł. Ja mam ogólnie nieprzespane nocki. Żeby obrócić się z boku na bok, muszę się obudzić i zaciskać zęby z bólu. I najczęściej rano kończę na plecach i jest mi najlepiej.
    Lekarka mi powiedziała, że dopóki mi wygodnie to mogę spać, ale jakoś ciągle w głowie dudni mi "lewy bok! lewy bok!" :D

jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja właśnie czekam na połówkowe o 9:30 i lekki stres już mam 😅😅

jaina_proudmoore, Aga12345, Selena, dobuska, Kasiastaraczka, oregano84, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, ostatnio najlepiej śpi mi się na plecach. Zwłaszcza dla tych moich więzadeł. Ja mam ogólnie nieprzespane nocki. Żeby obrócić się z boku na bok, muszę się obudzić i zaciskać zęby z bólu. I najczęściej rano kończę na plecach i jest mi najlepiej.
    Lekarka mi powiedziała, że dopóki mi wygodnie to mogę spać, ale jakoś ciągle w głowie dudni mi "lewy bok! lewy bok!" :D

Też mam cały czas w myślach ten 'lewy bok'.. i też najwygodniej mi na plecach :D ale staram się mimo wszystko spędzać większość nocy na lewym boku, bo tak mi się zaprogramowało.. :/ ale zachwycona z tej sytuacji nie jestem. A próbowałaś spać z rogalem?

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.. 31 wrote:

Ada, wdech - wydech i do przodu! :)

uS2wp2.png

Wysłany: 14 września 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Też mam cały czas w myślach ten 'lewy bok'.. i też najwygodniej mi na plecach :D ale staram się mimo wszystko spędzać większość nocy na lewym boku, bo tak mi się zaprogramowało.. :/ ale zachwycona z tej sytuacji nie jestem. A próbowałaś spać z rogalem?
    Tez mi najwygodniej nadal na plecach 🙂organizm wie co robi, a w 2 trymestrze można jeszcze tak spać. 🙂od nadmiernego spania tylko na lewym boku może potem bolec i biodro i bark. Najlepiej się kręcić w nocy 🙂Dobuska to bardzo niedobrze, że przekręcasz się z bólem 🙁musisz przyspieszyć swoją wizytę u uro Fizjo 🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 09:24

Joana23, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 14 września 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.. 31 wrote:
    Powodzenia 💗🍀czekamy na informacje po wizycie. Za chwile ruszy sezon na badania połówkowe 🙂💪😜

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.. 31 wrote:
    Trzymamy kciuki, na pewno wszystko będzie w porządku 🙂

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Tez mi najwygodniej nadal na plecach 🙂organizm wie co robi, a w 2 trymestrze można jeszcze tak spać. 🙂od nadmiernego spania tylko na lewym boku może potem bolec i biodro i bark. Najlepiej się kręcić w nocy 🙂Dobuska to bardzo niedobrze, że przekręcasz się z bólem 🙁musisz przyspieszyć swoją wizytę u uro Fizjo 🙉
    Oj to prawda, ostatnio zaczęłam spać też na plecach choć wcześniej byłam przyzwaczajona na lewym albo prawym boku i rzeczywiście zaczelo mnie boleć biodro, teraz trochę lepiej.
    Co do połówkowych ja mam na 23 września, ale jak dobrze pamiętam to z pierwszymi prenatalnymi byłam jakoś na końcu naszej listy, więc rzeczywiście to już czas 😁

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 14 września 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Oj to prawda, ostatnio zaczęłam spać też na plecach choć wcześniej byłam przyzwaczajona na lewym albo prawym boku i rzeczywiście zaczelo mnie boleć biodro, teraz trochę lepiej.
    Co do połówkowych ja mam na 23 września, ale jak dobrze pamiętam to z pierwszymi prenatalnymi byłam jakoś na końcu naszej listy, więc rzeczywiście to już czas 😁
    Ja mam połówkowe 27 września. Stres na pewno będzie 🙉mnie to ciekawi waga maluszka czy nie jest za mała albo za duża. Do tej pory nie poznałam wagi bo lekarz nie mówił o tym. To badanie połówkowe to prawie to samo lekarz sprawdza co przy pierwszym Usg? 🤔Dziewczyny będą robić to pewnie napiszą jakie maja informacje 🙂

zDmVp2.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ