Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do podgrzewacza do chusteczek, widzę, że większość z Was tego nie zna, a dzisiaj na profilu „zaufaj położnej” była właśnie polecajka co do tego urządzenia. Był temat kołek i przypadłości, które można z nimi pomylić i tam właśnie o tym było (jak zestresowany malec podczas przewijania połyka za dużo powietrza i później objawy można pomylić z kolką).
Ja tez wariuje przed wizytą, a mam dopiero 5 października.
Ale za tydzień w środę mam połówkowe w szpitalu!jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Ale numer z babką w labie, pies ją drapał kurde. Zero empatii. Czekanie na czczo w ciąży jest mega uciążliwe😳dlatego ja śmigam blisko domu, gdzie jest mało osób i panie już mnie znają od czerwca. W piątek planuje badania zlecone przez lekarza. Też myślałam o tej hemoglobinie do zrobienia 🙂żeby sprawdzić dla siebie. // praca to praca- zdrowia czy czasu spędzonego z dziećmi nikt i nic nie odda. Trzeba to na własnej skórze doświadczyć. Moje koleżanki prawie się nie odzywają do mnie nawet na fb bo nie maja kiedy. Dopadł ich szkolny kierat i stos dokumentów na dzień dobry🤦♀️A jak człowiek z boku jest to jednak ma inna perspektywę.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:A co do podgrzewacza do chusteczek, widzę, że większość z Was tego nie zna, a dzisiaj na profilu „zaufaj położnej” była właśnie polecajka co do tego urządzenia. Był temat kołek i przypadłości, które można z nimi pomylić i tam właśnie o tym było (jak zestresowany malec podczas przewijania połyka za dużo powietrza i później objawy można pomylić z kolką).
Ja tez wariuje przed wizytą, a mam dopiero 5 października.
Ale za tydzień w środę mam połówkowe w szpitalu!jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Dobuska - wiem, że to informacja z ostatnich trzech miesięcy 🙂to badanie nie jest wcale takie popularne, wielu lekarzy nie uważa go za miarodajne. Natomiast w USA to już obowiązek 🙂A przy okazji polecam profil na fb - Okiem dr Luizy 🙂/ w temacie cukru porannego to oby mi nie przyszło pić mi już mleka codziennie 😂- widziałam ten przepis na kolacje przed snem i śmiałam się ( bułka plus ser plus szklanka ciepłego mleka). 😂😂😂a tu zaskoczenie z rana. Nie mam już problemu z ukłuciem się! Ale nie z każdego palca tak samo mi krew leci. Czasem mam kropkę krwi i jest ok, czasem trzeba ucisnąć 😬// jeśli chodzi o podgrzewacz to raczej nie planuje kupić. Część rzeczy pewnie w praniu wyjdzie w trakcie opieki co się dobrze sprawdza. 🙂dajecie sobie jakiś deadline z zakupami? Ja bym chciała w grudniu już mieć spokój bo święta i prezenty 🙂🐣🍀
Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Selena cudooooowne ubranka 😍😍😍😍😍 Wszystkie taaaakie słodziutkie! 💚💜💙💛
Jaina ale masz dzień wspaniałych wiadomości 🤗 Cukier śliczny i jeszcze kopniaczek ❤❤❤❤❤ Aaaale piękna nagroda za ostatnie troski 🤗
Uuuu Stokrotko faktycznie dużo stresów 😞 Pozostaje tylko pocieszać się, że i babcia i siostrzenica są w dobrych rękach i na pewno wszystko skończy się dobrze 🍀
Pcosik gratuluje!!!!! 🎉🎉🎉 Jesteś mistrzem! Nie mogło być inaczej ☺
Joana a spróbuj może więcej magnezu? Z tego co tu czytałam sporo kobietek ma brać po 3x dziennie albo nawet 3x2! Sama się kiedyś zdziwiłam że aż tyle, ja brałam 1x1 i to jeszcze w jakiejś marnej dawce i marnej firmy - odkryłam to jak też złapał mnie skurcz parę razy. Teraz biorę 2x1 i właśnie zamówiłam sobie NeoMag Forte. Wygląda na to że w ciąży je się tego dużo więcej. 🤔
Aga - jestem zbulwersowana postawą tej rejestratorki! 😟 Ja wprawdzie nigdy nie prosiłam o przepuszczenie, ale jak już kobieta w ciąży prosi - tzn że może ma POWÓD. A jeśli nawet nie - to podobno tak stanowi prawo. Wiadomo że nikt nie chce się awanturować, ale oburzające 😠 Jeszcze zrozumiałabym że stare strażniczki kolejkowe (pacjentki) nie chcą przepuścić - to takie typowe... Ale personel? Chyba ze złości następnym razem przyszlabym z gotowym brzmieniem ustawy (ponoć coś takiego istnieje) i żądałabym! 😠
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Selena lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś z Was prowadzi ciążę w LuxMed? Jeżeli tak, to bardzo proszę napiszcie mi czy lekarz prowadzący, u którego wizyta jest średnio co 4 tygodnie (ja tak mam) na każdej wizycie robi Wam USG? Bo ja chodzę do sympatycznego lekarza (lux med w Warszawie), wydaje mi się, że naprawdę kompetentnego, mającego wiele dobrych opinii, ale na wizytach nie robi USG. Tak się akurat złożyło, że byłam u niego po USG 10-14 tygodnia, a wcześniej po USG do 10 tygodnia (robione w lux med, ale u innych lekarzy, dedykowanych do takich badań) i wcześniej mi to nie przeszkadzało, ale połówkowe mam aż 8 października, a wizytę u mojego lekarza 24 września i chciałabym chociaż przez chwilę mieć możliwość podejrzenia co tam u mojego Kropka słychać. Najbardziej denerwuje mnie to, że w gabinecie stoi sprzęt do USG, przykryty folią... 🤦🏻♀️ No i teraz tak myślę, że jak inni lekarze w lux robią USG, to może jednak zdecydowałabym się zmienić, choć temu ufam i innych zastrzeżeń do niego nie mam... Przyszło mi też do głowy, żeby prywatnie umówić się gdzieś indziej na wizytę z USG, przed połówkowymi, chociażby po to, żeby dowiedzieć się jakiej płci jest moje drugorodne dziecko bo już naprawdę nie mogę się doczekać, ale z drugiej strony tam płacę abonament i to USG na wizycie chyba powinno być standardem...
-
Bardzo rzadko zaglądam do pepco, ubrań nie kupuje w ogóle bo nie ma tam za dobrej jakości ale dzisiaj wstąpiłam z ciekawości i jestem w szoku jakie ładne ubranka kupiłam.. 😍
Gosia Rumi, jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Selena, Aneta8, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI-3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
Gosia Rumi wrote:Selena cudooooowne ubranka 😍😍😍😍😍 Wszystkie taaaakie słodziutkie! 💚💜💙💛
Jaina ale masz dzień wspaniałych wiadomości 🤗 Cukier śliczny i jeszcze kopniaczek ❤❤❤❤❤ Aaaale piękna nagroda za ostatnie troski 🤗
Uuuu Stokrotko faktycznie dużo stresów 😞 Pozostaje tylko pocieszać się, że i babcia i siostrzenica są w dobrych rękach i na pewno wszystko skończy się dobrze 🍀
Pcosik gratuluje!!!!! 🎉🎉🎉 Jesteś mistrzem! Nie mogło być inaczej ☺
Joana a spróbuj może więcej magnezu? Z tego co tu czytałam sporo kobietek ma brać po 3x dziennie albo nawet 3x2! Sama się kiedyś zdziwiłam że aż tyle, ja brałam 1x1 i to jeszcze w jakiejś marnej dawce i marnej firmy - odkryłam to jak też złapał mnie skurcz parę razy. Teraz biorę 2x1 i właśnie zamówiłam sobie NeoMag Forte. Wygląda na to że w ciąży je się tego dużo więcej. 🤔
Aga - jestem zbulwersowana postawą tej rejestratorki! 😟 Ja wprawdzie nigdy nie prosiłam o przepuszczenie, ale jak już kobieta w ciąży prosi - tzn że może ma POWÓD. A jeśli nawet nie - to podobno tak stanowi prawo. Wiadomo że nikt nie chce się awanturować, ale oburzające 😠 Jeszcze zrozumiałabym że stare strażniczki kolejkowe (pacjentki) nie chcą przepuścić - to takie typowe... Ale personel? Chyba ze złości następnym razem przyszlabym z gotowym brzmieniem ustawy (ponoć coś takiego istnieje) i żądałabym! 😠Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 19:52
Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Dobuska - wiem, że to informacja z ostatnich trzech miesięcy 🙂to badanie nie jest wcale takie popularne, wielu lekarzy nie uważa go za miarodajne. Natomiast w USA to już obowiązek 🙂A przy okazji polecam profil na fb - Okiem dr Luizy 🙂/ w temacie cukru porannego to oby mi nie przyszło pić mi już mleka codziennie 😂- widziałam ten przepis na kolacje przed snem i śmiałam się ( bułka plus ser plus szklanka ciepłego mleka). 😂😂😂a tu zaskoczenie z rana. Nie mam już problemu z ukłuciem się! Ale nie z każdego palca tak samo mi krew leci. Czasem mam kropkę krwi i jest ok, czasem trzeba ucisnąć 😬// jeśli chodzi o podgrzewacz to raczej nie planuje kupić. Część rzeczy pewnie w praniu wyjdzie w trakcie opieki co się dobrze sprawdza. 🙂dajecie sobie jakiś deadline z zakupami? Ja bym chciała w grudniu już mieć spokój bo święta i prezenty 🙂🐣🍀
Super, ze już się przyzwyczaiłas. Mówiłam, że raz dwa i po strachu ❤️
Ja planuje mieć wszystko do grudnia.jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Gosia Rumi, może faktycznie dowalę sobie ciut więcej megnezu
Fajnie, że razem załapałyśmy się na luty - jakoś tak raźniej
Co do wyprawki, to mam nadzieję, że będą jakieś ciekawe promocje na black friday i wtedy chciałabym kupić większość wielkich gabarytów typu wózek, łóżeczko, materac, fotelik itd. Ale początek grudnia to dobra data, żeby już mieć +/- wszystko odhaczonejaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Gosia Rumi, może faktycznie dowalę sobie ciut więcej megnezu
Fajnie, że razem załapałyśmy się na luty - jakoś tak raźniej
Co do wyprawki, to mam nadzieję, że będą jakieś ciekawe promocje na black friday i wtedy chciałabym kupić większość wielkich gabarytów typu wózek, łóżeczko, materac, fotelik itd. Ale początek grudnia to dobra data, żeby już mieć +/- wszystko odhaczonejaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ostatnio najlepiej śpi mi się na plecach. Zwłaszcza dla tych moich więzadeł. Ja mam ogólnie nieprzespane nocki. Żeby obrócić się z boku na bok, muszę się obudzić i zaciskać zęby z bólu. I najczęściej rano kończę na plecach i jest mi najlepiej.
Lekarka mi powiedziała, że dopóki mi wygodnie to mogę spać, ale jakoś ciągle w głowie dudni mi "lewy bok! lewy bok!"
jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Dziewczyny, ostatnio najlepiej śpi mi się na plecach. Zwłaszcza dla tych moich więzadeł. Ja mam ogólnie nieprzespane nocki. Żeby obrócić się z boku na bok, muszę się obudzić i zaciskać zęby z bólu. I najczęściej rano kończę na plecach i jest mi najlepiej.
Lekarka mi powiedziała, że dopóki mi wygodnie to mogę spać, ale jakoś ciągle w głowie dudni mi "lewy bok! lewy bok!"
Też mam cały czas w myślach ten 'lewy bok'.. i też najwygodniej mi na plecachale staram się mimo wszystko spędzać większość nocy na lewym boku, bo tak mi się zaprogramowało..
ale zachwycona z tej sytuacji nie jestem. A próbowałaś spać z rogalem?
-
Joana23 wrote:Też mam cały czas w myślach ten 'lewy bok'.. i też najwygodniej mi na plecach
ale staram się mimo wszystko spędzać większość nocy na lewym boku, bo tak mi się zaprogramowało..
ale zachwycona z tej sytuacji nie jestem. A próbowałaś spać z rogalem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 09:24
Joana23, dobuska lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Tez mi najwygodniej nadal na plecach 🙂organizm wie co robi, a w 2 trymestrze można jeszcze tak spać. 🙂od nadmiernego spania tylko na lewym boku może potem bolec i biodro i bark. Najlepiej się kręcić w nocy 🙂Dobuska to bardzo niedobrze, że przekręcasz się z bólem 🙁musisz przyspieszyć swoją wizytę u uro Fizjo 🙉
Co do połówkowych ja mam na 23 września, ale jak dobrze pamiętam to z pierwszymi prenatalnymi byłam jakoś na końcu naszej listy, więc rzeczywiście to już czas 😁jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Oj to prawda, ostatnio zaczęłam spać też na plecach choć wcześniej byłam przyzwaczajona na lewym albo prawym boku i rzeczywiście zaczelo mnie boleć biodro, teraz trochę lepiej.
Co do połówkowych ja mam na 23 września, ale jak dobrze pamiętam to z pierwszymi prenatalnymi byłam jakoś na końcu naszej listy, więc rzeczywiście to już czas 😁