X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    macie jakieś fajne koszule do polecenia? te co znalazłam jakoś nie przemawiają do mnie :D
    mają dziwne wzory :P
    dr Nap robi fajne koszule, ale jednak cena jest 2 x wyższa :D
    Ja zamawiałam z Bonprix - uzywam od dwóch lat do dzisiaj i nic się z nimi nie dzieje. Czarną wypralam po porodzie w 90 stopniach i dalej używam :) do szpitala wg mnie trzeba liczyć min 2 koszule dziennie, wiec lepiej mieć więcej w zapasie, niż dwie super eleganckie. Po porodzie bardzo się pocimy, mnie zalewało mleko, lanolina do smarowani brodawek też jest bardzo brudząca.

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa Centauri wow kawałek Dzieciaczka już 😁
    Ja też już przytyłam z 5 kg
    Na pewno z fizjomamy są wizyty domowe,ja jeżdżę na Ursynów,ale koleżanka po porodzie miała wizytę w domku
    To była pierwsza wizyta u tej logopedy? Oby kolejne były w lepszej atmosferze i żeby Stas się nie bal

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    W poprzednim poście napisałam już, że mi wizyta u fizjo niewiele pomoże 🤷🏻‍♀️

Natomiast na wigilię też zostajemy w mieście. Zobaczymy jak będę się czuła, może pojedziemy na pierwszy dzień świat do teściów (70km), ale nie wiem jak będzie. Może zaprosimy ich do nas po prostu. :)
    My święta też w domu, zapewne moja mama będzie u nas bo mieszka sama, ewentualnie pojedziemy do teściów albo do brata w długie podróże nie będę się wybierać tymbardziej, że to ja jestem tylko kierowcą

dobuska lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Alfa Centauri wow kawałek Dzieciaczka już 😁
    Ja też już przytyłam z 5 kg
    Na pewno z fizjomamy są wizyty domowe,ja jeżdżę na Ursynów,ale koleżanka po porodzie miała wizytę w domku
    To była pierwsza wizyta u tej logopedy? Oby kolejne były w lepszej atmosferze i żeby Stas się nie bal
    Dzięki Kasiu za polecenie fizjo, spróbuje się umówić.
    To była dopiero druga wizyta. Chodzimy na razie raz w tygodniu. Dzisiaj w ogóle ma od rana zły humor, bo budziły go w nocy wyrzynające się piątki.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Ja połówkowe mam dopiero 28 września. I też zastanawiam się czy mój maluszek ma rozmiar i wagę taką jaką powinien. Nadal nic nie przytyłam a zaraz już 19 tc... Niby wiem że w mojej sytuacji przy cukrzycy przyrost wagi nie jest taki oczywisty ale oczywiście zastanawiam się jak mój maluszek.
    Ja też często śpię na plecach. I na obu bokach. Robię tak żeby poprostu było wygodnie.
    Jeżeli chodzi o wyprawkę to chciałabym ją skompletować do końca listopada. Ewentualnie jeżeli nie będę pewna czy czegoś potrzebuje to zostawię to na ostatnią chwilę 😉 ale z takich najważniejszych rzeczy to listopad/ grudzień.
    Spokojnie na pewno będzie wszystko w porządku, ja do tej pory schudłam 7,5kg i ostatnio już myślałam, że to koniec spadków a jednak jeszcze się nie zatrzymało. Na ostatniej wizycie bylo ok, mam nadzieję, że jutro też będzie

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje porady 🙏🏻 Dzisiaj podczas lekkich prac w domu, poczułam taki ciężar w dole brzucha i jak się położyłam chwile później na plecach to poczułam takie wybrzuszenie twarde bardzo nisko , nawet jakby na pochwie tak jak zarost (sorry za dosłowne wyrazenie) i trwało to chwile , przekręciłam się zaraz na lewy bok i potem przesunęło się do góry , zaczynam się martwić .. to chyba nie może być maluszek bo czemu tak nisko.. miałyście coś podobnego albo wiecie jak się do tego odnieść ?

• Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wracam trochę zeszło bo i autobusem i pociągiem jechałam ale moje umiejętności kierowcy to jeszcze nie na Kraków 🤣🤣Mała rośnie ma teraz 312g i podskoczyła z terminem o 2 dni, wszystko prawidłowo na ten czas, ale chociaż robiłam Nifty zalecają echo serca i USG 3 trymestru które jest już płatne, pewno się zdecyduje ale te wyprawy do Krakowa mnie wykończą 😅😅 zdjęć nie mam ale wszystko pięknie było widać stópki i rączki 🥰🥰 moje USG nie było zbyt wyraźne tłuszczyk robi swoje 🤣🤣 co do ruchów mówiłam że są nie regularne w jeden dzień nawet kopniaka poczuje a w innym tylko delikatne musniecia ale lekarz mówił że to całkiem prawidłowe 😊😊

Aneta8, Stokrotka 86, Nisia18, niutek87, Kasiastaraczka, Aga12345, oregano84, Gosia Rumi, Selena, jaina_proudmoore, Joana23, dobuska, Jeheria lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Największy przyrost wagi dziecka i nasz to jednak trzeci trymestr. A kwestia cukrzycy trochę tą wagę ograniczy zapewne🙂bo dieta z niskim Ig tak działa, że organizm jest najedzony a kg stoją albo lecą nawet. 🙂/ niestety kanapka z masłem orzechowym plus szklaneczka mała mleka nie dała dobrego pomiaru rano grrr - spróbuje dziś samą kanapkę. 🙉/ w temacie świąt to nawet nie myślałam jeszcze kto będzie kogo odwiedzał. 😂natomiast chciałabym mieć 3/4 rzeczy do końca listopada, max do 5 grudnia. Zaplanowałam sobie zakupy wg listy. Ja nawet szlafroka nie mam 😂do szpitala jak coś, takie sprawy kosmetyczno- wyprawkowe planuje na sam koniec do kupienia. Sprawdzałam już czy maja w aptece Doz wszystko 🙂U nas jeszcze dochodzi niewiadoma z mieszkaniem. 🤷‍♀️Ale jak będziemy na starym to rozłożyć łóżeczko i cały majdan można z 1 stycznia albo końcem roku 🙂koty będą uradowane 😂
    Jeśli chodzi o aptekę to jeśli będziecie już miały wybrane produkty to ja polecam aptekę internetową Gemini, dużo rzeczy mają taniej niż w aptekach stacjonarnych.

Stokrotka 86, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Potrzebuje porady 🙏🏻 Dzisiaj podczas lekkich prac w domu, poczułam taki ciężar w dole brzucha i jak się położyłam chwile później na plecach to poczułam takie wybrzuszenie twarde bardzo nisko , nawet jakby na pochwie tak jak zarost (sorry za dosłowne wyrazenie) i trwało to chwile , przekręciłam się zaraz na lewy bok i potem przesunęło się do góry , zaczynam się martwić .. to chyba nie może być maluszek bo czemu tak nisko.. miałyście coś podobnego albo wiecie jak się do tego odnieść ?

Mi się tak zdarzyło kilka razy, właśnie tak bardzo nisko, mówiłam o tym pani dr na ostatniej wizycie, ale zabijcie mnie, nie pamietam co ona na to 🤦🏼‍♀️🥦 ale jeśli nie jest to regularne i częste to chyba nie ma czym sie martwić. Teraz często jak leżę na plecach to pojawia sie taka kuleczka już wyżej. Wczoraj mąż przyłożył rękę i poczuł jak sie mały przekręca ❤️ Na pewno moja chudość wpływa na większe odczuwanie takich zjawisk 😉

Nisia18, oregano84, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.. 31 wrote:
    Ja już wracam trochę zeszło bo i autobusem i pociągiem jechałam ale moje umiejętności kierowcy to jeszcze nie na Kraków 🤣🤣Mała rośnie ma teraz 312g i podskoczyła z terminem o 2 dni, wszystko prawidłowo na ten czas, ale chociaż robiłam Nifty zalecają echo serca i USG 3 trymestru które jest już płatne, pewno się zdecyduje ale te wyprawy do Krakowa mnie wykończą 😅😅 zdjęć nie mam ale wszystko pięknie było widać stópki i rączki 🥰🥰 moje USG nie było zbyt wyraźne tłuszczyk robi swoje 🤣🤣 co do ruchów mówiłam że są nie regularne w jeden dzień nawet kopniaka poczuje a w innym tylko delikatne musniecia ale lekarz mówił że to całkiem prawidłowe 😊😊

Cudnie! Ale już księżniczka duża 😍

Ada.. 31 lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Mi się tak zdarzyło kilka razy, właśnie tak bardzo nisko, mówiłam o tym pani dr na ostatniej wizycie, ale zabijcie mnie, nie pamietam co ona na to 🤦🏼‍♀️🥦 ale jeśli nie jest to regularne i częste to chyba nie ma czym sie martwić. Teraz często jak leżę na plecach to pojawia sie taka kuleczka już wyżej. Wczoraj mąż przyłożył rękę i poczuł jak sie mały przekręca ❤️ Na pewno moja chudość wpływa na większe odczuwanie takich zjawisk 😉

Dziękuje 💚 No właśnie pierwszy raz mi się to przytrafiło , dlatego się wystraszyłam , a jeszcze wczoraj wieczorem czułam tak wysoko w okolicach pępka takie wybulwienie , nawet wyraźnie bylo widać .
    Zjadała nospe zapobiegawczo i narazie leżę i się nie ruszam ..

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Dzięki Kasiu za polecenie fizjo, spróbuje się umówić.
    To była dopiero druga wizyta. Chodzimy na razie raz w tygodniu. Dzisiaj w ogóle ma od rana zły humor, bo budziły go w nocy wyrzynające się piątki.
    Biedny Stasio 😚
    Polecam Gabrysie

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, Alfa- super że z dziećmi wszystko ok🙂
    Alfa, mam nadzieję że maluch szybko zaakceptuje logopedę i nie będzie się bal...

Ja właśnie wróciłam do domu. Musiałam zajść na pocztę i do Rossmana. Oczywiście na poczcie kolejka złożona z przewracających się emerytów stojących po emerytury... Mimo tego dosyć sprawnie poszło. Za to Rossman mnie wykończył. Musiałam schylać się po różne produkty i serio zrobiło mi się słabo. Na tyle że kupiłam jakiegoś batona żeby dojść do domu który jest 5 min od sklepu... A teraz dogorywam bo przy wysiłku bolą mnie więzadła. I kolano😁 mam nadzieję że to jest pozytywny znak świadczący o tym że bobas pięknie rośnie i potrzebuje większego mieszkanka😉 przynajmniej tak staram się to sobie tłumaczyć 😉

Alfa_Centauri, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Rosa89 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Hej dziewczyny,

Jaina hi hi tych ruchów można się przestraszyć 😂 super uczucie 🥰
    Też chciałabym do końca roku wszystko ogarnąć z wyprawką,a później już spokojnie oczekiwać na maleństwo 🥰

Stokrotka ojej oby wszystko dobrze się skończyło z babcią 🙏😚 jeszcze ten wypadek siostrzenicy-mam nadzieję, że nic poważnego
    Teraz to chyba jest coś w powietrzu,z kim się nie zgadamy to chorzy...
    Kuruj się i zdrówka 😚
    Dobrze,że poprzestawiałas priorytety 😘

Joana ja takiego problemu nie mam,ale może musisz magnez zacząć łykać?potas?
    Edit. Doczytałam,hmm może rzeczywiście potrzebujesz jakiegoś rozciągania, może rolowanie?

Pcosik super, gratulacje 👏🥳

Aga zdrówka życzę 😚
    What?!@#$?! Na taką babę to chyba bym skargę napisała? Co to za laboratorium? Wszędzie wiszą kartki,że ciężarne mają pierwszeństwo, różnie z tym bywa,ale w takich miejscach powinno być to szczególnie respektowane
    Jest taki artykuł na mamaginekolog o pierwszeństwie w ciąży,w aptekach i placówkach medycznych jest to unormowane ustawą z 2017
    Niestety nie orientuję się w tych zakresach
    Moje połówkowe 13 października, więc 😂 nie mogłaś być taka ostatnia na tej liście

Rosa ja co prawda nie w Luxmed ale w enelmed,więc podobnie. Chodzę do super lekarki,ale w gabinecie nie ma USG,więc miałam zrobione na początku ciąży,I trymestru,teraz mam skierowanie na połówkowe.
    Tyle,że ja chodzę też do innego lekarza i tam mam co miesiąc

Prosiulek ale piękne te ubranka 🥰

Dobuska mi najlepiej śpi się na prawym boku lub na plecach 😂a też na początku słyszałam-tylko lewy bok. Później zapytałam fizjoterapeuty i to mit, organizm później da znać

Ada daj znać jak po połówkowych 😚

A mnie chorobsko dalej trzyma,teraz raczej kaszel mokry i coś mi przytyka zatoki
    Od poniedziałku mój mąż ma urlop i chcemy nad morze pojechać,odwiedzimy też w Gdańsku moją koleżankę

Kasiastaraczka dziękuję za odpowiedź, kiedyś też miałam pakiet w Enel i właśnie tam to na każdej wizycie było USG, krótkie i z jednym zdjęciem, dlatego się przyzwyczaiłam może do takiego komfortu :D

Też polecam aptekę Gemini, naprawdę fajny asortyment i ceny konkurencyjne.

Ja nadal nie kupiłam jeszcze NIC. Wczoraj zastanawiałam się nad zakupem butelek, w poprzedniej ciąży nie wiedziałam czego się spodziewać i od razu kupiłam 3 różne butelki, jedną zabrałam do szpitala na wypadek gdyby były problemy z karmieniem piersią. Nie przydała się w szpitalu, ale dość szybko w domu, jak mały miał kilka tygodni musieliśmy przejść już w znacznym stopniu na kpi. Ostatecznie lubił tylko butelki Avent i teraz chyba też takie kupię. A Wy planujecie taki zakup?

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa ja też jeszcze nic nie kupiłam pod koniec października chyba zacznę ogarniać 😀 Z tym,że ja mam np.sporo ciuszków po synku,bo kupowałam w takich uniwersalnych kolorach. Jeszcze nie wiem kto tam w brzuszku mieszka, dopiero 30 września mam połówkowe to się dowiem 😀 U nas sprawdziły się butelki Avent classic + i Lovi. Siostra nie polecała tommee teppee.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 13:37

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest jakiś przedział wagowy dla dzidzi na to badanie połówkowe? Ile powinna mniej więcej ważyć. 🙂

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dziewczyny, czy jest jakiś przedział wagowy dla dzidzi na to badanie połówkowe? Ile powinna mniej więcej ważyć. 🙂

Jaina, to chyba zależy w którym tygodniu. Bo badanie połówkowe robi się między 18 a 22 tc. Ja słyszałam że najlepiej robić od 20 bo wtedy dziecko więcej waży i wszystko lepiej widać. A waga to między ok 200 g a 400 wiec bardzo dużą różnica 🙂

Ja swoje połówkowe będę miała 20 + 6 tc. Ale usg genetyczne też miałam dosyć późno. I w sumie dobrze. Dzidziuś tak dynamicznie się rozwija że mogłam zobaczyć więcej niż na wcześniejszym etapie😉

jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 200 a 400 to spora różnica. To prawie 0.5 kg 🙂ciekawi mnie ta waga w stosunku do długości. Stres na pewno będzie, ja jeszcze mam niemile wspomnienia z prenatalnych badań, to czekanie i stres eh. Na razie o tym nie myśle. Czekam na wtorkowe Usg u doktora swojego 🙂chyba zadzwonię jutro do poradni Poz i zapytam o położną środowiskową- jak to wyglada, czy ona dzwoni i sprzedaje porady, czy przyjedzie do domu. / zapomniałam jeszcze zapytać czy będziecie kupować jakieś ubranka w rozmiarze 68 też? 🤔

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina na połówkowych już długości maluszka nie mierzy się tylko wagę.

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, oregano84 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Jaina na połówkowych już długości maluszka nie mierzy się tylko wagę.

No właśnie też mi się tak wydaje.

Ja połówkowe mam u swojego gin więc na żadne dodatkowe usg nie mogę liczyć 😉 pamiętam Jaina te twoje przeprawy z usg genetycznym. Teraz na pewno będzie lepiej 👍

Ja chyba kupię od 56 do 68.

Dziewczyny, mam do was pytanie. Aż mi głupio bo to z serii tych wstydliwych 🤭 od 3 dni mam mega problem z gazami- nie dość że jest ich więcej niż zwykle to jeszcze ten zapach 😁 za kilka dni podróż PKP więc aż się boję 🤦 przeczytałam już cały internet i prawdę mówiąc nic mi się nie skleja: nie mam zaparć, jem dobrze, nie mam nietolerancji pokarmowych ani niestrawności. Biorę nawet probiotyki i aktualnie nie czuję się wzdeta ani nic takiego. Tylko te gazy 😁 wstyd masakryczny😁
    Może macie/ miałyście podobnie i coś poradzicie?

16-01-2022 - synek💙
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ