Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Ada powodzenia!! Wszystko będzie dobrze 😘
Jaina ja też mam połówkowe 27 września ☺️
Ja na razie śpię jak zawsze, lewy, prawy bok i plecy. Póki mi wygodnie, nie będę się zmuszać do lewego boku 🙂
Dobuska, naprawdę dobrze by było przyspieszyć tę wizytę.. wykończysz się do grudnia z tym bólem 🙁
Co do świąt postanowiliśmy z mężem, ze zostajemy sami w domu. Zawsze mamy rozjechane, bo część spędzamy z moją, a cześć z jego rodziną gdzie musimy jechać te ponad 100km. Nie jest to daleko, ale uznaliśmy, że czas przed porodem jest nasz, nie wiadomo jak będę się czuła i czy podróż będzie dla mnie dobra. Jak ktoś będzie chciał nas odwiedzić, to zapraszamy 😉 no i tez nie oszukujmy się, święta to ogromny wydatek na prezenty, a nigdzie nie jadąc nie będziemy musieli nic kupować 🙈dobuska, jaina_proudmoore, oregano84, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Też mam cały czas w myślach ten 'lewy bok'.. i też najwygodniej mi na plecach
ale staram się mimo wszystko spędzać większość nocy na lewym boku, bo tak mi się zaprogramowało..
ale zachwycona z tej sytuacji nie jestem. A próbowałaś spać z rogalem?
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Tez mi najwygodniej nadal na plecach 🙂organizm wie co robi, a w 2 trymestrze można jeszcze tak spać. 🙂od nadmiernego spania tylko na lewym boku może potem bolec i biodro i bark. Najlepiej się kręcić w nocy 🙂Dobuska to bardzo niedobrze, że przekręcasz się z bólem 🙁musisz przyspieszyć swoją wizytę u uro Fizjo 🙉
.
Co do bóli. Wizyta u fizjo mi nic nie da. Od końca września będę chodzić na ćwiczenia przygotowujące ciało do porodu w szkole rodzenia, ale na same bole więzadeł nic więcej poza taśmami i ćwiczeniami nie jestem w stanie zrobić. To są słowa i lekarza i fizjoterapeutki. Jedną kobietę boli mocniej, a inna nie czuje prawie nic. Taka moja uroda niestety.
-
Aneta8 wrote:Cześć dziewczyny!
Ada powodzenia!! Wszystko będzie dobrze 😘
Jaina ja też mam połówkowe 27 września ☺️
Ja na razie śpię jak zawsze, lewy, prawy bok i plecy. Póki mi wygodnie, nie będę się zmuszać do lewego boku 🙂
Dobuska, naprawdę dobrze by było przyspieszyć tę wizytę.. wykończysz się do grudnia z tym bólem 🙁
Co do świąt postanowiliśmy z mężem, ze zostajemy sami w domu. Zawsze mamy rozjechane, bo część spędzamy z moją, a cześć z jego rodziną gdzie musimy jechać te ponad 100km. Nie jest to daleko, ale uznaliśmy, że czas przed porodem jest nasz, nie wiadomo jak będę się czuła i czy podróż będzie dla mnie dobra. Jak ktoś będzie chciał nas odwiedzić, to zapraszamy 😉 no i tez nie oszukujmy się, święta to ogromny wydatek na prezenty, a nigdzie nie jadąc nie będziemy musieli nic kupować 🙈
W poprzednim poście napisałam już, że mi wizyta u fizjo niewiele pomoże 🤷🏻♀️
Natomiast na wigilię też zostajemy w mieście. Zobaczymy jak będę się czuła, może pojedziemy na pierwszy dzień świat do teściów (70km), ale nie wiem jak będzie. Może zaprosimy ich do nas po prostu.
Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Ja połówkowe mam dopiero 28 września. I też zastanawiam się czy mój maluszek ma rozmiar i wagę taką jaką powinien. Nadal nic nie przytyłam a zaraz już 19 tc... Niby wiem że w mojej sytuacji przy cukrzycy przyrost wagi nie jest taki oczywisty ale oczywiście zastanawiam się jak mój maluszek.
Ja też często śpię na plecach. I na obu bokach. Robię tak żeby poprostu było wygodnie.
Jeżeli chodzi o wyprawkę to chciałabym ją skompletować do końca listopada. Ewentualnie jeżeli nie będę pewna czy czegoś potrzebuje to zostawię to na ostatnią chwilę 😉 ale z takich najważniejszych rzeczy to listopad/ grudzień.dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
dobuska wrote:Pewnie! Śpię z rogalem cały czas. Mój mąż na niego mówi „pyton”. Przerzucam nim w nocy na lewo i prawo🤣🤣🤣🤣 dzisiaj obudziłam się na plecach z rogalem pomiędzy nogami 😂
Hahahaha, uśmiałam się konkret
Pyton będzie potem też służyć do karmienia?
Podesłałabyś skąd/jaki kupiłaś?
jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Ja połówkowe mam dopiero 28 września. I też zastanawiam się czy mój maluszek ma rozmiar i wagę taką jaką powinien. Nadal nic nie przytyłam a zaraz już 19 tc... Niby wiem że w mojej sytuacji przy cukrzycy przyrost wagi nie jest taki oczywisty ale oczywiście zastanawiam się jak mój maluszek.
Ja też często śpię na plecach. I na obu bokach. Robię tak żeby poprostu było wygodnie.
Jeżeli chodzi o wyprawkę to chciałabym ją skompletować do końca listopada. Ewentualnie jeżeli nie będę pewna czy czegoś potrzebuje to zostawię to na ostatnią chwilę 😉 ale z takich najważniejszych rzeczy to listopad/ grudzień.
Stokrotko nie martw się, ze nic nie przybierasz na wadze. Ja przytyłam na razie 1 kg i moja dr powiedziała, że maluszek pięknie rośnie, ma odpowiednie warunki i ilość wód więc, żeby się tym nie przejmowaćjaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Ja połówkowe mam dopiero 28 września. I też zastanawiam się czy mój maluszek ma rozmiar i wagę taką jaką powinien. Nadal nic nie przytyłam a zaraz już 19 tc... Niby wiem że w mojej sytuacji przy cukrzycy przyrost wagi nie jest taki oczywisty ale oczywiście zastanawiam się jak mój maluszek.
Jeżeli chodzi o wyprawkę to chciałabym ją skompletować do końca listopada. Ewentualnie jeżeli nie będę pewna czy czegoś potrzebuje to zostawię to na ostatnią chwilę 😉 ale z takich najważniejszych rzeczy to listopad/ grudzień.
Nie martw się, ja mam dalej 3 kg na minusie, a brzuch mi rośnie z dnia na dzień. Ja już naprawdę mam ten brzuch wielki 🙄🙈jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Hahahaha, uśmiałam się konkret
Pyton będzie potem też służyć do karmienia?
Podesłałabyś skąd/jaki kupiłaś?jaina_proudmoore, oregano84, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Największy przyrost wagi dziecka i nasz to jednak trzeci trymestr. A kwestia cukrzycy trochę tą wagę ograniczy zapewne🙂bo dieta z niskim Ig tak działa, że organizm jest najedzony a kg stoją albo lecą nawet. 🙂/ niestety kanapka z masłem orzechowym plus szklaneczka mała mleka nie dała dobrego pomiaru rano grrr - spróbuje dziś samą kanapkę. 🙉/ w temacie świąt to nawet nie myślałam jeszcze kto będzie kogo odwiedzał. 😂natomiast chciałabym mieć 3/4 rzeczy do końca listopada, max do 5 grudnia. Zaplanowałam sobie zakupy wg listy. Ja nawet szlafroka nie mam 😂do szpitala jak coś, takie sprawy kosmetyczno- wyprawkowe planuje na sam koniec do kupienia. Sprawdzałam już czy maja w aptece Doz wszystko 🙂U nas jeszcze dochodzi niewiadoma z mieszkaniem. 🤷♀️Ale jak będziemy na starym to rozłożyć łóżeczko i cały majdan można z 1 stycznia albo końcem roku 🙂koty będą uradowane 😂
Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Dobuska, ja też jestem wagowo na minusie.
Aneta, ufff, pocieszylas mnie 🙂
Jaina, współczuję że jeszcze dodatkowo u Was teraz ta niewiadoma z mieszkaniem😐 ciężko jakoś bardziej coś zaplanować.
Jeżeli chodzi o Święta to ja już powiedziałam że nigdzie nie jadę. Nie wiem jak się będę czuła i wolę w tym okresie być w Warszawie w bezpiecznej odległości od szpitala. Możliwe że wpadnie teściowa i brat męża z rodziną, ale to tylko na obiad. Nie chcę żadnych gości na dłużej w tym okresie. Coś czuję że będę potrzebowała dużo odpoczynku a nie skakania przy garach.
Dobuska, lipa straszna z tymi więzadłami. Ja po aktywnym weekendzie wczoraj byłam plackiem i też je dosyć mocno odczułam. Ale to przy ruszaniu sie- promieniowały nieco na brzuch, pośladki i nawet jak wstawałam w nocy z pełnym pęcherzem to to czułam.dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
jaina_proudmoore wrote:Największy przyrost wagi dziecka i nasz to jednak trzeci trymestr. A kwestia cukrzycy trochę tą wagę ograniczy zapewne🙂bo dieta z niskim Ig tak działa, że organizm jest najedzony a kg stoją albo lecą nawet. 🙂/ niestety kanapka z masłem orzechowym plus szklaneczka mała mleka nie dała dobrego pomiaru rano grrr - spróbuje dziś samą kanapkę. 🙉/ w temacie świąt to nawet nie myślałam jeszcze kto będzie kogo odwiedzał. 😂natomiast chciałabym mieć 3/4 rzeczy do końca listopada, max do 5 grudnia. Zaplanowałam sobie zakupy wg listy. Ja nawet szlafroka nie mam 😂do szpitala jak coś, takie sprawy kosmetyczno- wyprawkowe planuje na sam koniec do kupienia. Sprawdzałam już czy maja w aptece Doz wszystko 🙂U nas jeszcze dochodzi niewiadoma z mieszkaniem. 🤷♀️Ale jak będziemy na starym to rozłożyć łóżeczko i cały majdan można z 1 stycznia albo końcem roku 🙂koty będą uradowane 😂
Ja się niedawno wystraszyłam: a co będzie jak nagle będę musiała pojechać do szpitala?
Wtedy zamówiłam szlafrok i ze dwie koszule, bo nie miałabym w czym pójść na oddział 🤣🤣🤣Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Dobuska, ja też jestem wagowo na minusie.
Aneta, ufff, pocieszylas mnie 🙂
Jaina, współczuję że jeszcze dodatkowo u Was teraz ta niewiadoma z mieszkaniem😐 ciężko jakoś bardziej coś zaplanować.
Jeżeli chodzi o Święta to ja już powiedziałam że nigdzie nie jadę. Nie wiem jak się będę czuła i wolę w tym okresie być w Warszawie w bezpiecznej odległości od szpitala. Możliwe że wpadnie teściowa i brat męża z rodziną, ale to tylko na obiad. Nie chcę żadnych gości na dłużej w tym okresie. Coś czuję że będę potrzebowała dużo odpoczynku a nie skakania przy garach.
Dobuska, lipa straszna z tymi więzadłami. Ja po aktywnym weekendzie wczoraj byłam plackiem i też je dosyć mocno odczułam. Ale to przy ruszaniu sie- promieniowały nieco na brzuch, pośladki i nawet jak wstawałam w nocy z pełnym pęcherzem to to czułam.
No to ja mam podobnie z tymi więzadłami tylko po prostu prwnie boli mnie nieco mocniej. Muszę spacerować ze względu na bole krzyżowe, ale potem więzadła bolą bardziej. No niestety 🤰🏻🤷🏻♀️ Taki uroczy ten 2 trymestr 🤣Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:macie jakieś fajne koszule do polecenia? te co znalazłam jakoś nie przemawiają do mnie
mają dziwne wzory
dr Nap robi fajne koszule, ale jednak cena jest 2 x wyższajaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Jaina hi hi tych ruchów można się przestraszyć 😂 super uczucie 🥰
Też chciałabym do końca roku wszystko ogarnąć z wyprawką,a później już spokojnie oczekiwać na maleństwo 🥰
Stokrotka ojej oby wszystko dobrze się skończyło z babcią 🙏😚 jeszcze ten wypadek siostrzenicy-mam nadzieję, że nic poważnego
Teraz to chyba jest coś w powietrzu,z kim się nie zgadamy to chorzy...
Kuruj się i zdrówka 😚
Dobrze,że poprzestawiałas priorytety 😘
Joana ja takiego problemu nie mam,ale może musisz magnez zacząć łykać?potas?
Edit. Doczytałam,hmm może rzeczywiście potrzebujesz jakiegoś rozciągania, może rolowanie?
Pcosik super, gratulacje 👏🥳
Aga zdrówka życzę 😚
What?!@#$?! Na taką babę to chyba bym skargę napisała? Co to za laboratorium? Wszędzie wiszą kartki,że ciężarne mają pierwszeństwo, różnie z tym bywa,ale w takich miejscach powinno być to szczególnie respektowane
Jest taki artykuł na mamaginekolog o pierwszeństwie w ciąży,w aptekach i placówkach medycznych jest to unormowane ustawą z 2017
Niestety nie orientuję się w tych zakresach
Moje połówkowe 13 października, więc 😂 nie mogłaś być taka ostatnia na tej liście
Rosa ja co prawda nie w Luxmed ale w enelmed,więc podobnie. Chodzę do super lekarki,ale w gabinecie nie ma USG,więc miałam zrobione na początku ciąży,I trymestru,teraz mam skierowanie na połówkowe.
Tyle,że ja chodzę też do innego lekarza i tam mam co miesiąc
Prosiulek ale piękne te ubranka 🥰
Dobuska mi najlepiej śpi się na prawym boku lub na plecach 😂a też na początku słyszałam-tylko lewy bok. Później zapytałam fizjoterapeuty i to mit, organizm później da znać
Ada daj znać jak po połówkowych 😚
A mnie chorobsko dalej trzyma,teraz raczej kaszel mokry i coś mi przytyka zatoki
Od poniedziałku mój mąż ma urlop i chcemy nad morze pojechać,odwiedzimy też w Gdańsku moją koleżankęStokrotka 86, Rosa89, Aga12345, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Cześć, byłam wczoraj na wizycie. Wszystko dobrze, synuś waży 340 gr
Za tydzień mam połówkowe, a za miesiąc krzywą cukrową
Nie wiem, jak dam radę. Jak nie zjem śniadaniami razu po wstaniu to mam mdłości i ból głowy.
Dzisiaj znowu byłam z małym u logopedy. Wizyta przebiegła w nerwowej atmosferze. Stasiek cały czas uciekał na moje kolana i wyraźnie bal się terapeutki. Może za tydzień będzie lepiej
Muszę znaleźć urofizjoterapeutkę w Warszawie z dojazdem do domu. Coraz bardziej czuję kość łonową i boję się rozejścia spojenia łonowego, które mnie dopadło w poprzedniej ciąży.
Od początku ciąży przytyłam już 5 kg, ale ja w ogóle jestem wysoka i słusznej budowy, wiec mnie to nie dziwi. Zazdroszczę wam niskiej wagi, ja w poprzedniej ciąży przytyłam 20 kg i było mi potwornie ciężko.Aga12345, oregano84, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Ja mam połówkowe 27 września. Stres na pewno będzie 🙉mnie to ciekawi waga maluszka czy nie jest za mała albo za duża. Do tej pory nie poznałam wagi bo lekarz nie mówił o tym. To badanie połówkowe to prawie to samo lekarz sprawdza co przy pierwszym Usg? 🤔Dziewczyny będą robić to pewnie napiszą jakie maja informacje 🙂
Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:To dobrze, że nie tylko ja tak mam z tym spaniem
.
Co do bóli. Wizyta u fizjo mi nic nie da. Od końca września będę chodzić na ćwiczenia przygotowujące ciało do porodu w szkole rodzenia, ale na same bole więzadeł nic więcej poza taśmami i ćwiczeniami nie jestem w stanie zrobić. To są słowa i lekarza i fizjoterapeutki. Jedną kobietę boli mocniej, a inna nie czuje prawie nic. Taka moja uroda niestety.
dobuska lubi tę wiadomość