Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam z tym głodem! Ale tak się cieszę, że apetyt mi wrócił 😁

Dziewczyny, robiłam dziś to ciasto dla męża łącznie 4,5 godziny 🙉 ale warto było! Wyszło pyszne! I jak dobrze, że mogłam je zjeść! Ostatnio tez mi się zwiększyła ochota na słodkie, choć na początku ciąży mnie odrzuciło, mimo, że od zawsze uwielbiam słodycze. Naprawdę współczuję Wam moje słodkie mamy <tulę> Jesteście mega dzielne, że dajecie radę trzymać dietę 💪🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 22:15

Aga12345, Stokrotka 86, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    kalcia64 super wyglądasz:)
    Ja dzisiaj dostałam "komplement" od córki, ktora powiediala te oto słowa gdy zobaczyła, że robię sobie zdjęcie:

"Mamo jesteś piękna ! Wyglądasz jak foka. Foki są piękne! " 🤦‍♀️
    Dzieki kochana. Dzieci to maja teksty ale Milo takie cos usluszec od dziecko 😍😍

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A myślę, że dobrze. Malutka zaczyna się ujawniać, a w środę mam połówkowe i wtedy już można szaleć z wyprawką (Tak wiem, mówiłam to już po pierwszych prenatalnych 😂😂😂 )
    no to razem idziemy w srode hehe ja mam na 9;30 to polski czas to 10:30 ❤️❤️ Troszke sie denerwuje mam nadzieje ze lozysko sie podniosko ..”

dobuska lubi tę wiadomość

• Lolla Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was z tymi zakupami. 😉 Trochę mobilizujecie, bo sama sobie myślę, że to jeszcze tyleee czasu do porodu, a czas leci jak szalony.
    Ale wczoraj potwierdziło się, że czekamy na córeczkę, więc większość wyprawki mam z głowy. 😀

Aneta8, Stokrotka 86, Aga12345, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, Jeheria, Selena lubią tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Kalcia - ulalaaaa ale z Ciebie laska! 😍😃👍
    Jaina - ja właśnie mam to samo z apetytem. Od kilku dni ciągle chce mi się jeść, nawet tuż po jedzeniu 🙈 A jaką mam chcicę na słodkie..... 😱
    Morwa świetna jest ta Twoja córeczka! 😁 A wieloryby na pewno też są piękne 💚💜💙🙃
    Dzieki za mile slowa . Co tam u ciebie . Co tam w trawie piszczy 💙czy🎀

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Dzieki za mile slowa . Co tam u ciebie . Co tam w trawie piszczy 💙czy🎀
    Podobno pewna Marysia 🎀😍
    A ja jutro mam wizytę i już chodzę podenerwowana... A właściwie to niewiele chodzę, głównie leżę, siedzę, leżę... Od 2 tygodni nie wyszłam z domu, dr zabroniła przez skracającą się szyjkę, pewnie jutro poczuję się jak więzień po wyjsciu z więzienia jak zobaczę niebo i taaaaaki horyzont 🙃 Ale modlę się tylko żeby nie skracała się bardziej, już zniosę wszystko...

Aga12345 lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny 🙂 właśnie jadę do centrum medycznego na badania- krew i mocz. Robię wcześniej bo po powrocie z wyjazdu nie zdążę... Ogólnie to nie śpię od 4:30. W dodatku jestem na czczo i już czuję że jestem głodna... Zdecydowanie dziecko poczuło że mama wstała i domaga się śniadania 😁

Gosia- trzymam kciuki za wizytę 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 07:15

jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w piątek 🍀🍀🍀Gosia- kciuki za wizytę / ja tez zaraz ruszam do lab. A już mnie ssie w żołądku 😂także masakra jednym słowem. 🤦‍♀️

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam kontrolnie diabetologa, ale jakoś mi się nie chce. Spojrzy na kilka moich przekroczeń po posiłkach, zapyta czy wiem z czego to wynika. Moze opierdzieli, że trzy pomiary przespałam. :D I tyle. 180 zł mniej.
    No, ale trzeba. :)

Morwa ja myślę, że Twoja córka nazywając Cię foką nie miała na myśli tego, że tyjesz równomiernie, tylko przypasowała Cię do zwierzaka, które jej się podoba. :D Ja jako dziecko skakałam po brzuchu dziadka i krzyczałam, że ma wielki brzuch jak słoń! I dla mnie to było takie super, że jest podobny do zwierzaka, a mama mi tłumaczyła, że dziadkowi może być przykro. Toalnie tego nie rozumiałam. Przecież słonie są super. :D

Aneta zazdroszczę ciacha! Ale dowiedziałam się, że w moim mieście jest cukiernia, ktora ma ciasta dla cukrzyków. Podobno przepyszne, więc chyba czeka mnie wycieczka. <3

Kalcia to ja będę już mogła za Ciebie trzymać kciuki, bo ja mam badanie o 8:30 <3

Lolla, niestety czasu coraz mniej, a wybór poszczególnych elementów z wyprawki sprawia ból głowy. Tego wszystkiego wychodzi tyle na rynek, że szok. Ja utknęłam na ubrankach, nie wiem czego mi brakuje. :D

Gosia Rumi trzymam kciuki dzisiaj za wizytę! Koniecznie daj znać! <3

Stokrotka kciuki za badania! Ja się obudziłam o 4:30, ale zmusiłam się do dalszego spania, ale pogoda jest taka, że najchętniej nie przebierałabym się z piżamy.

Jaina kciuki za badania! Oby szybko poszło!

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aneta8 lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Podobno pewna Marysia 🎀😍
    A ja jutro mam wizytę i już chodzę podenerwowana... A właściwie to niewiele chodzę, głównie leżę, siedzę, leżę... Od 2 tygodni nie wyszłam z domu, dr zabroniła przez skracającą się szyjkę, pewnie jutro poczuję się jak więzień po wyjsciu z więzienia jak zobaczę niebo i taaaaaki horyzont 🙃 Ale modlę się tylko żeby nie skracała się bardziej, już zniosę wszystko...
    Trzymamy kciuki za wizytę. A na którą masz godzinę?

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Podobno pewna Marysia 🎀😍
    oj kochana to niedobrze 🥴🥺Gratulacje . Idziesz do polskiego lekarza czy angielskiego czy mi sie cos popierdzielilo 🙈

Wysłany: 17 września 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po 🙂pani powiedziała, że moja żyła jest zmarnowana już lekko 😂zakupy tez zrobiłam bo sklep od ósmej hehe a ja byłam 7.56 niczym emeryt piątkowy 😜Teraz jedzeeeeeenie 😎💗

Aga12345, dobuska, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ja już po 🙂pani powiedziała, że moja żyła jest zmarnowana już lekko 😂zakupy tez zrobiłam bo sklep od ósmej hehe a ja byłam 7.56 niczym emeryt piątkowy 😜Teraz jedzeeeeeenie 😎💗
    U mnie już z prawej ręki nie ma co pobierać a i z lewą ostatnio był problem, jestem ciekawa co będzie za miesiąc, bo też muszę zrobić badania. Smacznego śniadanka 🙂

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia - ale laska! Super wyglądasz :)

Gosiu, trzymam kciuki za wizytę :) Mozna coś na skracanie szyjki poradzić oprócz leżenia? Mamy w rodzinie Marysię i niezła z niej agentka :)

Jaina - smacznego :)
    I w ogóle wszystkim miłego dnia życzę :)

Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja żyła też już w opłakanym stanie... Od stycznia miałam pobieraną krew chyba kilkadziesiąt razy :D :D

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 września 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🙂 Gosia daj znać po wizycie, mam nadzieje, że szyjka się wydłużyła. Na skracającą się szyjkę to chyba tylko leżenie może pomóc, a w późniejszym etapie już założenie tzw pessara chyba. 🤔i na pewno oszczędny tryb życia.

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już jestem i czekam na wyniki🙂 po drodze zjadłam kanapkę z gorąco polecam bo chyba bym tam padła 😁 maluch gdy byłam na czczo tak skakał że masakra😁 po kanapce trochę mniej 😉 zauważyłam że lubi jeździć tramwajem 🙂
    Byłam jeszcze po zakupy spożywcze.

W temacie żył to moja lewa jest tak zmasakrowaną leczeniem niepłodności że szok😁 teraz pani pobrała mi z prawej. I jakoś strasznie wolno ta krew leciała... Chyba ciśnienie miałam niskie.

Ja diabetolog mam za ponad tydzień. Chodzę do tego samego centrum co do gin. Mam do ich z pakietu. Ogólnie to diabetolog sugerowała mi teleporady ale mój ubezpieczyciel tego nie pokrywa więc muszę tam jeździć 😁

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz z 5 kg przytylam, w poprzedniej ciazy w sumie 15 kg z czego 1kg 1 trymestr i po 7 kg 2 i 2 trymestr. 2 tygodnie przed porodem schudlam 1kg.

Mnie denerwowały te koszule z guzikami do karmienia bo w rezultacie chodzilam z cycami na wierzchu po sali aby szybko przystawic Małego.
    Teraz do domu kupie sobie zwykle obcisle bawelniane koszulki do karmienia na ramiaczkach, aby szybko podwinac do góry bo luzne t-shirty opadały na buzke synka.

Co do wyprawki jeszcze to jesli chodzi o gruszke do noska to mam ta z szeroka koncowka i byla za szeroka dla noworodka, dla roczniaka juz ok. Polecam bardzo podgrzewacz lovi z elektronicznym wyswietlaczem, utrzymuje temp wody 10h. Sterylizuje, podgrzewa itd nawet Rozenek go ma :D

My na Świeta z uwagi ze wrocila tesciowa do Polski juz na stałe po 12 latach to na pewno razem a ze tylko My mamy dom to pewnie standardowo jak co roku u Nas, juz sie na to pscyhicznie przygotowalam. My dzielimy sie posilkami wiec tu spoko tyle ze potem sprzatnia masa.Powiem im ze maja mi potem sprzatnac :D

Alfa te zeby u tych dzieciaków to koszmar, mój tez zabkuje :( jeszcze górne czwórki do konca sie nie wyrznely a tu 3 juz cisną :( mam dosc, noce to jakis koszmar gdzie juz zaczal przesypiac powoli, i ten katar...

Aga to mój podobnie, w 21+2 448g, teraz wypada identycznie ze bede na polowkowych w 21+2 wiec bede miec porownanie :) 28 wrzesnia....

Jaina, Stokrotka zgadzam sie ze to zalezy od charakteru naszych rodziców czy o siebie dbają. U mnie podobnie jak u Jainy tata dba o siebie, pływa, jezdzi rowerem a mama nawet na spacer nie pojdzie... chyba ten co ma prawdziwe problemy zdrowotne to bardziej dba o siebie niz Ci zdrowi. Może własnie jak wnuk się urodzi to się jakos zmobilizują Twoi rodzice...

Dobuska zazdro zwolnienia! Odpoczywaj jak najwiecej, mam nadzieje ze te cwiczenie przygotowujace do porodu pomoga na Twoje dolegliwosci. Ja tez chyba pojde na zwolnienie od 29.09 bo Mlody ciagle choruje, ciaga nosem wiec chyba musze byc w pogotowiu w domu...

Karo o matko :( tez tak mysle ze to przez to łożysko, tak jak było u innych dziewczyn, podobno jest szansa ze sie podwyzszy, mi tez lekarz mowil ze jest nisko a nie mam nawt plamien, moze u mnie juz poszlo do gory, dopytam go. Mam nadzieje ze zaraz wyjdziesz ze szpitala a krawienie ustanie. Odpoczywaj jak najwiecej i nie dzwigaj. Wiem ze to ciezkie przy dziecku. Boze ja tez nie wyobrazam sobie rozstania z synkiem jak pojde rodzic drugiego :O

Kalcia mój synek bedzie miał rok i 9mcy jak sie urodzi drugi i nie planuje chodzic z nimi oboje na spacer, starszy bedzie pod Twoją opieką po narodzinach? Mój chodzi do złobka a bedzie zima wiec juz nie bedzie spacerów po zlobku bo ciemno a ja mieszkam na wsi i nie ma latarni na osiedlu. A na wiosne to na rowerku biegowym niech lata i mam deskę - dostawke taką do wózka. Nie myslalas o takiej dostawce?

Jaina mi laktator juz w szpitalu byl niezbedny, po kazdym karmieniu piersia stymulowalam piersi przez 30minut aby bylo wiecej mleka, to samo przez tydzien po porodzie. Dla mnie laktator to must have, najwyzej sprzedam potem... na dwie piersi chce kupic bo wtedy trzeba stymulowac 15min nie 30... poprzedni mialam po siostrze, ja akurat nie mam zadnych oporów używanego laktatora użyć. Nowe urzadzenie tez trzeba wysterylizowac. Zawsze jak macie silne opory mozna wymienic poszczegolne czesci np w medeli konektory, filtry, lejki itd Medela jest dobra ale glosna ale to taki mercedes. Polecany tez jest Neno due. Spectra... a dokarmiac mozna nie tylko butelka ale np lyzeczka flowcup- nie zaburza to odruchu ssania albo systemem sns. dokarmianie powinno byc zawsze po piersi. Dzieci wedzidelkowe jak moj synek bardzo szybko przyzwyczajaja sie do butelki i wystarczy raz podac i cyca juz nie beda chcialy, bedzie wrzask a ja wtedy myslalam ze mleka nie mam... A i dziewczyny pamietajcie budzic dzieci na karmienie w okresie noworodkowym...
    a canpol miala moja przyjaciolka i byl beznadziejny. ja mam tez avent reczny i jest super aaa i koniecznie kupcie kolektor pokarmu, on kosztuje 29 zł a czasami odciagnie wiecej niz laktator. Teraz tez kupie nakladki na sutki w razie W. A wkladki laktacyjne tez mozna kupic wielorazowe i prac.

W koncu kupilam pierwszy ciuszek dla mojego bobaska 🙈 pajacyk na zamek z pepco :D i poduszke do karmienia motherhood fasolka :)

Stokrotko bardzo przykro to słyszeć że nie szanują Twojej pracy własnie teraz....ile to dziewczyn zostało na lodzie bez pracy z mojej grupy Majowe mamy 2020... masakra. Trzeba niestety myslec o sobie. Ja tak wlasnie robie :D Pracuje aby miec nową, wyzsza podstawe zwolnienia po porzedniej ciazy :D wlasnie juz ją wyrobiłam i juz moge isc na zwolnienie :D a hajs bedzie sie zgadzał

Aga gratuluje udanej wizyty :)

Hehe Dobuska te ruchy są smieszne, takie niespodziewane, zobaczysz jak Cie kiedys strzeli w cewkę moczową lub żebra :D

Kalcia pięknie wyglądasz, do twarzy Ci w czerwieni :)

Jaina jeszcze bardziej szczegółowa wyprawka jest tu 🙈
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/mamusie-luty-2019,16083,1.html

Haha Morwa Twoja córka jest bezbłedna :D

Gosia Rumi ciekawe jak Twoja szyjka... daj jutro koniecznie znać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 10:07

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Morwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png

Wysłany: 17 września 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest ciekawe, że maluch uaktywnia się przy jakiejś czynności :)

ja diabetologa wybrałam w filii kliniki, bliżej domu.
    wizyta kosztuje 130 zł, a nie sorry - już 140...no comment.

tylko ten lekarz dał mi ok 4 tygodni na ogarnięcie cukrów dietą z niskim IG.

jadłam o 8.30, już mnie ssie - co ten Kropek tam odczynia to ja nie wiem :D zaanektował cały posiłek.

ps.Jeheria - dzięki wielkie za porady :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 10:09

Stokrotka 86, dobuska, Jeheria, Gosia Rumi, Aneta8 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria- dzięki za wszelkie rady👍 przyjemnie się czyta takie długie posty🙂

Jaina, u mnie też mijają właśnie 2 h i zaraz będę musiała zjeść.
    W ogóle to wczoraj zauważyłam że w ciągu 2 dni mój brzuch bardzo urósł. Wiem że to brzmi dziwnie ale on nie rośnie jakoś stopniowo tylko właśnie tak z nienacka😁 już drugi raz zaskoczył mnie przyrostem. W końcu wyglądam jakbym była w ciąży 🙂

jaina_proudmoore, dobuska, Jeheria, Gosia Rumi, Aneta8 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ