Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Aga, współczuję że jeszcze musiałaś ty ten tort robić.

A tak zmieniając temat to od kilku dni znowu mam więcej tej wydzieliny z pochwy- takiej rzadkiej przezroczysto- białej. Aż mnie momentami zalewa prawie. Też tak macie?
    Akurat torty zawsze robię ja, mama mnie oszczędziła i tort robiła bratowa ale teściowa już o tym nie pomyślała.
    Ja od około tygodnia może dwóch też właśnie mam więcej, chociaż był czas, że nie miałam wcale, nie jest jej aż tak mega dużo ale jest, bałam się czy to może jednak nie infekcja ale wczoraj miałam badanie i wszystko ok. W drugim trymestrze może być jej więcej, ale jeśli nie ma jakiegoś intensywnego zapachu ani nie nabiera koloru to myślę, że nie ma powodu do zmartwień.

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Aga, współczuję że jeszcze musiałaś ty ten tort robić.

A tak zmieniając temat to od kilku dni znowu mam więcej tej wydzieliny z pochwy- takiej rzadkiej przezroczysto- białej. Aż mnie momentami zalewa prawie. Też tak macie?
    Taaak, ja tak mam. :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście 🙉czytam, czytam i czytam. 🙂ja na przykład nie mam chęci na słodkie, od czerwca nie pije kawy prawie wcale. W kontekście cukrzycy ciążowej to chyba dobrze, że nie jem dodatkowo ciastek, ciast czy słodyczy. Sushi uwielbiam i chętnie bym zjadła 🙂tak samo jak kilka innych potraw. Ta cukrzyca ciążowa to taki post dosłownie. Często trzeba sobie odmówić ulubionych rzeczy. Przepisy z niskim Ig tez są oczywiście smaczne, ale jednak trzeba się pilnować. 🙃// w temacie wyprawki to ja mam dwie listy papierowe - ubranka rozmiar 56 i 62 ( rozpisane ile mam czego: kaftaniki, body, śpiochy czy pajace na sztuki. Te rozmiary jednak między sklepami są inne. Towarzyszy mi czasem myśl czy ubranek wystarczy hehe 😂a może 56 będzie za małe i co wtedy- z cyklu rozkminy kalafiora🥦). Mam tez listę na mailu - jedna to moja wyprawka według punktów. Oprócz ubranek kupiłam tez zestaw kokon/ rożek, poduszkę kurę do karmienia, zestaw pieluch tetrowych i innych kolorowych, prześcieradełko na przewijak, woreczki na pieluchy🙂Pozostałe rzeczy mam rozpisane - kolejne zakupy w październiku. Bo to człowiek jednak potrafi sporo wydać jak się rozpędzi 🙉 Skopiowałam też listę z pierwszej strony maj 2020- planuje wydrukować i potem odhaczyć sobie. 🙂teraz chociaż rozumiem co czytam 😂bo za pierwszym razem to wpadłam w panikę jak to ogarnąć 😂😂// co do wydzieliny to zależy od dnia, nie ma jej jakoś dużo. Mam nadzieje, że we wtorek nie okaże się, że jest jakaś grzybica 😳bo mam mieć cytologię robioną również. / co do jedzenia to chyba dzidzie weszły w etap intensywnego wzrostu skoro czujemy się głodne dość szybko. Miałam wczoraj o tym już pisać, ale mi głupio trochę było hehe 😈/

Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, przy Tobie jestem nieprzygotowana 🤣🤣🤣

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj czuje bulgotki i takie mini stuknięcia. Najbardziej reaguje na tatę ❤️❤️❤️ Nabieram spokoju!

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 września 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Jaina, przy Tobie jestem nieprzygotowana 🤣🤣🤣
    Ty masz chociaż miejsce w domu 😂😂mi dziś paczka zamokła na ogródku i musiałam wypakować. Mąż ogarnął gdzie co schować bo mi już 🥦wyrósł. Wzorek boho animals zdecydowanie lepiej wyglądał w necie niż na żywo, jestem lekko zawiedziona. Najwyżej w kokonie będą koty spały. O dziwo, obydwa miały gdzieś oglądanie 😂😂😂

zDmVp2.png

Wysłany: 16 września 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowcip dnia. Siedzę przy stole i mówię „ masz kur.. szczęście” 😂😂Mąż na to w strachu „ ale ja? O co chodzi? 🤔” a ja odpowiadam „ z glukometrem gadam” 😂😂😂

Stokrotka 86, Aneta8, Morwa, Aga12345, dobuska, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Kalcia - ale laska z Ciebie <3
    Bobo to żyje swoim życiem i leci w kulki, że tak powiem :P

smyranie, łaskotanie, ale kiedy? tego nikt nie wie :D
    mam od 2 dni wrażenie, że napina mi się macica tu czy tam, ale to mija po chwili. może to bobo atakuje ;)
    łożysko z przodu też nie ułatwia wyczuwania ruchów. ale spokojnie. :)

ja we wtorek mam USG u swojego lekarza, to zobaczymy jak tam kawaler się miewa.
    Dzieki za mile slowa . Czemu bobo leci w kulki 😂😂

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kalcia super wyglądasz!

Mi się zdarzają delikatne stuknięcia od srodka. Wcześniej miałam takie muśnięcia, a teraz już jakby mnie dotykała od srodka.
    Nie ma na razie żadnej reguły, kiedy i jak. Jeszcze do tego ostatnio nam problemy jelitowo-żołądkowe, wiec czasami nie odróżniam. :)
    Dzieki kochana . Co tam u was 💙💙

dobuska lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ale się rozpisałyście 🙉czytam, czytam i czytam. 🙂ja na przykład nie mam chęci na słodkie, od czerwca nie pije kawy prawie wcale. W kontekście cukrzycy ciążowej to chyba dobrze, że nie jem dodatkowo ciastek, ciast czy słodyczy. Sushi uwielbiam i chętnie bym zjadła 🙂tak samo jak kilka innych potraw. Ta cukrzyca ciążowa to taki post dosłownie. Często trzeba sobie odmówić ulubionych rzeczy. Przepisy z niskim Ig tez są oczywiście smaczne, ale jednak trzeba się pilnować. 🙃// w temacie wyprawki to ja mam dwie listy papierowe - ubranka rozmiar 56 i 62 ( rozpisane ile mam czego: kaftaniki, body, śpiochy czy pajace na sztuki. Te rozmiary jednak między sklepami są inne. Towarzyszy mi czasem myśl czy ubranek wystarczy hehe 😂a może 56 będzie za małe i co wtedy- z cyklu rozkminy kalafiora🥦). Mam tez listę na mailu - jedna to moja wyprawka według punktów. Oprócz ubranek kupiłam tez zestaw kokon/ rożek, poduszkę kurę do karmienia, zestaw pieluch tetrowych i innych kolorowych, prześcieradełko na przewijak, woreczki na pieluchy🙂Pozostałe rzeczy mam rozpisane - kolejne zakupy w październiku. Bo to człowiek jednak potrafi sporo wydać jak się rozpędzi 🙉 Skopiowałam też listę z pierwszej strony maj 2020- planuje wydrukować i potem odhaczyć sobie. 🙂teraz chociaż rozumiem co czytam 😂bo za pierwszym razem to wpadłam w panikę jak to ogarnąć 😂😂// co do wydzieliny to zależy od dnia, nie ma jej jakoś dużo. Mam nadzieje, że we wtorek nie okaże się, że jest jakaś grzybica 😳bo mam mieć cytologię robioną również. / co do jedzenia to chyba dzidzie weszły w etap intensywnego wzrostu skoro czujemy się głodne dość szybko. Miałam wczoraj o tym już pisać, ale mi głupio trochę było hehe 😈/
    Widzę, że u ciebie już większość zaplanowana u nas jeszcze tak na prawdę nie ma żadnej listy i nawet nie sprawdziłam co po synku zostanie a co nie 😁

0d1ys65gdrumd339.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 super wyglądasz:)
    Ja dzisiaj dostałam "komplement" od córki, ktora powiediala te oto słowa gdy zobaczyła, że robię sobie zdjęcie:

"Mamo jesteś piękna ! Wyglądasz jak foka. Foki są piękne! " 🤦‍♀️

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska, Negra85, KaroKaro, niutek87, Aga12345, Gosia Rumi, Aneta8, Pimka, Kasiastaraczka, Pcosik_2 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ty masz chociaż miejsce w domu 😂😂mi dziś paczka zamokła na ogródku i musiałam wypakować. Mąż ogarnął gdzie co schować bo mi już 🥦wyrósł. Wzorek boho animals zdecydowanie lepiej wyglądał w necie niż na żywo, jestem lekko zawiedziona. Najwyżej w kokonie będą koty spały. O dziwo, obydwa miały gdzieś oglądanie 😂😂😂
    Jakie miejsce?! Co Ty mówisz? Ja mam jedną szufladę, w którą już nic nie wchodzi. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Wysłany: 16 września 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja dzisiaj dostałam "komplement" od córki, ktora powiediala te oto słowa gdy zobaczyła, że robię sobie zdjęcie:

Morwa jak samopoczucie? 🙂💗

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Dzieki kochana . Co tam u was 💙💙
    A myślę, że dobrze. Malutka zaczyna się ujawniać, a w środę mam połówkowe i wtedy już można szaleć z wyprawką (Tak wiem, mówiłam to już po pierwszych prenatalnych 😂😂😂 )

Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Aż się oplułam 😂😂😂😂😂😂

• prosiulek Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was czytam to jestem w szoku.. Szczerze mówiąc, ani razu nie przeczytałam żadnej przykładowej wyprawki.. Moje zakupy wyglądaja tak że jak jestem w h&m to jak coś mi się spodoba to kupuje. Mam prawie po równo 56 i 62 :)
    Muszę się w końcu zorientować co jest potrzebne jeśli chodzi o wyprawke ale nie mam do tego głowy, narazie żyje tym aby wykończyć dom do końca roku i po porodzie w nim zamieszkać :)

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Morwa jak samopoczucie? 🙂💗
    Ciągle czuję się jakbym nie była w ciąży do momentu jak nie zjem banana.. wtedy mam piekny objaw ciążowej zgagi 😉 Dzisiaj musiałam szukać Niksona detektorem bo od wczoraj chyba zachwyca się swoimi jajkami w worku mosznowym bo coś za cicho siedzi 🤣

jaina_proudmoore, Aneta8, Aga12345, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Aż się oplułam 😂😂😂😂😂😂
    Mi na początku szczęka opadła, ale później jak zobaczyłam zdjęcie jakie sobie zrobiłam (nie mam w domu dużego lutra) to rzeczywiście wyglądam jak foka bo tyje po całości. Także na końcówce zamiast pięknego brzucha ciążowe to będę zapewne wyglądać jak wieloryb 😔

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia - ulalaaaa ale z Ciebie laska! 😍😃👍
    Jaina - ja właśnie mam to samo z apetytem. Od kilku dni ciągle chce mi się jeść, nawet tuż po jedzeniu 🙈 A jaką mam chcicę na słodkie..... 😱
    Morwa świetna jest ta Twoja córeczka! 😁 A wieloryby na pewno też są piękne 💚💜💙🙃

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, Morwa lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png

Wysłany: 16 września 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest na rzeczy skoro chce się nam jeść po jedzeniu 😂dziś mam trzy kolacje😂w tym jedna na noc🤦‍♀️Jutro wczesna pobudka bo czeka mnie wycieczka na głodnego do labu. 😈chciałam od razu zakupy zrobić w warzywniaku niedaleko, ale nie wiem czy dam radę na czczo 🙃

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ