Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyidigi85 wrote:Dziewczyny, jak odczuwacie ruchy maleństwa? Ja dziś rano przyłożyłem rękę do brzucha i poczułam kilka delikatnych kopnięć. Czy to możliwe na tym etapie? Nigdy nie miałam takich doznań.
Ale ze względu na moją insulinową oponkę to nie czuje nic przykładając rękęStokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Dobuska - mam to samo. Co zjem od wczoraj to max 2 godziny i głodna jestem 😂mąż jak dzwonił wczoraj to mu mowilam, że ja już jem obiad, sorry 😂wszystko to wartościowe, przemyślane posiłki 🤷♀️Widocznie Kropek wyciąga bo smakuje 😂
dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobuska, ja podobne spadki cukru miałam gdy odstawiłam metformine. Potem wróciły do poprzedniego poziomu. I teraz gdy czuje wyraźniej ruchy małego znowu spadają. Są w normie ale widzę różnicę z tym co było. Gdyby taki poziom został byłabym szczęśliwa 😁 ale boje się że jednak za kilka tygodni znowu pójdą w 2 stronę...
Dziewczyny, też od 2-3 dni bardziej głodna chodzę- zdecydowanie maluch wciąga moje posiłki😉
Zaczęłam robić ta listę wyprawkowa. I widzę że to będzie praca na kilka dni 😁 ale tego wszystkiego jest dużo do kupienia 🤦Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Pcosik_2 wrote:Dobuska, daj znać jak cukier po tym soku
Zjadłam makaron pełnoziarnisty z pesto, kurczakiem, brokułami, orzechami. Czyli elegancko. Co prawda solidna porcja, ale jednak pożywna i zgodna z naszymi zasadami.
Do tego wypiłam sok pomaranczowo/brzoskwiniowy z nasionami chia (coś pomieszalam z tymi warzywami)…
No i zmierzyłam cukier pol godziny po posiłku, żeby zobaczyć, czy nie ma produktów zakazanych, które szybko wybijają cukier. No i wyszło 147…
Wiec szybko się ubrałam i poszłam na spacer, żeby go zbić. I po godzinie wynik 82!!!!! 🥺🥺😭😭
To oznacza, że cukier z soku wywalił mi mocno glukozę i potem bym szybki zjazd, a ja jeszcze to wzmocnilam spacerem. Czuję się mega słabo. Strasznie dziwna sprawa, zanim nie miałam cukrzycy, takie rzeczy były tak obce…
No ale cóż. Zapominam o sokach do porodu -
Stokrotka 86 wrote:Dobuska, ja podobne spadki cukru miałam gdy odstawiłam metformine. Potem wróciły do poprzedniego poziomu. I teraz gdy czuje wyraźniej ruchy małego znowu spadają. Są w normie ale widzę różnicę z tym co było. Gdyby taki poziom został byłabym szczęśliwa 😁 ale boje się że jednak za kilka tygodni znowu pójdą w 2 stronę...
Dziewczyny, też od 2-3 dni bardziej głodna chodzę- zdecydowanie maluch wciąga moje posiłki😉
Zaczęłam robić ta listę wyprawkowa. I widzę że to będzie praca na kilka dni 😁 ale tego wszystkiego jest dużo do kupienia 🤦
Wyprawka to masakra. Ja listę zrobiłam, ale wydrukowałam i na niej kreślę. Nie wiem od czego zacząć, nawet przy zakupie głupiego skoczka trzeba się zatrzymać i poczytać. Ja powinnam codziennie wybierać jedną rzecz i może bym zdążyła 🤣Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Dobuska - mam to samo. Co zjem od wczoraj to max 2 godziny i głodna jestem 😂mąż jak dzwonił wczoraj to mu mowilam, że ja już jem obiad, sorry 😂wszystko to wartościowe, przemyślane posiłki 🤷♀️Widocznie Kropek wyciąga bo smakuje 😂
-
dobuska wrote:Moja wczoraj była dosłownie nienażarta. Godzinę po posiłku mnie ściskało z głodu
Dzisiaj miałam taki plan na sprzątanie i gotowanie, że właśnie oblizuje usta po zjedzonym obiedzie, który sobie zamówiłam na pyszne.pl 😂
Ale znalazłam restauracje, która miała pełnoziarnisty makaron z pesto i kurczakiem (chciałam go trochę przemęczyć, bo biaaaaałko) i wypiłam ręcznie robiony koktajl warzywno-owocowy. Nie wiem jak będzie z cukrem, bo niby nie powinnysmy pic soków
Ale tak mi się chciało i wypiłam do posiłku.
Glukometr pokażeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 15:21
-
dobuska wrote:Ehhh… uczcie się na moich błędach
Zjadłam makaron pełnoziarnisty z pesto, kurczakiem, brokułami, orzechami. Czyli elegancko. Co prawda solidna porcja, ale jednak pożywna i zgodna z naszymi zasadami.
Do tego wypiłam sok pomaranczowo/brzoskwiniowy z nasionami chia (coś pomieszalam z tymi warzywami)…
No i zmierzyłam cukier pol godziny po posiłku, żeby zobaczyć, czy nie ma produktów zakazanych, które szybko wybijają cukier. No i wyszło 147…
Wiec szybko się ubrałam i poszłam na spacer, żeby go zbić. I po godzinie wynik 82!!!!! 🥺🥺😭😭
To oznacza, że cukier z soku wywalił mi mocno glukozę i potem bym szybki zjazd, a ja jeszcze to wzmocnilam spacerem. Czuję się mega słabo. Strasznie dziwna sprawa, zanim nie miałam cukrzycy, takie rzeczy były tak obce…
No ale cóż. Zapominam o sokach do porodudobuska lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Ja Ostatnio mam ciagle ochotę na krem czekoladowy z Lidla bez cukru… 🙄🥺🙄🥺
Właśnie, w jakich sklepach stacjonarnych kupujecie dżemy słodzone ksylitolem? Któras z Was chyba kiedyś pisała ale nie pamiętam. -
Aga12345 wrote:A co to za krem, ostatnio właśnie mam ochotę na coś słodkiego ale jakoś w sklepach nie znalazłam.
Właśnie, w jakich sklepach stacjonarnych kupujecie dżemy słodzone ksylitolem? Któras z Was chyba kiedyś pisała ale nie pamiętam.
https://images.app.goo.gl/gQQrQDznAvwt1LEE7jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Dobuska - gratuluję, u mnie połówka będzie jutro 😍
Kalcia - ale sexy mama. Ślicznie wyglądasz.
Ja czasami pozwalam sobie na sok owocowy. Ale nalewam do szklanki ok 1/3 i resztę zalewam woda.
Byłam dziś w Pepco, nowa gazetka. Kupilam śliczne bodziaki, jeden w niedźwiedzie niebieskie a drugie to trójak z misiami z kolorach jesiennych. Do tego puchate skarpereczki w misie 😍 oczywiście na cały sklep rozmiar 62 tylko po jednej sztuce.
Laski, macie wybrane/kupione łóżeczka już? Podzielcie się linkami proszę. Ja się zastanawiam cały czas między Tweeto a Stokke.
Podsumowując moje prawie połówkowe ciążowe. Jestem w czarnej pupie. Ubranka kupuje kiedy mi się coś spodoba. Bez ładu i składu. Bodziaków Krzyś ma już pełno, za to śpiochy jedne 🤣 Gdzie kupujecie ubranka rozmiar 56? Kupujecie ich mniej niż 62?dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:Dobuska - gratuluję, u mnie połówka będzie jutro 😍
Kalcia - ale sexy mama. Ślicznie wyglądasz.
Ja czasami pozwalam sobie na sok owocowy. Ale nalewam do szklanki ok 1/3 i resztę zalewam woda.
Byłam dziś w Pepco, nowa gazetka. Kupilam śliczne bodziaki, jeden w niedźwiedzie niebieskie a drugie to trójak z misiami z kolorach jesiennych. Do tego puchate skarpereczki w misie 😍 oczywiście na cały sklep rozmiar 62 tylko po jednej sztuce.
Laski, macie wybrane/kupione łóżeczka już? Podzielcie się linkami proszę. Ja się zastanawiam cały czas między Tweeto a Stokke.
Podsumowując moje prawie połówkowe ciążowe. Jestem w czarnej pupie. Ubranka kupuje kiedy mi się coś spodoba. Bez ładu i składu. Bodziaków Krzyś ma już pełno, za to śpiochy jedne 🤣 Gdzie kupujecie ubranka rozmiar 56? Kupujecie ich mniej niż 62?Negra85, Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI-3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
dobuska wrote:W lidlu są, obok masła orzechowego, takie kremy proteinowe czekoladowe (ciemna i biała). Bez oleju palmowego i słodzone substancją słodzącą. Skład całkiem przyzwoity, zwłaszcza tej ciemnej (Chociaż ja wolę białą). Dziewczyny na grupie cukrzycowej polecały. Cukier po nich okej.
https://images.app.goo.gl/gQQrQDznAvwt1LEE7Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:Oooo 😍 od dzisiaj w Lidlu są batoniki z Dobrej Kalorii o smaku tarty malinowej i sernika. Skład to orzechy nerkowca i owoce. W składzie są daktyle, które mają dość wysoki indeks, ale za to nerkowce mają niski. Ciekawe jakby się z sumowało? W opakowaniu jest sześć małych batonikow, więc jako dodatek np do drugiego śniadania byłoby chyba ok.
-
Ślina mi cieknie na myśl o słodyczach... Jak na złość teraz gdy nie mogę mam na nie ochotę. A przed ciążą to nawet do zjedzenia kawałka urodzinowego torta się zmuszałam 😁
Aga12345, dobuska, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
dobuska wrote:W lidlu są, obok masła orzechowego, takie kremy proteinowe czekoladowe (ciemna i biała). Bez oleju palmowego i słodzone substancją słodzącą. Skład całkiem przyzwoity, zwłaszcza tej ciemnej (Chociaż ja wolę białą). Dziewczyny na grupie cukrzycowej polecały. Cukier po nich okej.
https://images.app.goo.gl/gQQrQDznAvwt1LEE7dobuska lubi tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Ślina mi cieknie na myśl o słodyczach... Jak na złość teraz gdy nie mogę mam na nie ochotę. A przed ciążą to nawet do zjedzenia kawałka urodzinowego torta się zmuszałam 😁
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość