Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idigi85 wrote:
    Dziewczyny, jak odczuwacie ruchy maleństwa? Ja dziś rano przyłożyłem rękę do brzucha i poczułam kilka delikatnych kopnięć. Czy to możliwe na tym etapie? Nigdy nie miałam takich doznań.
    Ja czuje takie puknięcia od środka, w różnych stronach. Raz gdzieś z boku, a czasami pod pępkiem na brzuchu. Widzę też leżąc na plecach gdy mała śpi, to gdzie się ułożyła :D
    Ale ze względu na moją insulinową oponkę to nie czuje nic przykładając rękę :D

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska - mam to samo. Co zjem od wczoraj to max 2 godziny i głodna jestem 😂mąż jak dzwonił wczoraj to mu mowilam, że ja już jem obiad, sorry 😂wszystko to wartościowe, przemyślane posiłki 🤷‍♀️Widocznie Kropek wyciąga bo smakuje 😂

dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, daj znać jak cukier po tym soku :D

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, ja podobne spadki cukru miałam gdy odstawiłam metformine. Potem wróciły do poprzedniego poziomu. I teraz gdy czuje wyraźniej ruchy małego znowu spadają. Są w normie ale widzę różnicę z tym co było. Gdyby taki poziom został byłabym szczęśliwa 😁 ale boje się że jednak za kilka tygodni znowu pójdą w 2 stronę...
    Dziewczyny, też od 2-3 dni bardziej głodna chodzę- zdecydowanie maluch wciąga moje posiłki😉
    Zaczęłam robić ta listę wyprawkowa. I widzę że to będzie praca na kilka dni 😁 ale tego wszystkiego jest dużo do kupienia 🤦

Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Dobuska, daj znać jak cukier po tym soku :D
    Ehhh… uczcie się na moich błędach :D

Zjadłam makaron pełnoziarnisty z pesto, kurczakiem, brokułami, orzechami. Czyli elegancko. Co prawda solidna porcja, ale jednak pożywna i zgodna z naszymi zasadami.
    Do tego wypiłam sok pomaranczowo/brzoskwiniowy z nasionami chia (coś pomieszalam z tymi warzywami)…
    No i zmierzyłam cukier pol godziny po posiłku, żeby zobaczyć, czy nie ma produktów zakazanych, które szybko wybijają cukier. No i wyszło 147…:/
    Wiec szybko się ubrałam i poszłam na spacer, żeby go zbić. I po godzinie wynik 82!!!!! 🥺🥺😭😭
    To oznacza, że cukier z soku wywalił mi mocno glukozę i potem bym szybki zjazd, a ja jeszcze to wzmocnilam spacerem. Czuję się mega słabo. Strasznie dziwna sprawa, zanim nie miałam cukrzycy, takie rzeczy były tak obce…

No ale cóż. Zapominam o sokach do porodu :(

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dobuska, ja podobne spadki cukru miałam gdy odstawiłam metformine. Potem wróciły do poprzedniego poziomu. I teraz gdy czuje wyraźniej ruchy małego znowu spadają. Są w normie ale widzę różnicę z tym co było. Gdyby taki poziom został byłabym szczęśliwa 😁 ale boje się że jednak za kilka tygodni znowu pójdą w 2 stronę...
    Dziewczyny, też od 2-3 dni bardziej głodna chodzę- zdecydowanie maluch wciąga moje posiłki😉
    Zaczęłam robić ta listę wyprawkowa. I widzę że to będzie praca na kilka dni 😁 ale tego wszystkiego jest dużo do kupienia 🤦
    Oby tak Ci zostało! 🥰🥰🥰

Wyprawka to masakra. Ja listę zrobiłam, ale wydrukowałam i na niej kreślę. Nie wiem od czego zacząć, nawet przy zakupie głupiego skoczka trzeba się zatrzymać i poczytać. Ja powinnam codziennie wybierać jedną rzecz i może bym zdążyła 🤣

Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dobuska - mam to samo. Co zjem od wczoraj to max 2 godziny i głodna jestem 😂mąż jak dzwonił wczoraj to mu mowilam, że ja już jem obiad, sorry 😂wszystko to wartościowe, przemyślane posiłki 🤷‍♀️Widocznie Kropek wyciąga bo smakuje 😂
    Ja Ostatnio mam ciagle ochotę na krem czekoladowy z Lidla bez cukru… 🙄🥺🙄🥺

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Moja wczoraj była dosłownie nienażarta. Godzinę po posiłku mnie ściskało z głodu :D
    Dzisiaj miałam taki plan na sprzątanie i gotowanie, że właśnie oblizuje usta po zjedzonym obiedzie, który sobie zamówiłam na pyszne.pl 😂
    Ale znalazłam restauracje, która miała pełnoziarnisty makaron z pesto i kurczakiem (chciałam go trochę przemęczyć, bo biaaaaałko) i wypiłam ręcznie robiony koktajl warzywno-owocowy. Nie wiem jak będzie z cukrem, bo niby nie powinnysmy pic soków :/
    Ale tak mi się chciało i wypiłam do posiłku.
    Glukometr pokaże :D
    O widzisz, ja mam dzisiaj taki dzień już o 13 zdążyłam zjeść obiad, mogłabym jeść co 2 godziny 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 15:21

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ehhh… uczcie się na moich błędach :D

Zjadłam makaron pełnoziarnisty z pesto, kurczakiem, brokułami, orzechami. Czyli elegancko. Co prawda solidna porcja, ale jednak pożywna i zgodna z naszymi zasadami.
    Do tego wypiłam sok pomaranczowo/brzoskwiniowy z nasionami chia (coś pomieszalam z tymi warzywami)…
    No i zmierzyłam cukier pol godziny po posiłku, żeby zobaczyć, czy nie ma produktów zakazanych, które szybko wybijają cukier. No i wyszło 147…:/
    Wiec szybko się ubrałam i poszłam na spacer, żeby go zbić. I po godzinie wynik 82!!!!! 🥺🥺😭😭
    To oznacza, że cukier z soku wywalił mi mocno glukozę i potem bym szybki zjazd, a ja jeszcze to wzmocnilam spacerem. Czuję się mega słabo. Strasznie dziwna sprawa, zanim nie miałam cukrzycy, takie rzeczy były tak obce…

No ale cóż. Zapominam o sokach do porodu :(
    Aj no cóż, zdarza się, teraz przynajmniej wiesz, że sok z owoców nie jest dla ciebie wskazany

dobuska lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja Ostatnio mam ciagle ochotę na krem czekoladowy z Lidla bez cukru… 🙄🥺🙄🥺
    A co to za krem, ostatnio właśnie mam ochotę na coś słodkiego ale jakoś w sklepach nie znalazłam.
    Właśnie, w jakich sklepach stacjonarnych kupujecie dżemy słodzone ksylitolem? Któras z Was chyba kiedyś pisała ale nie pamiętam.

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    A co to za krem, ostatnio właśnie mam ochotę na coś słodkiego ale jakoś w sklepach nie znalazłam.
    Właśnie, w jakich sklepach stacjonarnych kupujecie dżemy słodzone ksylitolem? Któras z Was chyba kiedyś pisała ale nie pamiętam.
    W lidlu są, obok masła orzechowego, takie kremy proteinowe czekoladowe (ciemna i biała). Bez oleju palmowego i słodzone substancją słodzącą. Skład całkiem przyzwoity, zwłaszcza tej ciemnej (Chociaż ja wolę białą). Dziewczyny na grupie cukrzycowej polecały. Cukier po nich okej.

https://images.app.goo.gl/gQQrQDznAvwt1LEE7

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska - gratuluję, u mnie połówka będzie jutro 😍
    Kalcia - ale sexy mama. Ślicznie wyglądasz.

Ja czasami pozwalam sobie na sok owocowy. Ale nalewam do szklanki ok 1/3 i resztę zalewam woda.

Byłam dziś w Pepco, nowa gazetka. Kupilam śliczne bodziaki, jeden w niedźwiedzie niebieskie a drugie to trójak z misiami z kolorach jesiennych. Do tego puchate skarpereczki w misie 😍 oczywiście na cały sklep rozmiar 62 tylko po jednej sztuce.

Laski, macie wybrane/kupione łóżeczka już? Podzielcie się linkami proszę. Ja się zastanawiam cały czas między Tweeto a Stokke.

Podsumowując moje prawie połówkowe ciążowe. Jestem w czarnej pupie. Ubranka kupuje kiedy mi się coś spodoba. Bez ładu i składu. Bodziaków Krzyś ma już pełno, za to śpiochy jedne 🤣 Gdzie kupujecie ubranka rozmiar 56? Kupujecie ich mniej niż 62?

dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • prosiulek Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Dobuska - gratuluję, u mnie połówka będzie jutro 😍
    Kalcia - ale sexy mama. Ślicznie wyglądasz.

Ja czasami pozwalam sobie na sok owocowy. Ale nalewam do szklanki ok 1/3 i resztę zalewam woda.

Byłam dziś w Pepco, nowa gazetka. Kupilam śliczne bodziaki, jeden w niedźwiedzie niebieskie a drugie to trójak z misiami z kolorach jesiennych. Do tego puchate skarpereczki w misie 😍 oczywiście na cały sklep rozmiar 62 tylko po jednej sztuce.

Laski, macie wybrane/kupione łóżeczka już? Podzielcie się linkami proszę. Ja się zastanawiam cały czas między Tweeto a Stokke.

Podsumowując moje prawie połówkowe ciążowe. Jestem w czarnej pupie. Ubranka kupuje kiedy mi się coś spodoba. Bez ładu i składu. Bodziaków Krzyś ma już pełno, za to śpiochy jedne 🤣 Gdzie kupujecie ubranka rozmiar 56? Kupujecie ich mniej niż 62?
    Ubranka 56 kupuje w h&m, dziewczyny pisały ze one wypadają na wieksze ale wzory są tam najładniejsze :)

Negra85, Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    W lidlu są, obok masła orzechowego, takie kremy proteinowe czekoladowe (ciemna i biała). Bez oleju palmowego i słodzone substancją słodzącą. Skład całkiem przyzwoity, zwłaszcza tej ciemnej (Chociaż ja wolę białą). Dziewczyny na grupie cukrzycowej polecały. Cukier po nich okej.

Oooo 😍 od dzisiaj w Lidlu są batoniki z Dobrej Kalorii o smaku tarty malinowej i sernika. Skład to orzechy nerkowca i owoce. W składzie są daktyle, które mają dość wysoki indeks, ale za to nerkowce mają niski. Ciekawe jakby się z sumowało? W opakowaniu jest sześć małych batonikow, więc jako dodatek np do drugiego śniadania byłoby chyba ok.

Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Oooo 😍 od dzisiaj w Lidlu są batoniki z Dobrej Kalorii o smaku tarty malinowej i sernika. Skład to orzechy nerkowca i owoce. W składzie są daktyle, które mają dość wysoki indeks, ale za to nerkowce mają niski. Ciekawe jakby się z sumowało? W opakowaniu jest sześć małych batonikow, więc jako dodatek np do drugiego śniadania byłoby chyba ok.
    Ja mam na dzisiaj dosyć eksperymentów 🤣🤣🤣

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślina mi cieknie na myśl o słodyczach... Jak na złość teraz gdy nie mogę mam na nie ochotę. A przed ciążą to nawet do zjedzenia kawałka urodzinowego torta się zmuszałam 😁

Aga12345, dobuska, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Dziękuję, muszę sprawdzić 🙂

dobuska lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Ślina mi cieknie na myśl o słodyczach... Jak na złość teraz gdy nie mogę mam na nie ochotę. A przed ciążą to nawet do zjedzenia kawałka urodzinowego torta się zmuszałam 😁
    Ja ostatnio robiłam tort na urodziny dla teścia, ile razy musialam się opierać żeby niczego nie spróbować, a na urodzinach jak jedli, musiałam obejść się smakiem 😐

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie przepadam za sushi, a jak ostatnio znajomi zamówili na imprezę to się śliniłam…😂😂😂

Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, współczuję że jeszcze musiałaś ty ten tort robić.

A tak zmieniając temat to od kilku dni znowu mam więcej tej wydzieliny z pochwy- takiej rzadkiej przezroczysto- białej. Aż mnie momentami zalewa prawie. Też tak macie?

16-01-2022 - synek💙
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ