Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana23 wrote:Mam kolejne pytanie
Czy na początku będziecie Wasze maluchy kłaść spać w rożku, w śpiworku czy w otulaczu? Pewnie pytanie pojawiło się juz milion razy, także pytam po raz milion pierwszy
Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Hejo. Jakiś czas temu gadałam że znajoma że kupiła książkę dla przyszłych rodziców, jest to książka która ma podział na tygodnie i są też teksty do czytania dla ojców.
Kojarzycie co to może być za książka?
Mąż chciałbym żebym jakąś kupiła a zapomniałam jak ta książka się nazywa👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI-3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
Hej wczoraj napisalam ale wkoncu nie napisalam co u mnie . Brzuszek juz mi wywaliko chyba dobre 4 kg umnie do gory . Czuje jez bobo ale nic regularnego. A uwas jak tam jak wszystkie sie czujecie i wasze maluszki . W przyszla srode usg polowkowe 🤔 W sobote bylismy na impresce u mojego syna dziewczyny udalo mi sie wcisnac w moja sukienke nawet bardzo ciazowo nie wygladalam.
Stokrotka 86, oregano84, jaina_proudmoore, dobuska, Aneta8, Aga12345, Joana23, Morwa, Gosia Rumi, Jeheria, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Kalcia jaka laska🙂 zmieniłaś kolor włosów czy ja coś przeoczyłam?
4 kg to nie tak duzo- zresztą po tobie ich nie widać. Ja już czuję ruchy ale to wtedy kiedy bobas o tym zadecyduje😉jaina_proudmoore, kalcia64 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Kalcia jaka laska🙂 zmieniłaś kolor włosów czy ja coś przeoczyłam?
4 kg to nie tak duzo- zresztą po tobie ich nie widać. Ja już czuję ruchy ale to wtedy kiedy bobas o tym zadecyduje😉jaina_proudmoore, oregano84, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Kalcia - ale laska z Ciebie
Bobo to żyje swoim życiem i leci w kulki, że tak powiem
smyranie, łaskotanie, ale kiedy? tego nikt nie wie
mam od 2 dni wrażenie, że napina mi się macica tu czy tam, ale to mija po chwili. może to bobo atakuje
łożysko z przodu też nie ułatwia wyczuwania ruchów. ale spokojnie.
ja we wtorek mam USG u swojego lekarza, to zobaczymy jak tam kawaler się miewa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 11:33
Stokrotka 86, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak odczuwacie ruchy maleństwa? Ja dziś rano przyłożyłem rękę do brzucha i poczułam kilka delikatnych kopnięć. Czy to możliwe na tym etapie? Nigdy nie miałam takich doznań.
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
Joana23 wrote:Mam kolejne pytanie
Czy na początku będziecie Wasze maluchy kłaść spać w rożku, w śpiworku czy w otulaczu? Pewnie pytanie pojawiło się juz milion razy, także pytam po raz milion pierwszy
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, oregano84 lubią tę wiadomość
-
idigi85 wrote:Dziewczyny, jak odczuwacie ruchy maleństwa? Ja dziś rano przyłożyłem rękę do brzucha i poczułam kilka delikatnych kopnięć. Czy to możliwe na tym etapie? Nigdy nie miałam takich doznań.
ja czuję zazwyczaj 5 min po posiłku delikatne przemieszczanie się synka i takie jakby „puknięcia” w jednym miejscu. Jak przyłożę w tym miejscu rękę to się nasilają
jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Kalcia super wyglądasz!
Mi się zdarzają delikatne stuknięcia od srodka. Wcześniej miałam takie muśnięcia, a teraz już jakby mnie dotykała od srodka.
Nie ma na razie żadnej reguły, kiedy i jak. Jeszcze do tego ostatnio nam problemy jelitowo-żołądkowe, wiec czasami nie odróżniam.jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
kalcia64 wrote:Nie kolor mam ten sam od 10lat farbuje na czarno . Może dlatego myślisz ze zmieniłam bo na ogol wrzucam zdjęcia jak mam związane rzadko je rozpuszczam 😂😂 a te kg to dobrze ukrywam bo w tyłek i w uda mi poszło . Jak będę miała chwilkę to zrobię zdjęcie w getrach to zobaczysz ..❤️❤️Cieszę się ze u ciebie wszystko dobrze i bobaska ❤️
Mój kalafiorowy mózg widział Ciebie jako blondynkę 😁
Ja jeszcze takich kopniaków zewnętrznych nie czuję. Odczuwam tylko w środku jak dziecko się rusza/ ociera. Ciężko mi stwierdzić czy kopię czy właśnie raczej zahacza o mnie.
Mam pytanie do słodkich mam: czy weryfikujecie poprawność działania waszych glukometrów? Ja jakis czas temu porównywałam pomiar z pobraniem krwi. Ale przyznam się wam że po ostatnich wynikach myślałam że się popsuł. Zamówiłam taki płyn testowy i wczoraj sprawdziłam na pasku i wychodzi że mierzy nadal dobrze. Wychodzi na to że faktycznie mam jakiś taki moment że te cukry mi spadły. Oby potem nie było odbicia w drugą stronę...
Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
idigi85 wrote:Dziewczyny, jak odczuwacie ruchy maleństwa? Ja dziś rano przyłożyłem rękę do brzucha i poczułam kilka delikatnych kopnięć. Czy to możliwe na tym etapie? Nigdy nie miałam takich doznań.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
kalcia64 wrote:Hej wczoraj napisalam ale wkoncu nie napisalam co u mnie . Brzuszek juz mi wywaliko chyba dobre 4 kg umnie do gory . Czuje jez bobo ale nic regularnego. A uwas jak tam jak wszystkie sie czujecie i wasze maluszki . W przyszla srode usg polowkowe 🤔 W sobote bylismy na impresce u mojego syna dziewczyny udalo mi sie wcisnac w moja sukienke nawet bardzo ciazowo nie wygladalam.
-
Stokrotka 86 wrote:Mój kalafiorowy mózg widział Ciebie jako blondynkę 😁
Ja jeszcze takich kopniaków zewnętrznych nie czuję. Odczuwam tylko w środku jak dziecko się rusza/ ociera. Ciężko mi stwierdzić czy kopię czy właśnie raczej zahacza o mnie.
Mam pytanie do słodkich mam: czy weryfikujecie poprawność działania waszych glukometrów? Ja jakis czas temu porównywałam pomiar z pobraniem krwi. Ale przyznam się wam że po ostatnich wynikach myślałam że się popsuł. Zamówiłam taki płyn testowy i wczoraj sprawdziłam na pasku i wychodzi że mierzy nadal dobrze. Wychodzi na to że faktycznie mam jakiś taki moment że te cukry mi spadły. Oby potem nie było odbicia w drugą stronę...Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Witajcie kochane
od rana utknęłam w kuchni nad ciastem 🙈 wybrałam sobie bardzo praco i czasochłonne, ale dla mojego mężusia wszystko
Ja do spania dla małego planuję rożek albo śpiworek, pewnie kupię obie te rzeczy
Kalcia, super wyglądasz
Ja ruchy też na razie czuję od środka tylko i najczęściej jest to takie pukanie, ale już bardzo często i regularnie. Najczęściej właśnie po jedzeniuStokrotka 86, jaina_proudmoore, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Mój kalafiorowy mózg widział Ciebie jako blondynkę 😁
Mam pytanie do słodkich mam: czy weryfikujecie poprawność działania waszych glukometrów? Ja jakis czas temu porównywałam pomiar z pobraniem krwi. Ale przyznam się wam że po ostatnich wynikach myślałam że się popsuł. Zamówiłam taki płyn testowy i wczoraj sprawdziłam na pasku i wychodzi że mierzy nadal dobrze. Wychodzi na to że faktycznie mam jakiś taki moment że te cukry mi spadły. Oby potem nie było odbicia w drugą stronę...
Wiesz, mówią, że w okolicach trzeciego trymestru cukru zaczynaja szaleć. Może u Ciebie trochę szybciej i właśnie szaleją w dół?
Musisz tylko pilnować, żeby nie spadał Ci poniżej 70, bo to podobno wtedy jest niedobrze dla maleństwa.Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Kropki lubią jeść skoro potem dają znaki 🙂💪
Dzisiaj miałam taki plan na sprzątanie i gotowanie, że właśnie oblizuje usta po zjedzonym obiedzie, który sobie zamówiłam na pyszne.pl 😂
Ale znalazłam restauracje, która miała pełnoziarnisty makaron z pesto i kurczakiem (chciałam go trochę przemęczyć, bo biaaaaałko) i wypiłam ręcznie robiony koktajl warzywno-owocowy. Nie wiem jak będzie z cukrem, bo niby nie powinnysmy pic soków
Ale tak mi się chciało i wypiłam do posiłku.
Glukometr pokażeStokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość