Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi brzuszek wychodzi największy wieczorem🙂 Powiem Wam, że chwilami to mnie zwątpienie ogarnia jak czytam o wyprawce. Po prostu totalny 🥦w głowie i brak ogarnięcia co jak i kiedy 🤦♀️Korzystam z dni, gdzie szare komórki trochę pracują 😂dlatego muszę mieć wszystko zapisane. Inaczej bym zginęła. Laktatory to jakiś kosmos dla mnie 😜Właśnie rozmawiam z młodym 🐣i wysłałam prośbę o łaskotki, ale coś leniwiec dziś z niego 🦥
Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Też już jestem i czekam na wyniki🙂 po drodze zjadłam kanapkę z gorąco polecam bo chyba bym tam padła 😁 maluch gdy byłam na czczo tak skakał że masakra😁 po kanapce trochę mniej 😉 zauważyłam że lubi jeździć tramwajem 🙂
Byłam jeszcze po zakupy spożywcze.
W temacie żył to moja lewa jest tak zmasakrowaną leczeniem niepłodności że szok😁 teraz pani pobrała mi z prawej. I jakoś strasznie wolno ta krew leciała... Chyba ciśnienie miałam niskie.
Ja diabetolog mam za ponad tydzień. Chodzę do tego samego centrum co do gin. Mam do ich z pakietu. Ogólnie to diabetolog sugerowała mi teleporady ale mój ubezpieczyciel tego nie pokrywa więc muszę tam jeździć 😁Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Dobuska, może tancerkę masz w brzuchu 😉 myślę że to bardzo możliwe. U mnie też zdarza się że jest jedno pacniecie za drugim.
Ja jako dziecko tak kopałam że mój tata musiał spać w innym łóżku bo co noc miał skopane i bolące plecy 😁jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Jeheria, ale się rozpisalaś! Dzięki za cenne rady! Muszę sobie zapisać ten podgrzewacz No i raczej przekonalas mnie do tego, żeby kupić laktator
Ja czasami czuję jak mała odpycha się nogami o jakieś moje narządy wewnętrzne i to już potrafi zaboleć. Ja nie wiem co będzie potem 🤣🤣🤣
Pomysl w takim razie tez o zwolnieniu❤️jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Jeheria- dzięki za wszelkie rady👍 przyjemnie się czyta takie długie posty🙂
Jaina, u mnie też mijają właśnie 2 h i zaraz będę musiała zjeść.
W ogóle to wczoraj zauważyłam że w ciągu 2 dni mój brzuch bardzo urósł. Wiem że to brzmi dziwnie ale on nie rośnie jakoś stopniowo tylko właśnie tak z nienacka😁 już drugi raz zaskoczył mnie przyrostem. W końcu wyglądam jakbym była w ciąży 🙂
Ja niedługo będę robić porównawcze zdjęcie (robię sobie co miesiąc) to Wam wrzucę jak mi od 3 miesiąca rośnie. Dzisiaj już ten brzuch jest naprawdę spory i boje się jak będę szła do porodu 😱 i tez mam wrażenie, że teraz mnie jakoś wywaliło mocniej. Ewidentnie te nasze dzieci intensywniej teraz rosną
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Mi brzuszek wychodzi największy wieczorem🙂 Powiem Wam, że chwilami to mnie zwątpienie ogarnia jak czytam o wyprawce. Po prostu totalny 🥦w głowie i brak ogarnięcia co jak i kiedy 🤦♀️Korzystam z dni, gdzie szare komórki trochę pracują 😂dlatego muszę mieć wszystko zapisane. Inaczej bym zginęła. Laktatory to jakiś kosmos dla mnie 😜Właśnie rozmawiam z młodym 🐣i wysłałam prośbę o łaskotki, ale coś leniwiec dziś z niego 🦥
Ja nie chce nawet komentować tego mojego kalafiora…
Wczoraj siostrzeńcy się ze mnie nabijali i zadawali różne pytania, a ja dopiero za trzecim razem odpowiadałam prawidłowo. 🙈jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Dobuska, może tancerkę masz w brzuchu 😉 myślę że to bardzo możliwe. U mnie też zdarza się że jest jedno pacniecie za drugim.
Ja jako dziecko tak kopałam że mój tata musiał spać w innym łóżku bo co noc miał skopane i bolące plecy 😁Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Jakoś zapomniałam o forum 😂
Robiłam porządki na kompie i szydełkowalam
KaroKaro trzymaj się 😚
Joana23 super,że planujecie góry, gdzie chcecie się wybrać?
Ja też bym chciała,ale nie mam siły tyle chodzić, więc pojedziemy nad morze
Kalcia fajnie, że się odezwałaśzdrówka dla całej rodzinki
Wow,ale furka 😍
Ale z Ciebie laseczka mamuś ❤️😍
Mk bambino oo fajnie brzmi taki napar
Stokrotka jej współczuję sytuacji z pracą...takie to korpo..ale myśl o Was 😚
Gosia Rumi oszczędzaj się,z szyjką nie ma żartów,ale wierzę że wszystko będzie dobrze 😚❤️
Wczoraj mieliśmy wizytę kontrolną, przedłużenie zwolnienia
Wracam do progesteronu ze względu na kłucia brzucha, rozciągania, szyjkę mam 3,5 cm,a łożysko na tylnej ścianie
Wczoraj wieczorem położyłam ręce na brzuchu i w koncu Kogoś poczułam 😍
Dziś rano też, więc chyba to to 😁Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Jeheria, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziękuję za wszystkie kciuki i ciepłe myśli 🤗💚 Wizytę mam na 13:40, ale mogę napisać znacznie później, bo regularnie jak wracam z wyprawy na miasto wojewódzkie - to od razu padam spać. Kalciu idę do polskiego lekarza, mieszkam w Polsce, ba - nawet zagranicy prawie nie widziałam na oczy 😉 (No, praaawie, bo mieszkam przy granicy i czasem jeżdżę do Szczecina przez Niemcy. Taka jestem "światowa" 😜)
Tak, na skracanie szyjki tylko leżenie + luteina + ewentualnie jakieś szwy/pessary, no i czekanie jak będzie dalej...
Jaina dobrze że już jesteś PO 😊 Nie można drażnić Dzidzi 😁 To trzymamy kciuki za piękne wyniki 👍 A z tymi żyłami to co to się dzieje 😱 Mi też zawsze mówią że nie mam żył, myślałam że tylko ja a okazuje się że tyyyle ludzi tak ma! 😦 Nooo chyba że to w ciąży się pogarszają? Mi już nieraz pobierali z dłoni, jak np 4 wkłucia nie dały nic 😒 Panie mówią: Pani nie ma krwi, zapomniała pani z domu zabrać! A mam nadciśnienie + biorę acard i heparynę - to powinna sikać jak fontanna. Dobrze chociaż że igły mnie nie ruszają, to niech sobie mnie kłują ile zapragną.
Jeheria aleś Ty obeznana! A ja taka zielona że nawet nie rozumiem wszystkiego co napisałaś o tych laktatorach 😉 Jeszcze duuuużo nauki przede mną (i pewnie nie tylko przede mną) 😲Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Jeheria, Aga12345, oregano84 lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś półmetek 😍 za tydzień połówkowe.
Wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku, przyłożyłam ręce do brzucha i dziecię moje przybiło mi dwa razy żółwika.to były pierwsze ruchy takie od zewnątrz. Szybko zawołałam męża, ale niestety Stary sie nie załapał 🤣
Ja też myślałam o laktatorze Lovi, ale jednak zdecyduje się na Neno Bella Twin. Czytałam porównanie tych dwóch i podobno Neno ciągnie porządnie 😀 podgrzewacz też kupię z Neno bo jest to urządzenie, które może też sterylizować, więc bardziej praktyczne niż Lovi.
Dziewczyny, a gdzie będziecie przewijać dzieci? Kupujecie przewijak na łóżeczko czy będzie stało na komodzie?Stokrotka 86, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, dobuska, Kasiastaraczka, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
jaina_proudmoore wrote:Mi brzuszek wychodzi największy wieczorem🙂 Powiem Wam, że chwilami to mnie zwątpienie ogarnia jak czytam o wyprawce. Po prostu totalny 🥦w głowie i brak ogarnięcia co jak i kiedy 🤦♀️Korzystam z dni, gdzie szare komórki trochę pracują 😂dlatego muszę mieć wszystko zapisane. Inaczej bym zginęła. Laktatory to jakiś kosmos dla mnie 😜Właśnie rozmawiam z młodym 🐣i wysłałam prośbę o łaskotki, ale coś leniwiec dziś z niego 🦥
Negra fajny ten podgrzewacz neno, nie było go jak rodziłam synka w 2020 a przynajmniej nie slyszalam. Tez bym go teraz kupila gdybym lovi nie mialaStokrotka 86, jaina_proudmoore, Negra85 lubią tę wiadomość
-
Ja planuje przewijak z woodies - na chwile obecną, bo pod spodem ma dwie półki, gdzie można postawić organizery ze wszystkim - leki, ubranka, kosmetyki.
także jest pod ręką wszystko co trzeba.
dodatkowo widziałam gdzieś zestaw koszyków do powieszenia na takim przewijaku - chyba w IKEA, można przemyśleć.
już widzę jednego kota na tym przewijaku
jak już o laktatorach mi się w głowie rozjaśniło, to teraz podgrzewacze
szaleństwo
mówimy o czymś takim?
https://neno.pl/produkt/neno-vita/Stokrotka 86, Jeheria lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Ja planuje przewijak z woodies - na chwile obecną, bo pod spodem ma dwie półki, gdzie można postawić organizery ze wszystkim - leki, ubranka, kosmetyki.
także jest pod ręką wszystko co trzeba.
dodatkowo widziałam gdzieś zestaw koszyków do powieszenia na takim przewijaku - chyba w IKEA, można przemyśleć.
już widzę jednego kota na tym przewijaku
jak już o laktatorach mi się w głowie rozjaśniło, to teraz podgrzewacze
szaleństwo
mówimy o czymś takim?
https://neno.pl/produkt/neno-vita/jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:U mnie dziś półmetek 😍 za tydzień połówkowe.
Wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku, przyłożyłam ręce do brzucha i dziecię moje przybiło mi dwa razy żółwika.to były pierwsze ruchy takie od zewnątrz. Szybko zawołałam męża, ale niestety Stary sie nie załapał 🤣
Ja też myślałam o laktatorze Lovi, ale jednak zdecyduje się na Neno Bella Twin. Czytałam porównanie tych dwóch i podobno Neno ciągnie porządnie 😀 podgrzewacz też kupię z Neno bo jest to urządzenie, które może też sterylizować, więc bardziej praktyczne niż Lovi.
Dziewczyny, a gdzie będziecie przewijać dzieci? Kupujecie przewijak na łóżeczko czy będzie stało na komodzie?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
cena przystępna w porównaniu do nowego laktatora np Medela - bo to już spory wydatek.
przerażają mnie te laktatory, bo nie wiadomo KIEDY naprawdę będą potrzebne i jak to będzie z mlekiem.
chciałabym karmić, ale kto to wie co życie przyniesie. zdam się na WASZE cenne rady w temacie -
cześć dziewczyny,
jakby to u mnie w korpo powiedzieli - happy fridayyyy!
ja sobie pozwolilam pierwsze od 3 lat L4, nie wiem jak Wy, ale dolny odcinek pleców zaczął mi doskierwać, jakieś infekcje przyczepiły się i doszła anemia.
któraś ma podobnie?
@jaina_proudmoore - ja mam 2 koty i już widzę te walkę o miejsce w przewijaku/łóżeczku.
a i w sumie mam jeszcze jedno pytanie - któraś z Was robi test potrójny przed badaniem połówkowym?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
mk_bambino wrote:cześć dziewczyny,
jakby to u mnie w korpo powiedzieli - happy fridayyyy!
ja sobie pozwolilam pierwsze od 3 lat L4, nie wiem jak Wy, ale dolny odcinek pleców zaczął mi doskierwać, jakieś infekcje przyczepiły się i doszła anemia.
któraś ma podobnie?
@jaina_proudmoore - ja mam 2 koty i już widzę te walkę o miejsce w przewijaku/łóżeczku.
a i w sumie mam jeszcze jedno pytanie - któraś z Was robi test potrójny przed badaniem połówkowym?
Co do testu potrójnego, nie planuje. Czytałam, że jak ktoś robił pappę to nie musi, ja jeszcze miałam sanco, wiec już w ogóle nie widzę sensu.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość