Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuszek wychodzi największy wieczorem🙂 Powiem Wam, że chwilami to mnie zwątpienie ogarnia jak czytam o wyprawce. Po prostu totalny 🥦w głowie i brak ogarnięcia co jak i kiedy 🤦‍♀️Korzystam z dni, gdzie szare komórki trochę pracują 😂dlatego muszę mieć wszystko zapisane. Inaczej bym zginęła. Laktatory to jakiś kosmos dla mnie 😜Właśnie rozmawiam z młodym 🐣i wysłałam prośbę o łaskotki, ale coś leniwiec dziś z niego 🦥

Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Też już jestem i czekam na wyniki🙂 po drodze zjadłam kanapkę z gorąco polecam bo chyba bym tam padła 😁 maluch gdy byłam na czczo tak skakał że masakra😁 po kanapce trochę mniej 😉 zauważyłam że lubi jeździć tramwajem 🙂
    Byłam jeszcze po zakupy spożywcze.

W temacie żył to moja lewa jest tak zmasakrowaną leczeniem niepłodności że szok😁 teraz pani pobrała mi z prawej. I jakoś strasznie wolno ta krew leciała... Chyba ciśnienie miałam niskie.

Ja diabetolog mam za ponad tydzień. Chodzę do tego samego centrum co do gin. Mam do ich z pakietu. Ogólnie to diabetolog sugerowała mi teleporady ale mój ubezpieczyciel tego nie pokrywa więc muszę tam jeździć 😁
    Zazdroszczę takich mocnych ruchów. Ja muszę się położyć, żeby poczuć, ale dzisiaj poczułam pod pępkiem jakby takie trzy mini kopniaki. Możliwe to, że ona tak szybko rusza nogami? :D

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, może tancerkę masz w brzuchu 😉 myślę że to bardzo możliwe. U mnie też zdarza się że jest jedno pacniecie za drugim.

Ja jako dziecko tak kopałam że mój tata musiał spać w innym łóżku bo co noc miał skopane i bolące plecy 😁

jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, ale się rozpisalaś! Dzięki za cenne rady! Muszę sobie zapisać ten podgrzewacz No i raczej przekonalas mnie do tego, żeby kupić laktator :)

Ja czasami czuję jak mała odpycha się nogami o jakieś moje narządy wewnętrzne i to już potrafi zaboleć. Ja nie wiem co będzie potem 🤣🤣🤣

Pomysl w takim razie tez o zwolnieniu❤️

jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jeheria- dzięki za wszelkie rady👍 przyjemnie się czyta takie długie posty🙂

Jaina, u mnie też mijają właśnie 2 h i zaraz będę musiała zjeść.
    W ogóle to wczoraj zauważyłam że w ciągu 2 dni mój brzuch bardzo urósł. Wiem że to brzmi dziwnie ale on nie rośnie jakoś stopniowo tylko właśnie tak z nienacka😁 już drugi raz zaskoczył mnie przyrostem. W końcu wyglądam jakbym była w ciąży 🙂

Ja niedługo będę robić porównawcze zdjęcie (robię sobie co miesiąc) to Wam wrzucę jak mi od 3 miesiąca rośnie. Dzisiaj już ten brzuch jest naprawdę spory i boje się jak będę szła do porodu 😱 i tez mam wrażenie, że teraz mnie jakoś wywaliło mocniej. Ewidentnie te nasze dzieci intensywniej teraz rosną :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Mi brzuszek wychodzi największy wieczorem🙂 Powiem Wam, że chwilami to mnie zwątpienie ogarnia jak czytam o wyprawce. Po prostu totalny 🥦w głowie i brak ogarnięcia co jak i kiedy 🤦‍♀️Korzystam z dni, gdzie szare komórki trochę pracują 😂dlatego muszę mieć wszystko zapisane. Inaczej bym zginęła. Laktatory to jakiś kosmos dla mnie 😜Właśnie rozmawiam z młodym 🐣i wysłałam prośbę o łaskotki, ale coś leniwiec dziś z niego 🦥

Ja nie chce nawet komentować tego mojego kalafiora…
    Wczoraj siostrzeńcy się ze mnie nabijali i zadawali różne pytania, a ja dopiero za trzecim razem odpowiadałam prawidłowo. 🙈

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dobuska, może tancerkę masz w brzuchu 😉 myślę że to bardzo możliwe. U mnie też zdarza się że jest jedno pacniecie za drugim.

Ja jako dziecko tak kopałam że mój tata musiał spać w innym łóżku bo co noc miał skopane i bolące plecy 😁
    Śmieszne, bo te dzieci teraz się tak zachowują swobodnie, a jak się urodzą to takie delikatne ruchy i nawet nie podnoszą same główki, a przez te wody płodowe to machają głową jak punkrockowcy 😂

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jakoś zapomniałam o forum 😂
    Robiłam porządki na kompie i szydełkowalam

KaroKaro trzymaj się 😚

Joana23 super,że planujecie góry, gdzie chcecie się wybrać?
    Ja też bym chciała,ale nie mam siły tyle chodzić, więc pojedziemy nad morze

Kalcia fajnie, że się odezwałaś :) zdrówka dla całej rodzinki
    Wow,ale furka 😍
    Ale z Ciebie laseczka mamuś ❤️😍

Mk bambino oo fajnie brzmi taki napar

Stokrotka jej współczuję sytuacji z pracą...takie to korpo..ale myśl o Was 😚

Gosia Rumi oszczędzaj się,z szyjką nie ma żartów,ale wierzę że wszystko będzie dobrze 😚❤️

Wczoraj mieliśmy wizytę kontrolną, przedłużenie zwolnienia
    Wracam do progesteronu ze względu na kłucia brzucha, rozciągania, szyjkę mam 3,5 cm,a łożysko na tylnej ścianie
    Wczoraj wieczorem położyłam ręce na brzuchu i w koncu Kogoś poczułam 😍
    Dziś rano też, więc chyba to to 😁

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Jeheria, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu super, że poczułaś maleństwo! I odpoczywaj skoro możesz i powinnaś ❤️

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 września 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kasiu super, że poczułaś maleństwo! I odpoczywaj skoro możesz i powinnaś ❤️
    Dokładnie, skoro trzeba odpoczywać to trzeba, dla siebie i maleństwa 🙂🍀

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie kciuki i ciepłe myśli 🤗💚 Wizytę mam na 13:40, ale mogę napisać znacznie później, bo regularnie jak wracam z wyprawy na miasto wojewódzkie - to od razu padam spać. Kalciu idę do polskiego lekarza, mieszkam w Polsce, ba - nawet zagranicy prawie nie widziałam na oczy 😉 (No, praaawie, bo mieszkam przy granicy i czasem jeżdżę do Szczecina przez Niemcy. Taka jestem "światowa" 😜)
    Tak, na skracanie szyjki tylko leżenie + luteina + ewentualnie jakieś szwy/pessary, no i czekanie jak będzie dalej...

Jaina dobrze że już jesteś PO 😊 Nie można drażnić Dzidzi 😁 To trzymamy kciuki za piękne wyniki 👍 A z tymi żyłami to co to się dzieje 😱 Mi też zawsze mówią że nie mam żył, myślałam że tylko ja a okazuje się że tyyyle ludzi tak ma! 😦 Nooo chyba że to w ciąży się pogarszają? Mi już nieraz pobierali z dłoni, jak np 4 wkłucia nie dały nic 😒 Panie mówią: Pani nie ma krwi, zapomniała pani z domu zabrać! A mam nadciśnienie + biorę acard i heparynę - to powinna sikać jak fontanna. Dobrze chociaż że igły mnie nie ruszają, to niech sobie mnie kłują ile zapragną.

Jeheria aleś Ty obeznana! A ja taka zielona że nawet nie rozumiem wszystkiego co napisałaś o tych laktatorach 😉 Jeszcze duuuużo nauki przede mną (i pewnie nie tylko przede mną) 😲

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Jeheria, Aga12345, oregano84 lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś półmetek 😍 za tydzień połówkowe.
    Wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku, przyłożyłam ręce do brzucha i dziecię moje przybiło mi dwa razy żółwika.to były pierwsze ruchy takie od zewnątrz. Szybko zawołałam męża, ale niestety Stary sie nie załapał 🤣

Ja też myślałam o laktatorze Lovi, ale jednak zdecyduje się na Neno Bella Twin. Czytałam porównanie tych dwóch i podobno Neno ciągnie porządnie 😀 podgrzewacz też kupię z Neno bo jest to urządzenie, które może też sterylizować, więc bardziej praktyczne niż Lovi.

Dziewczyny, a gdzie będziecie przewijać dzieci? Kupujecie przewijak na łóżeczko czy będzie stało na komodzie?

Stokrotka 86, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, dobuska, Kasiastaraczka, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    dla mnie tez te laktatory to byl kosmos ale zapisalam sie do grupy o kp na fb i pisze wlasnie wam to co One piszą :)

Negra fajny ten podgrzewacz neno, nie było go jak rodziłam synka w 2020 a przynajmniej nie slyszalam. Tez bym go teraz kupila gdybym lovi nie miala :)

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Negra85 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png

Wysłany: 17 września 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje przewijak z woodies - na chwile obecną, bo pod spodem ma dwie półki, gdzie można postawić organizery ze wszystkim - leki, ubranka, kosmetyki. :) także jest pod ręką wszystko co trzeba.

dodatkowo widziałam gdzieś zestaw koszyków do powieszenia na takim przewijaku - chyba w IKEA, można przemyśleć. :)
    już widzę jednego kota na tym przewijaku :D

jak już o laktatorach mi się w głowie rozjaśniło, to teraz podgrzewacze :D
    szaleństwo :P
    mówimy o czymś takim?

https://neno.pl/produkt/neno-vita/

Stokrotka 86, Jeheria lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ja planuje przewijak z woodies - na chwile obecną, bo pod spodem ma dwie półki, gdzie można postawić organizery ze wszystkim - leki, ubranka, kosmetyki. :) także jest pod ręką wszystko co trzeba.

dodatkowo widziałam gdzieś zestaw koszyków do powieszenia na takim przewijaku - chyba w IKEA, można przemyśleć. :)
    już widzę jednego kota na tym przewijaku :D

jak już o laktatorach mi się w głowie rozjaśniło, to teraz podgrzewacze :D
    szaleństwo :P
    mówimy o czymś takim?

https://neno.pl/produkt/neno-vita/
    Tak, dokładnie. Neno Vita. Przyda się na dłuższy czas, można w nim podgrzewać również słoiczki i rozmrażać.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    U mnie dziś półmetek 😍 za tydzień połówkowe.
    Wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku, przyłożyłam ręce do brzucha i dziecię moje przybiło mi dwa razy żółwika.to były pierwsze ruchy takie od zewnątrz. Szybko zawołałam męża, ale niestety Stary sie nie załapał 🤣

Ja też myślałam o laktatorze Lovi, ale jednak zdecyduje się na Neno Bella Twin. Czytałam porównanie tych dwóch i podobno Neno ciągnie porządnie 😀 podgrzewacz też kupię z Neno bo jest to urządzenie, które może też sterylizować, więc bardziej praktyczne niż Lovi.

Dziewczyny, a gdzie będziecie przewijać dzieci? Kupujecie przewijak na łóżeczko czy będzie stało na komodzie?
    Ja będę miała osobno przewijak razem z regałem. Później będzie sam regał jak dziecko podrośnie :)

Wysłany: 17 września 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cena przystępna w porównaniu do nowego laktatora np Medela - bo to już spory wydatek.

przerażają mnie te laktatory, bo nie wiadomo KIEDY naprawdę będą potrzebne i jak to będzie z mlekiem.
    chciałabym karmić, ale kto to wie co życie przyniesie. zdam się na WASZE cenne rady w temacie ;)

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra ja chyba zdecyduje się na laktator medela swing flex,a przewijak będzie na komodzie

jaina_proudmoore, oregano84 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,

jakby to u mnie w korpo powiedzieli - happy fridayyyy!

ja sobie pozwolilam pierwsze od 3 lat L4, nie wiem jak Wy, ale dolny odcinek pleców zaczął mi doskierwać, jakieś infekcje przyczepiły się i doszła anemia.
    któraś ma podobnie? :D

@jaina_proudmoore - ja mam 2 koty i już widzę te walkę o miejsce w przewijaku/łóżeczku. :D :D

a i w sumie mam jeszcze jedno pytanie - któraś z Was robi test potrójny przed badaniem połówkowym?

a012319090.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk_bambino wrote:
    cześć dziewczyny,

jakby to u mnie w korpo powiedzieli - happy fridayyyy!

ja sobie pozwolilam pierwsze od 3 lat L4, nie wiem jak Wy, ale dolny odcinek pleców zaczął mi doskierwać, jakieś infekcje przyczepiły się i doszła anemia.
    któraś ma podobnie? :D

@jaina_proudmoore - ja mam 2 koty i już widzę te walkę o miejsce w przewijaku/łóżeczku. :D :D

a i w sumie mam jeszcze jedno pytanie - któraś z Was robi test potrójny przed badaniem połówkowym?
    Oj, kręgosłup i mi już doskwiera;/

Co do testu potrójnego, nie planuje. Czytałam, że jak ktoś robił pappę to nie musi, ja jeszcze miałam sanco, wiec już w ogóle nie widzę sensu. :)

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ