Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plus ale i tak mam robić🙂 robię już 2 raz😉

dobuska lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    a tego drugiego badania to nie znam :)
    Ja też nie miałam tego badania 🧐 a to o to mój powiedział, że w trzecim trymestrze zrobić. Wcześniej miałam na ivf robione.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Ja mam plus ale i tak mam robić🙂 robię już 2 raz😉

też mam plus, jak i mąż :)
    do tej pory nie miałam tego badania.

ps. grrr wyników nadal nie ma.

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wszystkie wyniki. A w jakim lab robiłaś?

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 17 września 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Ja już mam wszystkie wyniki. A w jakim lab robiłaś?

w diag jak zawsze, ale zawożą do głównego lab w klinice.
    zawsze w piątek mają opóźnienia ;)

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to lipa. Ja robię w swoim centrum a oni wysyłają do diagnostyki i w zależności od badania to niektóre mam już w południe.
    Ale na pewno u Ciebie wszystko jest ok😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 17:36

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 17 września 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Kurcze, to lipa. Ja robię w swoim centrum a oni wysyłają do diagnostyki i w zależności od badania to niektóre mam już w południe.
    Ale na pewno u Ciebie wszystko jest ok😉

oprócz porannego cukru. 😂

ps. czekając na wyniki, przejrzałam ubrania bo jutro jest osiedlowa zbiórka i padam :D

Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, jestem po wizycie, niestety moja szyjka skróciła się jeszcze bardziej 😟 [teraz mamy 25mm, 2 tygodnie temu było 32mm a miesiąc wcześniej - 42mm] czyli to tempo skracania jest paskudne, mimo wdrożenia wszystkich zaleceń. 😟 Pozostało założenie szwu okrężnego na szyjkę (taką metodę zapowiedziala pani dr), we wtorek będę szła do szpitala, dr powiedziała że wzięłaby mnie od razu ale i tak musiałabym czekać w szpitalu kilka dni na wyniki posiewu, zanim zrobiliby zabieg. Dlatego zgodziła się żebym czekała w domu (pobrała to badanie), choć tyle dobrego. Ale wstawać wolno mi już tylko na siku, jedzenie i mycie się. Nawet prowadzić samochód mi zabroniono 😐 (super, bo mąż nie ma prawa jazdy, będę na wszystkie wizyty świata musiała prosić siostrę, a ona brać urlop). Wszystko nie tak 😟 Ale wszystko to zniosę, byle tylko skończyło się dobrze. Boję się...
    Dr zapowiedziała że zostanę w szpitalu w najlepszym wypadku tylka dni, w najgorszym do końca ciąży. I że musimy wytrzymać minimum do 28 tygodnia.
    Ps. Joana - magnezu mam brać teraz 3x2, dużo, czyli śmiało można zwiększać dawkę, nie może szkodzić.

6sutvkcboyyy654c.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och kurczę Gosia, przykro mi 😔 mam nadzieję, że ten szef pomoże i nie będziesz musiała zostawać w szpitalu do końca ciąży.. trzymaj się kochana dzielnie 😘

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, trzymam kciuki za pomyślne założenie szwu! Dzielna z Ciebie kobietka!

a012319090.png

Wysłany: 17 września 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, przykro mi 😢naprawdę. Pamiętaj, że możesz liczyć na nasze dobre słowo i rozmowę. Będziemy trzymać za Ciebie kciuki. 💗wiem, że się boisz, to normalne. Wszystko to dla waszego dobra. Przytulam.

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, trzymam kciuki 👍 kurcze, naprawdę liczyłam że jednak tą szyjka się zatrzyma 🙁 wierzę że dasz radę, to już połowa ciąży prawie. Założą ten szef, odlezysz swoje ale na pewno finalnie wszystko się dobrze skończy. W razie czego to pisz😉

16-01-2022 - synek💙
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Gosia 👍

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Cześć Dziewczynki, jestem po wizycie, niestety moja szyjka skróciła się jeszcze bardziej 😟 [teraz mamy 25mm, 2 tygodnie temu było 32mm a miesiąc wcześniej - 42mm] czyli to tempo skracania jest paskudne, mimo wdrożenia wszystkich zaleceń. 😟 Pozostało założenie szwu okrężnego na szyjkę (taką metodę zapowiedziala pani dr), we wtorek będę szła do szpitala, dr powiedziała że wzięłaby mnie od razu ale i tak musiałabym czekać w szpitalu kilka dni na wyniki posiewu, zanim zrobiliby zabieg. Dlatego zgodziła się żebym czekała w domu (pobrała to badanie), choć tyle dobrego. Ale wstawać wolno mi już tylko na siku, jedzenie i mycie się. Nawet prowadzić samochód mi zabroniono 😐 (super, bo mąż nie ma prawa jazdy, będę na wszystkie wizyty świata musiała prosić siostrę, a ona brać urlop). Wszystko nie tak 😟 Ale wszystko to zniosę, byle tylko skończyło się dobrze. Boję się...
    Dr zapowiedziała że zostanę w szpitalu w najlepszym wypadku tylka dni, w najgorszym do końca ciąży. I że musimy wytrzymać minimum do 28 tygodnia.
    Ps. Joana - magnezu mam brać teraz 3x2, dużo, czyli śmiało można zwiększać dawkę, nie może szkodzić.
    Ja pierdziele, ale pech! Dla pocieszenia powiem Ci, że moja siostra miała taką sytuacje w dwóch ciążach i dotrwała do samego końca. Trzymaj się cieplutko i mam nadzieję, że czas Ci będzie szybko płynąc ❤️

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trzymam kciuki. Szew na pewno dużo pomoże. Mam nadzieję, że leżakowanie będziesz mia w domu wśród swoich ludzi 🙂

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Moja mama będąc ze mną w ciąży miała tak samo i w 5 miesiącu założyli jej szew na szyjkę. Resztę ciąży przelezała. Znając ja i tak coś robiła niż tylko wstawaniena siku, jedzenie i mycie. Ostatecznie wylazlam po terminie a raczej musieli poród mamie wymuszać. Trzymaj się kochana i wierzę, że i u Ciebie szew zda egzamin 🍀✊😘✊🍀

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja test coombsa robiłam tylko na pierwszych badaniach i więcej nie bede, ostatnio miałam morfologie i mocz, a teraz mam zrobić morfologie, mocz i toxoplazmoze igm

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Współczuję ale dobrze, że szybko lekarka to zauważyła i masz szansę, że będzie w porządku, dla pocieszenia moja siostra też miała zakładany taki krążek nie wiem czy o tym samym mówimy, u niej co prawda było to już po 20 tygodniu ale urodziła jednego chłopca w 33 tygodniu a drugiego w 36, oczywiście też musiała się oszczędzać ale chłopcy urodzili się zdrowi i wszystko jest w porządku.

0d1ys65gdrumd339.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi jejku przykro mi z powodu tej szyjki, trzymam kciuki, żebyście wytrzymali jak najdłużej 🙏😙
    No i teraz te teorie żeby wyprawki robić na miesiąc przed terminem...
    A może Twój Mąż będzie miał teraz motywację żeby zrobić prawko?
    Ja muszę swoje odświeżyć,ale tak odkładam...na szczęście mąż jest super kierowcą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 21:42

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie Gosia! Może niech męża to zmotywuje do tego, żeby o Ciebie zadbać i zrobić prawko? Trzymam kciuki, żeby tak było!

Ja wczoraj wieczorem z mężem skręcałam szuflady (to znaczy podawałam mu śrubki :D) do szafy, żebyśmy mogli zrobić miejsce dla małej. Może za tydzień lub dwa uda nam się pomalować pokój i tak po troszku robimy, żeby się przygotować na jej przyjście.

Mam jakieś dziwne bóle "miesiączkowe" od wczoraj. Chyba za dużo wczoraj zrobiłam. Jeszcze się denerwuję, że raz te ruchy są, raz nie ma. :/ Chociaż moja diabetolog powiedziała, że jest jeszcze wcześnie na ruchy, bo najczęściej jest to 21-22 tydzień. Patrząc na forum, to chyba nie tak bardzo wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 08:45

‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ