Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie ważyłam 44 kg przy 162 cm wiec te dodatkowe kg bardzo mnie cieszą, bo się przydadzą 😁 nie potrafię niestety tyć, a chętnie te 50 bym chciała mieć normalnie 🙃 taka niska waga ma tez swoje minusy, bo np nie wiem jak to jest mieć cycki 😂
Pimka, mnie czasem bolą biodra jak za dużo pochodzę, coraz częściej czuje tez te więzadła. Czuje też, że napina się skóra na brzuchu wiec zamówiłam sobie balsam i olejek na rozstępy 🙂
Jaina, ja w mojej kurteczce tez już ma styk się zapinam 😆 dobrze, że ostatnio zamówiłam sobie płaszcz oversize na Vinted 😁jaina_proudmoore, Selena, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Piekne macie te brzuszki 😍 U mnie jeszcze A bardzo nie widać. Może dlatego, że mam nadwagę i też brzuch u osób plus size wychodzi trochę później.
W weekend Dziczek był mega spokojny, może razem z Waszymi zrobili jakiś strajk? W ruch poszedł detektor, który schowalam już do szafy dawno temu 🙂
Odnośnie cukrzycy, ja jakoś nie pilnuje stale godzin posiłków. Staram się nie przekraczać maksimum 3h. Dzisiaj wjechał u mnie gulasz ze schabu z pieczarkami. Zagescilam dwiema łyżkami maki pełnoziarnistej, do tego ryż brązowy i surówka z czerwonej kapusty 😍 w ogóle w Lidlu jest ryż brązowy ekspres, który gotuję się 10 min, więc dla mnie super opcja.
Ale zauważyłam, że chyba jem za mało warzyw. Pomidor to wiadomo do kanapki zawsze, ale teraz wolę ogóreczki małe że słoika, parę oliwek, kiszonego. Czy u Was do każdego posiłku wjeżdża warzywo? I mam fazę na nektarynki, im twardsze tym lepsze i mandarynki 😍 Tak samo z wodą, w lato pilam że dwie butelki, a teraz ledwo co jedna skończę, dobrze, że w ciągu dnia piję 3-4 kubki pokrzywy i rooibos.
Laski, w h&m dla klubowiczów są duże obniżki 40%. Dla naszych Bejbikow też są ciuszki w fajnych cenach. Zastanawiam się czy nie kupić pajacyków 56 😀jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi, Selena, Aga12345, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85- jedzenie co 2.5/3 godziny to dobra opcja 🙂skoro masz fazę na nektarynki to korzystaj z tego. Organizm czasem daje znaki na co ma chęć 🙃Ja do posiłków dodaje warzywa. Pomidory mogą źle czasem działać na cukier, zależy z czym połączone. Ja lubię ogórki małosolne albo kiszone. Kupuje na wagę w warzywniaku mniam 😜do każdego posiłku wjeżdża jakieś warzywo, na kolacje miałam leczo 🙂Lubię jabłka- byle twarde i słodkie 😍oliwki tez - byle coś kwaśnego było. Nadal mnie chęć na to trzyma 😂bananów wcale już nie jem. W lato jadłam dużo borówek. Zaraz będzie sezon na dynie, a dynia niestety ma wysoki Ig 😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 19:51
Negra85, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Pimka, mam to od dwóch dni
widocznie brzuch się po bokach też rozciąga
a dziś ledwo dopięłam się w jesienną kurtkę hehehe 😂
już mi ciasno było w brzuchu. może z 1 cm luzu
To prawda widzę, że brzuch jest taką piłką z przodu a i boków ściągnęło tłuszczyk na środek.jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
jaina_proudmoore wrote:Negra85- jedzenie co 2.5/3 godziny to dobra opcja 🙂skoro masz fazę na nektarynki to korzystaj z tego. Organizm czasem daje znaki na co ma chęć 🙃Ja do posiłków dodaje warzywa. Pomidory mogą źle czasem działać na cukier, zależy z czym połączone. Ja lubię ogórki małosolne albo kiszone. Kupuje na wagę w warzywniaku mniam 😜do każdego posiłku wjeżdża jakieś warzywo, na kolacje miałam leczo 🙂Lubię jabłka- byle twarde i słodkie 😍oliwki tez - byle coś kwaśnego było. Nadal mnie chęć na to trzyma 😂bananów wcale już nie jem. W lato jadłam dużo borówek. Zaraz będzie sezon na dynie, a dynia niestety ma wysoki Ig 😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 21:37
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Dobrego dnia!
Mi się wczoraj pojawił śluz dziwnego koloru, ale napisałam do lekarki. Powiedziała, że może mi wypisać coś przeciwgrzybicznego, ale wolałaby poczekać, bo mówię, że nie mam żadnych objawów. Zapytała kiedy mam prenatalne i jako że ona mi je robi to wtedy mi zajrzy. I napisała, że nie muszę jeszcze czuć ruchów, ale dzisiaj rano chyba poczułam coś mocniej. Także wierzę, że wszystko z małą jest okej.
Wiecie co, koleżanka zaproponowała mi ubranka, ale przemyślałam temat i jej odmówiłam. Podziękowałam jej bardzo, powiedziałam, że mam już prawie wszystko i szkoda, żebym nawet wszystkiego nie ubrała. Napisałam jej, że może komuś innemu się przyda. To wiecie co? Przeczytała i nic nie odpisała. CHyba się obraziła... O_o
Gosia Rumi, tak skasowałam brzuch, bo na dniach będę robić zdjęcia porównawcze i wtedy Wam wrzucę jeszcze raz. A to mi się nie podobałoU Ciebie też już nie ma wątpliwości!
Prosiulek, temat brzuszka to tak indywidualna sprawa, że szok. Sama widzisz, jakie różnice. Ale Ty już pewnie dobrze czujesz ruchy, co nie?
Stokrotka przykro mi, że początek wyjazdu miałaś trudny. Co do cukrzyków, ja też sie przy nich czuję jak wariat i za każdym razem mam ochotę odpowiedzieć, że oni również powinni trzymać dietę, ale przecież są dorośli. Jedynie mojemu siostrzeńcowi cały czas tłumaczę, że przy swojej cukrzycy t.1 powinien bardziej pilnować diety, ale to dziecko i jest mu bardzo trudno. W szkole dzieci są okrutne... Machają mu słodyczami przed twarzą i śmieją się z niego, że on nie możeOkropieństwo...
A na przykład mój teść z cukrzycą to je dosłownie wszystko. Dla niego insulina to złoty środek i już. Patrzą na mnie jak na głupka.
KaroKaro mnie też często boli brzuch jak za dużo porobię, a mam wysoko łożysko. Myślę, że to po prostu sygnał od organizmu, żeby zwolnić. Odpoczywaj teraz.
Aneta piękny brzuszek! Nie ma już wątpliwości!
Selena Twój brzuszek również piękny!
Pimka to więzadła właśnie. Moja ulubiona przypadłość tej ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 08:26
Kasiastaraczka, KaroKaro, Aga12345, Stokrotka 86, Selena, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Dobuska, śluz w ciąży się zmienia więc niekoniecznie to jakaś infekcja🙂 dziwna ta znajoma, przecież to nie obowiązek żeby brać ubranka od kogoś tym bardziej że masz już prawie wszystko. Ja też wczoraj dostałam propozycje ubranek od znajomej ale również odmówiłam, mam dostać ubranka po moich bratankach, kilka rzeczy mam po córci i gdybym wzięła jeszcze te, to nie miałabym gdzie trzymać tego wszystkiego.
Straszne jest to co piszesz o siostrzeńcu😢
Też mam kilka osób w otoczeniu z cukrzyca i również traktują insulinę jak cukierki nie stosując żadnej diety. Podziwiam Was wszystkie słodkie mamuśki ☺
Potrzebuje dziś się pożalić, bo bardzo mnie martwi to moje łożysko przykrywające szyjkę😟 jutro mam prenatalne to może dowiem się czegoś więcej, bo cały czas mam dość obfite plamienie... Może znacie jakieś przypadki że takie łożysko podniosło się na tyle że możliwy był poród SN? Strasznie nie chce mieć CCWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 09:03
Aga12345 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro wrote:Dobuska, śluz w ciąży się zmienia więc niekoniecznie to jakaś infekcja🙂 dziwna ta znajoma, przecież to nie obowiązek żeby brać ubranka od kogoś tym bardziej że masz już prawie wszystko. Ja też wczoraj dostałam propozycje ubranek od znajomej ale również odmówiłam, mam dostać ubranka po moich bratankach, kilka rzeczy mam po córci i gdybym wzięła jeszcze te, to nie miałabym gdzie trzymać tego wszystkiego.
Też mam kilka osób w otoczeniu z cukrzyca i również traktują insulinę jak cukierki nie stosując żadnej diety. Podziwiam Was wszystkie słodkie mamuśki ☺
Potrzebuje dziś się pożalić, bo bardzo mnie martwi to moje łożysko przykrywające szyjkę😟 jutro mam prenatalne to może dowiem się czegoś więcej, bo cały czas mam dość obfite plamienie... Może znacie jakieś przypadki że takie łożysko podniosło się na tyle że możliwy był poród SN? Strasznie nie chce mieć CC
Tak, tak, wiem, ale u mnie zmieniło kolor na taki nienaturalny. Tak czy inaczej czekam do jutra, na prenatalne.
Kochana, niestety nie znam przypadków z niskim łożyskiem i nie wiem jak Cię pocieszyć. Ciekawe co lekarz Ci na to powie. Wiem, że do jakiegoś etapu ciąży to łożysko jest dosyć ruchome, więc może jest w stanie jeszcze się podnieść? Chciałabym, żeby tak było. W sumie jest jeszcze u nas całkiem wcześnie. -
Cześć dziewczyny 😚 w końcu słońce się pojawilo,ale zimnooo
Rano poleciałam z moczem na badania, zobaczymy czy dalej mam bakterie, było ich mało, więc to mógł być błąd laboratorium
Dobuska hmm może i się obraziła,ale nie miała powodu..ech
U mnie też teść ma cukrzycę i jemu po posiłkach cukier wywala do 300-400,ma-sa-kra! On się jakby nie przejmuje tym i mało nas słucha,przykre to,że tak nie dba o siebie
KaroKaro ja niestety się nie wypowiem merytorycznie na temat łożyska i szyjki, obyś jutro czegoś się dowiedziała na usg, trzymam kciuki 😚
Wiecie co,ale mi dziś jeden dziadek podniósł rano ciśnienie w tramwaju!!
Pojechałam z moczem na badanie i jak wracałam to wsiadłam jedynymi drzwiami,nie było akurat miejsca. Patrzę dalej jest ,więc sobie przeszłam. Nad nim stał jakiś dziadek,ale nie pytałam czy chce usiąść,bo miał szansę. Usiadłam i słyszę nad uchem:"ooo zmęczona". Ja się odwracam do niego i pytam czy to do mnie? On -tak.pytam czy chce usiąść,nic... A ja mówię,nie zmęczona tylko w ciąży. Jeszcze coś popieprzyl pod nosem,ale na następnym przystanku wysiadł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 09:45
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Wiece co,ale mi dziś jeden dziadek podniósł rano ciśnienie w tramwaju!!
Pojechałam z moczem na badanie i jak wracałam to wsiadłam jedynymi drzwiami,nie było akurat miejsca. Patrzę dalej jest ,więc sobie przeszłam. Nad nim stał jakiś dziadek,ale nie pytałam czy chce usiąść,bo miał szansę. Usiadłam i słyszę nad uchem:"ooo zmęczona". Ja się odwracam do niego i pytam czy to do mnie? On -tak.pytam czy chce usiąść,nic... A ja mówię,nie zmęczona tylko w ciąży. Jeszcze coś popieprzyl pod nosem,ale na następnym przystanku wysiadł. -
Dobuska - tak, bulgotanie i muskanie zaczęłam czuć dosyć wcześnie. Teraz czuję czasami dokładny ruch dziecka albo przekręcanie
dobuska, Kasiastaraczka, Aga12345, Aneta8 lubią tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI-3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
KaroKaro wrote:Dobuska, śluz w ciąży się zmienia więc niekoniecznie to jakaś infekcja🙂 dziwna ta znajoma, przecież to nie obowiązek żeby brać ubranka od kogoś tym bardziej że masz już prawie wszystko. Ja też wczoraj dostałam propozycje ubranek od znajomej ale również odmówiłam, mam dostać ubranka po moich bratankach, kilka rzeczy mam po córci i gdybym wzięła jeszcze te, to nie miałabym gdzie trzymać tego wszystkiego.
Potrzebuje dziś się pożalić, bo bardzo mnie martwi to moje łożysko przykrywające szyjkę😟 jutro mam prenatalne to może dowiem się czegoś więcej, bo cały czas mam dość obfite plamienie... Może znacie jakieś przypadki że takie łożysko podniosło się na tyle że możliwy był poród SN? Strasznie nie chce mieć CCjaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
prosiulek wrote:Dobuska - tak, bulgotanie i muskanie zaczęłam czuć dosyć wcześnie. Teraz czuję czasami dokładny ruch dziecka albo przekręcanie
Ja mam większy brzuch i starszą ciążę, ale jestem na etapie łaskotania i muskania. Czasami czuję mini kopniaczki, ale takie raczej pieszczotliwe jeszcze
jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Cześć dziewczyny 😚 w końcu słońce się pojawilo,ale zimnooo
Rano poleciałam z moczem na badania, zobaczymy czy dalej mam bakterie, było ich mało, więc to mógł być błąd laboratorium
U mnie też teść ma cukrzycę i jemu po posiłkach cukier wywala do 300-400,ma-sa-kra! On się jakby nie przejmuje tym i mało nas słucha,przykre to,że tak nie dba o siebie
KaroKaro ja niestety się nie wypowiem merytorycznie na temat łożyska i szyjki, obyś jutro czegoś się dowiedziała na usg, trzymam kciuki 😚
Pojechałam z moczem na badanie i jak wracałam to wsiadłam jedynymi drzwiami,nie było akurat miejsca. Patrzę dalej jest ,więc sobie przeszłam. Nad nim stał jakiś dziadek,ale nie pytałam czy chce usiąść,bo miał szansę. Usiadłam i słyszę nad uchem:"ooo zmęczona". Ja się odwracam do niego i pytam czy to do mnie? On -tak.pytam czy chce usiąść,nic... A ja mówię,nie zmęczona tylko w ciąży. Jeszcze coś popieprzyl pod nosem,ale na następnym przystanku wysiadł.dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Cześć dziewczyny 😚 w końcu słońce się pojawilo,ale zimnooo
Pojechałam z moczem na badanie i jak wracałam to wsiadłam jedynymi drzwiami,nie było akurat miejsca. Patrzę dalej jest ,więc sobie przeszłam. Nad nim stał jakiś dziadek,ale nie pytałam czy chce usiąść,bo miał szansę. Usiadłam i słyszę nad uchem:"ooo zmęczona". Ja się odwracam do niego i pytam czy to do mnie? On -tak.pytam czy chce usiąść,nic... A ja mówię,nie zmęczona tylko w ciąży. Jeszcze coś popieprzyl pod nosem,ale na następnym przystanku wysiadł. -
dobuska wrote:No to widzisz, nie ma tego złego.
Ja mam większy brzuch i starszą ciążę, ale jestem na etapie łaskotania i muskania. Czasami czuję mini kopniaczki, ale takie raczej pieszczotliwe jeszcze
-
Aga wiem że powinnam się oszczędzać, takie dostałam zalecenia przy wypisie ze szpitala, ale przy 2,5-latce nie bardzo się da. Muszę ja zaprowadzić i przyprowadzić z przedszkola, a to wiąże się ze schodami, po których też mi nie wolno chodzić. Codzienne obowiązki też się mnożą przy małym dziecku, mąż robi co może, ale chodzi do pracy więc tego czasu też jest mniej. Tak sobie myślę, że gdyby pierwsza ciąża była tak problemowa jak ta to wtedy nie byłoby problemu z leżeniem i ograniczeniem obowiązków do minimum, a teraz nie ma tu złotego środka😔
Kasiastaraczka co za gość! Po co tak komentuje skoro sam nie usiadł 😠🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Ech dziady stare...no właśnie moglby juz chociaż nic nie komentować...
Do mnie właśnie przyszedł prezent urodzinowy, choć to dopiero w poniedziałek,ale akurat była obniżka cen i poprosiłam Męża o poduszkę ciążową Plantule z orkiszem,wow jestem pozytywnie zaskoczona, właśnie się na niej ułożyłam, trochę szelesci orkisz,ale jest wygodna 🥰❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 10:54
jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska, oregano84, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hej 😊 ja dziś idę na przyspieszoną wizytę do gina.. O 13:45 wczoraj6po 22 miałam czerwone plamienie... 😔Nie było tego dużo więc nie panikowałam jak ostatnim razem..
Ale i tak pół nocy 😩 nie spałam.. Dziś tylko brązowe plamienie 😔 ale skoro udało się że jest miejsce to idę 😊zastanawiam się tylko czy będzie mi mógł już wypisać kolejne zwolnienie bo mam do 23... -
KaroKaro wrote:Aga wiem że powinnam się oszczędzać, takie dostałam zalecenia przy wypisie ze szpitala, ale przy 2,5-latce nie bardzo się da. Muszę ja zaprowadzić i przyprowadzić z przedszkola, a to wiąże się ze schodami, po których też mi nie wolno chodzić. Codzienne obowiązki też się mnożą przy małym dziecku, mąż robi co może, ale chodzi do pracy więc tego czasu też jest mniej. Tak sobie myślę, że gdyby pierwsza ciąża była tak problemowa jak ta to wtedy nie byłoby problemu z leżeniem i ograniczeniem obowiązków do minimum, a teraz nie ma tu złotego środka😔
Kasiastaraczka co za gość! Po co tak komentuje skoro sam nie usiadł 😠
Rano muszę go do szkoły zawieść i potem odebrać 😊w międzyczasie robię małe zakupy i obiad jak trzeba 😊 a resztę leżę 😊fakt wkurza mnie już bałagan w mieszkaniu 🙃😉 ale to może poczekać 😊jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość