Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga12345 wrote:To czekamy na informacje i trzymamy kciuki za wizytę
dobuska, KaroKaro, Aneta8, niutek87, Selena, Gosia Rumi, Stokrotka 86, oregano84, Morwa lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Raz na miesiąc średnio, lekki migrenowy. Pojawia się nagle i znika nagle 🤷♀️Biorę Apap jak boli mocniej, ale nie zawsze działa.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Wszystko dobrze. Szyjka długa i zamknięta. Młody wg lekarza wazy ok 300 g🙂 pobierana dziś była cytologia i dr uprzedzał, że może być potem plamienie bo szyjka jest ukrwiona dość mocno ( na szczoteczce było lekko czerwono- plus 10 do paniki od razu 🤦♀️). Witamy się na półmetku. 🙂🍀🐣💗doktor powiedział, że skrupulatna pacjentka ze mnie 🙉😜z kalafiorem ale zawsze 🥦😂
Dobrze że wiesz, że możesz plamić. Przynajmniej będziemy wiedziały jak Cie ustawić do pionu, jak się będziesz stresowaćjaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Wszystko dobrze. Szyjka długa i zamknięta. Młody wg lekarza wazy ok 300 g🙂 pobierana dziś była cytologia i dr uprzedzał, że może być potem plamienie bo szyjka jest ukrwiona dość mocno ( na szczoteczce było lekko czerwono- plus 10 do paniki od razu 🤦♀️). Witamy się na półmetku. 🙂🍀🐣💗doktor powiedział, że skrupulatna pacjentka ze mnie 🙉😜z kalafiorem ale zawsze 🥦😂
Po cytologii zawsze może wystąpić jakieś plamienie, choć nigdy mi się nie zdarzyło, jeśli lekarz nic nie powiedział to znaczy, że było to w normie
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Uwierz, że rozumiem, mam w domu synka 4,5 roku trochę większy niż twoja córeczka ale też wymaga dużego zainteresowania i co chwilę czegoś potrzebuje. Zapomniałam, że byłaś w szpitalu, po prostu nie zawsze pamiętam historie każdej dziewczyny i może niepotrzebnie chce doradzić, na swoje usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć, że nie miałam nic złego na myśli 🙂
Ja wiem ze nie miałaś nic złego na myśli kochana ☺ ja też tak może pisze z rozżaleniem trochę, bo ciężko mi się pogodzić z trudna sytuacją.
Ja też nie zawsze ogarniam co się dzieje na forum, teraz mam trochę więcej czasu z racji że córeczka wyzdrowiała i chodzi do przedszkola, więc jestem w miarę na bieżąco, ciekawe ile taki stan rzeczy będzie trwać 😅Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Super wieści! Takie zawsze najbardziej cieszą ☺Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Jaina dziękuję za polecajke 😚
Dzięki 😚
Super,że wszystko w porządku 😍 wow już 300 g
Dobuska dzięki 😚 najpiękniejszy prezent dojrzewa w brzuszku 🥰
Jeheira no niestety, jeszcze nie mam dużego brzucha i teraz taka pogoda,że spod kurtki nie widać
Aga dziękuję 😚Aga12345, dobuska, jaina_proudmoore, oregano84 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jaina cieszę się m, że wszystko dobrze! ☺️ Właśnie mi przypomniałaś, że wyniki mojej cytologii są już dawno do odbioru 🙈
U mnie obyło się bez plamienia, miko, że wstrętne babsko było strasznie niedelikatne.. mam nadzieję, że i u Ciebie się obędzie bez stresu 🙂Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore to dobrze, że wszystko dobrze!
ja wciąż czekam na wyczuwalne ruchy mojej kluski, by być pewna na 100% że to to.
dołączam do grona dziewczyn, co walczą z infekcjami, ja jedną wyleczę i zaraz wchodzę w drugą, no oszaleć idzie.
no i brzuch taki, że w ubraniach się kamufluje, ale coś czuję, że zaraz się to zmieni.jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
U mnie też po wizycie niby wszystko jest ok 😊 nic się nie odkleja szyjka jak należy 😊dostałam nospe na bóle brzucha no i jak najwięcej odpoczywać 😊 w czwartek też mam przyjść to jeszcze raz zrobimy podgląd i wypisze mi to zwolnienie i recepty na leki 😊niestety mam zakaz podróży i nie mogę jechać do siostry na komunię 😔
oregano84 lubi tę wiadomość
-
Selena wrote:U mnie też po wizycie niby wszystko jest ok 😊 nic się nie odkleja szyjka jak należy 😊dostałam nospe na bóle brzucha no i jak najwięcej odpoczywać 😊 w czwartek też mam przyjść to jeszcze raz zrobimy podgląd i wypisze mi to zwolnienie i recepty na leki 😊niestety mam zakaz podróży i nie mogę jechać do siostry na komunię 😔
Selena, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Selena wrote:U mnie też po wizycie niby wszystko jest ok 😊 nic się nie odkleja szyjka jak należy 😊dostałam nospe na bóle brzucha no i jak najwięcej odpoczywać 😊 w czwartek też mam przyjść to jeszcze raz zrobimy podgląd i wypisze mi to zwolnienie i recepty na leki 😊niestety mam zakaz podróży i nie mogę jechać do siostry na komunię 😔
Selena lubi tę wiadomość
-
Selena cieszę się, że wszystko okazało się w porządku 😘 bardzo szkoda wyjazdu, ale siostra na pewno zrozumie..
Selena lubi tę wiadomość
-
KaroKaro wrote:Dobuska, śluz w ciąży się zmienia więc niekoniecznie to jakaś infekcja🙂 dziwna ta znajoma, przecież to nie obowiązek żeby brać ubranka od kogoś tym bardziej że masz już prawie wszystko. Ja też wczoraj dostałam propozycje ubranek od znajomej ale również odmówiłam, mam dostać ubranka po moich bratankach, kilka rzeczy mam po córci i gdybym wzięła jeszcze te, to nie miałabym gdzie trzymać tego wszystkiego.
Straszne jest to co piszesz o siostrzeńcu😢
Też mam kilka osób w otoczeniu z cukrzyca i również traktują insulinę jak cukierki nie stosując żadnej diety. Podziwiam Was wszystkie słodkie mamuśki ☺
Potrzebuje dziś się pożalić, bo bardzo mnie martwi to moje łożysko przykrywające szyjkę😟 jutro mam prenatalne to może dowiem się czegoś więcej, bo cały czas mam dość obfite plamienie... Może znacie jakieś przypadki że takie łożysko podniosło się na tyle że możliwy był poród SN? Strasznie nie chce mieć CC
W pierwszej ciazy mialam łożysko przodujące i jakoś około 22-23tc się podniodlo na tyle że jiz nie było na ujściu macicy i możliwy byl poród SN a na końcówce ciazy już było wysoko łożysko.
W tej ciazy znow mam przodujące i znów licze ze się jeszcze podniesie🤞Aga12345, jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
dobrze, że po wizycie wszystko ok.
przykro mi, że nie możesz jednak jechać do siostry.
na pewno zrozumie
Selena lubi tę wiadomość
-
Dzis byłam na usg połówkowym według lekarza wszystko z Ignasiem ok, potwierdził "księciunia" I kazal powtórzyć badanie za 3tyg, bo miał słaba widoczność i maly jest za mały na dokładne badania(waży 288g) no i przez to przodujące łożysko. Trochę mnie martwi że przez 11dni przybrał tylko 70g(ale może to z różnicy lekarza i sprzętu wychodzi taka mala roznica)
Aaa karokaro ostatnio lekarz mi mówił że czas na podniesienie łożyska jest do 26tc także oby nasze poszło do gory💪💪💪
I dziś pozwolilam sobie na pierwszy zakup dla Ignasia(dużo mam po starszaku)
https://naforum.zapodaj.net/5105fb03dd45.jpg.htmljaina_proudmoore, KaroKaro, Aneta8, Alfa_Centauri, Gosia Rumi, Selena, Stokrotka 86, oregano84, Morwa lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pimka nawet nie wiesz ile nadziei mi dałaś! Dziękuję 😘 w internecie ciężko znaleźć jakieś konkretne przykłady a Ty mi poprawiłaś mój denny humor. Dużo leżałaś zanim łożysko się podniosło? Teraz też musisz się oszczędzać?
Selena cieszę się że z Bobasem wszystko w porządku, a siostra zrozumie na pewno🙂 jeszcze będziecie mieli wiele okazji do świętowania ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 16:19
jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Selena, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza