Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojego dziś ważył patrząc na przekrój brzucha :D
    aż sama zapytałam co to za bulwa jest widoczna. i ocenił na 300 g, a jestem tydzień do przodu od Ciebie.
    pewnie w poniedziałek dowiem się dokładnie ile waży kawaler.

chyba od polowy ciąży to już dzieci rosną i cm i wagowo indywidualnie. w końcu niektóre rodzą się długie a inne pulchniejsze :)

Pimka, Gosia Rumi, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Dzis byłam na usg połówkowym według lekarza wszystko z Ignasiem ok, potwierdził "księciunia" I kazal powtórzyć badanie za 3tyg, bo miał słaba widoczność i maly jest za mały na dokładne badania(waży 288g) no i przez to przodujące łożysko. Trochę mnie martwi że przez 11dni przybrał tylko 70g(ale może to z różnicy lekarza i sprzętu wychodzi taka mala roznica)
    Aaa karokaro ostatnio lekarz mi mówił że czas na podniesienie łożyska jest do 26tc także oby nasze poszło do gory💪💪💪
    I dziś pozwolilam sobie na pierwszy zakup dla Ignasia(dużo mam po starszaku)

https://naforum.zapodaj.net/5105fb03dd45.jpg.html
    To widzę, że nie jestem sama z tym niskim łożyskiem. W pierwszej ciąży nie miałam takiej przypadłości. U nas w 18+5 było 275g, to waga wydawałaby się w porządku, ale tak jak mowisz może to wynikać z różnicy w sprzęcie. u męża siostry co prawda było to pod koniec ciąży ale dziecko podobno w ciagu 2 tygodni nie przybrało na wadze albo przybrało mało, była w szpitalu na obserwacji i okazało się, że był to błąd w pomiarach a maluch przytył chyba 400g, ostatecznie urodził się około 3,5kg. Niestety zdarzają się takie błędy, po prostu przy kolejnej wizycie to sprawdzisz i pewnie będzie w porządku. Jak się nie mylę to łożysko przodujące nie wpływa na wzrost dziecka jeśli ogólnie z łożyskiem wszystko w porządku.

Pimka, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, oregano84 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Dzis byłam na usg połówkowym według lekarza wszystko z Ignasiem ok, potwierdził "księciunia" I kazal powtórzyć badanie za 3tyg, bo miał słaba widoczność i maly jest za mały na dokładne badania(waży 288g) no i przez to przodujące łożysko. Trochę mnie martwi że przez 11dni przybrał tylko 70g(ale może to z różnicy lekarza i sprzętu wychodzi taka mala roznica)
    Aaa karokaro ostatnio lekarz mi mówił że czas na podniesienie łożyska jest do 26tc także oby nasze poszło do gory💪💪💪
    I dziś pozwolilam sobie na pierwszy zakup dla Ignasia(dużo mam po starszaku)

https://naforum.zapodaj.net/5105fb03dd45.jpg.html

Myślę, że wagowo jest dobrze 🙂 ja na ostatniej wizycie byłam 18+1 i ważył 234 g.
    W sumie faktycznie szybko miałaś te połówkowe, niby można od skończonego 18 tyg, ale lepiej poczekać trochę, aż maluszek będzie większy, żeby dokładnie wszystko sprawdzić. Dobrze, że zaprosili Cię na powtórne badanie 🙂

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Pimka nawet nie wiesz ile nadziei mi dałaś! Dziękuję 😘 w internecie ciężko znaleźć jakieś konkretne przykłady a Ty mi poprawiłaś mój denny humor. Dużo leżałaś zanim łożysko się podniosło? Teraz też musisz się oszczędzać?

Selena cieszę się że z Bobasem wszystko w porządku, a siostra zrozumie na pewno🙂 jeszcze będziecie mieli wiele okazji do świętowania ☺

Nie musiałam leżeć tylko się oszczędzać I nie dźwigać. Teraz w sumie lekarz o tym nie wspomniał ale ja już wiem że tak trzeba i też mam 2lata i 3miesiace synka w domu także niedzwigac jest trudno ale trzeba jak najmniej dźwigać. Ja na szczęście nie miałam plamien na późniejszym etapie(tylko jakos w 9tc) ale znam tez przypadki że z tego powodu byly krwotoki i wszystko się skończyło dobrze. Także glowa do góry I łożysko do góry😁

Aga12345, Gosia Rumi, KaroKaro lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    mojego dziś ważył patrząc na przekrój brzucha :D
    aż sama zapytałam co to za bulwa jest widoczna. i ocenił na 300 g, a jestem tydzień do przodu od Ciebie.
    pewnie w poniedziałek dowiem się dokładnie ile waży kawaler.

chyba od polowy ciąży to już dzieci rosną i cm i wagowo indywidualnie. w końcu niektóre rodzą się długie a inne pulchniejsze :)
    Ja jak byłam na ostatniej wizycie to właśnie zdziwiłam się, że były takie różnice w pomiarach, 3/4 dni ale ostatecznie wyszło dokładnie tyle tygodni ile było, lekarz właśnie powiedział, że teraz już każde dziecko rozwija się w swoim tempie, raz przybierze więcej raz mniej, ważne żeby te skoki nie były bardzo duże i zaśmiał się, że nie zawsze tygodnie będą dokładnie takie same bo nie wszystkie dzieci rodzą się z wagą 3,5kg. Powiem Wam, że w pierwszej ciąży chyba tak nie analizowałam wszystkich wyników i objawów a teraz porównuje tą ciążę do tamtej i dużo rzeczy jest dla mnie nowych niezrozumiałych :)

jaina_proudmoore, oregano84 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Pimka nawet nie wiesz ile nadziei mi dałaś! Dziękuję 😘 w internecie ciężko znaleźć jakieś konkretne przykłady a Ty mi poprawiłaś mój denny humor. Dużo leżałaś zanim łożysko się podniosło? Teraz też musisz się oszczędzać?

Selena cieszę się że z Bobasem wszystko w porządku, a siostra zrozumie na pewno🙂 jeszcze będziecie mieli wiele okazji do świętowania ☺
    Dzisiaj trafiłam na artykuł, że 90% łożysk przodujących się podniesie do bezpiecznej wysokości :) chyba u mamyginekolog

Pimka, jaina_proudmoore, Selena, Aga12345, Gosia Rumi, KaroKaro, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Pimka Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Myślę, że wagowo jest dobrze 🙂 ja na ostatniej wizycie byłam 18+1 i ważył 234 g.
    W sumie faktycznie szybko miałaś te połówkowe, niby można od skończonego 18 tyg, ale lepiej poczekać trochę, aż maluszek będzie większy, żeby dokładnie wszystko sprawdzić. Dobrze, że zaprosili Cię na powtórne badanie 🙂

No jak patrzyłam na wagę dziecka w danym tygodniu to maly się mieści idealnie także w sumie nie powinnam rozmyślać na ten temat😁
    A to połówkowe tak udtawilam bo u mojej lekarki prowadzącej mam w przyszłym tyg więc chciałam przynajmniej tydzień różnicy między usg No i wyjdzie że będą w sumie 3 badania połówkowe🤣

jaina_proudmoore, Aga12345, Alfa_Centauri, Gosia Rumi, Aneta8 lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%

Wysłany: 21 września 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    No jak patrzyłam na wagę dziecka w danym tygodniu to maly się mieści idealnie także w sumie nie powinnam rozmyślać na ten temat😁
    A to połówkowe tak udtawilam bo u mojej lekarki prowadzącej mam w przyszłym tyg więc chciałam przynajmniej tydzień różnicy między usg No i wyjdzie że będą w sumie 3 badania połówkowe🤣

no, ale my lubimy rozmyślać hehe ;)
    ja nawet nie wiem ile młodzian ma cm, bo nie spytałam.
    im większe dziecko, tym gorzej widać dokładnie, jak się głowice USG przykłada. ;)
    w poniedziałek wypytam o wszelkie detale :D

ps. przypomniało mi się jeszcze coś odnośnie wizyty. lekarz zapytał czy czuje ruchy. mówię, że nieregularnie i nie wiadomo czasem czy to przelewanie, chlupotanie czy inne rzeczy. Stwierdził,że jak nie wiadomo jak to określić, to na pewno bejbik rozrabia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 16:51

Aga12345, Gosia Rumi, Aneta8, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do siostry już dzwoniłam i rozumie 😊wiadomo że teraz bobo jest najważniejszy😊
    Właśnie nie widać na usg skąd by mogła być ta krew... Wszystko jest ok 😊 mam obserwować do czwartku bo być może będzie tak że zrobi się skrzep i wtedy go będzie widać skoro teraz na świeżo nic nie było widać.. 😏 Najważniejsze że z dzidzią wszytko ok i oby tak zostało 😊 dziś na usg była główką do dołu 😊🥰czyli rączkami mnie tak smyra na dole 🥰❤️a nóżkami kopie u góry 😊

dobuska, jaina_proudmoore, Aneta8, oregano84 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dzisiaj trafiłam na artykuł, że 90% łożysk przodujących się podniesie do bezpiecznej wysokości :) chyba u mamyginekolog
    Moja siostra właśnie miała to łożysko w ostatniej ciąży.Na szczęście do końca ciąży było ok 😊choć lekarz od początku mówił że może być różnie... I nawet uprzedził co robić gdyby coś się wydarzyło...

dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Wszystko dobrze. Szyjka długa i zamknięta. Młody wg lekarza wazy ok 300 g🙂 pobierana dziś była cytologia i dr uprzedzał, że może być potem plamienie bo szyjka jest ukrwiona dość mocno ( na szczoteczce było lekko czerwono- plus 10 do paniki od razu 🤦‍♀️). Witamy się na półmetku. 🙂🍀🐣💗doktor powiedział, że skrupulatna pacjentka ze mnie 🙉😜z kalafiorem ale zawsze 🥦😂
    Super że wszystko dobrze 🙂☺️i jaki już duży kawaler 🥰❤️

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jadę na usg połówkowe. Miałam mieć towarzystwo męża i synka ale pojawił się u młodego katar więc może następnym razem się uda.
    Karokaro, jesteś najlepszą mamą dla swoich dzieci i nie zadręczaj się, że dźwigasz czy nie dźwigasz. Tez mam dwulatka, na dodatek nadpobudliwego, którego koncentracja jedną zabawą trwa max 30 sekund. Rozumiem cię i przytulam, damy radę :)
    Jak mój wyciąga raczki do przytulenia to staram się najpierw usiąść albo przykucnąć i dopiero go przytulić. Na szkole rodzenia tez uczyli nas jak wstawać z łóżka, schylać się czy podnosić rzeczy z podłogi, żeby jak najmniej obciążać to, co trzeba chronić. Jest kilka patentów jak ułatwić sobie życie i odciążyć brzuchy/macicę itp. w codziennych czynnościach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 17:55

jaina_proudmoore, KaroKaro, Selena, Aneta8, Gosia Rumi, dobuska, oregano84 lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa dziękuję 😘 ja mojej nie dźwigam odkąd dostałam krwotoku z powodu krwiaka w 9tc, na szczęście się przyzwyczaiła i już rozumie, zawsze kiedy chce się przytulić to też kucam albo siadam na podłodze jeśli jesteśmy w domu i to wystarcza 🙂

jaina_proudmoore, Alfa_Centauri, Selena, Aga12345, Gosia Rumi, oregano84 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie te wszystkie prywatne przychodnie wpieniają. Jadę z drugiego końca miasta, płacę za głupie USG 280 zł a potem i tak dowiaduję się na miejscu, że jest godzinne opóźnienie i miszę warować na niewygodnym stołeczku w przeciągu i skupisku obcych ludzi. Chyba mi hormony szaleją bo jestem wściekła jak osa. Też się tak łatwo irytujecie z byle powodu?

Selena, Aga12345, oregano84 lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane . Jak wam mija tydzień . Jutro połówkowe . Ogólnie czujemy się dobrze jedynie od paru dni dokucza mi bol w pachwinach i krocza no cóż zaczynamy się rozchodzić w miednicy . Mały coraz częściej się odzywa szczególnie nie lubi chyba doplera 😂😂 bo skacze w brzuchu jak oparzony 😂😂❤️

Aga12345, dobuska, oregano84 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Selena Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Jak mnie te wszystkie prywatne przychodnie wpieniają. Jadę z drugiego końca miasta, płacę za głupie USG 280 zł a potem i tak dowiaduję się na miejscu, że jest godzinne opóźnienie i miszę warować na niewygodnym stołeczku w przeciągu i skupisku obcych ludzi. Chyba mi hormony szaleją bo jestem wściekła jak osa. Też się tak łatwo irytujecie z byle powodu?
    Mam dokładnie tak samo 🙃byle co mnie denerwuje... I wcale ci się nie dziwię..
    Mi ogólnie nie wygodnie się siedzi.. Najlepiej się leży ☺️dlatego już tak bardzo przeżywam jak wysiedzę 2 godziny na krzywej cukrowej 🤦‍♀️🤷‍♀️do tego w moim lab jest bardzo mała poczekalnia..

jaina_proudmoore, Alfa_Centauri, Aga12345, oregano84 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png

Wysłany: 21 września 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Tak, zależy na co. Właśnie mąż je m&m sy i mnie to chrupanie wkurza 😂😂😂 współczuje opóźnienia 🤦‍♀️Bardzo dużo płacisz. Ja za wizytę plus Usg =240 zł. Ten sam lekarz co prowadził mnie do Ivf. Jak zaczynałam chodzić do niego w 2019 to wizyta kosztowała 200 zł.

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Tak, zależy na co. Właśnie mąż je m&m sy i mnie to chrupanie wkurza 😂😂😂 współczuje opóźnienia 🤦‍♀️Bardzo dużo płacisz. Ja za wizytę plus Usg =240 zł. Ten sam lekarz co prowadził mnie do Ivf. Jak zaczynałam chodzić do niego w 2019 to wizyta kosztowała 200 zł.
    Jak zobaczyłam ile płacicie to się zdziwiłam, chyba mieszkacie w dużych miastach, u mnie wizyta 150 i to dopiero od nie dawna, jak chodziłam z synem 5 lat temu płaciłam chyba 130 albo 120 jeśli chodzi o położniczą i było tak do początku tego roku, ale to uroki mniejszych miejscowości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 19:27

0d1ys65gdrumd339.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w niewielkim mieście i cena wizyty to 180zl, a skoczyło tak od czasu Covida bo wcześniej 130 było. Na szczęście nie place za wizyty bo mam pakiet luxmed z pracy, a lekarka do której chodzę akurat ma podpisana umowę na współpracę z nimi więc sporo kasy zostaje mi w kieszeni. Jest u nas w mieście jedna lekarka która za wizytę bierze prawie 300zl, a nie jest żadnym profesorem więc to dla mnie kosmos że w takiej mieścinie ma odwagę tyle brać.

jaina_proudmoore, oregano84 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza

Wysłany: 21 września 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Jak zobaczyłam ile płacicie to się zdziwiłam, chyba mieszkacie w dużych miastach, u mnie wizyta 150 i to dopiero od nie dawna, jak chodziłam z synem 5 lat temu płaciłam chyba 130 albo 120 jeśli chodzi o położniczą i było tak do początku tego roku, ale to uroki mniejszych miejscowości.
    ja w Łodzi mieszkam. Znów w Sopocie płaciłam w lato 150 zł - tylko wiec byłam zdziwiona. 😳

zDmVp2.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ