Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
KaroKaro wrote:Ja mieszkam w niewielkim mieście i cena wizyty to 180zl, a skoczyło tak od czasu Covida bo wcześniej 130 było. Na szczęście nie place za wizyty bo mam pakiet luxmed z pracy, a lekarka do której chodzę akurat ma podpisana umowę na współpracę z nimi więc sporo kasy zostaje mi w kieszeni. Jest u nas w mieście jedna lekarka która za wizytę bierze prawie 300zl, a nie jest żadnym profesorem więc to dla mnie kosmos że w takiej mieścinie ma odwagę tyle brać.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:ja w Łodzi mieszkam. Znów w Sopocie płaciłam w lato 150 zł - tylko wiec byłam zdziwiona. 😳
jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Selena szkoda, że nie możesz jechać,ale najważniejsi jesteście teraz Wy 😚
Super, że wszystko dobrze 😁
Pimka a Ty jesteś teraz w 18tc? Niby można już robić połówkowe,ale mi dwaj lekarze mówili, żeby robić po 20 tc,wtedy dzidziuś jest większy
Na pewno urośnie do następnego USG i dorówna do standardu 😚😁
Ale super zakupy 😍
Alfa Centauri słaba sytuacja w prywatnych przychodniach...my też tak mamy u lekarza,już 2 razy tak było,że ponad półgodzinne opóźnienia były...
Kalcia kciuki za jutrzejsze USG 🙂daj znać jak będziesz po 🙂
Aga uroki Warszawy,wizyta 280....u lekarza do którego chodziliśmy gdy staraliśmy się o dziecko
Chodzę też do enelmedu,bo mam fajną lekarkę i pakiet od męża z pracy, więc za wizyty i badania nic nie płacę,a zawsze to drugi lekarz spojrzy
Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Selena lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Uff, już jestem po. Cena 280 za USG połówkowe (Warszawa), normalnie za wizytę płace 180. Synek zdrowy, wszystko w porządku
wieczorkiem wkleję wam foto z wizyty.
Aneta8, niutek87, Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, KaroKaro, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Selena, dobuska, oregano84, Morwa lubią tę wiadomość
-
Ja ciążę prowadzę w mojej klinice leczenia niepłodności, za wizytę płacę 220 zł (Warszawa).
Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Selena szkoda, że nie możesz jechać,ale najważniejsi jesteście teraz Wy 😚
Pimka a Ty jesteś teraz w 18tc? Niby można już robić połówkowe,ale mi dwaj lekarze mówili, żeby robić po 20 tc,wtedy dzidziuś jest większy
Ale super zakupy 😍
Alfa Centauri słaba sytuacja w prywatnych przychodniach...my też tak mamy u lekarza,już 2 razy tak było,że ponad półgodzinne opóźnienia były...
Aga uroki Warszawy,wizyta 280....u lekarza do którego chodziliśmy gdy staraliśmy się o dziecko
Chodzę też do enelmedu,bo mam fajną lekarkę i pakiet od męża z pracy, więc za wizyty i badania nic nie płacę,a zawsze to drugi lekarz spojrzy -
Kasiastaraczka wrote:Selena szkoda, że nie możesz jechać,ale najważniejsi jesteście teraz Wy 😚
Ale super zakupy 😍
Chodzę też do enelmedu,bo mam fajną lekarkę i pakiet od męża z pracy, więc za wizyty i badania nic nie płacę,a zawsze to drugi lekarz spojrzy -
Alfa_Centauri wrote:Uff, już jestem po. Cena 280 za USG połówkowe (Warszawa), normalnie za wizytę płace 180. Synek zdrowy, wszystko w porządku
wieczorkiem wkleję wam foto z wizyty.
-
Dziewczyny, ale alfa płaci tyle chyba za połówkowe, bo na nie jechała. Czy ja źle myślę?
Ja ogólnie za wizytę płacę 200 zł, ale moja lekarka robi prenatalne za 350 zł. Ja mam w szpitalu na NFZ, więc nie płacę nic.
Byłam u dentysty... masakra. Ząb leczony w ostatniej chwili przed kanałowym. Dentystka trzyma kciuki, żeby jednak kanałowo się nie skończyło. Ale za to... moja mała tak się przewracała w trakcie (chociaż miałam znieczulenie), ale najwidoczniej dźwięków wierteł nie lubi. Takie śmieszne uczucie, jakby mi mini pralka w brzuchu działała.No mam nadzieję, że te ruchy się rozkręcają.
Tak czy inaczej, mam jeszcze trzy zęby do leczenia, a zaczęłam walczyć długo przed ciążą. Mam mega słabe zęby, masakra, a jeszcze ciąża swoje obciąża.
Alfa taaak, też jestem taka rozdrażniona. Ostatnio wszystkim mówię co o nich myślę. Jakbym wypiła jakiś eliksir szczerości. Masakra!
Super, że wszystko dobrze!!!
Kalcia powodzenia jutro!
jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi, oregano84 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Jeśli chodzi o połówkowe to kosztują u mnie 400 zł 🙉. Ja mam akurat na NFZ wiec jest oszczędność 🙂dopiero trzecie Usg jest płatne.
-
dobuska wrote:U mnie trzecie prenatalne też jest chyba w szpitalu na NFZ. Ciekawe od czego to zależy... hmm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 22:20
-
Aga12345 wrote:Akurat prenatalne też mam na NFZ, skierowanie jest na te pierwsze w 11/13 tygodniu i na połówkowe, z synkiem mialam jeszcze trzeci raz ale to ze względu na tą wadę układu moczowego i jak się nie mylę dostałam drugie skierowanie, normalnie chyba tych trzecich nie ma w planie
Dobra, powoli zaczynam się szykować. Brzuch mnie boli z nerwów.
Wczoraj jak zasypiałam na boku to mała mi wypychało tak śmiesznie i dziwnie pępek, ze nie mogłam zasnac.
-
Kochane, pozdrawiam z wyjazdu🙂
Powodzenia na badaniach- 3mam kciuki za wszystkie 👍
Życzę też dużo zdrówka i oby wszelkie komplikacje to wkrótce była przeszłość. Niech ta ostatnia połowa będzie poprostu nudna ciąża 😉
Kochane, u mnie sporo stresów. Niestety nie wszystko udaje mi się załatwić tak jakbym chciała, ale przynajmniej mogę spotkać się z rodziną. Jak na złość to jakaś plaga wypadków od jakiegoś czasu wisi nad moją i męża rodzina. No nie pomaga to...
Kilka dni temu mega wymęczyła mnie alergia. Byłam u siostry która ma małego ślicznego szczeniaczka 🥰 i oczywiście okazało się że mam nową alergię do kolekcji...
Chociaż jestem na L4 to szefowa wydzwania do mnie i pisze smsy w sprawach firmowych..w tej chwili zaczęłam ją olewać bo nie mam już głowy i siły do tego żeby odpowiadać. Po powrocie do Warszawy utne to raz na zawsze- chyba się niektórym w dupach przewraca. Poszłam na zwolnienie ze wskazań medycznych więc nie życzę sobie zawracania głowy sprawami firmy i delegowania mi jakichś obowiązków do wykonania. Mąż to się już tak wkurzył że chciał tam zadzwonić i ja zwyzywać. Ale to nie jest moją forma rozwiązywania problemów. Gdy wrócę od rodziny skontaktuje się i chłodno i dobitnie wyjaśnię pewne sprawy. Mam wrażenie że to już nie tyle głupota to zwykła złośliwość i lenistwo, zrzucanie na innych swoich obowiązków.
Jeśli chodzi o bobasa to rusza się na szczęście 🙂 aczkolwiek da dni/ momenty że ruchy są słabsze i wtedy jestem cała w stresie czy alergia i stresy nie zrobiły mi krzywdy. Dziewczyny, też już chce te połówkowe...
Oczywiście już kilka mądrych rad odnośnie dziecka i wyprawki musiałam usłyszeć🤦
Dzisiaj jadę do sadu- oby udało mi się wszystko załatwić. Pogoda wybitnie niekorzystna- od rana leje. Plus jest taki że wczoraj wyrwałam się z mężem na randkę i nieco odpoczęliśmy od wszystkiego. A bobas gdy spojrzał na kartę deserów zaczął skakać i domagać się ciastka😁
Jeszcze raz powodzenia dziewczyny, czekam na relacje z badań👍Aneta8, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Cześć dziewczyny!
Chwilę mnie nie było i ciężko mi nadrobić wszystkie wypowiedzi, ale brzuszki sobie obejrzałam i każdy piękny!
Wczoraj byliśmy na prenatalnych (koszt 400zł! normalna wizyta u lekarza prowadzącego 120zł), wszystko w porządalu, ale nic a nic nie chciała córcia współpracowaćmamy 24cm i 360gram szczęścia
KaroKaro, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za kciuki, przydadzą się😘 wizytę mam o 12.25 i się strasznie stresuje, bo dziś w nocy znów mnie zalało obficie na brązowo, już odchodzę od zmysłów skąd to wszystko się bierze, niby taki kolor nie powinien mnie martwić,bo mnie o tym poinformowali, ale było tego duuużo więcej niż zwykle 😔
Stokrotko współczuję tych stresów wszystkich i nieogarnietej szefowej, trzeba mieć tupet żeby się tak narzucać w momencie kiedy jesteś na L4, w głowie mi się to nie mieści...
Życzę Ci żebyś szybko pozałatwiała ważne sprawy i miała trochę spokoju😘
Trzymam również kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 08:23
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza