Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No pani doktor mówi, że po prostu niektóre dzieci takie są, ale i tak ją pochwaliła, że co badanie to pokazuje więcej. :D Także chyba się oswaja. :D
    Ja się śmieję, że pierwsze zdjęcie buzi to właśnie zrobię po porodzie. :D
    Najważniejsze, że jest zdrowa, może jeszcze zrobi mamie niespodziankę i się ujawni na którymś badaniu 🙂

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    uważam podobnie :)
    Aga, a ile miał cm? :)
    50cm i niektóre ciuszki na 56 byly za duże kupowaliśmy na 50

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy wcześnie wstajecie! Ja mogłabym ostatnio spać i spać, wczoraj do 10, dziś pół godzjny wcześniej 🙈 ale nie śpię już w ciągu dnia 😉
    Widzę, że część z Was już po wizytach, bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze! 🧡 trzymam kciuki za resztę wizytujących dziś dziewczyn! ✊🏻
    Ja dziś też mam wizytę, ale ide tylko po skierowanie na badania połówkowe, żeby zrobić je w tej placówce w ramach NFZ. Placówka jest prywatna i dobra, prowadziłam tam pierwszą ciąże.. mają też bardzo dobrych specjalistów od usg z certyfikatami, mam nadzieję, że nie powtórzy się koszmar z prenatalnych..

jaina_proudmoore, Aga12345, oregano84, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Megg Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny :)
    Świetnie się Was czyta :) a zwłaszcza dziękuję Wam za wszystkie polecajki 🤩 oszczędzacie mi mnóstwo czasu na porównywanie i czytanie o setkach produktów dając gotowca :) od 1 października ide na l4 i mam nadzieje ze uda mi sie udzielać regularnie :)

Podpowiedzcie mi w piątek idę na badania krwi. Lekarz zlecił morfologie, proby wątrobowe, tsh i toxo. Zastanawiam się czy zrobić jeszcze glukozę (ostatni raz robiłam ok 8-9 tc i była ok) i mocz ? Czy nie wychodZić przed szereg i zrobić tylko zlecone badania ?

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxs65gfbhupcu9.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg wrote:
    Świetnie się Was czyta :) a zwłaszcza dziękuję Wam za wszystkie polecajki 🤩 oszczędzacie mi mnóstwo czasu na porównywanie i czytanie o setkach produktów dając gotowca :) od 1 października ide na l4 i mam nadzieje ze uda mi sie udzielać regularnie :)

Podpowiedzcie mi w piątek idę na badania krwi. Lekarz zlecił morfologie, proby wątrobowe, tsh i toxo. Zastanawiam się czy zrobić jeszcze glukozę (ostatni raz robiłam ok 8-9 tc i była ok) i mocz ? Czy nie wychodZić przed szereg i zrobić tylko zlecone badania ?

skoro była glukoza ok, to teraz wg planu krzywa cukrowa czeka :)
    mnie to ominie hehe, jak i inne słodkie mamy ;)
    Megg to czekamy na Twoje L4 i pisanie na forum hehe :P
    Mocz jak najbardziej, robię badanie co wizytę :)

ps. do mnie przyszła teściowa pomóc ze sprzątaniem. dwa hitowe teksty " możesz w ogóle iść do galerii na zakupy, bo tam dużo ludzi" 😂 i drugi " możesz na pewno coś posprzątać czy lekarz ci zabronił" 😂 do 16 oszaleje zanim mąż wróci :D teściowa już oglądała wózki i wanienki i jej wiedza jest na poziomie " level master of disaster" 😂😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 10:38

Stokrotka 86, Megg, Aga12345, oregano84, dobuska, Alfa_Centauri, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, ja w sumie to co miasiac razem z morfologia robię mocz z zalecenia lekarza. Jeśli cukier masz ok to ja bym chyba już poczekała na krzywą.

Dzisiaj skończyłam 20 tc- równo połowa za nami🙂

Ja też się głowie jaki mój bejbiczek będzie. Na pewno kupię ciuszki w rozmiarze 56 chociaż teściowa grzmi że będą małe. Ja też myślę że jeśli cukrzyca jest pod kontrolą to nie wpływa na rozmiar dziecka. Z niecierpliwością czekam na wtorek i połówkowe.

Kochane, wierzcie mi że nie dam sobie wejść na głowę i nie będę skakała jak mi szefowa zagra😉 poprostu teraz nie ma mnie w Warszawie i naprawdę nie mam teraz do tego głowy. Po powrocie się skontaktuje i wyjaśnię pewne wprawy- nie dam się nękać bo nie umiem już tego inaczej nazwać. Ok, gdy pracowałam robiłam dużo. Ale teraz jestem na zwolnieniu lekarskim i dostrzegam że i w czasie przed nim za dużo robiłam i się co niektórzy przyzwyczaili.

Piękne są te zdjęcia 3 i 4 d z usg🥰

jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, zrobiłabym badanie moczu, bo to właściwie taki standard, a od razu pokazuje czy jakies bakterie się zaległy. Ja też miałam robioną glukozę tylko na samym poczatku i teraz czekam do krzywej cukrowej.

Stokrotka, no i git! Bardzo fajne podejście :)

Jaina, a teściowa się po prostu martwi.. Ja na przykład nie jestem zaszczepiona i staram się raczej unikać takich dużych skupisk ludzi (czyli centrum handolwe w sobotę raczej odpada ;)).

Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy takie piękne zdjęcie synka z jego buźką mam nadzieję, że malutką też na którymś badaniu w końcu się pokaże 😁

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg wrote:

Ja raz powtórzyłam glukozę na własną rękę, bo pierwszy wynik wyszedł mi tak na granicy, ale drugi już dobry wiec czekam na skierowanie na krzywą :) zazwyczaj co wizytę mam zleconą morfologię i mocz, ale że ostatnie dwa razy morfologia wyszła dobrze, na kolejną wizytę mam zrobić tylko mocz (choć tez zawsze wychodzi dobrze :))

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png

Wysłany: 22 września 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co powiecie na hasło " jak to poród naturalnie? co ty mówisz?" albo "planuje urlop w lutym to pomogę ci na początku" powiedziałam, że pierwsze 14 dni nie przyjdzie do domu nikt...w gości. i dodałam, a co jak dziecko urodzi się w połowie stycznia, to było wielkie zdziwienie.

@Joana 23,
    To nie martwienie się dla mnie, ale brak znajomości realiów.. i takie trochę nakręcanie paniki, przecież nie będę teraz siedzieć do 9 miesiąca jak Dalajlama w jednym miejscu i medytować.

Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, moja teściowa i jej siostra tak samo nie rozumieją dlaczego chce rodzic naturalnie… :D

Dziewczyny, jeśli w piątek o 10 macie troszeczkę wolnego czasu to możecie się zapisać na darmowy webinar prowadzony przez dwie położne z akademii maluszka i mamy. Dostałam zaproszenie i już się zapisałam. Zostawię Wam link LINK: https://akademiamaluszkaimamy.pl/s/
    Temat: poród w trakcie pandemii. Być może trafimy na czwartą falę wiec może coś ciekawego się dowiemy. :))

Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki my już po usg mały ma się dobrze wazy 320gram . Łożysko tez Ok tak ze do kolejnego usg 07/10 💙💙ile wasze maluchy ważyły na połówkowym ❤️❤️ 💙 ❤️❤️ 4c3a6a547bb0.jpg fd9a0a9ffee7.jpg 4c3a6a547bb0.jpgDobusksa jak tam twoje połówkowe 💙💙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 12:36

Aneta8, Joana23, dobuska, niutek87, jaina_proudmoore, Pimka, Aga12345, Stokrotka 86, KaroKaro, Alfa_Centauri, Ada.. 31, Kasiastaraczka, Morwa, Gosia Rumi, Jeheria lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka, ja o 10 będę w pracy, także dupa..

Jaina, już rozumiem jakim typem człowieka jest Twoja teściowa ;) Życzę dużo cierpliwości :D My mocno stopujemy mamę mojego partnera, o dziwo jakoś nam się to udaje :) Moja mama zostanie po raz kolejny babcią, także dla niej pewne sprawy to już normalka, ale jednak ciśnie mnie w temacie pójścia na zwolenienie - bo ktoś tam juz dużo wczesniej poszedł.. ;)

Ale dziwi mnie trochę podejście do naturalnego porodu, bo wydawać by sie mogło, że 'starszyzna' będzie jak najbardziej za. Ja będę sie starać ze wszystkich sił, żeby rodzić naturalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 11:57

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, jakie piękne zdjęcie z profilu! :) Niech synek dalej pięknie i zdrowo rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 12:36

kalcia64 lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    a co powiecie na hasło " jak to poród naturalnie? co ty mówisz?" albo "planuje urlop w lutym to pomogę ci na początku" powiedziałam, że pierwsze 14 dni nie przyjdzie do domu nikt...w gości. i dodałam, a co jak dziecko urodzi się w połowie stycznia, to było wielkie zdziwienie.

@Joana 23,
    To nie martwienie się dla mnie, ale brak znajomości realiów.. i takie trochę nakręcanie paniki, przecież nie będę teraz siedzieć do 9 miesiąca jak Dalajlama w jednym miejscu i medytować.

Moja teściowa jest nauczycielką, za dwa lata planuje iść na emeryturę. W tym roku wzięła taki roczny urlop (chorobowy czy tam jakiś, nie znam się, ale koleżanki nauczycielki na pewno będą wiedziały o co chodzi ;)) Jako, że będzie w domu domyślam się, że złoży propozycję pomocy i przeniesienia się do nas na jakiś czas 🙈 mąż tez mnie o to już pytał, czy bym chciała i czy by mnie nie denerwowała 😅 ale ja chce spróbować sobie radzić sama, a jeśli potrzebowałabym pomocy to nie ukrywam, że wolałabym własną mame obok..

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Jaina, moja teściowa i jej siostra tak samo nie rozumieją dlaczego chce rodzic naturalnie… :D

Dziewczyny, jeśli w piątek o 10 macie troszeczkę wolnego czasu to możecie się zapisać na darmowy webinar prowadzony przez dwie położne z akademii maluszka i mamy. Dostałam zaproszenie i już się zapisałam. Zostawię Wam link LINK: https://akademiamaluszkaimamy.pl/s/
    Temat: poród w trakcie pandemii. Być może trafimy na czwartą falę wiec może coś ciekawego się dowiemy. :))

Super! Dzięki za polecajkę :)
    To ja Wam też podrzucam link do wydarzenia, zapisałam się na webinar 5 kroków do dobrego porodu, 29.09 o 10:30 :)
    https://facebook.com/events/s/webinar-5-krokow-do-dobrego-po/1461900147523146/

dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Super! Dzięki za polecajkę :)
    To ja Wam też podrzucam link do wydarzenia, zapisałam się na webinar 5 kroków do dobrego porodu, 29.09 o 10:30 :)
    https://facebook.com/events/s/webinar-5-krokow-do-dobrego-po/1461900147523146/
    Dzięki!!! Zapisałam się! :D

Aneta8 lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 września 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia - piękne zdjęcie 🙂 / Aneta8- dokładnie, własna mama to jednak wlasna mama. ja o pomoc nie będę prosić na początku. Muszę sama to spróbować ogarnąć, a nie ułatwiać sobie rzeczy, a potem będę nadal zielona jak obecnie 🥦to nowe doświadczenie dla męża i dla mnie i powinnismy być sami na początku, żeby się oswoić i nauczyć🙂💗i dziecka i siebie w nowej sytuacji. / Ja to chyba sobie melisę zaraz zrobię, cały dzbanek najlepiej 😂😂😂/ dzięki za polecajki - chętnie się dowiem czegoś nowego. Przy okazji przypominam o szkole rodzenia Joanny Mróz. Jej webinar mnie przekonał do rodzenia SN 💪😋

Aneta8, dobuska, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was, u mnie przeziębienie jeszcze trzyma. Dziś wjeżdża rosołek 🤧🤤🤤
    Gratuluję połówkowych. Ja mam w piątek i już się stresuje trochę.

Czy polecacie jakąś szkole rodzenia online? Tak abym mogła z mężem uczestniczyć. U mnie w szpitalu jest jedną szkoła, ale przyjmują dopiero od 30 tygodnia, więc za dużo bym nie pochodziła.

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙

Wysłany: 22 września 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Dziewczyny czytam Was, u mnie przeziębienie jeszcze trzyma. Dziś wjeżdża rosołek 🤧🤤🤤
    Gratuluję połówkowych. Ja mam w piątek i już się stresuje trochę.

Czy polecacie jakąś szkole rodzenia online? Tak abym mogła z mężem uczestniczyć. U mnie w szpitalu jest jedną szkoła, ale przyjmują dopiero od 30 tygodnia, więc za dużo bym nie pochodziła.
    Oj niedobrze, że nadal trzyma. Mi przeszedł katar po tygodniu. Pomogły krople Prenalen. 🙂a wieczorem mała szklanka ciepłego mleka z czosnkiem i masłem i trochę miodu. Świeży czosnek na kanapkę tez daje radę 🙂💪rosołek mniam- trzeba próbować wszystkiego. Oby zdrowie wróciło 🍀

zDmVp2.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ