Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:No pani doktor mówi, że po prostu niektóre dzieci takie są, ale i tak ją pochwaliła, że co badanie to pokazuje więcej.
Także chyba się oswaja.
Ja się śmieję, że pierwsze zdjęcie buzi to właśnie zrobię po porodzie.jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Ale Wy wcześnie wstajecie! Ja mogłabym ostatnio spać i spać, wczoraj do 10, dziś pół godzjny wcześniej 🙈 ale nie śpię już w ciągu dnia 😉
Widzę, że część z Was już po wizytach, bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze! 🧡 trzymam kciuki za resztę wizytujących dziś dziewczyn! ✊🏻
Ja dziś też mam wizytę, ale ide tylko po skierowanie na badania połówkowe, żeby zrobić je w tej placówce w ramach NFZ. Placówka jest prywatna i dobra, prowadziłam tam pierwszą ciąże.. mają też bardzo dobrych specjalistów od usg z certyfikatami, mam nadzieję, że nie powtórzy się koszmar z prenatalnych..
jaina_proudmoore, Aga12345, oregano84, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Witam Dziewczyny
Świetnie się Was czytaa zwłaszcza dziękuję Wam za wszystkie polecajki 🤩 oszczędzacie mi mnóstwo czasu na porównywanie i czytanie o setkach produktów dając gotowca
od 1 października ide na l4 i mam nadzieje ze uda mi sie udzielać regularnie
Podpowiedzcie mi w piątek idę na badania krwi. Lekarz zlecił morfologie, proby wątrobowe, tsh i toxo. Zastanawiam się czy zrobić jeszcze glukozę (ostatni raz robiłam ok 8-9 tc i była ok) i mocz ? Czy nie wychodZić przed szereg i zrobić tylko zlecone badania ?jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Megg wrote:Witam Dziewczyny
Świetnie się Was czytaa zwłaszcza dziękuję Wam za wszystkie polecajki 🤩 oszczędzacie mi mnóstwo czasu na porównywanie i czytanie o setkach produktów dając gotowca
Podpowiedzcie mi w piątek idę na badania krwi. Lekarz zlecił morfologie, proby wątrobowe, tsh i toxo. Zastanawiam się czy zrobić jeszcze glukozę (ostatni raz robiłam ok 8-9 tc i była ok) i mocz ? Czy nie wychodZić przed szereg i zrobić tylko zlecone badania ?
skoro była glukoza ok, to teraz wg planu krzywa cukrowa czeka
mnie to ominie hehe, jak i inne słodkie mamy
Megg to czekamy na Twoje L4 i pisanie na forum hehe
Mocz jak najbardziej, robię badanie co wizytę
ps. do mnie przyszła teściowa pomóc ze sprzątaniem. dwa hitowe teksty " możesz w ogóle iść do galerii na zakupy, bo tam dużo ludzi" 😂 i drugi " możesz na pewno coś posprzątać czy lekarz ci zabronił" 😂 do 16 oszaleje zanim mąż wróciteściowa już oglądała wózki i wanienki i jej wiedza jest na poziomie " level master of disaster" 😂😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 10:38
Stokrotka 86, Megg, Aga12345, oregano84, dobuska, Alfa_Centauri, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Megg, ja w sumie to co miasiac razem z morfologia robię mocz z zalecenia lekarza. Jeśli cukier masz ok to ja bym chyba już poczekała na krzywą.
Dzisiaj skończyłam 20 tc- równo połowa za nami🙂
Ja też się głowie jaki mój bejbiczek będzie. Na pewno kupię ciuszki w rozmiarze 56 chociaż teściowa grzmi że będą małe. Ja też myślę że jeśli cukrzyca jest pod kontrolą to nie wpływa na rozmiar dziecka. Z niecierpliwością czekam na wtorek i połówkowe.
Kochane, wierzcie mi że nie dam sobie wejść na głowę i nie będę skakała jak mi szefowa zagra😉 poprostu teraz nie ma mnie w Warszawie i naprawdę nie mam teraz do tego głowy. Po powrocie się skontaktuje i wyjaśnię pewne wprawy- nie dam się nękać bo nie umiem już tego inaczej nazwać. Ok, gdy pracowałam robiłam dużo. Ale teraz jestem na zwolnieniu lekarskim i dostrzegam że i w czasie przed nim za dużo robiłam i się co niektórzy przyzwyczaili.
Piękne są te zdjęcia 3 i 4 d z usg🥰jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Megg, zrobiłabym badanie moczu, bo to właściwie taki standard, a od razu pokazuje czy jakies bakterie się zaległy. Ja też miałam robioną glukozę tylko na samym poczatku i teraz czekam do krzywej cukrowej.
Stokrotka, no i git! Bardzo fajne podejście
Jaina, a teściowa się po prostu martwi.. Ja na przykład nie jestem zaszczepiona i staram się raczej unikać takich dużych skupisk ludzi (czyli centrum handolwe w sobotę raczej odpada).
Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Megg wrote:Witam Dziewczyny
Podpowiedzcie mi w piątek idę na badania krwi. Lekarz zlecił morfologie, proby wątrobowe, tsh i toxo. Zastanawiam się czy zrobić jeszcze glukozę (ostatni raz robiłam ok 8-9 tc i była ok) i mocz ? Czy nie wychodZić przed szereg i zrobić tylko zlecone badania ?
Ja raz powtórzyłam glukozę na własną rękę, bo pierwszy wynik wyszedł mi tak na granicy, ale drugi już dobry wiec czekam na skierowanie na krzywązazwyczaj co wizytę mam zleconą morfologię i mocz, ale że ostatnie dwa razy morfologia wyszła dobrze, na kolejną wizytę mam zrobić tylko mocz (choć tez zawsze wychodzi dobrze
)
jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
a co powiecie na hasło " jak to poród naturalnie? co ty mówisz?" albo "planuje urlop w lutym to pomogę ci na początku" powiedziałam, że pierwsze 14 dni nie przyjdzie do domu nikt...w gości. i dodałam, a co jak dziecko urodzi się w połowie stycznia, to było wielkie zdziwienie.
@Joana 23,
To nie martwienie się dla mnie, ale brak znajomości realiów.. i takie trochę nakręcanie paniki, przecież nie będę teraz siedzieć do 9 miesiąca jak Dalajlama w jednym miejscu i medytować.Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Jaina, moja teściowa i jej siostra tak samo nie rozumieją dlaczego chce rodzic naturalnie…
Dziewczyny, jeśli w piątek o 10 macie troszeczkę wolnego czasu to możecie się zapisać na darmowy webinar prowadzony przez dwie położne z akademii maluszka i mamy. Dostałam zaproszenie i już się zapisałam. Zostawię Wam link LINK: https://akademiamaluszkaimamy.pl/s/
Temat: poród w trakcie pandemii. Być może trafimy na czwartą falę wiec może coś ciekawego się dowiemy.)
Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Hej mamuśki my już po usg mały ma się dobrze wazy 320gram . Łożysko tez Ok tak ze do kolejnego usg 07/10 💙💙ile wasze maluchy ważyły na połówkowym ❤️❤️ 💙 ❤️❤️ 4c3a6a547bb0.jpg fd9a0a9ffee7.jpg
Dobusksa jak tam twoje połówkowe 💙💙
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 12:36
Aneta8, Joana23, dobuska, niutek87, jaina_proudmoore, Pimka, Aga12345, Stokrotka 86, KaroKaro, Alfa_Centauri, Ada.. 31, Kasiastaraczka, Morwa, Gosia Rumi, Jeheria lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Cholerka, ja o 10 będę w pracy, także dupa..
Jaina, już rozumiem jakim typem człowieka jest Twoja teściowaŻyczę dużo cierpliwości
My mocno stopujemy mamę mojego partnera, o dziwo jakoś nam się to udaje
Moja mama zostanie po raz kolejny babcią, także dla niej pewne sprawy to już normalka, ale jednak ciśnie mnie w temacie pójścia na zwolenienie - bo ktoś tam juz dużo wczesniej poszedł..
Ale dziwi mnie trochę podejście do naturalnego porodu, bo wydawać by sie mogło, że 'starszyzna' będzie jak najbardziej za. Ja będę sie starać ze wszystkich sił, żeby rodzić naturalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 11:57
jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:a co powiecie na hasło " jak to poród naturalnie? co ty mówisz?" albo "planuje urlop w lutym to pomogę ci na początku" powiedziałam, że pierwsze 14 dni nie przyjdzie do domu nikt...w gości. i dodałam, a co jak dziecko urodzi się w połowie stycznia, to było wielkie zdziwienie.
@Joana 23,
To nie martwienie się dla mnie, ale brak znajomości realiów.. i takie trochę nakręcanie paniki, przecież nie będę teraz siedzieć do 9 miesiąca jak Dalajlama w jednym miejscu i medytować.
Moja teściowa jest nauczycielką, za dwa lata planuje iść na emeryturę. W tym roku wzięła taki roczny urlop (chorobowy czy tam jakiś, nie znam się, ale koleżanki nauczycielki na pewno będą wiedziały o co chodzi) Jako, że będzie w domu domyślam się, że złoży propozycję pomocy i przeniesienia się do nas na jakiś czas 🙈 mąż tez mnie o to już pytał, czy bym chciała i czy by mnie nie denerwowała 😅 ale ja chce spróbować sobie radzić sama, a jeśli potrzebowałabym pomocy to nie ukrywam, że wolałabym własną mame obok..
jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Jaina, moja teściowa i jej siostra tak samo nie rozumieją dlaczego chce rodzic naturalnie…
Dziewczyny, jeśli w piątek o 10 macie troszeczkę wolnego czasu to możecie się zapisać na darmowy webinar prowadzony przez dwie położne z akademii maluszka i mamy. Dostałam zaproszenie i już się zapisałam. Zostawię Wam link LINK: https://akademiamaluszkaimamy.pl/s/
Temat: poród w trakcie pandemii. Być może trafimy na czwartą falę wiec może coś ciekawego się dowiemy.)
Super! Dzięki za polecajkę
To ja Wam też podrzucam link do wydarzenia, zapisałam się na webinar 5 kroków do dobrego porodu, 29.09 o 10:30
https://facebook.com/events/s/webinar-5-krokow-do-dobrego-po/1461900147523146/dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Super! Dzięki za polecajkę
To ja Wam też podrzucam link do wydarzenia, zapisałam się na webinar 5 kroków do dobrego porodu, 29.09 o 10:30
https://facebook.com/events/s/webinar-5-krokow-do-dobrego-po/1461900147523146/Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Kalcia - piękne zdjęcie 🙂 / Aneta8- dokładnie, własna mama to jednak wlasna mama. ja o pomoc nie będę prosić na początku. Muszę sama to spróbować ogarnąć, a nie ułatwiać sobie rzeczy, a potem będę nadal zielona jak obecnie 🥦to nowe doświadczenie dla męża i dla mnie i powinnismy być sami na początku, żeby się oswoić i nauczyć🙂💗i dziecka i siebie w nowej sytuacji. / Ja to chyba sobie melisę zaraz zrobię, cały dzbanek najlepiej 😂😂😂/ dzięki za polecajki - chętnie się dowiem czegoś nowego. Przy okazji przypominam o szkole rodzenia Joanny Mróz. Jej webinar mnie przekonał do rodzenia SN 💪😋
Aneta8, dobuska, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czytam Was, u mnie przeziębienie jeszcze trzyma. Dziś wjeżdża rosołek 🤧🤤🤤
Gratuluję połówkowych. Ja mam w piątek i już się stresuje trochę.
Czy polecacie jakąś szkole rodzenia online? Tak abym mogła z mężem uczestniczyć. U mnie w szpitalu jest jedną szkoła, ale przyjmują dopiero od 30 tygodnia, więc za dużo bym nie pochodziła.
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:Dziewczyny czytam Was, u mnie przeziębienie jeszcze trzyma. Dziś wjeżdża rosołek 🤧🤤🤤
Gratuluję połówkowych. Ja mam w piątek i już się stresuje trochę.
Czy polecacie jakąś szkole rodzenia online? Tak abym mogła z mężem uczestniczyć. U mnie w szpitalu jest jedną szkoła, ale przyjmują dopiero od 30 tygodnia, więc za dużo bym nie pochodziła.