Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
jaina_proudmoore wrote:Oj niedobrze, że nadal trzyma. Mi przeszedł katar po tygodniu. Pomogły krople Prenalen. 🙂a wieczorem mała szklanka ciepłego mleka z czosnkiem i masłem i trochę miodu. Świeży czosnek na kanapkę tez daje radę 🙂💪rosołek mniam- trzeba próbować wszystkiego. Oby zdrowie wróciło 🍀
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:Dziewczyny czytam Was, u mnie przeziębienie jeszcze trzyma. Dziś wjeżdża rosołek 🤧🤤🤤
Gratuluję połówkowych. Ja mam w piątek i już się stresuje trochę.
Czy polecacie jakąś szkole rodzenia online? Tak abym mogła z mężem uczestniczyć. U mnie w szpitalu jest jedną szkoła, ale przyjmują dopiero od 30 tygodnia, więc za dużo bym nie pochodziła.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Bardzo dobre opinie słyszałam o szkole „zaufaj położnej”. Ja co prawda jestem zapisana do szkoły w moim mieście, ale niestety tez dopiero na koniec grudnia
dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Negra85 wrote:Dziewczyny czytam Was, u mnie przeziębienie jeszcze trzyma. Dziś wjeżdża rosołek 🤧🤤🤤
Gratuluję połówkowych. Ja mam w piątek i już się stresuje trochę.
Czy polecacie jakąś szkole rodzenia online? Tak abym mogła z mężem uczestniczyć. U mnie w szpitalu jest jedną szkoła, ale przyjmują dopiero od 30 tygodnia, więc za dużo bym nie pochodziła.
Ja zapisałam sie do stacjonarnej szkoły ale zajęcia z mezem sa tylko 2 albo 3 razy takze slabo i mysle jeszcze o szkole on line Zaufaj Poloznej. Obserwuje je na instagramie i robia dobre wrażeniedobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Słodkie mamy, macie w swoim mieście cukiernie FIT CAKE?
Jeśli macie to ogromnie polecam! Mają przepyszne ciasta i desery dla cukrzyków. Ja zjadłam duży kawał ciasta na podwieczorek. Mierzyłam cukier kontrolnie co 15 minut, żeby zaobserwować czy jest wyrzut i cukier nie przekroczył 104 🥰🥰🥰💪jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Aga12345, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Słodkie mamy, macie w swoim mieście cukiernie FIT CAKE?
Jeśli macie to ogromnie polecam! Mają przepyszne ciasta i desery dla cukrzyków. Ja zjadłam duży kawał ciasta na podwieczorek. Mierzyłam cukier kontrolnie co 15 minut, żeby zaobserwować czy jest wyrzut i cukier nie przekroczył 104 🥰🥰🥰💪 -
Ślicznie macie zdjęcia Waszych Maluchów😍 cieszę się że wszystko w porządku 🥰
U mnie na prenatalnych wyszło trochę nieciekawie... Ogólnie z Synkiem wszystko w porządku, ale okazało się że to co miało być łożyskiem nisko położonym jest ogromnym krwiakiem podowodniowym, który otacza cały worek owodniowy przez co badanie było też niełatwe do wykonania. Dodam że ja cały czas mam krwawienie/plamienie a krwiak wcale się nie zmniejszył, tylko urósł razem z owodnią. Łożysko mam jednak w dnie macicy czyli zaraz pod moim pępkiem...Mam już dość tej całej sytuacji, co chwila coś innego, nie ma chwili żebym się nie stresowała i nie rozmyślała😢
Lekarka zasugerowała że może jest to wynikiem problemów z krzepnięciem krwi i poleciła mi zrobić badania w tym kierunku. Dodatkowo mamy wykonać echo serca płodu żeby sprawdzić czy ta cała sytuację nie wpływa na jego układ krążenia.🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro wrote:Ślicznie macie zdjęcia Waszych Maluchów😍 cieszę się że wszystko w porządku 🥰
U mnie na prenatalnych wyszło trochę nieciekawie... Ogólnie z Synkiem wszystko w porządku, ale okazało się że to co miało być łożyskiem nisko położonym jest ogromnym krwiakiem podowodniowym, który otacza cały worek owodniowy przez co badanie było też niełatwe do wykonania. Dodam że ja cały czas mam krwawienie/plamienie a krwiak wcale się nie zmniejszył, tylko urósł razem z owodnią. Łożysko mam jednak w dnie macicy czyli zaraz pod moim pępkiem...Mam już dość tej całej sytuacji, co chwila coś innego, nie ma chwili żebym się nie stresowała i nie rozmyślała😢
Lekarka zasugerowała że może jest to wynikiem problemów z krzepnięciem krwi i poleciła mi zrobić badania w tym kierunku. Dodatkowo mamy wykonać echo serca płodu żeby sprawdzić czy ta cała sytuację nie wpływa na jego układ krążenia. -
Karo, trzymamy kciuki, żeby echo było tylko formalnością a krwiak szybko się wchłonął. Czy dostałaś jakieś leki lub zalecenia? Ja biorę od dnia pozytywnego testu zastrzyki z heparyny, a od 2 trymestru Acard. Mam potwierdzone mutacje związane z krzepnięciem krwi.
-
Och Karo tak mi przykro 😔 mam nadzieję, że uda się temu zaradzić. Może coś wyjdzie w tych badaniach i lekarz wymyśli sposób, aby pomóc.. tulę mocno! Jesteś bardzo dzielna 💛
-
Karo, strasznie mi przykro że Ciebie to spotyka 🙁 jednak wierzę że skoro dotrwałas z dzieckiem do tego etapu to jednak zakończenie będzie szczęśliwe. może faktycznie jeśli okaże się że przyczyną są jakieś zaburzenia krzepnięcia to dostaniesz leki, które naprawia sytuację. Pamiętaj że dziecko jest już duże i silne. Przesyłam wirtualnie dużo siły dla Ciebie- oby ten trudny czas minął jak najszybciej i pozostał tylko nieprzyjemnym wspomnieniem😘
Kochane, wczoraj niestety nie udało mi się w sądzie wszystkiego załatwić - okazało się że biurokracja wygrywa i każdy urzędnik ma inne zdanie 😁 ale i tak jestem zadowolona bo dużo się dowiedziałam i to co mogłam zrobiłam. Nie mam sobie nic do zarzucenia.
Muszę jeszcze pochwalić mojego męża. Nie odstępuje mnie na krok nawet jeśli przez to musi wstać wcześnie rano ( a jest spiochem) to to robi i bardzo mnie wspiera. Naprawdę mega o mnie dba i się troszczy i widzę już od jakiegoś czasu że chyba już tak w 70% dotarło do niego że będzie ojcem. Włączył mu się syndrom obrońcy stada😁 w sumie to całkiem fajne 😉 pomimo lepszego samopoczucia nadal jestem dosyć słaba i bez niego byłoby mi bardzo ciężko gdziekolwiek się ruszyć czy coś załatwić. mam nadzieję że wasi mężowie też stają na wysokości zadania 🙂
P.S. jeśli chodzi o moich rodziców to bardzo się cieszą. Chyba ta ciaza dotarła do nich dopiero gdy mnie zobaczyli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 08:14
Aga12345, Aneta8, dobuska, jaina_proudmoore, oregano84, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Karo, strasznie mi przykro że Ciebie to spotyka 🙁 jednak wierzę że skoro dotrwałas z dzieckiem do tego etapu to jednak zakończenie będzie szczęśliwe. może faktycznie jeśli okaże się że przyczyną są jakieś zaburzenia krzepnięcia to dostaniesz leki, które naprawia sytuację. Pamiętaj że dziecko jest już duże i silne. Przesyłam wirtualnie dużo siły dla Ciebie- oby ten trudny czas minął jak najszybciej i pozostał tylko nieprzyjemnym wspomnieniem😘
Kochane, wczoraj niestety nie udało mi się w sądzie wszystkiego załatwić - okazało się że biurokracja wygrywa i każdy urzędnik ma inne zdanie 😁 ale i tak jestem zadowolona bo dużo się dowiedziałam i to co mogłam zrobiłam. Nie mam sobie nic do zarzucenia.
Muszę jeszcze pochwalić mojego męża. Nie odstępuje mnie na krok nawet jeśli przez to musi wstać wcześnie rano ( a jest spiochem) to to robi i bardzo mnie wspiera. Naprawdę mega o mnie dba i się troszczy i widzę już od jakiegoś czasu że chyba już tak w 70% dotarło do niego że będzie ojcem. Włączył mu się syndrom obrońcy stada😁 w sumie to całkiem fajne 😉 pomimo lepszego samopoczucia nadal jestem dosyć słaba i bez niego byłoby mi bardzo ciężko gdziekolwiek się ruszyć czy coś załatwić. mam nadzieję że wasi mężowie też stają na wysokości zadania 🙂
P.S. jeśli chodzi o moich rodziców to bardzo się cieszą. Chyba ta ciaza dotarła do nich dopiero gdy mnie zobaczyli.Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam dziewczyny😘 pisałam do mojej ginekolog i jak usłyszała że ten krwiak wypełnia cała macicę kazała mi jechać do szpitala do Rudy Śląskiej i żeby nie dać się odesłać z kwitkiem tylko odrazu pakować się na oddział. O 10 mam dzwonić do lekarza załatwionego po znajomości który pracuje w Katowicach na Ligocie i może on coś załatwi w tej Rudzie bo podobno też ma tam jakieś wtyki. Już głowa pęka od tego wszystkiego a najbardziej boli mnie to że znów będę musiała w domu zostawić córeczkę.
Stokrotko super że mąż tak o Ciebie dba, aż miło się czyta 🙂Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, oregano84 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Super Stokrotko, ze mimo przeszkód wiele udało się załatwić! Niestety ta biurokracja jest dobijająca i wszystko utrudnia..
Fajnie, że mąż tak Cię wspiera, to mega ważne ☺️ Mój też jest Aniołem Stróżem ☺️
I cieszę się, że rodzice okazali radość z bycia dziadkami!
Dziewczyny, które obserwują np na instagramie profil Położnej Izabeli Dembinskiej pewnie już wiedzą, ale ogłosiła ze we wrześniu i październiku można odbyć darmowa konsultacje z urofizjoterapełtą. Podane są kontakty do specjalistów w każdym województwie. Jeśli ktoś potrzebuje ma szybko wizyty, warto sprawdzić 🙂dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Nadrabiam wczorajsze zaległości,my nad morzem 🥰 wczoraj szybkie rozpakowanie samochodu i wio nad wodę
Mamy domek przy lesie, idziemy spacerkiem przez las i jest morze, wczoraj było spokojnie,nie wiało,przyjemnie. Dziś po południu ma coś padać...oby rozwiało chmury
Dobuska trzymam kciuki, żeby nie skończyło się kanałowym😙
Co za wsydzioszek z tej Twojej córuni 🥰
Stokrotka jej jak ona śmie Ci zawracać tak głowę... nawet gdybyś miała taki kaprys i poszła na zwolnienie od razu po teście nie powinna tak robić! Nie wyobrażam sobie czegoś takiego...tak,jak wrócicie do wwa to zadzwoń do niej i wyjaśnij jej to
No taki to urok odwiedzin
Ja ostatnio przy teściowej mówię,że fajne body widziałam, muszę kupić i ubierać dziecko na odwiedziny innych :"moja mama nie potrzebuje twojej rady" 😂
Super,że mąż taki obrońca stada 😁na swojego też narzekać nie mogę
Joana23 super, że wszystko dobrze 😁 kawał bobaska 🥰
Jaina hihi dobrze,że się słucha mamy 😁
Heh nowy etap bóli ciążowych
Heh no komentarze z dupy...a co masz robić cesarkę? Bo może ona tak miała i tak najlepiej?urlop to lepiej niech mąż weźmie, a nie ona...ja nie chcę widzieć nikogo po porodzie ok miesiąc
Byliśmy w chudym ciachu we wtorek i jak zjadłam po południu kawałek ciasta to kolacji już nie tknelam,rano jeszcze czułam...dla mnie mega za słodkie...
Megg ja bym zrobiła dodatkowo mocz,tobie praktycznie co miesiąc na zlecenie lekarza
Oo to już niedługo będziesz tu częściej 🙂
Kalcia cudny 💙
KaroKaro jej brzmi poważnie...tyle stresów
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 😚
Aneta8 tak widziałam to,że są wizyty za free,ale ja już chodzę do fizjomamy i tam to jest tylko dla nowych... może spróbuję jeszcze u innych
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, oregano84 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
KaroKaro - brawa dla Twojej ginekolog za szybką reakcję i znajomości, no chyba, ze ten specjalista to Wasza wtyka, tym bardziej gratuluję zaradności
Trzymam kciuki, żeby przeprowadzili dobry wywiad, żeby zbadali Ciebie z kazdej strony i zaradzili coś na tego krwiaka. Bądź dzielna, córci też podsyłam dużo siły i temu maluszkowi w brzuszku też :*
Stokrotka - brawa dla mężapochwalić się muszę, że mój partner też może dostać medal za opekuńczość
A wczoraj po raz pierwszy poczuł jak się do niego córka odzywa - wzruszenie na maksa!
Kasiastaraczka - udanego wypoczynku i samej słonecznej pogodyMam nad morze jakieś 10km, także wiem, ze u nas to różnie z ta pogodą bywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 09:10
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
KaroKaro wrote:Ślicznie macie zdjęcia Waszych Maluchów😍 cieszę się że wszystko w porządku 🥰
Lekarka zasugerowała że może jest to wynikiem problemów z krzepnięciem krwi i poleciła mi zrobić badania w tym kierunku. Dodatkowo mamy wykonać echo serca płodu żeby sprawdzić czy ta cała sytuację nie wpływa na jego układ krążenia.
Ja też mam skierowanie na echo serca. Dużo kobiet ma to badanie, przynajmniej będziesz spokojna, że z serduszkiem małego wszystko okej.
Trzymaj się mocno i zawsze możesz się nam wygadać. -
KaroKaro wrote:Dziękuję Wam dziewczyny😘 pisałam do mojej ginekolog i jak usłyszała że ten krwiak wypełnia cała macicę kazała mi jechać do szpitala do Rudy Śląskiej i żeby nie dać się odesłać z kwitkiem tylko odrazu pakować się na oddział. O 10 mam dzwonić do lekarza załatwionego po znajomości który pracuje w Katowicach na Ligocie i może on coś załatwi w tej Rudzie bo podobno też ma tam jakieś wtyki. Już głowa pęka od tego wszystkiego a najbardziej boli mnie to że znów będę musiała w domu zostawić córeczkę.
Stokrotko super że mąż tak o Ciebie dba, aż miło się czyta 🙂
Ojej teraz doczytałam. Trzymaj się mocno! -
Aneta8 wrote:Dziewczyny, które obserwują np na instagramie profil Położnej Izabeli Dembinskiej pewnie już wiedzą, ale ogłosiła ze we wrześniu i październiku można odbyć darmowa konsultacje z urofizjoterapełtą. Podane są kontakty do specjalistów w każdym województwie. Jeśli ktoś potrzebuje ma szybko wizyty, warto sprawdzić 🙂
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość