X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kalafiorowaty mózg przepił pierwsze zajęcia z ćwiczeń przygotowawczych do porodu. Zadzwoniła pani zapytać czy wszystko okej. Ehh... ale ja jestem. :/

Aneta8 lubi tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Układasz na poduszce maluszka podczas karmienia po prostu i jest wygodniej. Inaczej musiałabyś go trzymać na rękach. :)
    Kura to także wygodna poduszka do leżenia 🙂pod plecki.

dobuska lubi tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 23 września 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mój kalafiorowaty mózg przepił pierwsze zajęcia z ćwiczeń przygotowawczych do porodu. Zadzwoniła pani zapytać czy wszystko okej. Ehh... ale ja jestem. :/
    To niezły kalafior 😂🥦ja sobie notuje w kalendarzu na laptopie i telefonie. Boje się, że mogę o czymś zapomnieć 🙉

dobuska lubi tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 23 września 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl - pytania z życia kalafiora 😂🥦 1. Od jakiego momentu dzidzie potrzebują smoczki i jaki nabyć ? 2. Butelka do karmienia - jaką ma mieć pojemność? Pamietam, że polecana była firma Lovi chyba 🙃 3. Ubieranie dziecka w zimę na wyjście ze szpitala- co najlepiej założyć? 4. Jaki kremik do buzi niemowlaka? Na razie mi to do głowy przyszło. W temacie ubranek to już mam chwilami budyń w mózgu co do czego 🤷‍♀️Jakby jakaś dobra dusza mogła napisać bo dawno temu było- co się sprawdza na noc, co w ciągu dnia, co dodatkowo na wyjście. Będę wdzięczna 💗🎉🍀

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wyjdzie kp, to nie potrzeba wcale butelki 😀 A Jeśli chodzi o "rozmiar" smoczka to na opakowaniu jest wiek podany. Ja miałam Lovi i Avent classic plus, na początku kupiłam takie po 150 ml, potem takie 240, jak te mniejsze miały już za małą pojemność. Z perspektywy czasu uważam,że lepiej od razu wziąć większą 😀 Co do ubioru zimą nie pomogę, bo ja pod koniec kwietnia rodziłam 😀

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z drugiej strony butelka się przydaje podczas karmienia piersią, kiedy mama musi wyjść. Ja na pewno jakąś kupię, ale nie wiem jaką.
    Jaina na innym wątku wyczytałam, że podczas wyjścia ze szpitala dobrze jest ubrać dzieciorkowi lekki kombinezon, na przykład taki polarowy i potem go jeszcze ukryć pod otulaczem czy śpiworkiem do fotelika. Ja mam taki polarowy kombinezon właśnie, który nałożę jej na pajacyk czy coś :D i wiadomo, czapka, rękawiczki. :) ważne, żeby dziecka nie przegrzać. Tez zależy jaka będzie zima 🤷🏻‍♀️ U nas z tym różnie.

Miałam już wybrane meble dla małej, ale po pierwsze zmieniła się nam koncepcja, a po drugie są ogromne, ale to ogromne braki w Ikei i praktycznie niewiadomo, kiedy zostanie to uzupełnione (i online i stacjonarnie), wiec jeśli któraś z Was planuje zakupy w tym sklepie to warto już teraz sprawdzić jak z dostępnością.
    Przejrzałam już milion sklepów z lozeczkami i pasującymi do nich komodami i chce mi się płakać 😂 nie mogę znaleźć tego na czym nam zależy. :(

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż właśnie poczuł kopniaka ręką :D ❤️🥰

Joana23, jaina_proudmoore, Aneta8, Morwa, Aga12345, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 września 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska - super, że był kopniak. 🙂💪🍀💗 Ja również rozważam co z łóżeczkiem. Już była koncepcja na mini woodies plus przewijak. Mąż uważa, żeby zrobić kącik małemu i zamienić się miejscami do spania. Myśle, patrzę, mierze i nie wiem, serio 🤷‍♀️Już sobie coś zaplanowałam i teraz od początku kombinuje na nowo. 🙃

Aga12345 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dobuska - super, że był kopniak. 🙂💪🍀💗 Ja również rozważam co z łóżeczkiem. Już była koncepcja na mini woodies plus przewijak. Mąż uważa, żeby zrobić kącik małemu i zamienić się miejscami do spania. Myśle, patrzę, mierze i nie wiem, serio 🤷‍♀️Już sobie coś zaplanowałam i teraz od początku kombinuje na nowo. 🙃
    No to witaj w klubie…
    A my już powoli chcemy wybrać, bo w niektórych sklepach czas oczekiwania to miesiąc, a jeszcze zanim wybiorę. A nie daj Boże coś przyjdzie zle. Ja nie chce na ostatnia chwile nic zostawiać 😱

jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 września 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No to witaj w klubie…
    A my już powoli chcemy wybrać, bo w niektórych sklepach czas oczekiwania to miesiąc, a jeszcze zanim wybiorę. A nie daj Boże coś przyjdzie zle. Ja nie chce na ostatnia chwile nic zostawiać 😱
    Damy radę: luzik arbuzik 😎nasza przeprowadzka stoi pod coraz większym znakiem zapytania także idziemy w wersje minimalistyczną, podoba mi się łóżeczko tweeto bo rośnie razem z dzieckiem i ma kółka. Niestety, czas oczekiwania na wiele towarów jest mega wydłużony 🤦‍♀️Tez muszę do Ikea jechać po organizery do przewijaka i szafy, ale to już w październiku jak kasa wejdzie bo wydawać można bez końca 😜oczywiście więcej na bejbika niż dla siebie 😂sobie kupię osłonki na piersi i podkłady 😂😂😂

dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🥰 My już po połówkowych 🥳 Synek uwidocznił pięknie męskie narządy płciowe 😉 Wszystko ogólnie w jak najlepszym porządku. Waży 390g i ma długie nogi 😉

jaina_proudmoore, dobuska, niutek87, Pimka, Aneta8, Stokrotka 86, Negra85, oregano84, mk_bambino, Gosia Rumi, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 września 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć 🥰 My już po połówkowych 🥳 Synek uwidocznił pięknie męskie narządy płciowe 😉 Wszystko ogólnie w jak najlepszym porządku. Waży 390g i ma długie nogi 😉
    Super! 🍀💗🍀💗🍀to mamy lidera wagowego! 🎉🎉🎉

Morwa lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Profil Niksona 🥰

https://zapodaj.net/381aafa4c6661.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 19:47

jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 września 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A co zawiera opis badania połówkowego zwykle? 🙂

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Super!❤️❤️

Ale ta moja córcia mała przy Waszych :D

Morwa, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    A co zawiera opis badania połówkowego zwykle? 🙂

https://zapodaj.net/cbeed7a8c7e8f.jpg.html

https://zapodaj.net/11c05d38860a1.jpg.html

Oprócz tego 10 zdjęć usg, na których są uwidocznione narzady, pomiary , przepływy itp
    No i oczywiście na samym początku wszystkie moje dane, ale to wycielam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 20:07

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, dobuska, oregano84, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Super!❤️❤️

Ale ta moja córcia mała przy Waszych :D
    Mój pradziadek miał ponad 2m (syn odziedziczy po nim imię). Moi bracia i kuzyni też w granicach 2m ;) Nikson ma po kim dziedziczyć wielkość 🤣

Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 września 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Morwa! To będzie Książę Nikson Wielki 🙂🎉Ps. A jak u Ciebie z czuciem ruchów?

Morwa, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Megg Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Jeśli wyjdzie kp, to nie potrzeba wcale butelki 😀 A Jeśli chodzi o "rozmiar" smoczka to na opakowaniu jest wiek podany. Ja miałam Lovi i Avent classic plus, na początku kupiłam takie po 150 ml, potem takie 240, jak te mniejsze miały już za małą pojemność. Z perspektywy czasu uważam,że lepiej od razu wziąć większą 😀 Co do ubioru zimą nie pomogę, bo ja pod koniec kwietnia rodziłam 😀
    A w ogóle co do smoczka to zawsze go wprowadzamy? Od czego zależy czy dziecko ma smoczka czy nie ?

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

3jgxs65gfbhupcu9.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg wrote:
    A w ogóle co do smoczka to zawsze go wprowadzamy? Od czego zależy czy dziecko ma smoczka czy nie ?

Przyjmuję,że nie chodzi o smoczek do butelki 😀 to czy wprowadzisz smoczek zależy od potrzeby ssania u maluszka, zawsze lepiej dać smoczek niż pozwolić zmienić pierś w smoczek.

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ