Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Mój kalafiorowaty mózg przepił pierwsze zajęcia z ćwiczeń przygotowawczych do porodu. Zadzwoniła pani zapytać czy wszystko okej. Ehh... ale ja jestem.
dobuska lubi tę wiadomość
-
Cykl - pytania z życia kalafiora 😂🥦 1. Od jakiego momentu dzidzie potrzebują smoczki i jaki nabyć ? 2. Butelka do karmienia - jaką ma mieć pojemność? Pamietam, że polecana była firma Lovi chyba 🙃 3. Ubieranie dziecka w zimę na wyjście ze szpitala- co najlepiej założyć? 4. Jaki kremik do buzi niemowlaka? Na razie mi to do głowy przyszło. W temacie ubranek to już mam chwilami budyń w mózgu co do czego 🤷♀️Jakby jakaś dobra dusza mogła napisać bo dawno temu było- co się sprawdza na noc, co w ciągu dnia, co dodatkowo na wyjście. Będę wdzięczna 💗🎉🍀
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Jeśli wyjdzie kp, to nie potrzeba wcale butelki 😀 A Jeśli chodzi o "rozmiar" smoczka to na opakowaniu jest wiek podany. Ja miałam Lovi i Avent classic plus, na początku kupiłam takie po 150 ml, potem takie 240, jak te mniejsze miały już za małą pojemność. Z perspektywy czasu uważam,że lepiej od razu wziąć większą 😀 Co do ubioru zimą nie pomogę, bo ja pod koniec kwietnia rodziłam 😀
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Ale z drugiej strony butelka się przydaje podczas karmienia piersią, kiedy mama musi wyjść. Ja na pewno jakąś kupię, ale nie wiem jaką.
Jaina na innym wątku wyczytałam, że podczas wyjścia ze szpitala dobrze jest ubrać dzieciorkowi lekki kombinezon, na przykład taki polarowy i potem go jeszcze ukryć pod otulaczem czy śpiworkiem do fotelika. Ja mam taki polarowy kombinezon właśnie, który nałożę jej na pajacyk czy cośi wiadomo, czapka, rękawiczki.
ważne, żeby dziecka nie przegrzać. Tez zależy jaka będzie zima 🤷🏻♀️ U nas z tym różnie.
Miałam już wybrane meble dla małej, ale po pierwsze zmieniła się nam koncepcja, a po drugie są ogromne, ale to ogromne braki w Ikei i praktycznie niewiadomo, kiedy zostanie to uzupełnione (i online i stacjonarnie), wiec jeśli któraś z Was planuje zakupy w tym sklepie to warto już teraz sprawdzić jak z dostępnością.
Przejrzałam już milion sklepów z lozeczkami i pasującymi do nich komodami i chce mi się płakać 😂 nie mogę znaleźć tego na czym nam zależy.jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Dobuska - super, że był kopniak. 🙂💪🍀💗 Ja również rozważam co z łóżeczkiem. Już była koncepcja na mini woodies plus przewijak. Mąż uważa, żeby zrobić kącik małemu i zamienić się miejscami do spania. Myśle, patrzę, mierze i nie wiem, serio 🤷♀️Już sobie coś zaplanowałam i teraz od początku kombinuje na nowo. 🙃
Aga12345 lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Dobuska - super, że był kopniak. 🙂💪🍀💗 Ja również rozważam co z łóżeczkiem. Już była koncepcja na mini woodies plus przewijak. Mąż uważa, żeby zrobić kącik małemu i zamienić się miejscami do spania. Myśle, patrzę, mierze i nie wiem, serio 🤷♀️Już sobie coś zaplanowałam i teraz od początku kombinuje na nowo. 🙃
A my już powoli chcemy wybrać, bo w niektórych sklepach czas oczekiwania to miesiąc, a jeszcze zanim wybiorę. A nie daj Boże coś przyjdzie zle. Ja nie chce na ostatnia chwile nic zostawiać 😱jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:No to witaj w klubie…
A my już powoli chcemy wybrać, bo w niektórych sklepach czas oczekiwania to miesiąc, a jeszcze zanim wybiorę. A nie daj Boże coś przyjdzie zle. Ja nie chce na ostatnia chwile nic zostawiać 😱dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Cześć 🥰 My już po połówkowych 🥳 Synek uwidocznił pięknie męskie narządy płciowe 😉 Wszystko ogólnie w jak najlepszym porządku. Waży 390g i ma długie nogi 😉
jaina_proudmoore, dobuska, niutek87, Pimka, Aneta8, Stokrotka 86, Negra85, oregano84, mk_bambino, Gosia Rumi, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 19:47
jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:
-
Morwa wrote:Cześć 🥰 My już po połówkowych 🥳 Synek uwidocznił pięknie męskie narządy płciowe 😉 Wszystko ogólnie w jak najlepszym porządku. Waży 390g i ma długie nogi 😉
Ale ta moja córcia mała przy WaszychMorwa, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:A co zawiera opis badania połówkowego zwykle? 🙂
https://zapodaj.net/cbeed7a8c7e8f.jpg.html
https://zapodaj.net/11c05d38860a1.jpg.html
Oprócz tego 10 zdjęć usg, na których są uwidocznione narzady, pomiary , przepływy itp
No i oczywiście na samym początku wszystkie moje dane, ale to wycielamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 20:07
jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, dobuska, oregano84, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Super!❤️❤️
Ale ta moja córcia mała przy WaszychNikson ma po kim dziedziczyć wielkość 🤣
Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
niutek87 wrote:Jeśli wyjdzie kp, to nie potrzeba wcale butelki 😀 A Jeśli chodzi o "rozmiar" smoczka to na opakowaniu jest wiek podany. Ja miałam Lovi i Avent classic plus, na początku kupiłam takie po 150 ml, potem takie 240, jak te mniejsze miały już za małą pojemność. Z perspektywy czasu uważam,że lepiej od razu wziąć większą 😀 Co do ubioru zimą nie pomogę, bo ja pod koniec kwietnia rodziłam 😀
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Megg wrote:A w ogóle co do smoczka to zawsze go wprowadzamy? Od czego zależy czy dziecko ma smoczka czy nie ?
Przyjmuję,że nie chodzi o smoczek do butelki 😀 to czy wprowadzisz smoczek zależy od potrzeby ssania u maluszka, zawsze lepiej dać smoczek niż pozwolić zmienić pierś w smoczek.jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀