Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:Cześć dziewczyny 😚 w końcu słońce się pojawilo,ale zimnooo
Rano poleciałam z moczem na badania, zobaczymy czy dalej mam bakterie, było ich mało, więc to mógł być błąd laboratorium
Dobuska hmm może i się obraziła,ale nie miała powodu..ech
U mnie też teść ma cukrzycę i jemu po posiłkach cukier wywala do 300-400,ma-sa-kra! On się jakby nie przejmuje tym i mało nas słucha,przykre to,że tak nie dba o siebie
KaroKaro ja niestety się nie wypowiem merytorycznie na temat łożyska i szyjki, obyś jutro czegoś się dowiedziała na usg, trzymam kciuki 😚
Wiecie co,ale mi dziś jeden dziadek podniósł rano ciśnienie w tramwaju!!
Pojechałam z moczem na badanie i jak wracałam to wsiadłam jedynymi drzwiami,nie było akurat miejsca. Patrzę dalej jest ,więc sobie przeszłam. Nad nim stał jakiś dziadek,ale nie pytałam czy chce usiąść,bo miał szansę. Usiadłam i słyszę nad uchem:"ooo zmęczona". Ja się odwracam do niego i pytam czy to do mnie? On -tak.pytam czy chce usiąść,nic... A ja mówię,nie zmęczona tylko w ciąży. Jeszcze coś popieprzyl pod nosem,ale na następnym przystanku wysiadł.
jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Wczoraj też poczułam co to ból więzadeł..
😏 Bolały po prawej stronie.
I takie kłucie było.. Po nospie przeszło 😊 i tak sie zastanawiam czy to plamienie nie ma związku z tym właśnie.. Bo to było właśnie najpierw ten ból z jakąś godzinę a potem to😔 -
hej dziewczyny,
ale miałam sen. śniło mi się, że karmiłam dzidzię piersią, obudziłam się jak mnie ugryzła
ale te sny w ciąży są bardzo realistyczne.
Ja dziś mam wizytę o 13.20 to dam znać Wam później
wczoraj wieczorem kawaler szalał po zjedzeniu kanapki z szynką. maż słuchał, że coś tam bulgocze, chlupocze i pływa. chyba wykonał też obrót, bo brzuch mi się napiął dziwnie. jakoś ulokował się po prawej stronie i tam jak trzymam rękę to czuć COŚ. czasem trudnego do identyfikacji.
@Kasiastaraczka - dobra poduszka to ważna sprawa, czasem ciężko się ułożyć.
@KaroKaro - mam nadzieje, że łożysko podniesie się, jest jeszcze na to chwila czasu. ale masz racje przy mały dziecku ciężko o odpoczynek i leżenie i nic nierobienie
@Dobuska - w temacie ubranek to dziwna sprawa z zachowaniem koleżanki. Asertywność i powiedzenie NIE to podstawa
@Aga - niestety ludzie czasem komentują, sama nie wiem po co. nie lepiej nie odzywać się, a nie mruczeć pod nosem dziwne teksty do obcych osób?słabe jest takie zachowanie, ale dość częste.
dobuska, Kasiastaraczka, KaroKaro, Jeheria, Aga12345, Gosia Rumi, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Może nie jest to pocieszające ale może chociaż ostatecznie nie będziemy tak boleśnie obkopane 😁
chociaż jak leżę i szturcham brzuchem, żeby małą pobudzić, to mój mąż mowi, że to się na mnie zemści 😂
jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Selena wrote:Hej 😊 ja dziś idę na przyspieszoną wizytę do gina.. O 13:45 wczoraj6po 22 miałam czerwone plamienie... 😔Nie było tego dużo więc nie panikowałam jak ostatnim razem..
Ale i tak pół nocy 😩 nie spałam.. Dziś tylko brązowe plamienie 😔 ale skoro udało się że jest miejsce to idę 😊zastanawiam się tylko czy będzie mi mógł już wypisać kolejne zwolnienie bo mam do 23...
Co do zwolnienia, może jest szansa, że w razie czego wystawić Ci po prostu bez Twojej obecności? Mi moja lekarka tak robi.jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość
-
Jaina czekamy na wieści po wizycie 🙂
Selena dziękuję za dobre słowo, trzymam kciuki żeby dziś na wizycie okazało się że to nic poważnego☺jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Hej, śliczne brzuszki rosną Wam dziewczyny 😍😍 ja nadal w pracy 😅😅 ale od 1 idę na L4 nie ma mocnych 😛😛 u mnie brzuch jeszcze spokojnie da się zatuszować ubraniami 🤣🤣 ale ja też raczej szczupła nie jestem za to malutka już nieźle szaleję czasem to cały brzuch się rusza, wizytę mam 27 mój lekarza co 4 tyg ustala, mam nadzieję że w końcu za pozuje bo na prenatalnych noga Machała nad głowa 🤣🤣
dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:O kurde! Mam nadzieję, że to nic poważnego!
Co do zwolnienia, może jest szansa, że w razie czego wystawić Ci po prostu bez Twojej obecności? Mi moja lekarka tak robi.
dokładnie, tak może lekarz zrobić.
raz korzystałam z tej formy, bo po 1 wizycie ciążowej, kalafior wybiegł z gabinetu bez zwolnienia hehepotem pisałam maila do lekarza.
Jak wrócę to wrzucę foto swojego brzuszka
dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Selena ojej,to idź do lekarza i skonsultuj😚
Wydaje mi się,że nie będzie mógł jeszcze wypisać,z tego co wiem to margines jednego dnia jest
Jaina ale sen 😁🥰
Trzymamy kciuki i czekamy na wieści 😍
Dzisiaj mamy drugą rocznicę ślubu i idziemy na obiadek do knajpki
Musimy też się pakować,bo jutro nad morze 😁jaina_proudmoore, Aneta8, Jeheria, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Selena ojej,to idź do lekarza i skonsultuj😚
Wydaje mi się,że nie będzie mógł jeszcze wypisać,z tego co wiem to margines jednego dnia jest
Jaina ale sen 😁🥰
Musimy też się pakować,bo jutro nad morze 😁
Jantar - bardzo lubię to miejsce nad morzem. ma dobry klimat i nie ma ludzidodatkowo szeroka plaża.
polecam rybki w Stegnie - przy wejściu na plaże po lewej stronie. nie pamiętam nazwy, niestety. ale taki kompleks jest wszystkiego dookoła
życzę udanego wyjazdu :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 11:46
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Jaina ale sen 😁🥰
Musimy też się pakować,bo jutro nad morze 😁 -
Kasiastaraczka wrote:Cześć dziewczyny 😚 w końcu słońce się pojawilo,ale zimnooo
Rano poleciałam z moczem na badania, zobaczymy czy dalej mam bakterie, było ich mało, więc to mógł być błąd laboratorium
Dobuska hmm może i się obraziła,ale nie miała powodu..ech
U mnie też teść ma cukrzycę i jemu po posiłkach cukier wywala do 300-400,ma-sa-kra! On się jakby nie przejmuje tym i mało nas słucha,przykre to,że tak nie dba o siebie
KaroKaro ja niestety się nie wypowiem merytorycznie na temat łożyska i szyjki, obyś jutro czegoś się dowiedziała na usg, trzymam kciuki 😚
Wiecie co,ale mi dziś jeden dziadek podniósł rano ciśnienie w tramwaju!!
Pojechałam z moczem na badanie i jak wracałam to wsiadłam jedynymi drzwiami,nie było akurat miejsca. Patrzę dalej jest ,więc sobie przeszłam. Nad nim stał jakiś dziadek,ale nie pytałam czy chce usiąść,bo miał szansę. Usiadłam i słyszę nad uchem:"ooo zmęczona". Ja się odwracam do niego i pytam czy to do mnie? On -tak.pytam czy chce usiąść,nic... A ja mówię,nie zmęczona tylko w ciąży. Jeszcze coś popieprzyl pod nosem,ale na następnym przystanku wysiadł.Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
KaroKaro wrote:Aga wiem że powinnam się oszczędzać, takie dostałam zalecenia przy wypisie ze szpitala, ale przy 2,5-latce nie bardzo się da. Muszę ja zaprowadzić i przyprowadzić z przedszkola, a to wiąże się ze schodami, po których też mi nie wolno chodzić. Codzienne obowiązki też się mnożą przy małym dziecku, mąż robi co może, ale chodzi do pracy więc tego czasu też jest mniej. Tak sobie myślę, że gdyby pierwsza ciąża była tak problemowa jak ta to wtedy nie byłoby problemu z leżeniem i ograniczeniem obowiązków do minimum, a teraz nie ma tu złotego środka😔
Kasiastaraczka co za gość! Po co tak komentuje skoro sam nie usiadł 😠oregano84 lubi tę wiadomość
-
Selena wrote:Hej 😊 ja dziś idę na przyspieszoną wizytę do gina.. O 13:45 wczoraj6po 22 miałam czerwone plamienie... 😔Nie było tego dużo więc nie panikowałam jak ostatnim razem..
Ale i tak pół nocy 😩 nie spałam.. Dziś tylko brązowe plamienie 😔 ale skoro udało się że jest miejsce to idę 😊zastanawiam się tylko czy będzie mi mógł już wypisać kolejne zwolnienie bo mam do 23...Selena lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Może to faktycznie nie jest takie zle
chociaż jak leżę i szturcham brzuchem, żeby małą pobudzić, to mój mąż mowi, że to się na mnie zemści 😂
jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Jaina ale sen 😁🥰
Musimy też się pakować,bo jutro nad morze 😁