Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Negra, ja do wózka mam ciepły kombinezon i pewnie jeszcze okryje małą jakimś kocem plus osłonka z wózka. Oczywiście to wszystko zależy od temperatury. Myśle, że Twoja opcja ze śpiworkiem jest okej:)
Ja planowałam zakup komody z przewijakiem ale zrezygnowałam ze względu na zmianę koncepcji. My kącik dla małej mamy w sypialni wiec brakuje miejsca. Zdecydowałam, ze będziemy mieli lozeczko i dużą komodę, a przewijak na łóżeczku lub komodzie.
Ja kupiję sporo bodziakow, śpiochów, polspiochow i pajacyków. Wydaje mi się, że po 10 sztok z każdego rozmiaru musi być. Moje siostry przebierały dzieci non stop, wiec myśle, że takich podstawowych ciuszków powinno być dużo. Ten 56 jest ryzykowny, ale jednak w większości przypadków się przydaje.
Mało mam za to sukienek czy spodni (głównie takie z prezentów od kogoś)
Ja mam pieluch Ok 15 sztuk. Zamówiłam na Allegro podobno jakieś super miękkie i grube. Jak dojdą i będą fajne to wrzucę link.
jaina_proudmoore, Aneta8, Aga12345, Stokrotka 86, Negra85, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Jaina to teraz odpoczywaj już!
owocny dzień miałaś
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Też się właśnie boję tych podwyżek cen, więc zamawiamy wózek zaraz po połówkowych 🙂
Jak policzyłam ciuszki to wyszło mi, że z rozmiaru 56 mam: 3 śpiochy bez stópek, 16 body z długim rękawem, 10 body z krótkim rękawem, 7 półśpiochów ze stópkami, 5 półśpiochów bez stopek/spodenek, 1 bluze i 2 rampersy krótkie.. myślę, że powinno wystarczyć. Będę uzupełniać teraz rozmiar 62.Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Negra85, dobuska, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Kurcze, ja jeszcze wózka nie wybrałam... Masakra z tymi cenami 😐
Mi wszyscy mówią że nie warto kupować rozmiaru 56, ale ja i tak go kupię. Nie wiem jak duże dziecko urodzę ale nie chcę żeby tonelo w 62. Nawet jeśli ponosi 56 tylko 2 tygodnie to i tak będzie ok- zamierzam kupić głównie używki więc to nie majątek a chce żeby maluch miał komfort i żebym nie musiała prac codziennie.jaina_proudmoore, Aneta8, Selena lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Negra85 wrote:Dziewczyny jeszcze parę pytań do Was, bo ruszam powoli z wyprawką:
1) do wózka - kombinezon czy śpiworek? Czy jeśli pod śpiworek ubiorę kombinezon taki typowy misiowaty nie będzie dziecku za zimno? Przeglądam śpiworki Makaszka i jestem zakochana w nich.
2) Czy któraś z Was planuje kupno komody z przewijakiem, np z Ikea?
3) Jeśli korzystacie już i możecie się podzielić listą wykrawkową to byłabym wdzięczna. W necie pełno tego jest i nie wiadomo z której korzystać.
4) Ile kupujecie i jakie ciuszki na 56, a jakie na 62?
5) Pieluchy - tetrowe, bambusowe, muślinowe? Jakie rozmiary? 30x30 dobre przy ulewaniu czy od razu większe 70x70?
I jeszcze jak macie zdjęcia ciuszków, wyprawki wklejajcie, ja kocham patrzeć na takie rzeczy, inne przyszłe mamy pewnie też, a nuż coś nam wpadnie w oko
2 powiem Wam, że chyba im większy wybór tym gorzej się zdecydować, my mieliśmy osobno komodę a przewijak postawiony na łóżeczku i było ok, na przewijak zakładaliśmy też prześcieradełko żeby było cieplej.
3 listy jeszcze nie zrobiłam i w sumie sama nie wiem na co czekam 😐
4 z mojego doświadczenia wiem, że synek urodził się malutki i jednak kilka tygodni nosiliśmy 56, więc z 10/15 par bodow na krótki i długo rękaw, do bodow też z 10 par polspioszkow, pajacykow chyba troszkę mniej może z 6, kaftanikow z synkiem nie używałam i teraz raczej nie będę wcale kupować i tak samo z 62. Aha no i osobno takie do domu a kilka takich na wyjście.
5 Pieluch tetrowych z 10 też myślę, że wystarczy, mieliśmy jeszcze takie miękkie z Pepco ale nie mam pojęcia jaki to był materiał ale to kwestia 4/5 sztuk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2021, 20:25
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Kurcze, ja jeszcze wózka nie wybrałam... Masakra z tymi cenami 😐
Mi wszyscy mówią że nie warto kupować rozmiaru 56, ale ja i tak go kupię. Nie wiem jak duże dziecko urodzę ale nie chcę żeby tonelo w 62. Nawet jeśli ponosi 56 tylko 2 tygodnie to i tak będzie ok- zamierzam kupić głównie używki więc to nie majątek a chce żeby maluch miał komfort i żebym nie musiała prac codziennie.Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Leżę leżę. Patrzę w ścianę 😂😂mi spodnie z Sinsay pasują 🙃. Patrzyłam dziś na mój typ obecny czyli wózek Muuvo 3.0 -z fotelikiem już cena sto złotych więcej. Skoro się czeka 4 tygodnie to chyba trzeba się bujnąć z zakupem bo może będzie się człowiek potem i stresował i ceny jeszcze pójdą do góry 😳😔😡
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Kurcze, ja jeszcze wózka nie wybrałam... Masakra z tymi cenami 😐
Mi wszyscy mówią że nie warto kupować rozmiaru 56, ale ja i tak go kupię. Nie wiem jak duże dziecko urodzę ale nie chcę żeby tonelo w 62. Nawet jeśli ponosi 56 tylko 2 tygodnie to i tak będzie ok- zamierzam kupić głównie używki więc to nie majątek a chce żeby maluch miał komfort i żebym nie musiała prac codziennie.Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aaaaa... zamówiłam łóżeczko i komodę. Można czekać nawet do 10 tygodni więc nie było na co czekać.
https://cdn.shoplo.com/0376/products/th1024/aeaq/36234-21-02-11-pinio-0135765-768x576.jpg?_ga=2.38286819.159624541.1632596429-567880377.1632596429&_gac=1.23505608.1632596429.Cj0KCQjwkbuKBhDRARIsAALysV7XkVP5CKexe6VhFyNlVcUaopRzUM6Z8NyEly5o88s86nQHSNdiLxMaAkczEALw_wcB
No i dobra, kolejne z głowy.Aneta8, niutek87, Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, Joana23, prosiulek, Selena, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Aaaaa... zamówiłam łóżeczko i komodę. Można czekać nawet do 10 tygodni więc nie było na co czekać.
https://cdn.shoplo.com/0376/products/th1024/aeaq/36234-21-02-11-pinio-0135765-768x576.jpg?_ga=2.38286819.159624541.1632596429-567880377.1632596429&_gac=1.23505608.1632596429.Cj0KCQjwkbuKBhDRARIsAALysV7XkVP5CKexe6VhFyNlVcUaopRzUM6Z8NyEly5o88s86nQHSNdiLxMaAkczEALw_wcB
No i dobra, kolejne z głowy.
Super! Bardzo ładne mebelki! ☺️dobuska lubi tę wiadomość
-
Dobuska, fajny komplet 👍 tylko bardzo długi ten czas oczekiwania.
Po połówkowych i ja muszę już pozamawiac rzeczy bo widzę że i koszty i czas realizacji się zwiększają.
Stanęłam rano na wadze- po urlopie sporo przytyłam. W skali miesiąca to 1.7 kg. Chociaż przyznam że urósł tylko brzuch. Ważę już prawie tyle co przed ciążą.
Wczoraj miałam dziwna sytuację. Leżałam już mega zmęczona i poczułam ból w części brzucha. Taki jakby mi się fragment mięśnia tam naciągnął. Dotknelam i ten fragment był mega twardy- pozostałs cześć brzucha była normalna. Z waszych opowieści domyśliłam się że to dzidzia😁 pogłaskałam ten fragment i poczułam że coś tam się rusza 🙂 więc wychodzi na to że Wiktorek nastawił główkę/ pupę lub nóżki na pieszczoty 😁dobuska, Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Dobuska, fajny komplet 👍 tylko bardzo długi ten czas oczekiwania.
Po połówkowych i ja muszę już pozamawiac rzeczy bo widzę że i koszty i czas realizacji się zwiększają.
Stanęłam rano na wadze- po urlopie sporo przytyłam. W skali miesiąca to 1.7 kg. Chociaż przyznam że urósł tylko brzuch. Ważę już prawie tyle co przed ciążą.
Wczoraj miałam dziwna sytuację. Leżałam już mega zmęczona i poczułam ból w części brzucha. Taki jakby mi się fragment mięśnia tam naciągnął. Dotknelam i ten fragment był mega twardy- pozostałs cześć brzucha była normalna. Z waszych opowieści domyśliłam się że to dzidzia😁 pogłaskałam ten fragment i poczułam że coś tam się rusza 🙂 więc wychodzi na to że Wiktorek nastawił główkę/ pupę lub nóżki na pieszczoty 😁
No nie wszystkie firmy tak długo każą na siebie czekać, ale akurat u tego producenta trochę trzeba poczekać. Dlatego zamówiłam już teraz. Przyjdzie szybciej, to super
Co do wagi, no cóż, myślę, że niecałe 2 kg to i tak bardzo ładnie, zwłaszcza, że Wiktorek teraz intensywnie rośnie.
Taaak, moja mam często się tak chowa w rogu i wypina. Wczoraj tak się wypięła właśnie i maż ją zaczął zaczepiać to sobie od niego odpłynęła.Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Super! Bardzo ładne mebelki! ☺️
Ja bym pewnie wzięła zestaw z ikei, ale te braki magazynowe są koszmarne. Coraz gorzej, piszą, że po covidzie nie mogą się ogarnąć. Słyszałam nawet, że dostawy maszynowe mogą więc dopiero po nowym roku. -
dobuska wrote:Aaaaa... zamówiłam łóżeczko i komodę. Można czekać nawet do 10 tygodni więc nie było na co czekać.
No i dobra, kolejne z głowy.
Kurcze, masakra z Ikea. A mam na liście ich komodę z przewijakiem. Muszę dzisiaj ogarnąć jaki byłby czas dostawy 😲
Mamy, które chcą łóżeczko na kółkach. Czy zdecydowałyście się na któreś? Mi clsy czas chodzi Tweeto po głowie. Sprawdzilam cenę z dwoma materacami, jednym mini, a drugi od 6 miesiąca i wyszło ponad 2 tysiące. Trochę dużo. 😌
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:Piękne mebelki 😍
Kurcze, masakra z Ikea. A mam na liście ich komodę z przewijakiem. Muszę dzisiaj ogarnąć jaki byłby czas dostawy 😲
Mamy, które chcą łóżeczko na kółkach. Czy zdecydowałyście się na któreś? Mi clsy czas chodzi Tweeto po głowie. Sprawdzilam cenę z dwoma materacami, jednym mini, a drugi od 6 miesiąca i wyszło ponad 2 tysiące. Trochę dużo. 😌 -
Negra85- tweeto rośnie razem z dzieckiem wiec to koszt rozłożony na 5 lat. Materac można jeden większy kupić bo on jest składany- zawiera wersje mini i do normalnego łóżeczka już w wymiarze 🙂napisane jest, że wysyłają w 2-3 dni. Na stronie woodies tez niby towar na magazynie jest 🙂
Stokrotka 86, Aga12345, Negra85 lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Negra, ale cudnie! Gratuluję zdrowiutkiego syneczka! 💙 piękne pamiątkowe zdjęcie ☺️
Super, też że macie już kupiony wózek i fotelik! Kochana mama ☺️
Joana, długo chorowałam na wózek Venicci, ostatecznie zdecydowaliśmy się kupić inny, tańszy. Venicci ma teraz na dniach drożeć o ok 400 zł, tak ostatnio mówiła nam pani w sklepie i już na targach mamaville jak byliśmy to mówili o tej wyższej cenie.
Ja dziś kupiłam łóżeczko i przewijak z woodies 🥰 nie planowaliśmy teraz, ale wczoraj na market place wyskoczyła mi oferta na łóżeczko za 250 zł! Okazało się, że w ogóle nie było używane, wiec zastanawiamy się czy zostawić tez materacyk i tylko go odświeżyć. Dziewczyna zapytała czy chcemy tez przewijak wolnostojący za 50 zł od razu wzięliśmy 😁 ogromnie się cieszę, że udało nam się upolować taka okazję ☺️
Aneta, w naszym sklepie była do wczoraj stara cena tego wózka i niestety od poniedziałku jest już za 3,5k. Tak się zastanawiam czy czekać do black friday, czy wózkownie raczej nie biorą w nim udziału? 🤔
Też czaję na używane woodiesdaj znać jak już dojdzie
-
Negra85 wrote:Dziewczyny jeszcze parę pytań do Was, bo ruszam powoli z wyprawką:
1) do wózka - kombinezon czy śpiworek? Czy jeśli pod śpiworek ubiorę kombinezon taki typowy misiowaty nie będzie dziecku za zimno? Przeglądam śpiworki Makaszka i jestem zakochana w nich.
2) Czy któraś z Was planuje kupno komody z przewijakiem, np z Ikea?
3) Jeśli korzystacie już i możecie się podzielić listą wykrawkową to byłabym wdzięczna. W necie pełno tego jest i nie wiadomo z której korzystać.
4) Ile kupujecie i jakie ciuszki na 56, a jakie na 62?
5) Pieluchy - tetrowe, bambusowe, muślinowe? Jakie rozmiary? 30x30 dobre przy ulewaniu czy od razu większe 70x70?
I jeszcze jak macie zdjęcia ciuszków, wyprawki wklejajcie, ja kocham patrzeć na takie rzeczy, inne przyszłe mamy pewnie też, a nuż coś nam wpadnie w oko
1 - jeśli zdecydujemy się na wozek venicci to śpiworek mamy z głowy, bo jest w zestawie. Jakiś kombinezon do tego, ale nie taki puchowy, tylko z polaru, który moglibyśmy zakladac też do fotelika.
2 - komoda u nas niestwty nie wejdzie (mała bedzie miała 50cm segment paxa tylko dla siebie), ale będziemy mieć od mojej siostry przewijak z ikei.
3 - mam taką listę od koleżanki:
4 - po połówkowych wiemy, że nasza córka bedzie drobna, więc będziemy kupować i 56 i 62 chyba w takiej ilości jak na powyższej ściądzebliżej porodu zastanowię się tez nad mniejszym rozmiarem, jeśli bedzie taka potrzeba.
5 - tutaj jeszcze nie mam pojęciaStokrotka 86, Aga12345, Negra85 lubią tę wiadomość
-
Negra85 wrote:Piękne mebelki 😍
Mamy, które chcą łóżeczko na kółkach. Czy zdecydowałyście się na któreś? Mi clsy czas chodzi Tweeto po głowie. Sprawdzilam cenę z dwoma materacami, jednym mini, a drugi od 6 miesiąca i wyszło ponad 2 tysiące. Trochę dużo. 😌
My celujemy w łóżeczko na kółkach, z woodies. Do tego materac Aero z Ruckona. Łóżeczko wejdzie nam tylko 120x60, potem przekształcimy je na normalne łóżko, a potem mam nadzieję, że się wybudujemyAga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość