X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Jestem kochane! Odwiedziliśmy znajomych od razu po badaniu i dopiero jestem w domku 🙂
    Badanie wyszło znakomicie, synuś jest piękny i zdrowy! 💙 waży 385g! Leżał z nóżkami nad głową 😆 Doktor wszystko dokładnie obejrzała, omawiała każdy szczegół co widzi. Jestem bardzo zadowolona z badania! Mąż był ze mną ☺️ Jedyny minus, że dostałam tylko jedno zdjęcie profilowe, ale jest piękne 🥰

111645cd0adb.jpg
    Piękne foto 💗💗💗Bardzo sie cieszę, że wizyta przebiegła tak dobrze.

Aneta8 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Juz uzupelnilam ;)
    Przepraszam za zamieszanie

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Jestem kochane! Odwiedziliśmy znajomych od razu po badaniu i dopiero jestem w domku 🙂
    Badanie wyszło znakomicie, synuś jest piękny i zdrowy! 💙 waży 385g! Leżał z nóżkami nad głową 😆 Doktor wszystko dokładnie obejrzała, omawiała każdy szczegół co widzi. Jestem bardzo zadowolona z badania! Mąż był ze mną ☺️ Jedyny minus, że dostałam tylko jedno zdjęcie profilowe, ale jest piękne 🥰

111645cd0adb.jpg
    Piękny, duży, zdrowy chłopczyk. Super! :D

Aneta8 lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Przepraszam za zamieszanie
    Nic się nie stało;)

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nic się nie stało;)
    Aaa to mamy tak samo na imię, a ja myślałam, że przesunełam swoje a twoje się usunęło :D

Morwa lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, dziękuję za odpowiedź w sprawie detektora. 🙂 Dziś akurat mój maluch mocno się uaktywnił i jestem spokojniejsza.

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Aaa to mamy tak samo na imię, a ja myślałam, że przesunełam swoje a twoje się usunęło :D
    Dokładnie, tak samo mamy na imię;)

Aga12345 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Śliczny chłopczyk 🥰 piękna pamiątka, zdjęcie w sam raz do albumu. Umie chłopak ustawić się do zdjęcia 😉

Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam na Neno laktator, aspirator i termometr, kolejne rzeczy do wykreślenia :)

Jaina - nasz sterylizator będzie teraz dostępny dopiero od listopada, a było wcześniej, że od października 😯

jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Śliczny chłopczyk 🥰 piękna pamiątka, zdjęcie w sam raz do albumu. Umie chłopak ustawić się do zdjęcia 😉

Oj tak! Ale tradycyjnie zaczął od klejnotów 😂

Gosia Rumi, Alfa_Centauri, Aga12345, Stokrotka 86, Morwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem 😊 Melduję się że żyjemy i nawet wyszłyśmy ze szpitala dzień po zabiegu (w czwartek). Tylko jakoś tak nie miałam nastroju nic pisać, ale cieszę się z Wami na wszystkie dobre wieści, cudooooowne fotografie, rekordy małych mocarzy 🏋 i slodziutkie akcesoria 💖
    Dziś zdecydowanie dzień dobrych wieści 😍💚💕

A u mnie szew w momencie wypisu trzymał ładnie, ale musi wytrzymać jeszcze taaaak długo... 😞 Trochę przybija mnie psychicznie że przede mną jeszcze tyle tygodni strachu i leżenia plackiem. Leżenie zniosę, choć jest ciężko, bardziej doskwierają mi "odleżyny psychiczne", o tak się dzisiaj zdiagnozowałam. Ale wiem że muszę być dobrej myśli, nic innego mi nie zostało 😊

niutek87, Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Morwa lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Jestem jestem 😊 Melduję się że żyjemy i nawet wyszłyśmy ze szpitala dzień po zabiegu (w czwartek). Tylko jakoś tak nie miałam nastroju nic pisać, ale cieszę się z Wami na wszystkie dobre wieści, cudooooowne fotografie, rekordy małych mocarzy 🏋 i slodziutkie akcesoria 💖

A u mnie szew w momencie wypisu trzymał ładnie, ale musi wytrzymać jeszcze taaaak długo... 😞 Trochę przybija mnie psychicznie że przede mną jeszcze tyle tygodni strachu i leżenia plackiem. Leżenie zniosę, choć jest ciężko, bardziej doskwierają mi "odleżyny psychiczne", o tak się dzisiaj zdiagnozowałam. Ale wiem że muszę być dobrej myśli, nic innego mi nie zostało 😊

Tak bardzo Cie rozumiem. W pierwszej ciąży szyjka skróciła mi się już jakoś w 18-19 tygodniu. Też było leżenie, pessar na szyjkę i oszczędzanie się do bezpiecznego czasu. Psychicznie było bardzo ciężko, bo ile można oglądać seriale, czytać... i cały czas w głowie ta niepewność, czy coś się nie stanie
    Ale udało się donosić ciążę aż do terminu. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2021, 23:56

Gosia Rumi, Aga12345, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla wrote:
    Tak bardzo Cie rozumiem. W pierwszej ciąży szyjka skróciła mi się już jakoś w 18-19 tygodniu. Też było leżenie, pessar na szyjkę i oszczędzanie się do bezpiecznego czasu. Psychicznie było bardzo ciężko, bo ile można oglądać seriale, czytać... i cały czas w głowie ta niepewność, czy coś się nie stanie
    Cudoooowne zakończenie 💖💚💛💙💜
    Dziękuję za tę historię i nadzieję 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:

Świetnie, że napisałaś. Niestety to leżenie uciążliwe ale czego się nie robi dla maluszka, ważne, że już szew założony, teraz będzie troszkę bezpieczniej 🙂

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla wrote:
    Czyli świetny dowód na to, że się da 🙂

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta cudowne macie to zdjęcie! Super, że wszystko jest dobrze!

Gosia, trzymaj się mocno. Pamiętaj, że zawsze możesz swoje odleżyny psychiczne u nas oczyścić. :D A jak się czujesz?

U mnie jakoś dziwnie. Wczoraj wieczorem poczułam, że mała pływa, ale jest raczej mało aktywna. A dzisiaj jak wstałam i szłam do łazienki (przepraszam za dosłowność) to miałam tyle wodnistego śluzu, że pociekło mi po nogach. Od razu myśl, czy to nie sączą mi się wody. Masakra. Myślę jednak, że to po prostu śluz, ale tak dziwnie... Oszaleję do stycznia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 08:14

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Aneta cudowne macie to zdjęcie! Super, że wszystko jest dobrze!

Gosia, trzymaj się mocno. Pamiętaj, że zawsze możesz swoje odleżyny psychiczne u nas oczyścić. :D A jak się czujesz?

U mnie jakoś dziwnie. Wczoraj wieczorem poczułam, że mała pływa, ale jest raczej mało aktywna. A dzisiaj jak wstałam i szłam do łazienki (przepraszam za dosłowność) to miałam tyle wodnistego śluzu, że pociekło mi po nogach. Od razu myśl, czy to nie sączą mi się wody. Masakra. Myślę jednak, że to po prostu śluz, ale tak dziwnie... Oszaleję do stycznia...
    U nas dziś w nocy co się budziłam to za każdym razem malutka się wierciła ale w dzień też słabo z ruchami.
    Mam nadzieję, że to nie jest nic niepokojącego ale ze spokojem obserwuj czy się nie będzie powtarzać. Ogólnie samego śluzu może być więcej w drugim trymestrze.

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    U nas dziś w nocy co się budziłam to za każdym razem malutka się wierciła ale w dzień też słabo z ruchami.
    Mam nadzieję, że to nie jest nic niepokojącego ale ze spokojem obserwuj czy się nie będzie powtarzać. Ogólnie samego śluzu może być więcej w drugim trymestrze.
    Został mi tydzień do wizyty i chyba zaczynam wariować. Będę obserwować. <3
    W nocy jak się budziłam to chyba spała, albo ja nie ogarniałam.

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - leżenie w domu nie jest łatwe, ale połowa już za Tobą, jeszcze trochę. Nie napiszę, że wiem co czujesz, bo po wizycie w szpitalu w 6 tyg musiałam przejść na oszczędny tryb życia na 8 tygodni i nie było łatwo, ale kobiety są silne i dla swoich Maleństw zrobią wszystko :) Trzymam kciuki.

U mnie za to Mały szaleje jak chomik w kołowrotku zwłaszcza wieczorem i dzisiaj po 5 tak mnie walił w brzuch, że pozycje do spania zmieniałam co 10 min bo myślałam, że mu niewygodnie jest :)

Gosia Rumi, dobuska, jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta - przecudne zdjęcie! :) Można śmiało powiesic na lodówce i się patrzeć za każdym razem :)

Gosia - cieszę się, że się odezwałaś :) Mam nadzieję, że psychiczne odleżyny nie będą mocno dokuczać i znajdziemy Tobie jakiś odpowiedni balsam :)

Dobuska - nasze córki są podobnych rozmiarów i w tym samym 'wieku' i powiem Ci, że ja też czasem czuję ją bardzo delikatnie, czasem dopiero po jedzeniu, a czasem w ogóle. Z tego co kojarzę to Ty też masz łożysko na przedniej ścianie, więc to jednak też tłumi. Trzymaj się dzielnie do wizyty :)

Negra, zajrzałam na stronę, która poleciłaś iii teraz pytanie do wszystkich - w jaki kocyk celujecie? Bawełniany, bambusowy, z polaru? Głowa mi od tego pęka..

dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ