X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Aneta - przecudne zdjęcie! :) Można śmiało powiesic na lodówce i się patrzeć za każdym razem :)

Gosia - cieszę się, że się odezwałaś :) Mam nadzieję, że psychiczne odleżyny nie będą mocno dokuczać i znajdziemy Tobie jakiś odpowiedni balsam :)

Dobuska - nasze córki są podobnych rozmiarów i w tym samym 'wieku' i powiem Ci, że ja też czasem czuję ją bardzo delikatnie, czasem dopiero po jedzeniu, a czasem w ogóle. Z tego co kojarzę to Ty też masz łożysko na przedniej ścianie, więc to jednak też tłumi. Trzymaj się dzielnie do wizyty :)

Negra, zajrzałam na stronę, która poleciłaś iii teraz pytanie do wszystkich - w jaki kocyk celujecie? Bawełniany, bambusowy, z polaru? Głowa mi od tego pęka..
    Oooo to miód na moje oczy, że tez masz podobnie. W sumie jesteśmy w dolnej części grupy jeśli chodzi o wagę, wiec te nasze dzieci maja prawo być mniej wyczuwalne. Leze teraz na łóżku na plecach i poczułam kilka kopniaków, nawet brzuch podskoczył wiec jest ulga, ale to mnie przeraża, jak bardzo ja się już o nią martwie. Chyba instynkt macierzyński już działa 🙈

Kocyk mam bambusowy, jeden bawełniany i jeden polarowy do wózka. Najważniejsze, żebyś do łóżeczka w ciągu dnia czy kołyski miała kocyk typu bambus, bo jak mała niechcący się nim nakryje, to się nie udusi, bo one mają takie malutkie dziury. Także tutaj najbardziej chodzi o bezpieczeństwo maleństwa. :) ten bawełniany co kupiłam w pepco to jest co prawda mniej przyjemny w dotyku, ale tez ma takie otworki małe, wiec tez można go uzywac :) wiadomo, że maleństwa powinny uzywac kocyka tylko przy nas, ale wiecie jak jest. Wystarczy odwrócić głowę na dłużej i już się może wydarzyć wszystko, wiec polarowe koce tylko do ogrzania na spacerku. :)

Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu- super, że napisałaś. Jak będziesz chciała pogadać na priv, chętnie pomogę. Przytulam cię mocno i trzymam mocno kciuki za Was. 🙂😍💗💪jesteś silna babka! / mój kawaler od trzech dni jakoś od 21-23 robi sobie disco w prawym rogu. Wczoraj trzymałam rękę i mnie coś posmyrało. Reakcja - wystraszenie się 🤦‍♀️🤣🙉chyba znalazł lukę przy łożysku z prawej bo ma zabawę pod hasłem „ łup, łup” 😜/ trochę niewyspana jestem od rana. Mąż wczoraj narzekał na ból głowy. W nocy miał ataki kaszlu, że głowa mała. Dziś do pracy nie poszedł 😬nie wiem skąd i jak coś złapał. Dodałam sobie czosnku do śniadania świeżego do kanapek. 🙂

dobuska, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Aneta - przecudne zdjęcie! :) Można śmiało powiesic na lodówce i się patrzeć za każdym razem :)

Gosia - cieszę się, że się odezwałaś :) Mam nadzieję, że psychiczne odleżyny nie będą mocno dokuczać i znajdziemy Tobie jakiś odpowiedni balsam :)

Dobuska - nasze córki są podobnych rozmiarów i w tym samym 'wieku' i powiem Ci, że ja też czasem czuję ją bardzo delikatnie, czasem dopiero po jedzeniu, a czasem w ogóle. Z tego co kojarzę to Ty też masz łożysko na przedniej ścianie, więc to jednak też tłumi. Trzymaj się dzielnie do wizyty :)

Negra, zajrzałam na stronę, która poleciłaś iii teraz pytanie do wszystkich - w jaki kocyk celujecie? Bawełniany, bambusowy, z polaru? Głowa mi od tego pęka..

Idealnie opisała Dobuska :)
    Do domu - wezmę bawełniany albo bambusowy ale ażurowy, aby był przewiewny, ale cieplutki zarazem. Ja będę celowała w ten: https://colorstories.pl/produkt/kocyk-s-soft-bamboo-bezowy/
    albo ciut ciemniejszy.

Do wózka - wezmę z polarkiem, będzie idealny do przykrycia w wózku na zimę i chłodniejsze dni. Tutaj celuję w ten: https://colorstories.pl/produkt/kocyk-ocieplany-jasny-szary/

Ja dzisiaj kupię ten do domu, bo jest zniżka. Ten z polarkiem zostawię na wydatek na inny miesiąc. Planuję jeszcze z tej strony zamówić pościel, prześcieradła na przewijak, więc na pewno jeszcze ten sklep odwiedzę. A może później też będą jakieś zniżki :)

jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jesteśmy tu wszystkie dobrej myśli! Jak zabraknie Ci wiary, pisz! Napełnimy 😘

Ja zamówiłam jeszcze wczoraj późnym wieczorem wózek 😁 a od tej koleżanki co byłam odkupiłam jakiś mega hiper marki śpiworek do wózka, więc już żadna zima nie będzie nam straszna 🙂

Miałam dziś bardzo realistyczny sen! Śniło mi się, że Maksio był już z nami i tak grzeczniutko spał, że zapomniałam go karmić 🙈 a jak przestawiłam do piersi, to tak mnie łaskotało jak ssał, że aż się śmiałam 😁

jaina_proudmoore, dobuska, Negra85, Gosia Rumi, Aga12345, Stokrotka 86, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra - ażurowy!!! Brakowało mi tego słowa 😂😂😂😂

Aneta ja tez jak śnie o małej to albo zapominam ja karmić, albo ją gubię, albo rodzę w teraz jako dojrzałego noworodka i nie mam wyprawki 🤣
    Jaki wozek wybrałaś? 🥰

Ja wczoraj jak byłam w sklepie to pani rozmawiała ze sprzedawcą, że chce adaptery do wózka, który u nich kupowała, ale pamięta tylko, że to był cybex i płaciła za niego równo 9 tysięcy 🤣
    Jeju, chciałabym być tak bogata 🥺😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 09:57

jaina_proudmoore, Negra85, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 września 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na mej liście kocyka nie było, nie wiem czemu 😂ale już jest, a nawet dwa. 🙃

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    A na mej liście kocyka nie było, nie wiem czemu 😂ale już jest, a nawet dwa. 🙃
    Weź trzy! Dwa do domu na zmianę i jeden na dworek :D 🤣🤣

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybijcie mi te śpiworki z głowy:https://www.makaszka.pl/akcesoria/akcesoria/spiworek-premium-0-18-miesiecy.html :D
    Napatrzeć się nie mogę. Już widzę siebie i Małego w tym śpiworku, do tego bym dokupiła mufki i torbę do wózka :D
    Na plus jest to, że śpiworek jest do 18 miesięcy, więc spokojnie na kolejny sezon się nada, ale ta cena ....

A Wy, mamy, jakie macie śpiworki, wrzućcie zdjęcia :D

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙

Wysłany: 28 września 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Weź trzy! Dwa do domu na zmianę i jeden na dworek :D 🤣🤣
    W koszyku mam już otulacz do fotelika. Jeden kocyk ma mi koleżanka zrobić sama 😍także jakiś kupię na pewno. Podoba mi się kolor szary albo z delikatnym wzorem. 🙂Color stories maja piękne rzeczy, ale te ceny 🙉wczoraj spędziłam dwie godziny przy laptopie oglądać cuda wianki. Trochę mnie poniosło 🥦🥦🥦😂😂😂

dobuska, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Negra - ażurowy!!! Brakowało mi tego słowa 😂😂😂😂

Aneta ja tez jak śnie o małej to albo zapominam ja karmić, albo ją gubię, albo rodzę w teraz jako dojrzałego noworodka i nie mam wyprawki 🤣
    Jaki wozek wybrałaś? 🥰

Ja wczoraj jak byłam w sklepie to pani rozmawiała ze sprzedawcą, że chce adaptery do wózka, który u nich kupowała, ale pamięta tylko, że to był cybex i płaciła za niego równo 9 tysięcy 🤣
    Jeju, chciałabym być tak bogata 🥺😂

Zdecydowaliśmy się ostatecznie na Coletto Dante. Wrzucam Wam zdjęcie, też tego śpiworka (marka Elodie Details - nie znałam, ale chyba dobra, bo nowe kosztują 500-700 🙈, ja odkupiłam za 250)

274405de86d9.jpg

Dobrze, że piszecie o kocykach. Ja zamówię jakieś dwa, bo jeden robi mi koleżanka na szydełku 😍

jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi, Aga12345, Stokrotka 86, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png

Wysłany: 28 września 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba do wózka Muuvo były śpiworki w pakiecie razem z torba tez, albo coś zmyślam 🙂

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Dziewczyny, wybijcie mi te śpiworki z głowy:https://www.makaszka.pl/akcesoria/akcesoria/spiworek-premium-0-18-miesiecy.html :D
    Napatrzeć się nie mogę. Już widzę siebie i Małego w tym śpiworku, do tego bym dokupiła mufki i torbę do wózka :D
    Na plus jest to, że śpiworek jest do 18 miesięcy, więc spokojnie na kolejny sezon się nada, ale ta cena ....

Ale piękne wzory!! 😍 nie dziwię się, że nie chce wyjść z głowy 😄

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Oj tak! Ale tradycyjnie zaczął od klejnotów 😂
    Mój też tak teraz robi. Śmiejemy się że nalejesz na brzuch zimny żel do usg to ten odrazu sobie chłodzi jajka😂

Aneta8, dobuska, Gosia Rumi, Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mój też tak teraz robi. Śmiejemy się że nalejesz na brzuch zimny żel do usg to ten odrazu sobie chłodzi jajka😂

Hahaha 🤣🤣🤣

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:

Ja nawet nie wchodzę na stronę makaszki 🤣 daj mi spokój🤣🤣🤣

• dobuska Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta bardzo ładny wozek!!!

Morwa 🤣🤣

• Megg Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) my po wczorajszej wizycie wiemy ze wszystko ok :) waga 366g i dziecko jest o tydzien większe :) za tydzień prenatalne:D
    Jaka jest bezpieczna waga dziecka/tydzień ciąży żeby dziecko w razie co miało szanse?

Aga12345, Gosia Rumi, niutek87, jaina_proudmoore, Jeheria, Alfa_Centauri, Aneta8, dobuska, Stokrotka 86, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

3jgxs65gfbhupcu9.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg wrote:
    Hej hej :) my po wczorajszej wizycie wiemy ze wszystko ok :) waga 366g i dziecko jest o tydzien większe :) za tydzień prenatalne:D
    Jaka jest bezpieczna waga dziecka/tydzień ciąży żeby dziecko w razie co miało szanse?
    Super, że tak szybko rośnie :) Jak się nie mylę to tydzień 27/28, a waga chyba kolo 700g, mój teść urodził się ponad 40 lat temu z wagą 660g, oczywiście dłuższy czas spędził w szpitalu ale oprócz wady serca, która teraz i tak mu w niczym nie przeszkadza było w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 11:12

dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczynki ❤❤❤ Jesteście kochane 😘 I czuję się bardzo dobrze, nic mi nie dolega 😊 Moje dolegliwości nie dają totalnie żadnych objawów. Tylko spędzam każdy dzień o tak...
    76689670de46.jpg
    Wstaję tylko na siku, jedzenie, leki i mycie. Dobrze że mam dużo książek, zamówię też sobie stolik pod laptopa na kółkach, który może wjechać pod łóżko, bedzie to zawsze jakaś nowa atrakcja 🙃
    d8cf23b72aa7.png

Dobuska - nie martw sie Kochana 💚 Na pewno wszystko jest dobrze. Wydzieliny ma prawo być dużo, u mnie też jest jej dużo, a odkąd biorę luteinę dopochwowo - to już w ogóle wylewa się ze mnie... Doktor powiedziała że to normalne i niech się wylewa 😉

A odnośnie ruchów - to myślę że jest za wcześnie na oczekiwanie stałej liczby wyraźnych kopniaków. 😊 Dzidziulki cały czas się wiercą i fikają, tylko jeszcze dużo rzeczy może tlumić te wiercenia. W samej macicy mają jeszcze luźno, dochodzą łożysko, tkanka brzuszka. No i dużo zależy na pewno od tego, czy my się wsłuchujemy 😊 Ja np przenigdy nie czuję nic - na stojąco, chodząco, ani jak leżę na boku. Za to jak leżę płasko na plecach - to czuję bardzo dużo tych pluskań i pyknięć w sufit 😃 Wciąż tylko takie, ale już czuję je wiele razy dziennie (pewnie gdybym nie miała tylu chwil leżenia płasko - to umknęłyby mi te doznania, a tak to wyłapuję wszystkie 😁). Super że Twoja Malutka daje znać: jestem tu! ❤ A niekoniecznie musi być mega sportowcem, może po prostu ma taki temperament 😁

***Ja i mój brat też nie kopaliśmy dużo naszej mamy (i do dziś jesteśmy raczej nieruchliwymi introwertykami 😉), za to moja siostra kopała jak szalona (i do dziś jest takim szalonym diabłem tasmańskim) - zawsze mawiamy: no tak, my z Adamem nie wysilamy się nadaremno 😉 To taka moja autorska teoria, na podstawie mojej rodziny 🙃😅
    Ale jeszcze jest tyle czasu - że jeszcze możemy płakać od nadmiaru kopniaków 😃 Dzidzi urosną - to każdy ich ruch będzie wyczuwalny ❤

Aga12345, jaina_proudmoore, Jeheria, Aneta8, Morwa, Stokrotka 86, mk_bambino, oregano84, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Dziękuję Wam dziewczynki ❤❤❤ Jesteście kochane 😘 I czuję się bardzo dobrze, nic mi nie dolega 😊 Moje dolegliwości nie dają totalnie żadnych objawów. Tylko spędzam każdy dzień o tak...
    76689670de46.jpg
    Wstaję tylko na siku, jedzenie, leki i mycie. Dobrze że mam dużo książek, zamówię też sobie stolik pod laptopa na kółkach, który może wjechać pod łóżko, bedzie to zawsze jakaś nowa atrakcja 🙃
    d8cf23b72aa7.png

Dobuska - nie martw sie Kochana 💚 Na pewno wszystko jest dobrze. Wydzieliny ma prawo być dużo, u mnie też jest jej dużo, a odkąd biorę luteinę dopochwowo - to już w ogóle wylewa się ze mnie... Doktor powiedziała że to normalne i niech się wylewa 😉

A odnośnie ruchów - to myślę że jest za wcześnie na oczekiwanie stałej liczby wyraźnych kopniaków. 😊 Dzidziulki cały czas się wiercą i fikają, tylko jeszcze dużo rzeczy może tlumić te wiercenia. W samej macicy mają jeszcze luźno, dochodzą łożysko, tkanka brzuszka. No i dużo zależy na pewno od tego, czy my się wsłuchujemy 😊 Ja np przenigdy nie czuję nic - na stojąco, chodząco, ani jak leżę na boku. Za to jak leżę płasko na plecach - to czuję bardzo dużo tych pluskań i pyknięć w sufit 😃 Wciąż tylko takie, ale już czuję je wiele razy dziennie (pewnie gdybym nie miała tylu chwil leżenia płasko - to umknęłyby mi te doznania, a tak to wyłapuję wszystkie 😁). Super że Twoja Malutka daje znać: jestem tu! ❤ A niekoniecznie musi być mega sportowcem, może po prostu ma taki temperament 😁

***Ja i mój brat też nie kopaliśmy dużo naszej mamy (i do dziś jesteśmy raczej nieruchliwymi introwertykami 😉), za to moja siostra kopała jak szalona (i do dziś jest takim szalonym diabłem tasmańskim) - zawsze mawiamy: no tak, my z Adamem nie wysilamy się nadaremno 😉 To taka moja autorska teoria, na podstawie mojej rodziny 🙃😅
    Ale jeszcze jest tyle czasu - że jeszcze możemy płakać od nadmiaru kopniaków 😃 Dzidzi urosną - to każdy ich ruch będzie wyczuwalny ❤
    Super, odpoczywaj jak najwięcej ;) A u nas właśnie na plecach za bardzo nie czuje, a bardziej jak leże na lewym lub prawym boku, oby tak było, że jak teraz są spokojni to póżniej też będą, bo z synkiem mieliśmy przeboje :D

Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ