Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana23 wrote:Aneta - przecudne zdjęcie!
Można śmiało powiesic na lodówce i się patrzeć za każdym razem
Gosia - cieszę się, że się odezwałaśMam nadzieję, że psychiczne odleżyny nie będą mocno dokuczać i znajdziemy Tobie jakiś odpowiedni balsam
Dobuska - nasze córki są podobnych rozmiarów i w tym samym 'wieku' i powiem Ci, że ja też czasem czuję ją bardzo delikatnie, czasem dopiero po jedzeniu, a czasem w ogóle. Z tego co kojarzę to Ty też masz łożysko na przedniej ścianie, więc to jednak też tłumi. Trzymaj się dzielnie do wizyty
Negra, zajrzałam na stronę, która poleciłaś iii teraz pytanie do wszystkich - w jaki kocyk celujecie? Bawełniany, bambusowy, z polaru? Głowa mi od tego pęka..
Kocyk mam bambusowy, jeden bawełniany i jeden polarowy do wózka. Najważniejsze, żebyś do łóżeczka w ciągu dnia czy kołyski miała kocyk typu bambus, bo jak mała niechcący się nim nakryje, to się nie udusi, bo one mają takie malutkie dziury. Także tutaj najbardziej chodzi o bezpieczeństwo maleństwa.ten bawełniany co kupiłam w pepco to jest co prawda mniej przyjemny w dotyku, ale tez ma takie otworki małe, wiec tez można go uzywac
wiadomo, że maleństwa powinny uzywac kocyka tylko przy nas, ale wiecie jak jest. Wystarczy odwrócić głowę na dłużej i już się może wydarzyć wszystko, wiec polarowe koce tylko do ogrzania na spacerku.
Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Gosiu- super, że napisałaś. Jak będziesz chciała pogadać na priv, chętnie pomogę. Przytulam cię mocno i trzymam mocno kciuki za Was. 🙂😍💗💪jesteś silna babka! / mój kawaler od trzech dni jakoś od 21-23 robi sobie disco w prawym rogu. Wczoraj trzymałam rękę i mnie coś posmyrało. Reakcja - wystraszenie się 🤦♀️🤣🙉chyba znalazł lukę przy łożysku z prawej bo ma zabawę pod hasłem „ łup, łup” 😜/ trochę niewyspana jestem od rana. Mąż wczoraj narzekał na ból głowy. W nocy miał ataki kaszlu, że głowa mała. Dziś do pracy nie poszedł 😬nie wiem skąd i jak coś złapał. Dodałam sobie czosnku do śniadania świeżego do kanapek. 🙂
dobuska, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Aneta - przecudne zdjęcie!
Można śmiało powiesic na lodówce i się patrzeć za każdym razem
Gosia - cieszę się, że się odezwałaśMam nadzieję, że psychiczne odleżyny nie będą mocno dokuczać i znajdziemy Tobie jakiś odpowiedni balsam
Dobuska - nasze córki są podobnych rozmiarów i w tym samym 'wieku' i powiem Ci, że ja też czasem czuję ją bardzo delikatnie, czasem dopiero po jedzeniu, a czasem w ogóle. Z tego co kojarzę to Ty też masz łożysko na przedniej ścianie, więc to jednak też tłumi. Trzymaj się dzielnie do wizyty
Negra, zajrzałam na stronę, która poleciłaś iii teraz pytanie do wszystkich - w jaki kocyk celujecie? Bawełniany, bambusowy, z polaru? Głowa mi od tego pęka..
Idealnie opisała Dobuska
Do domu - wezmę bawełniany albo bambusowy ale ażurowy, aby był przewiewny, ale cieplutki zarazem. Ja będę celowała w ten: https://colorstories.pl/produkt/kocyk-s-soft-bamboo-bezowy/
albo ciut ciemniejszy.
Do wózka - wezmę z polarkiem, będzie idealny do przykrycia w wózku na zimę i chłodniejsze dni. Tutaj celuję w ten: https://colorstories.pl/produkt/kocyk-ocieplany-jasny-szary/
Ja dzisiaj kupię ten do domu, bo jest zniżka. Ten z polarkiem zostawię na wydatek na inny miesiąc. Planuję jeszcze z tej strony zamówić pościel, prześcieradła na przewijak, więc na pewno jeszcze ten sklep odwiedzę. A może później też będą jakieś zniżki
jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Gosia jesteśmy tu wszystkie dobrej myśli! Jak zabraknie Ci wiary, pisz! Napełnimy 😘
Ja zamówiłam jeszcze wczoraj późnym wieczorem wózek 😁 a od tej koleżanki co byłam odkupiłam jakiś mega hiper marki śpiworek do wózka, więc już żadna zima nie będzie nam straszna 🙂
Miałam dziś bardzo realistyczny sen! Śniło mi się, że Maksio był już z nami i tak grzeczniutko spał, że zapomniałam go karmić 🙈 a jak przestawiłam do piersi, to tak mnie łaskotało jak ssał, że aż się śmiałam 😁jaina_proudmoore, dobuska, Negra85, Gosia Rumi, Aga12345, Stokrotka 86, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Negra - ażurowy!!! Brakowało mi tego słowa 😂😂😂😂
Aneta ja tez jak śnie o małej to albo zapominam ja karmić, albo ją gubię, albo rodzę w teraz jako dojrzałego noworodka i nie mam wyprawki 🤣
Jaki wozek wybrałaś? 🥰
Ja wczoraj jak byłam w sklepie to pani rozmawiała ze sprzedawcą, że chce adaptery do wózka, który u nich kupowała, ale pamięta tylko, że to był cybex i płaciła za niego równo 9 tysięcy 🤣
Jeju, chciałabym być tak bogata 🥺😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 09:57
jaina_proudmoore, Negra85, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wybijcie mi te śpiworki z głowy:https://www.makaszka.pl/akcesoria/akcesoria/spiworek-premium-0-18-miesiecy.html
Napatrzeć się nie mogę. Już widzę siebie i Małego w tym śpiworku, do tego bym dokupiła mufki i torbę do wózka
Na plus jest to, że śpiworek jest do 18 miesięcy, więc spokojnie na kolejny sezon się nada, ale ta cena ....
A Wy, mamy, jakie macie śpiworki, wrzućcie zdjęcia
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
dobuska wrote:Weź trzy! Dwa do domu na zmianę i jeden na dworek
🤣🤣
dobuska, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Negra - ażurowy!!! Brakowało mi tego słowa 😂😂😂😂
Aneta ja tez jak śnie o małej to albo zapominam ja karmić, albo ją gubię, albo rodzę w teraz jako dojrzałego noworodka i nie mam wyprawki 🤣
Jaki wozek wybrałaś? 🥰
Ja wczoraj jak byłam w sklepie to pani rozmawiała ze sprzedawcą, że chce adaptery do wózka, który u nich kupowała, ale pamięta tylko, że to był cybex i płaciła za niego równo 9 tysięcy 🤣
Jeju, chciałabym być tak bogata 🥺😂
Zdecydowaliśmy się ostatecznie na Coletto Dante. Wrzucam Wam zdjęcie, też tego śpiworka (marka Elodie Details - nie znałam, ale chyba dobra, bo nowe kosztują 500-700 🙈, ja odkupiłam za 250)
Dobrze, że piszecie o kocykach. Ja zamówię jakieś dwa, bo jeden robi mi koleżanka na szydełku 😍jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi, Aga12345, Stokrotka 86, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Negra85 wrote:Dziewczyny, wybijcie mi te śpiworki z głowy:https://www.makaszka.pl/akcesoria/akcesoria/spiworek-premium-0-18-miesiecy.html
Napatrzeć się nie mogę. Już widzę siebie i Małego w tym śpiworku, do tego bym dokupiła mufki i torbę do wózka
Na plus jest to, że śpiworek jest do 18 miesięcy, więc spokojnie na kolejny sezon się nada, ale ta cena ....
A Wy, mamy, jakie macie śpiworki, wrzućcie zdjęcia
Ale piękne wzory!! 😍 nie dziwię się, że nie chce wyjść z głowy 😄 -
Aneta8 wrote:Oj tak! Ale tradycyjnie zaczął od klejnotów 😂
Aneta8, dobuska, Gosia Rumi, Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Mój też tak teraz robi. Śmiejemy się że nalejesz na brzuch zimny żel do usg to ten odrazu sobie chłodzi jajka😂
Hahaha 🤣🤣🤣 -
Negra85 wrote:Dziewczyny, wybijcie mi te śpiworki z głowy:https://www.makaszka.pl/akcesoria/akcesoria/spiworek-premium-0-18-miesiecy.html
A Wy, mamy, jakie macie śpiworki, wrzućcie zdjęcia -
Hej hej
my po wczorajszej wizycie wiemy ze wszystko ok
waga 366g i dziecko jest o tydzien większe
za tydzień prenatalne:D
Jaka jest bezpieczna waga dziecka/tydzień ciąży żeby dziecko w razie co miało szanse?
Aga12345, Gosia Rumi, niutek87, jaina_proudmoore, Jeheria, Alfa_Centauri, Aneta8, dobuska, Stokrotka 86, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Megg wrote:Hej hej
my po wczorajszej wizycie wiemy ze wszystko ok
waga 366g i dziecko jest o tydzien większe
za tydzień prenatalne:D
Jaka jest bezpieczna waga dziecka/tydzień ciąży żeby dziecko w razie co miało szanse?Jak się nie mylę to tydzień 27/28, a waga chyba kolo 700g, mój teść urodził się ponad 40 lat temu z wagą 660g, oczywiście dłuższy czas spędził w szpitalu ale oprócz wady serca, która teraz i tak mu w niczym nie przeszkadza było w porządku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 11:12
dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam dziewczynki ❤❤❤ Jesteście kochane 😘 I czuję się bardzo dobrze, nic mi nie dolega 😊 Moje dolegliwości nie dają totalnie żadnych objawów. Tylko spędzam każdy dzień o tak...
Wstaję tylko na siku, jedzenie, leki i mycie. Dobrze że mam dużo książek, zamówię też sobie stolik pod laptopa na kółkach, który może wjechać pod łóżko, bedzie to zawsze jakaś nowa atrakcja 🙃
Dobuska - nie martw sie Kochana 💚 Na pewno wszystko jest dobrze. Wydzieliny ma prawo być dużo, u mnie też jest jej dużo, a odkąd biorę luteinę dopochwowo - to już w ogóle wylewa się ze mnie... Doktor powiedziała że to normalne i niech się wylewa 😉
A odnośnie ruchów - to myślę że jest za wcześnie na oczekiwanie stałej liczby wyraźnych kopniaków. 😊 Dzidziulki cały czas się wiercą i fikają, tylko jeszcze dużo rzeczy może tlumić te wiercenia. W samej macicy mają jeszcze luźno, dochodzą łożysko, tkanka brzuszka. No i dużo zależy na pewno od tego, czy my się wsłuchujemy 😊 Ja np przenigdy nie czuję nic - na stojąco, chodząco, ani jak leżę na boku. Za to jak leżę płasko na plecach - to czuję bardzo dużo tych pluskań i pyknięć w sufit 😃 Wciąż tylko takie, ale już czuję je wiele razy dziennie (pewnie gdybym nie miała tylu chwil leżenia płasko - to umknęłyby mi te doznania, a tak to wyłapuję wszystkie 😁). Super że Twoja Malutka daje znać: jestem tu! ❤ A niekoniecznie musi być mega sportowcem, może po prostu ma taki temperament 😁
***Ja i mój brat też nie kopaliśmy dużo naszej mamy (i do dziś jesteśmy raczej nieruchliwymi introwertykami 😉), za to moja siostra kopała jak szalona (i do dziś jest takim szalonym diabłem tasmańskim) - zawsze mawiamy: no tak, my z Adamem nie wysilamy się nadaremno 😉 To taka moja autorska teoria, na podstawie mojej rodziny 🙃😅
Ale jeszcze jest tyle czasu - że jeszcze możemy płakać od nadmiaru kopniaków 😃 Dzidzi urosną - to każdy ich ruch będzie wyczuwalny ❤Aga12345, jaina_proudmoore, Jeheria, Aneta8, Morwa, Stokrotka 86, mk_bambino, oregano84, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Gosia Rumi wrote:Dziękuję Wam dziewczynki ❤❤❤ Jesteście kochane 😘 I czuję się bardzo dobrze, nic mi nie dolega 😊 Moje dolegliwości nie dają totalnie żadnych objawów. Tylko spędzam każdy dzień o tak...
Wstaję tylko na siku, jedzenie, leki i mycie. Dobrze że mam dużo książek, zamówię też sobie stolik pod laptopa na kółkach, który może wjechać pod łóżko, bedzie to zawsze jakaś nowa atrakcja 🙃
Dobuska - nie martw sie Kochana 💚 Na pewno wszystko jest dobrze. Wydzieliny ma prawo być dużo, u mnie też jest jej dużo, a odkąd biorę luteinę dopochwowo - to już w ogóle wylewa się ze mnie... Doktor powiedziała że to normalne i niech się wylewa 😉
A odnośnie ruchów - to myślę że jest za wcześnie na oczekiwanie stałej liczby wyraźnych kopniaków. 😊 Dzidziulki cały czas się wiercą i fikają, tylko jeszcze dużo rzeczy może tlumić te wiercenia. W samej macicy mają jeszcze luźno, dochodzą łożysko, tkanka brzuszka. No i dużo zależy na pewno od tego, czy my się wsłuchujemy 😊 Ja np przenigdy nie czuję nic - na stojąco, chodząco, ani jak leżę na boku. Za to jak leżę płasko na plecach - to czuję bardzo dużo tych pluskań i pyknięć w sufit 😃 Wciąż tylko takie, ale już czuję je wiele razy dziennie (pewnie gdybym nie miała tylu chwil leżenia płasko - to umknęłyby mi te doznania, a tak to wyłapuję wszystkie 😁). Super że Twoja Malutka daje znać: jestem tu! ❤ A niekoniecznie musi być mega sportowcem, może po prostu ma taki temperament 😁
***Ja i mój brat też nie kopaliśmy dużo naszej mamy (i do dziś jesteśmy raczej nieruchliwymi introwertykami 😉), za to moja siostra kopała jak szalona (i do dziś jest takim szalonym diabłem tasmańskim) - zawsze mawiamy: no tak, my z Adamem nie wysilamy się nadaremno 😉 To taka moja autorska teoria, na podstawie mojej rodziny 🙃😅
Ale jeszcze jest tyle czasu - że jeszcze możemy płakać od nadmiaru kopniaków 😃 Dzidzi urosną - to każdy ich ruch będzie wyczuwalny ❤A u nas właśnie na plecach za bardzo nie czuje, a bardziej jak leże na lewym lub prawym boku, oby tak było, że jak teraz są spokojni to póżniej też będą, bo z synkiem mieliśmy przeboje
Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość