Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaina, ta waga z usg to tylko statystyka. Mój syn miał dużą głowę przez co miał na tydzień przed porodem ważyć ponad 4kg a urodził się 2,8 kg.
Gratuluję ze wszystko dobrze na połówkowych i trzymamy kciuki za kolejne dziewczyny.
Chyba skoczę po południu do Lidla po te legginsy ciążowe, jeśli rak zachwalacie, o ile jeśli jeszcze będąjaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:hej dziewczyny,
czytałam Was na bieżąco rano, z wpisem czekałam na powrót do domu.
Jestem już po badaniu połówkowym.
dojechałam do kliniki, to miałam jelita na supełek związane i po odhaczeniu się w rejestracji, biegiem do łazienki. 😂
of kors, było opóźnienie, miałam wizytę o 8.30, a weszłam 8.55lekarz coś nie w sosie był dzisiaj, recytował z pamięci dosłownie po kolei.
Wszystkie pomiary prawidłowe.
uwaga! waga- OMP – 448 g, długości nie znam - dr powiedział, że nie jest w stanie podać.
Następne USG 6.12to już jest płatne, kosztuje 400 zł.
coraz mocniej czuć ruchy, zwłaszcza wieczorem jak leżę, wczoraj mąż trzymał rękę na brzuchu, to było takie łup. nie muszę przykładać sama już ręki, czuje, że pan Aleksander tam szalejeale czasem można się wystraszyć, albo lekko zaboli.
zjem drugie śniadanie to napisze dalej
Dziewczyny co to za pomiar ?
https://zapodaj.net/e4a10125b7773.jpg.htmljaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore nic tylko pogratulować takiego synka! niech rośnie zdrowo!
ja też już jestem po badaniu połówkowym i potwierdziło się - dziewczynka o wadze 359 g.
wyszło tylko jedno małe ale... mała ma 2 naczyniową pępowinę. mam przyjść na kontrolę za 3/4 tygodnie i dostałam skierowanie na ekg serduszka.
czy któreś z Waszych dzieciątek też ma taką anomalię?jaina_proudmoore, niutek87, Stokrotka 86, Morwa, Aga12345, dobuska, Pimka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Morwa, Mk bambino- super że dzieciaczki zdrowe🙂
Bambino, zadam może głupie pytanie, ale to na usg 1 trymestru lekarz nie sprawdzał pępowiny? Bo tak mnie tym zaintrygowałas że to dopiero teraz wyszło. Przyznam że jestem zielona w temacie stąd moje pytanie. Ja połówkowe mam jutro.
Dziewczyny, jak tam u was z gimnastyka? Ćwiczycie same codziennie czy kilka razy w tygodniu?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Morwa - niestety nie mam pojęcia co to za pomiar..
Mk_bambino - niestety nie zetknęłam się z takim przypadkiem, ale trzymam kciuki, zeby córcia dalej rosła dzielnie i zdrowo
Stokrotka - ja chodzę na spacery - i długie i krótkie z racji posiadania czworonogaDodatkowo 2 razy w tygodniu jestem na jodze, ale jak pójdę na zwolnienie, to planuję chodzic na zajęcia 3 razy w tygodniu.
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, mk_bambino lubią tę wiadomość
-
Morwa, tez nie wiem co to za pomiar, zobaczę po badaniu czy mam coś podobnego..
Mk_bambino, super, że córcia zdrowa 💛 też jestem zdziwiona, że na pierwszych prenatalnych lekarz tego nie wychwycił..niestety nie wiem co to oznacza..
Stokrotko, ja prawie w ogóle się nie ruszam i nie ćwiczę. Leniuch ze mnie 🙈Stokrotka 86, jaina_proudmoore, mk_bambino lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:To imię pasuje do niego idealnie 😉 zdecydowanie Aleksander Wielki ! Mój w sobotę miał 400g.
Dziewczyny co to za pomiar ?
https://zapodaj.net/e4a10125b7773.jpg.htmljaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
mk_bambino wrote:jaina_proudmoore nic tylko pogratulować takiego synka! niech rośnie zdrowo!
ja też już jestem po badaniu połówkowym i potwierdziło się - dziewczynka o wadze 359 g.
wyszło tylko jedno małe ale... mała ma 2 naczyniową pępowinę. mam przyjść na kontrolę za 3/4 tygodnie i dostałam skierowanie na ekg serduszka.
czy któreś z Waszych dzieciątek też ma taką anomalię?mk_bambino lubi tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:Pediatrzy odradzają misie szumisie, a już na pewno nie powinno się ich wieszać na łóżeczku blisko dziecka
https://www.wymagajace.pl/bialy-szum-bezpieczny-dla-twojego-dziecka/ -
Ja już po wizycie, wszystko dobrze Kaja waży już 458g 😱😱 wstępnie pytałam lekarza o cesarkę, termin orientacyjnie koło 22 stycznia .
dobuska, niutek87, Stokrotka 86, Aga12345, Joana23, Aneta8, Morwa, Pimka, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Alfa_Centauri, mk_bambino, Jeheria, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Moja mała chyba najmniejsza w towarzystwie jak widzę
Ale to są na razie gramy - wyścig jeszcze trwa
Mk_bambino ja niestety nie wiem o co chodzi z tą pępowiną
Stokrotka ja tylko spacery i w czwartek zacznę chodzić raz w tygodniu na takie ćwiczenia przygotowujące do porodu.
Jeju, zaliczyłam wszystkie ubranka jakie mam. O dziwo body z H&M oraz ze smyka wychodzą mi tak samo duże. Podejrzewam, że to może być tez zależne od kolekcji. Tak czy siak mam dużo bodziakow na krótki rękaw (dostałam) i trochę bluzeczek wiec będę sobie radzićwiem już co dokupić i będę miała niedługo zamknięty temat z ubrankami.
Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Ada cudnie! Niech dalek rośnie zdrowo! 🥰
Ada.. 31 lubi tę wiadomość
-
Ada- gratuluję 🙂 super że wszystko ok🙂
Ja chyba zaczynam się stresować przed jutrzejszym badaniem😁
Dziewczyny, wiecie może co u Karo Karo? Jeśli czegoś nie ominelam to miała chyba iść do szpitala? Mam nadzieję że wszystko u niej ok...16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Ada- gratuluję 🙂 super że wszystko ok🙂
Ja chyba zaczynam się stresować przed jutrzejszym badaniem😁
Dziewczyny, wiecie może co u Karo Karo? Jeśli czegoś nie ominelam to miała chyba iść do szpitala? Mam nadzieję że wszystko u niej ok...Stokrotka 86 lubi tę wiadomość