X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, do Waszych wpisów odniosę się później.

Martwie się, bo upadłam. Musialam przeniesc pieska i na tarasie Przewróciłam się na kolano, ale jednak martwi mnie siła upadku. Napisałam do lekarki, ale nie wiem czy ona mi dzisiaj odpisze :( co ja mam za pecha :(
    Po pierwsze spokojnie. Na pewno nic złego się nie stało. 🙂🍀połóż się. Odpocznij. Obserwuj swój organizm. Jeśli ogarnie Cię większy niepokój to zawsze można jechać do szpitala na Usg, ale to pewnie dłuższa wyprawa i ostateczność. Dobrze, że tylko kolano ucierpiało. 😘daj znać jak lekarka napisze.

zDmVp2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki .. Umnie samopoczucie nadal średnio dziś otrzymałam wynik na kowida pozytywny 😱🙈🥺

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]

Wysłany: 16 października 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej mamuśki .. Umnie samopoczucie nadal średnio dziś otrzymałam wynik na kowida pozytywny 😱🙈🥺
    Oj oj oj 🙁i co teraz- będzie trzeba siedzieć ileś dni w domu? Jak się czujesz w ogóle? Pozostali domownicy tez mieli test robiony?

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, co za przykry wypadek! Na pewno mocno się zestresowałaś, ale dziewczyny mają rację, malutka jest dobrze chroniona w brzuszku i nic na pewno jej nie jest. Mam nadzieję, że stłuczone kolano mocno nie boli. Odpocznij i poczekaj w spokoju co odpisze lekarz 😘

Kalcia, och kurczę! Jak się czujesz? Masz jakieś objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 14:28

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, całe szczęście, że upadłaś na kolano, uff! Pewnie też bym się martwiła, ale nasze maluchy pływają teraz jeszcze w sporych bańkach, więc myślę, że nic złego się nie stało :) Połóż się, odpocznij, postaraj się zdystansować. Daj znać co Twoja lekarka odpisze.

Kalcia - życzę Ci, żebyś szybko i bezproblemowo pokonała tego dziada! 🤞🏻

Gosia Rumi, kalcia64, Aga12345, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krzywej:
    - 80
    - 109
    - 83
    Chyba można świętować? :D

dobuska, Inkaa85, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Selena, Stokrotka 86, Aneta8, Morwa, Kasiastaraczka, mk_bambino lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele byliśmy w restauracji a ja mam nietolerancję pokarmowe . W poniedziałek ciagle mi jeździło po jelitach i mnie modliło pare razy zaliczyłam kibelek .. W srodze zaczęłam czuć osłabienie wieczorem drapali mnie w oskrzelach myślałam ze zapalenie oskrzeli się zaczyna a umnie o to dość łatwo bo mam astmę .. w czwartek zadzwoniłam do lekarza ale odmówili mi wizyty do póki nie zrobię testu pcn tak go chyba zwą . A ze w Anglii testy wysyłają do domu i miałam zapas wiec koło 14 go wysłałam . Wczoraj dzwoniłam na pogotowie ze względu ze w moje oskrzela podczas oddychania były gwizdy i miałam skrócony oddech . Ale kompiel moje inchalatory i nabulizator mi pomogły lekarz stwierdził ze narazie mój stan jest stabilny .. Ogólnie czuje się nie najgorzej zero temperatury kaszle tylko kiedy flegma się odkleja . Tak ze narazie się trzymam ❤️❤️

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Oj oj oj 🙁i co teraz- będzie trzeba siedzieć ileś dni w domu? Jak się czujesz w ogóle? Pozostali domownicy tez mieli test robiony?
    Mój partner i starszy syn jadą zaraz na testy . A z reszta to nie wiem .:)

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, do Waszych wpisów odniosę się później.

Martwie się, bo upadłam. Musialam przeniesc pieska i na tarasie Przewróciłam się na kolano, ale jednak martwi mnie siła upadku. Napisałam do lekarki, ale nie wiem czy ona mi dzisiaj odpisze :( co ja mam za pecha :(
    Myślę, że jeżeli nie uderzyłaś się gdzieś bezpośrednio w brzuch to nic się nie stało, tak myślę, że nawet gdybyś uderzyła się gdzieś w brzuch to maluszek ma amortyzację i nic nie powinno się stać. Bądź dobrej myśli 😗 mój synek ostatnio wygłupiał się na łóżku a ja siedziałam obok przez przypadek kopnął mnie w biodro, aż mi siniak wyszedł na drugi dzień, ale też mam nadzieję, że nic złego się nie stało.

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Mam nadzieję, że mimo wszystko nie masz jakiś ciężkich objawów, dużo zdrówka dla Was! 😗

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Mam wyniki krzywej:
    - 80
    - 109
    - 83
    No to świetne wyniki. Możesz świętować 🙂

Joana23, MyŚliwa lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia zdrówka!

Lekarka odpisała, że dziecku nic nie grozi tylko kolana szkoda :) jeżeli się martwię to mogę podjechać do szpitala. Póki co poobserwuję siebie, dopiero wróciłam do domu więc się położyłam i poczekam na ruchy małej, bo oczywiście jak na złość teraz się nie rusza 🙄 jeżeli będę się martwić to podjade do szpitala, ale ja skoro lekarka napisała, ze powinno być okej to ja się boje, że mnie tylko niepotrzebnie położą na trzy dni :/

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Mam wyniki krzywej:
    - 80
    - 109
    - 83
    Tak się bałaś, a tu wyniki do pozazdroszczenia :D

Selena, Joana23 lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kalcia zdrówka!

Lekarka odpisała, że dziecku nic nie grozi tylko kolana szkoda :) jeżeli się martwię to mogę podjechać do szpitala. Póki co poobserwuję siebie, dopiero wróciłam do domu więc się położyłam i poczekam na ruchy małej, bo oczywiście jak na złość teraz się nie rusza 🙄 jeżeli będę się martwić to podjade do szpitala, ale ja skoro lekarka napisała, ze powinno być okej to ja się boje, że mnie tylko niepotrzebnie położą na trzy dni :/
    No widzisz, czyli wszystko będzie dobrze. Ja zauważyłam, że jak się stresuje to mała wtedy też nie kopie.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 16 października 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Mam wyniki krzywej:
    - 80
    - 109
    - 83
    Widzisz kochana 🙂nie ma co martwić się na zapas 💗

Joana23, Aga12345, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 16 października 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    No widzisz, czyli wszystko będzie dobrze. Ja zauważyłam, że jak się stresuje to mała wtedy też nie kopie.
    Coś w tym jest z prawdy 🙂jak człowiekowi zależy to też nie kopie. U mnie największa aktywność jest wieczorem zwykle, trochę też rano jak się obudzę. Jak człowiek jest w ruchu w ciągu dnia, czy to spacer, czy zakupy to prawie nie czuć nic. Te ruchy jeszcze pewnie przybiorą na sile jak dzidzie będą większe 🙂dopóki będą miały miejsce na fikołki 🙃

Aga12345 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj widzicie, czasem człowiek się tak bez sensu na zaś przejmuje, w potem ma wyrzuty, że się niepotrzebnie martwił 🤦🏼‍♀️ Postaram postaram się bardziej wrzucić na luz, zwłaszcza z nóżkami naszej malutkiej :)

Dobuska, fajno, że Twoja lekarka potwierdziła, że nie ma się czym martwić :)
    Kalcia - dużo, dużo zdrowia! Trzymam kciuki, żeby Twoich chłopaków covid nie capnął!

jaina_proudmoore, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 16 października 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia - dużo zdrówka dla Was 💗🍀😘 / ja miałam siedzieć w domu, ale słoneczko zachęciło mnie do pójścia na spacer i dobrze, 3 km wpadły w parku, plus mała kawka, a dzidzia poszła spać 🤣teraz tom drugi serii z Lipowa czeka- tu pozdrowienia dla Gosi_Rumi 🥰

Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ruszyły zapisy na listopad do Izy Dembińskiej. Widziałam, że wiele z Was już z nią ćwiczy i przygotowuje się do porodu. Polecacie?

uS2wp2.png

Wysłany: 16 października 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Dziewczyny,ruszyły zapisy na listopad do Izy Dembińskiej. Widziałam, że wiele z Was już z nią ćwiczy i przygotowuje się do porodu. Polecacie?
    Jak się zapisać? 🙂

zDmVp2.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ