X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko spokojnie, naprawdę nie ma co się biczować myślami. Ja też czasami się zastanawiam, czy te cukry nie szaleją gdzieś po drodze, ale tak jak tu wczoraj pisałyście, to nieleczona cukrzyca może narobić problemu, a takie jednorazowe akcje niewiele napsocą. Po to mamy częste wizyty u ginekologa, żeby wszystko kontrolować. :)
    Skoro mi moja ginekolog pozwala zjeść coś słodkiego przed badaniem, żeby mała była ruchliwa (co akurat na nią nie działa), a jest lekarką z powołania, która jeszcze pracuje w szpitalu i ma doktorat, więc jest mądrzejsza ode mnie :D - to znaczy, że jednorazowe skoki cukru nie są jej zdaniem zagrożeniem.:)

Alfa-Centauri powodzenia na badaniu! U mnie w mieście, w żadnym laboratorium nie pozwalają używać glukozy smakowej, podkreślają to za każdym razem.
    Powiem Ci, że ja automatem jeżdżę już piąty rok i jestem zachwycona. Co prawda mój mąż zgodził się na automat dopiero przy dość nowym aucie, bo podobno te stare skrzynie automatyczne są kiepskie, ale teraz też będziemy zamawiać nowe auto i też w automacie. Jak czasami jadę ze skrzynią manualną to się męczę. Zwłaszcza w mieście jest wygodnie - kiedy co chwilę trzeba się zatrzymać, zahamować, przyspieszyć. Po prostu wygoda. :D

Stokrotka 86, Alfa_Centauri, jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja idę na glukozę jutra, pytałam w laboratorium czy kupić smakowa to mi pielęgniarka powiedziała że po co dodatkową chemię pakować i to mnie przekonało, kupiłam zwykła 😛😛. Zresztą w poprzednich ciążach piłam i jakoś źle nie wspominam, o wiele bardziej nie chce myśleć o znieczuleniu do cc 😅😅

Alfa_Centauri, dobuska, jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, ja to wszystko niby wiem 🙂 moje myśli czasami niestety nie są logiczne😁
    O proszę co za cwwniara. Mój to z kolei lubi słodkie, ale już niestety czekolada że stewia go nie oszukam taki wybredny 😉

Alfa, kciuki za badanie 👍 ja też miałam cytrynową ( taka dostałam w centrum medycznym) ale o ile do samego picia ok to potem przeszkadzał mi ten posmak takiej sztucznej cytryny 😁 zwłaszcza że przez 2 h nie mogłam pić wody 🤦

My też zmieniamy auto. Stare już sprzedane tylko teraz czas kupić nowe😉 w zasadzie gdyby nie dziecko to pewnie poczekali byśmy do wiosny bo tu gdzie mieszkamy to dojazdy komunikacja miejska są wygodniejsze niż autem 😉

Alfa_Centauri, dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Selena Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Cześć dziewczynki, pozdrawiam was z krzywej cukrowej. Polecam glukozę cytrynową, to zupełnie inna jakość :) na razie czuję się Ok, bardziej mi przeszkadza samo siedzenie w masce.

Kalcia, trzymamy kciuki żebyś łagodnie przeszła covid. Dobuska, na pewno wszystko będzie dobrze z serduszkiem.

Moja mama ma mnie trochę za wariatkę i panikarę że tak przejmuję się swoimi ciążami i porodami. Ona w pierwszej ciąży poszła ma trzy dni przed datą porodu do pracy biurowej, a ze to była zima stulecia i nie jeździły tramwaje po Warszawie to wracała przez śniegi 5 km do domu na piechotę, ugotowała obiad dla całej rodziny, zjadła, pozmywała i poszli z ojcem na piechotę do szpitala, bo zaczęły ją bolec plecy jak przy okresie.
    Starsze pokolenie było wychowywane inaczej i trudno jest im zrozumieć nas, które mają dostęp do usg, szczegółowych badan, wiedzy, forum itp. Nie daje to im oczywiście prawa do dokuczania nam i dogadywania, że teraz to dopiero to czy sramto. Też mnie wszyscy straszyli w poprzedniej ciąży żylakami i rozstępami, a pomimo że przytyłam 20 kg to nic takiego nie miało miejsca.

W ramach wyprawki myślę o zmianie samochodu na większy, tak żeby zmieściły się dwa wózki w bagażniku. A jak już zmieniać to koniecznie automat. Wiec zamiast na Vinted czy Allegro siedzę od dwóch dni na OtoMoto :D
    Alfa piątka 🖐️ ja też dziś na krzywej jestem 😊zaraz idę n a ostatnie kłucie 😊i też wybrałam cytrynową 😊mega gładko weszła 👌

Alfa_Centauri, dobuska, jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 20 min i trzecie kłucie. Poprzednie badania wspominam koszmarnie, a dzisiaj nawet jestem w niezłej formie i nic się nie dzieje. Oglądam sobie śliczne suvy, mam już nawet faworyta :) Szkoda ze tak poszły ceny w górę używanych aut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 09:24

dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, Selena, Joana23, Stokrotka 86, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny!!! Dosyć już słodkich mam w towarzystwie 🤣

Stokrotka, ja wiem, że Ty wiesz, ale wiesz jak jest. Komuś łatwo gadac 🤣🤣🤣🤣🤣 i muszę Ci gadać, bo tak robią dobre koleżanki, a że sama później też panikuje, to już inna sprawa 😂😂😂

jaina_proudmoore, Aga12345, Selena, Joana23, Stokrotka 86, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa, Selena - powodzenia z cukrami :) Ja miałam kupioną zwykłą glukoze, bo słyszałam od jednych, ze można, od drugich, ze nie można smakowej, wiec stwierdziłam, że nie dokładam sobie stresu i biorę zwykłą. A ludzi w laboratorium było chyba z 50! Tragedia..

Stokrotka, powiem Ci, że mnie też czasem zalewają czarne i głupie myśli - a bo to powinnam zjeść więcej mięsa, albo że jednego dnia wypiłam za mało wody, albo to albo tamto.. Obie dobrze wiemy, że to do niczego nie prowadzi, ale czasem po prostu takie mysli sie pojawiają i trzeba jakoś z nimi zawalczyć :) Meliska i ramię męża/partnera zawsze na plus ;)

Myśliwa - powiem Ci, że nawet zazdroszczę Ci tego wesela, sama bym się chętnie trochę pobawiła :)

Czytam też Wasze komentarze o ludziach w Waszym otoczeniu, którzy mówią Wam 'zobaczysz, że..'. Mam takie ogromne szczęście, że nikt mi tego ani razu nie powiedział, nikt mi nie mówi co mam robić, albo czego nie. Koleżanki, które juz rodziły są ogromnym wsparciem, nie straszą, pomagają.. także jak będę miała okazję to wyściskam wszystkie moje kobietki :)
    Musimy tylko trochę przystopować mamę mojego partnera, bo zaczyna się rozkręcać z zabawkami ;)

Dużo dobrego dla Was w ten poniedziałkowy poranek :)

Alfa_Centauri, jaina_proudmoore, Aga12345, Selena, Aneta8, Stokrotka 86, dobuska, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Cześć dziewczynki, pozdrawiam was z krzywej cukrowej. Polecam glukozę cytrynową, to zupełnie inna jakość :) na razie czuję się Ok, bardziej mi przeszkadza samo siedzenie w masce.

Kalcia, trzymamy kciuki żebyś łagodnie przeszła covid. Dobuska, na pewno wszystko będzie dobrze z serduszkiem.

Moja mama ma mnie trochę za wariatkę i panikarę że tak przejmuję się swoimi ciążami i porodami. Ona w pierwszej ciąży poszła ma trzy dni przed datą porodu do pracy biurowej, a ze to była zima stulecia i nie jeździły tramwaje po Warszawie to wracała przez śniegi 5 km do domu na piechotę, ugotowała obiad dla całej rodziny, zjadła, pozmywała i poszli z ojcem na piechotę do szpitala, bo zaczęły ją bolec plecy jak przy okresie.
    Starsze pokolenie było wychowywane inaczej i trudno jest im zrozumieć nas, które mają dostęp do usg, szczegółowych badan, wiedzy, forum itp. Nie daje to im oczywiście prawa do dokuczania nam i dogadywania, że teraz to dopiero to czy sramto. Też mnie wszyscy straszyli w poprzedniej ciąży żylakami i rozstępami, a pomimo że przytyłam 20 kg to nic takiego nie miało miejsca.

W ramach wyprawki myślę o zmianie samochodu na większy, tak żeby zmieściły się dwa wózki w bagażniku. A jak już zmieniać to koniecznie automat. Wiec zamiast na Vinted czy Allegro siedzę od dwóch dni na OtoMoto :D
    Powodzenia na badaniach!
    Z opowieści to mam wrażenie, że ludzie starszej daty to ani nie chorowali, rodzili planowo bez powikłań i wszystko mieli idealnie zaplanowane, pomimo, że na ostatnią chwilę. Wszystko ładnie, pięknie, niestety dopiero po czasie się okazuje, ze nie wszystko było dobrze skontrolowane.
    Selena Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 10:00

Selena, Joana23, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Jeszcze 20 min i trzecie kłucie. Poprzednie badania wspominam koszmarnie, a dzisiaj nawet jestem w niezłej formie i nic się nie dzieje. Oglądam sobie śliczne suvy, mam już nawet faworyta :) Szkoda ze tak poszły ceny w górę używanych aut.
    Ja w poprzedniej ciąży miałam krzywą w szpitalu 😊 akurat byłam na oddziale więc te 2 godzinki gdzie mogłam leżeć to był luksus 😉 dziś nawet szybko mi zleciało 😊 teraz już w domku piję kawę 😊 oby wyniki były dobre 😊w ciąży z synkiem były trochę ponad normę i musiałam prowadzić pół profil cukrzycowy 🙃
    My z mężem też myślimy nad zmianą auta 😊i też tylko automat wchodzi w grę bo mąż prowadzi auto bez użycia nóg 🙃marzy nam się albo volkswagen Caddy albo Peugeot 5008🙃😉

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena, miałam okazję jeździć peugeotem 5008 - fajne i zgrabne auto :) Takie nie za duze, nie za małe :)
    Daj znac jak wyniki :)

Selena, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • idigi85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 🙂 Za Waszymi rekomendacjami zaczęłam buszować po vinted 😀 Już lecą do mnie pierwsze przesyłki, można przepaść 😀
    Takie pytanko mam, co macie na wyjście ze szpitala? Zimowy kombinezon, śpiworek, otulacz do fotelika?

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

2nn3jqivc7brsh21.png

Starania od 12.2017.
    Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
    Ja: 36l. AMH 2,71
    On: 34l: morfologia słabo
    1 IUI / 12.2019 /🍷
    2 IUI / 02.2020 /🍷
    1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
    Crio / 04.2020 / 🍷
    2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
    Crio / 08.2020 / 🍷
    Crio / 11.2020 / 🍷

Od 02.2021
    KRIOBANK, Białystok
    3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
    Crio / 05.2021 / 🍷
    Crio / 06.2021 / 🥳
    beta 5dpt 27,27
    29dpt ❤️
  • Selena Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idigi85 wrote:
    Hejka 🙂 Za Waszymi rekomendacjami zaczęłam buszować po vinted 😀 Już lecą do mnie pierwsze przesyłki, można przepaść 😀
    Takie pytanko mam, co macie na wyjście ze szpitala? Zimowy kombinezon, śpiworek, otulacz do fotelika?
    Ja ostatnio na vinted kupiłam za niedużą cenę laktator Neno 🤩prawie nówka jeszcze na gwarancji 😊

idigi85, Aga12345, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena kiedyś chyba było inaczej, teraz wystarczy, że przekroczysz o jedną jednostkę jakikolwiek z trzech wyników to diagnoza jest jedna - cukrzyca.
    Wiec obyś miała dobre wyniki!

Idigi, ja na wyjscie mam polarowy kombinezon plus otulacz :)

Wiecie co, my cukrzycowe mamy bardzo dbamy o dietę, ale jednak nadal jesteśmy kobietami w ciąży, które mogą mieć zachcianki. Ja ostatnio jem za dużo słodyczy, za mało warzyw. Oczywiście słodycze bez cukru (jak to brzmi 🤣). Mimo wszystko byłam na siebie zła, że tak to wyglada, jednak później zrozumiałam, ze większość kobiet, które nie maja cukrzycy w ciąży, tez jedzą to na co maja ochotę.
    Nie możemy od siebie wymagać ciagle bycia perfekcyjnymi, bo to jest psychicznie niezdrowe i obciążające. Czasami musimy odpuścić. Ważne, żeby cukry były okej :)

Aneta8, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idigi85 wrote:
    Na wyjście ze szpitala kupiłam taki polarowy kombinezonik/pajacyk bo mam otulacz

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Morwa lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na badaniach!
    Mi ta cytrynowa też nie smakuje... Blee 🤣

Dziewczyny macie dużo śluzu? Jaki kolor?
    Mnie trochę martwi że jest taki jak smarki i żółty, bo taki miałam przed porodem. Ostatnio jakoś brzuch jak na okres zaczął mnie boleć wieczorami. Wczoraj wzięłam no spe. Kurcze martwię się o szyjkę. Wizyta za tydzień. Poproszę o kontrolę.
    Gosia Rumi miałaś jakieś objawy skracajacej się szyjki?

Ja w 1 ciąży przytyłam 15kg i myślę że to ok. Przed ważyłam 55kg. Myślę że jak ktoś jest szczupły to więcej może przytyć. Nie ma co porównywać 15 kg u osoby szczuplej a z nadwagą. Mam koleżanki które przytyly 30 kg ale to ich sprawa, ich zdrowie, nie oceniam.

Też jeżdżę automatem suvem i to mega wygoda. Jak mąż chciał te 2 lata temu kupić obecne auto to w ogóle nie rozumiałam fenomenu automatu póki go nie użytkuję. Myślałam że to jakiś wymysł. A to super sprawa.

Mój Maciek to powiem Wam że jakos smierdział po porodzie 🤣🤣🤣 nie mogłam się doczekać kiedy go wykąpiemy 😅

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Alfa_Centauri, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, jeśli Cię to uspokoi to ja również mam taki śluz i według lekarki jest okej. I bole okresowe również się pojawiają. Lekarka powiedziała, że mam wtedy wziąć nospe i się położyć, jeżeli ból nie mi ie to wtedy do szpitala. Moja szyjka nadal dłuuuuga :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Jeheria lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Selena kiedyś chyba było inaczej, teraz wystarczy, że przekroczysz o jedną jednostkę jakikolwiek z trzech wyników to diagnoza jest jedna - cukrzyca.
    Wiec obyś miała dobre wyniki!

Idigi, ja na wyjscie mam polarowy kombinezon plus otulacz :)

Wiecie co, my cukrzycowe mamy bardzo dbamy o dietę, ale jednak nadal jesteśmy kobietami w ciąży, które mogą mieć zachcianki. Ja ostatnio jem za dużo słodyczy, za mało warzyw. Oczywiście słodycze bez cukru (jak to brzmi 🤣). Mimo wszystko byłam na siebie zła, że tak to wyglada, jednak później zrozumiałam, ze większość kobiet, które nie maja cukrzycy w ciąży, tez jedzą to na co maja ochotę.
    Nie możemy od siebie wymagać ciagle bycia perfekcyjnymi, bo to jest psychicznie niezdrowe i obciążające. Czasami musimy odpuścić. Ważne, żeby cukry były okej :)
    To prawda, w pierwszej ciąży bardzo przestrzegałam diety nie jadłam żadnych słodyczy nawet bez cukru ale psychicznie to było dla mnie utrapienie aż w koncu pod koniec zaczęłam próbować zjadać dozwolone rzeczy. Teraz od początku tez nie jadłam słodyczy ale dlatego, że chciałam się od nich odzwyczaić i początkowo było ok ale jednak już po kilkunastu tygodniach zaczęło mi ich trochę brakować i nie mówię, że jem ich dużo ale tak jak np. ten Krem proteinowy, to już było dla mnie wybawienie, wczoraj pojechałam do sklepu i znalazłam tą czekoladę o zmniejszonej zawartości cukru. Z umiarem ale można 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 11:44

dobuska, Selena, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Agawa85 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    To prawda, w pierwszej ciąży bardzo przestrzegałam bardzo diety nie jadłam żadnych słodyczy nawet bez cukru ale psychicznie to było dla mnie utrapienie aż w koncu pod koniec zaczęłam próbować zjadać dozwolone rzeczy. Teraz od początku tez nie jadłam słodyczy ale dlatego, że chciałam się od nich odzwyczaić i początkowo było ok ale jednak już po kilkunastu tygodniach zaczęło mi ich trochę brakować i nie mówię, że jem ich dużo ale tak jak np. ten Krem proteinowy, to już było dla mnie wybawienie, wczoraj pojechałam do sklepu i znalazłam tą czekoladę o zmniejszonej zawartości cukru. Z umiarem ale można 🙂
    Dokładnie! W ramach posiłku z jakimiś orzechami lub jogurtem - czemu nie? Wiem, że wartości odżywcze są kiepskie, ale jednak nie podjadam do telewizora czy w nocy, tylko „nie-grzeszę” z namysłem. :)

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Powodzenia na badaniach!
    Mi ta cytrynowa też nie smakuje... Blee 🤣

Dziewczyny macie dużo śluzu? Jaki kolor?
    Mnie trochę martwi że jest taki jak smarki i żółty, bo taki miałam przed porodem. Ostatnio jakoś brzuch jak na okres zaczął mnie boleć wieczorami. Wczoraj wzięłam no spe. Kurcze martwię się o szyjkę. Wizyta za tydzień. Poproszę o kontrolę.
    Gosia Rumi miałaś jakieś objawy skracajacej się szyjki?

Ja w 1 ciąży przytyłam 15kg i myślę że to ok. Przed ważyłam 55kg. Myślę że jak ktoś jest szczupły to więcej może przytyć. Nie ma co porównywać 15 kg u osoby szczuplej a z nadwagą. Mam koleżanki które przytyly 30 kg ale to ich sprawa, ich zdrowie, nie oceniam.

Też jeżdżę automatem suvem i to mega wygoda. Jak mąż chciał te 2 lata temu kupić obecne auto to w ogóle nie rozumiałam fenomenu automatu póki go nie użytkuję. Myślałam że to jakiś wymysł. A to super sprawa.

Mój Maciek to powiem Wam że jakos smierdział po porodzie 🤣🤣🤣 nie mogłam się doczekać kiedy go wykąpiemy 😅
    Śluzu mam rzeczywiście więcej ale jest on raczej przezroczysty, jeśli jest bardzo żółty to może świadczyć o infekcji ale rzeczywiście żółty. Bóle raczej zdarzają mi się rzadko jak do tej pory nie brałam żadnych leków, musimy też pamiętać o tym, że już po 20 tygodniu mogą pojawiac się te skurcze przepowiadające, może to to czujesz? Jeśli chodzi o skracającą się szyjkę to w pierwszej ciąży na wizycie jakoś w 32 albo 33 tygodniu okazało się, że mam już szyjkę całkowicie skróconą, gotową do porodu, a nie pamiętam sytuacji, która mogłaby świadczyć o tym, że się skróciła, wydaje mi się, że tego się nie czuje, a może tylko ja tego nie czułam, nie wiem. W późniejszej ciąży maluch już będzie większy, będzie większy ucisk, mocniejsze ruchy i będzie ona się fizjologicznie skracać, może we wcześniejszej jakoś to można odróżnić ale nie ma co się martwić na zapas, jeśli ostatnio nie miałaś żadnych wskazań do częstszej kontroli to nie powinno się nic dziać.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Jeheria lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    doczytałam Wasze poranne wpisy. :)

Ja rano byłam na zakupach, potem na przeglądzie.
    Pod domem dolewałam płynu do spryskiwaczy, a po przeglądzie, pan diagnosta wyszedł i z hasłem " jak się nalewa płyn, to się zamyka wieczko. a nie odkłada" na bok. Spaliłam buraka, że głowa mała 🤣🤣🤣Dzidzia chyba miała ubaw, bo kopała w trakcie czekania :D

Zgadzam się w temacie cukrów. Jeszcze tak niedawno, normy były całkiem inne, teraz są restrykcyjne, ale może to i dobrze. w końcu to zdrowie nasze i dzieci. Ja w I trymestrze, w ogóle nie mogłam patrzeć na słodkie. Teraz bardziej mnie korci, ale wybieram zdrowsze zamienniki, jeśli jest okazja. Dwie kostki czekolady z truskawką działają lepiej na psychikę niż męczenie się.
    W październiku miałam dwa tygodnie catering z niskim IG, z firmy znajomych :) jedyne na co skarżyłam się to za dużo mięsa, ale codziennie był zdrowy deser :)

@Stokrotka- też mam czasem takie rozkminy. nawet już nie będę pisać, jakie mam głupie myśli chwilami ;)
    niestety, głowa pracuje. człowiek szuka siebie też w nowej roli, czy dobrze robi itp.

Co do aut w automacie, to mąż ma takie od grudnia. byłam sceptyczna, ale jeździ się wygodnie po mieście. ja mam manualną skrzynię biegów, także potem można babola zrobić ;) ogółem polecam. jedna noga odpoczywa :D

Badanie krzywej - miałam kilka razy. mi ta glukoza smakuje. kojarzy się z watą cukrową 🤣 taki ulepek hehe.

Ja jutro mam USG plus wizytę. :)

a dziś nie wiem, jakaś drętwa jestem. mam mało siły. ;) chodzi za mną zjedzenie rogala św. Marcina, ale to już grzech dużego kalibru. 🤣 zjem i spacer może uskutecznię. :)

Aneta8, Stokrotka 86, Jeheria, Alfa_Centauri, dobuska, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ