Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Jeheria, jeśli Cię to uspokoi to ja również mam taki śluz i według lekarki jest okej. I bole okresowe również się pojawiają. Lekarka powiedziała, że mam wtedy wziąć nospe i się położyć, jeżeli ból nie mi ie to wtedy do szpitala. Moja szyjka nadal dłuuuuga
Ja jak powiedziałam lekarce, że mam żółty śluz, to od razu mnie wzięła na fotel i stwierdziła drożdżaki. Dostałam macmirror.jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
idigi85 wrote:Ja jak powiedziałam lekarce, że mam żółty śluz, to od razu mnie wzięła na fotel i stwierdziła drożdżaki. Dostałam macmirror.
niestety, o infekcje w ciąży bardzo łatwo.
a najgorsze są te bez objawów.
ja to mam schizę, ze ta infekcja wróci, ja nie będę wiedzieć, a lekarz nie dopatrzy.
-
Dzień dobry w poniedziałek!
Jakaś kiepska noc za mną, długo nie mogłam zasnąć, a rano się dobudzić. Jeszcze w środku nocy dostałam chyba jakiegoś kopa w żebra, bo przez kilka minut tak mnie bolało, że nie mogłam się obrócić 🙈
Myśliwa fajnie, że się wybawiłaś na weselu 🙂
Alfa, Selena kciuki za pomyślne wyniki cukrów! 🤞🏻
Ja może zapiszę się jakoś na końcówkę października 🙂
Idigi, ja mam taki misiowy kombinezonik i otulacz do fotelika 🙂
Jeheria, mój śluz też często ma żółtawy kolor, właśnie taki trochę jak smarki 🙈 ale na wizycie dr sprawdza mi pH i jest wszystko prawidłowo, szyjkę też mam na prawie 5cm.
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Jeheria, Alfa_Centauri, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😀
U nas dzisiaj przemeblowanie, aby przygotować kącik dla maluszka. Ja jak Dobuska, muszę mieć wszystko przygotowane przed. Może to syndrom pierwszego dziecka? Chociaż mój mąż mówi, że ja zawsze zorganizowana i na wakacje pakuję się trzy dni przed, a on na ostatnią chwilę 😀
Cukry - u mnie narazie w normie. Z ciekawości sprawdzilam dzisiaj na czczo cukry na Glucomaxie i tam mi cały czas wywala. Na accu check 78 na glocomaxx 92. Dziewczyny na forum o cc też pisały ze glucomaxx może pokazywać nawet o 20 jednostek więcej 😲 u mnie dzisiaj na drugie śniadanko kefir, o rzeczy i właśnie pasek czekolady 😀 wszystko z umiarem 🙂
Czy Wy tez tak macie, czy tylko ja taka poprana, że codziennie otwieram komodę i przeglądam ciuszki małego 🤣 wyobrażam sobie jak już będziemy w domu, jak będzie spał w łóżeczku 😀
Dzisiaj odkryłam stronę babysteps.pl ich maty edukacyjne są przepiękne 😍Aneta8, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Aaaa i dziś mam przegląd u dentysty! Nareszcie 🙈🙉🙊
jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, co do ubranek na wyjście to ja też planuje zakupić taki lekki kombinezon ( raczej z tych cienkich jak dziewczyny) i wpakować dziecko do spiworka. Taki zimowy z miejscami na pasy do fotelika właśnie do mnie idzie z vinted 😁
Ja to już od dłuższego czasu mam wydzielinę- raz jest jej mniej a raz więcej. Teraz jest przezroczysto biała, ale kilka tygodni temu była żółtawa i żadnej infekcji nie miałam 🤷
Lekkie bóle/ kłucia/ skurcze też mam. W różnych częściach brzucha, czasami po fakcie dochodzę że promieniują od więzadeł a czasami to zupełnie co innego. Też mnie chwilami martwią ale raczej nie bolą jakoś mega, nie trwają cały dzień i nie kładą mnie do łóżka.czasami biorę nospe.
Ja dzisiaj po 2 śniadaniu padłam, a rzadko mi się to zdarza. Ale mi ochoty na słodkie narobilyscie😁 chyba zaraz sturlam się z kanapy po kostkę czekolady że stewia 😉Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Dzień dobry w nowym tygodniu
Niech będzie cudowny dla nas wszystkich
Wreszcie nadrobiłam weekendowe wpisy, co do dobrych rad faktycznie doprowadzają do szału. Moi znajomi na każdym kroku podkreślają „wy jeszcze nie wiecie ale…” albo wysyłają filmiki z komentarzem „nie nastawiajcie sie ze dzieci sa takie grzeczne zobaczycie jak to jest”. Strasznie mnie to wkurza bo nie każde dziecko jest niegrzeczne, i ze ich jest małym terrorysta, nie znaczy ze kazde tak sie zachowuje 🤦♀️ Zreszta czy nie można powiedzieć czegoś miłego ? Tylko od razu same negatywy.
Dziewczyny które maja zwierzaka- ostatnio wpadam w paranoje ze dziecko będzie miało alergię na psa. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji … zastanawiacie się nad tym?
-
idigi85 wrote:Ja jak powiedziałam lekarce, że mam żółty śluz, to od razu mnie wzięła na fotel i stwierdziła drożdżaki. Dostałam macmirror.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 12:53
-
Megg - my mamy psa i zupełnie nie dopuszczam do siebie myśli, że nasza córka będzie miała alergię. Nie i koniec
Bardziej się martwię jak ten nasz szalony, pełen energii pies zareaguje na nowego członka stada
W przyszłym tygodniu ruszam do behawiorystki, żeby nas ładnie pokierowała i przygotowała (i nas i psa) na nowości.
Aneta8, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Megg - my mamy psa i zupełnie nie dopuszczam do siebie myśli, że nasza córka będzie miała alergię. Nie i koniec
Bardziej się martwię jak ten nasz szalony, pełen energii pies zareaguje na nowego członka stada
W przyszłym tygodniu ruszam do behawiorystki, żeby nas ładnie pokierowała i przygotowała (i nas i psa) na nowości.
jak będziesz miała fajne rady to napisz
nasz tez jest szalony a na dodatek uwaza ze jest najważniejszy 😝
Aga12345 lubi tę wiadomość
-
Megg chyba bym zwróciła uwagę znajomym… masakra 😱
Ja nie myślę o tym, że będzie miała alergię. Według wielu ciąża i okres po porodzie sprzyja temu, żeby takiej alergii nie mieć. W każdym razie nie zamierzam się martwić na zapas.Joana23, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Moja suczka ma już 16 lat i raczej niedowidzi i niedosłyszy. Na ten moment modlimy się, żeby doczekała małej, bo tak naprawdę z psem w takim wieku jest już różnie.
Moja sunia „przeżyła” już jednego noworodka w domu, więc liczę, że teraz też będzie dobrze.
Znam małżeństwo, które nie ogarnęło tego, ze pies ma problem z akceptacją nowego członka rodziny i go oddali… ja nie mogę tego pojąć…
Oczywiście, wiem, że dla niektórych pies to pies, ale dla mnie to członek rodziny i tyle.Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Nie wyobrażam sobie oddać psa. Moja piesia jest aktywnym zwierzakiem, bardzo się emocjonuje, pomagają długie spacery. Ale jest też bardzo delikatna. Lubi że mną po południu poleżeć, położy główkę na brzuchu i tak potrafi zasnąć.
Na pewno, jak już będę w szpitalu, będę dawać mężowi pieluchy tetrowe lub ubranka po maluszku, aby je wywąchała w domu.
Dla mnie pies to członek rodziny. Była że mną w najtrudniejszych chwilach. Jak ja mogłabym ja zostawić? Jak będzie źle reagować to wtedy na pewno zwrócimy się do behawiorysty.Joana23, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Ja mam dwa koty, kocham je jak własne dzieci 💛 też nie planuje alergii u małego 😛 nie chce na razie nawet o tym myśleć. Również planujemy powoli je oswajać z sytuacją urządzając właśnie pokój i rozkładać nowe mebelki, łóżeczko, a tuż po porodzie przynosić ubranka do oswojenia zapachu 🙂
jaina_proudmoore, Selena, Joana23, dobuska, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Ja mam dwa koty, kocham je jak własne dzieci 💛 też nie planuje alergii u małego 😛 nie chce na razie nawet o tym myśleć. Również planujemy powoli je oswajać z sytuacją urządzając właśnie pokój i rozkładać nowe mebelki, łóżeczko, a tuż po porodzie przynosić ubranka do oswojenia zapachu 🙂
Selena, Joana23, Aneta8, Kasiastaraczka, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
My nie mamy żadnego zwierzaka chociaż synek bardzo by chciał😊niestety jest to niemożliwe... Ale gdyby był to nigdy bym się nie pozbyła... Wychowałam się na wsi i zawsze mieliśmy dużo zwierząt 🤩🥰❤️nie tylko psów i kotów 😉uwielbiam wszystkie 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 13:20
jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
My mamy goldena, z natury łagodny, kocha dzieci jest do nich bardzo cierpliwy. Nie martwię sie ze nie zaakceptuje dziecka, bardziej może mieć problem z akceptacja tego ze uwaga rozłoży sie na jeszcze kogoś, bo teraz jest w centrum naszej uwagi
teraz jest na etapie wymiany futra i sierść jest absolutnie wszędzie w ilościach hurtowych i moze dla tego ta alergia przyszla mi do glowy i nie moze wyjsc
jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość