X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam❤️

Karo jestem z Tobą myślami! Nie będę Cie pocieszać, bo wiem, że to tylko czcze gadanie. Najważniejsze, że idzie ku dobremu, a ja swoją energię wkładam teraz w trzymanie kciuków za Was! Każdy dzień jest na wagę złota! Mocno wierzę!❤️

jaina_proudmoore, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, oczywiście że pamiętamy Twoja historię. Już wielokrotnie z dziewczynami zastanawialysmy się co u Ciebie. Przykro mi że to wszystko Cię spotyka. Dobrze że teraz jesteś pod dobrą opieką. Trzymam kciuki za Ciebie, dziecinke oraz Twoja rodzinę żebyście ten zły okres przetrwali i oby wkrótce było już tylko lepiej 😘

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wróciłam do domu ok 15. Zmęczyłam się bo nie chce mi się słowem nawet odezwać do męża. 🤣ogółem było miło. Spotkanie z klasa ok- tu niepotrzebnie się stresowałam. Spotkałam dużo koleżanek, z każdą zamieniłam kilka słów - w sumie o tym samym, jak się czuje itp co robię itd. Trochę mi się mózg zlasował. 🤦‍♀️Ale mam już z głowy. Jeden kolega był bardzo miły i rzucił hasłem „ przytyło ci się z przodu” 😤ale potem żałował bo go cisnęłam trochę 😎oops. Także mam już to za sobą. I jutro na pewno będę plackiem do sześcianu. Nadrobiłam Wasze wpisy, odniosę się do nich jutro do południa bo już dziś nie dam rady myśli zebrać 🥵ps. I dwa x na drugie piętro weszłam bez zadyszki 🤣💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 17:06

Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, MyŚliwa, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @KaroKaro - dziękuje, że napisałaś. Myślałam o Tobie. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Wszystkie tu trzymamy za Ciebie kciuki 💗💪🍀

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro jesteś mega dzielna! Wiem, że dasz rade i wydasz na świat pięknego i zdrowego chłopca 💙 to okropne co musiałaś przeżyć, ale najważniejsze, że jest już stabilnie 😘

jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokaro mocne kciuki za was✊✊✊oby cała sytuacja skończyła się dobrze dla Maluszka i dla ciebie🍀🍀🍀

jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Mam już wyniki badań. W sumie ok tylko hematokryt spadł.Teraz mam 34%. Ogólnie nieco za niski ale czytałam że w ciąży spada jego poziom... No dopytam lekarza. A jak to u Was wygląda? Na jakim poziomie macie?
    Mam 40
    W ogóle wszystko w normie z morfologii

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokaro czyli jest światełko w tunelu, masz bardzo ciężki czas za sobą... Trzymam mocno kciuki aby wszystko skończyło się dobrze, zdrówka dla Was życzę!

Współczuję Dobuska problemów z pieskiem :( ja się martwię jak moja nie chce jeść a co powiedzieć na krew w moczu 😢

Mysliwa ja mam nakaz brania clexane do końca. I wskazanie rodzić naturalnie ogólnie aby nie prowokować zakrzepów. W 1 ciąży brałam do 41tc włącznie. Nie mogę odstawić bo przepływy mogą się pogorszyć i tak było u mnie. Że mimo brania pogorszyły się. Tak wtedy mnie pytali o której brałam, ale ciężko wyrobić się w 24h, bo poród nie zawsze zaczyna się wtedy kiedy chcemy i nie zawsze trwa niewiadomo jak długo aby te godziny się zgadzały. Może Ty masz inne wskazania, dawkę 0,4 to tak 12h a 0,6 już 24h. Ale właśnie zastanawia mnie ta narkoza przy koniecznej cc na cito w razie jak nie miną te godziny. Zapytam lekarza...

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Witajcie dziewczyny, postanowiłam się w końcu odezwać. Nie było mnie bardzo długo, ale musiałam sobie moją sytuację poukładać w głowie i dojść do siebie psychicznie. Od ponad dwóch tygodni jestem w szpitalu i tak już prawdopodobnie będzie do rozwiązania. Nie wiem czy pamiętacie moją historię z krwiakiem podowodniowym, otóż ten krwiak pękł i tym samym odeszły mi wody. Ja na to nie zwróciłam uwagi, bo cały czas krwawiłam, a też kilka dni wcześniej wyszłam z innego szpitala gdzie nikogo nie zaniepokoił spadek ilości wód pomiędzy przyjęciem a wypisem... (Prawdopodobnie już wtedy się sączyły, zgłaszałam że, krew jest wodnista ale nic z tym nie zrobili). Tego samego dnia po odejściu wód (o czym wtedy jeszcze nie wiedziałam) miałam wizytę u mojej Pani doktor. Stwierdziła całkowity brak wód i od razu wysłała do lekarza który kieruje oddziałem w najlepszym szpitalu z oddziałem patologii ciąży i neonatologii. U niego potwierdziło się całkowite bezwodzie i odrazu skierował mnie do szpitala bo musiałam miec szybko podane antybiotyki dożylnie. Ile ja się nasłuchałam o możliwych powikłaniach mojej sytuacji i dziecka, a jeszcze więcej się uryczałam na tej wizycie. Na ten moment sytuacja jest stabilna i nie pozostaje nic innego jak czekać. Ja cały czas krwawię jakbym miała okres,raz byłam już na porodówce bo dostałam krwotoku, ale wszytko udało się opanować. Mały rośnie, daje kopniaki a na ostatnim USG pokazała się mała kieszonka z płynem owodniowym, podobno to dobrze rokuje 🙂 wiem że muszę być silna dla niego i córeczki która z mężem czeka na nas w domu. Pomimo tego że na pewno będzie wcześniakiem zrobię wszystko żeby mu ułatwić sten trudny start❤
    Trzymajcie sie dziewczyny i dbajcie o siebie i Maluchy 😘
    Współczuję trudnej sytuacji. Lekarze na pewno wiedzą co robią żeby pomóc maleństwu a ty odpoczywaj. Dużo siły dla ciebie!

0d1ys65gdrumd339.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo trzymaj się kochana 😚 wszystkie tu mocno trzymamy kciuki 😚😊napewno będzie dobrze i już niedługo będziesz tulić maleństwo😊😚póki co niech jak najdłużej siedzi w brzuszku żeby mieć jak najlepszy start 😚😊

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety moje łożysko nadal jest centralnie przodujace😔nadal mam na siebie uważać I nie dźwigać-prawie że leżeć+stwierdzono cukrzyce ciążowa.Pocieszające jest jedynie fakt że z Ignasiem jest ok, ma juz 714g i w pomiarach wyprzedza swój wiek ciazy. Czeka nas jeszcze echo serca i najlepiej żebym zrobila je na Agatowej.

Nisia18 lubi tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka, kurcze miałam nadzieję że jednak się podniesie... Ale dobrze że maluch super rośnie 🙂
    W sobotę jadę na Agatowa właśnie na echo- w związku z cukrzyca.

Pimka lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka ojej… ale plus taki, że mały rośnie jak na drożdżach i nadrabia! Trzymaj się mocno❤️

Pimka lubi tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Niestety moje łożysko nadal jest centralnie przodujace😔nadal mam na siebie uważać I nie dźwigać-prawie że leżeć+stwierdzono cukrzyce ciążowa.Pocieszające jest jedynie fakt że z Ignasiem jest ok, ma juz 714g i w pomiarach wyprzedza swój wiek ciazy. Czeka nas jeszcze echo serca i najlepiej żebym zrobila je na Agatowej.
    Jejku ale najważniejsze, że z malutkim wszystko w porządku, już duży chłopczyk 🙂

Pimka lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka, w takim razie trzymamy też kciuki za Twojego malca (a w zasadzie już nie malca - niezły chłopak Ci rośnie). Echo na Agatowej najlepsze (słyszałam, że potrafią z Bielańskiego wywieźć na patologii ciąży po echo na Agatową). Też się niedługo wybieram.

Pimka lubi tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka, bardzo mi przykro, że to łożysko się nie podniosło. Ale wierzę, że dacie radę 💪🏻 Super, że synuś pięknie rośnie 💙
    Trzymaj się dzielnie!

Pimka lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Mam już wyniki badań. W sumie ok tylko hematokryt spadł.Teraz mam 34%. Ogólnie nieco za niski ale czytałam że w ciąży spada jego poziom... No dopytam lekarza. A jak to u Was wygląda? Na jakim poziomie macie?
    Ja mam hematokryt 31%, hemoglobina 10,6-dostalam żelazo

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla wspaniała wiadomość 🥰

Dobuska szkoda psinki 😥 trzymam kciuki 😚

KaroKaro strasznie mi przykro z powodu Twojej sytuacji, trzymam za Was mocno kciuki 🙏😚 obyście wytrzymali jak najdłużej

Pimka kurcze,szkoda,że to łożysko się nie przesunęło, uważaj na Was,dbaj o siebie i Ignaca

Pimka lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro współczuję przeżyć i trzymam kciuki żeby było już tylko lepiej. Niech maluszek zdrowo rośnie i siedzi w brzuszku jak najdłużej.

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Oby dzisiejszy dzień był lepszy!

Słuchajcie, mam w sobotę pogrzeb, na który muszę troszkę dojechać. Okazało się, ze pół rodziny mi odradza jechać (przesądy!!! O_o). Jedna z osób powiedziała, że w ciąży powinnam siedzieć w domu, bo jeszcze coś się stanie i będzie na nich (lol...).
    No więc ja się pytam: to jak to jest? Czasami mówicie, że rodziłyście w polu, takie byłyście aktywne, a czasami słyszę, że mam siedzieć w ciąży w domu...

Masakra... O_o

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ