X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam❤️

Karo jestem z Tobą myślami! Nie będę Cie pocieszać, bo wiem, że to tylko czcze gadanie. Najważniejsze, że idzie ku dobremu, a ja swoją energię wkładam teraz w trzymanie kciuków za Was! Każdy dzień jest na wagę złota! Mocno wierzę!❤️

jaina_proudmoore, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, oczywiście że pamiętamy Twoja historię. Już wielokrotnie z dziewczynami zastanawialysmy się co u Ciebie. Przykro mi że to wszystko Cię spotyka. Dobrze że teraz jesteś pod dobrą opieką. Trzymam kciuki za Ciebie, dziecinke oraz Twoja rodzinę żebyście ten zły okres przetrwali i oby wkrótce było już tylko lepiej 😘

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wróciłam do domu ok 15. Zmęczyłam się bo nie chce mi się słowem nawet odezwać do męża. 🤣ogółem było miło. Spotkanie z klasa ok- tu niepotrzebnie się stresowałam. Spotkałam dużo koleżanek, z każdą zamieniłam kilka słów - w sumie o tym samym, jak się czuje itp co robię itd. Trochę mi się mózg zlasował. 🤦‍♀️Ale mam już z głowy. Jeden kolega był bardzo miły i rzucił hasłem „ przytyło ci się z przodu” 😤ale potem żałował bo go cisnęłam trochę 😎oops. Także mam już to za sobą. I jutro na pewno będę plackiem do sześcianu. Nadrobiłam Wasze wpisy, odniosę się do nich jutro do południa bo już dziś nie dam rady myśli zebrać 🥵ps. I dwa x na drugie piętro weszłam bez zadyszki 🤣💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 17:06

Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, MyŚliwa, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @KaroKaro - dziękuje, że napisałaś. Myślałam o Tobie. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Wszystkie tu trzymamy za Ciebie kciuki 💗💪🍀

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro jesteś mega dzielna! Wiem, że dasz rade i wydasz na świat pięknego i zdrowego chłopca 💙 to okropne co musiałaś przeżyć, ale najważniejsze, że jest już stabilnie 😘

jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokaro mocne kciuki za was✊✊✊oby cała sytuacja skończyła się dobrze dla Maluszka i dla ciebie🍀🍀🍀

jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Mam już wyniki badań. W sumie ok tylko hematokryt spadł.Teraz mam 34%. Ogólnie nieco za niski ale czytałam że w ciąży spada jego poziom... No dopytam lekarza. A jak to u Was wygląda? Na jakim poziomie macie?
    Mam 40
    W ogóle wszystko w normie z morfologii

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokaro czyli jest światełko w tunelu, masz bardzo ciężki czas za sobą... Trzymam mocno kciuki aby wszystko skończyło się dobrze, zdrówka dla Was życzę!

Współczuję Dobuska problemów z pieskiem :( ja się martwię jak moja nie chce jeść a co powiedzieć na krew w moczu 😢

Mysliwa ja mam nakaz brania clexane do końca. I wskazanie rodzić naturalnie ogólnie aby nie prowokować zakrzepów. W 1 ciąży brałam do 41tc włącznie. Nie mogę odstawić bo przepływy mogą się pogorszyć i tak było u mnie. Że mimo brania pogorszyły się. Tak wtedy mnie pytali o której brałam, ale ciężko wyrobić się w 24h, bo poród nie zawsze zaczyna się wtedy kiedy chcemy i nie zawsze trwa niewiadomo jak długo aby te godziny się zgadzały. Może Ty masz inne wskazania, dawkę 0,4 to tak 12h a 0,6 już 24h. Ale właśnie zastanawia mnie ta narkoza przy koniecznej cc na cito w razie jak nie miną te godziny. Zapytam lekarza...

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Witajcie dziewczyny, postanowiłam się w końcu odezwać. Nie było mnie bardzo długo, ale musiałam sobie moją sytuację poukładać w głowie i dojść do siebie psychicznie. Od ponad dwóch tygodni jestem w szpitalu i tak już prawdopodobnie będzie do rozwiązania. Nie wiem czy pamiętacie moją historię z krwiakiem podowodniowym, otóż ten krwiak pękł i tym samym odeszły mi wody. Ja na to nie zwróciłam uwagi, bo cały czas krwawiłam, a też kilka dni wcześniej wyszłam z innego szpitala gdzie nikogo nie zaniepokoił spadek ilości wód pomiędzy przyjęciem a wypisem... (Prawdopodobnie już wtedy się sączyły, zgłaszałam że, krew jest wodnista ale nic z tym nie zrobili). Tego samego dnia po odejściu wód (o czym wtedy jeszcze nie wiedziałam) miałam wizytę u mojej Pani doktor. Stwierdziła całkowity brak wód i od razu wysłała do lekarza który kieruje oddziałem w najlepszym szpitalu z oddziałem patologii ciąży i neonatologii. U niego potwierdziło się całkowite bezwodzie i odrazu skierował mnie do szpitala bo musiałam miec szybko podane antybiotyki dożylnie. Ile ja się nasłuchałam o możliwych powikłaniach mojej sytuacji i dziecka, a jeszcze więcej się uryczałam na tej wizycie. Na ten moment sytuacja jest stabilna i nie pozostaje nic innego jak czekać. Ja cały czas krwawię jakbym miała okres,raz byłam już na porodówce bo dostałam krwotoku, ale wszytko udało się opanować. Mały rośnie, daje kopniaki a na ostatnim USG pokazała się mała kieszonka z płynem owodniowym, podobno to dobrze rokuje 🙂 wiem że muszę być silna dla niego i córeczki która z mężem czeka na nas w domu. Pomimo tego że na pewno będzie wcześniakiem zrobię wszystko żeby mu ułatwić sten trudny start❤
    Trzymajcie sie dziewczyny i dbajcie o siebie i Maluchy 😘
    Współczuję trudnej sytuacji. Lekarze na pewno wiedzą co robią żeby pomóc maleństwu a ty odpoczywaj. Dużo siły dla ciebie!

0d1ys65gdrumd339.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo trzymaj się kochana 😚 wszystkie tu mocno trzymamy kciuki 😚😊napewno będzie dobrze i już niedługo będziesz tulić maleństwo😊😚póki co niech jak najdłużej siedzi w brzuszku żeby mieć jak najlepszy start 😚😊

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety moje łożysko nadal jest centralnie przodujace😔nadal mam na siebie uważać I nie dźwigać-prawie że leżeć+stwierdzono cukrzyce ciążowa.Pocieszające jest jedynie fakt że z Ignasiem jest ok, ma juz 714g i w pomiarach wyprzedza swój wiek ciazy. Czeka nas jeszcze echo serca i najlepiej żebym zrobila je na Agatowej.

Nisia18 lubi tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka, kurcze miałam nadzieję że jednak się podniesie... Ale dobrze że maluch super rośnie 🙂
    W sobotę jadę na Agatowa właśnie na echo- w związku z cukrzyca.

Pimka lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka ojej… ale plus taki, że mały rośnie jak na drożdżach i nadrabia! Trzymaj się mocno❤️

Pimka lubi tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Niestety moje łożysko nadal jest centralnie przodujace😔nadal mam na siebie uważać I nie dźwigać-prawie że leżeć+stwierdzono cukrzyce ciążowa.Pocieszające jest jedynie fakt że z Ignasiem jest ok, ma juz 714g i w pomiarach wyprzedza swój wiek ciazy. Czeka nas jeszcze echo serca i najlepiej żebym zrobila je na Agatowej.
    Jejku ale najważniejsze, że z malutkim wszystko w porządku, już duży chłopczyk 🙂

Pimka lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka, w takim razie trzymamy też kciuki za Twojego malca (a w zasadzie już nie malca - niezły chłopak Ci rośnie). Echo na Agatowej najlepsze (słyszałam, że potrafią z Bielańskiego wywieźć na patologii ciąży po echo na Agatową). Też się niedługo wybieram.

Pimka lubi tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka, bardzo mi przykro, że to łożysko się nie podniosło. Ale wierzę, że dacie radę 💪🏻 Super, że synuś pięknie rośnie 💙
    Trzymaj się dzielnie!

Pimka lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Mam już wyniki badań. W sumie ok tylko hematokryt spadł.Teraz mam 34%. Ogólnie nieco za niski ale czytałam że w ciąży spada jego poziom... No dopytam lekarza. A jak to u Was wygląda? Na jakim poziomie macie?
    Ja mam hematokryt 31%, hemoglobina 10,6-dostalam żelazo

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla wspaniała wiadomość 🥰

Dobuska szkoda psinki 😥 trzymam kciuki 😚

KaroKaro strasznie mi przykro z powodu Twojej sytuacji, trzymam za Was mocno kciuki 🙏😚 obyście wytrzymali jak najdłużej

Pimka kurcze,szkoda,że to łożysko się nie przesunęło, uważaj na Was,dbaj o siebie i Ignaca

Pimka lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro współczuję przeżyć i trzymam kciuki żeby było już tylko lepiej. Niech maluszek zdrowo rośnie i siedzi w brzuszku jak najdłużej.

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Oby dzisiejszy dzień był lepszy!

Słuchajcie, mam w sobotę pogrzeb, na który muszę troszkę dojechać. Okazało się, ze pół rodziny mi odradza jechać (przesądy!!! O_o). Jedna z osób powiedziała, że w ciąży powinnam siedzieć w domu, bo jeszcze coś się stanie i będzie na nich (lol...).
    No więc ja się pytam: to jak to jest? Czasami mówicie, że rodziłyście w polu, takie byłyście aktywne, a czasami słyszę, że mam siedzieć w ciąży w domu...

Masakra... O_o

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ