Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuje Wam❤️
Karo jestem z Tobą myślami! Nie będę Cie pocieszać, bo wiem, że to tylko czcze gadanie. Najważniejsze, że idzie ku dobremu, a ja swoją energię wkładam teraz w trzymanie kciuków za Was! Każdy dzień jest na wagę złota! Mocno wierzę!❤️jaina_proudmoore, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Karo, oczywiście że pamiętamy Twoja historię. Już wielokrotnie z dziewczynami zastanawialysmy się co u Ciebie. Przykro mi że to wszystko Cię spotyka. Dobrze że teraz jesteś pod dobrą opieką. Trzymam kciuki za Ciebie, dziecinke oraz Twoja rodzinę żebyście ten zły okres przetrwali i oby wkrótce było już tylko lepiej 😘
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Hej dziewczyny. Wróciłam do domu ok 15. Zmęczyłam się bo nie chce mi się słowem nawet odezwać do męża. 🤣ogółem było miło. Spotkanie z klasa ok- tu niepotrzebnie się stresowałam. Spotkałam dużo koleżanek, z każdą zamieniłam kilka słów - w sumie o tym samym, jak się czuje itp co robię itd. Trochę mi się mózg zlasował. 🤦♀️Ale mam już z głowy. Jeden kolega był bardzo miły i rzucił hasłem „ przytyło ci się z przodu” 😤ale potem żałował bo go cisnęłam trochę 😎oops. Także mam już to za sobą. I jutro na pewno będę plackiem do sześcianu. Nadrobiłam Wasze wpisy, odniosę się do nich jutro do południa bo już dziś nie dam rady myśli zebrać 🥵ps. I dwa x na drugie piętro weszłam bez zadyszki 🤣💪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 17:06
Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, MyŚliwa, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
KaroKaro jesteś mega dzielna! Wiem, że dasz rade i wydasz na świat pięknego i zdrowego chłopca 💙 to okropne co musiałaś przeżyć, ale najważniejsze, że jest już stabilnie 😘
jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość
-
Karokaro mocne kciuki za was✊✊✊oby cała sytuacja skończyła się dobrze dla Maluszka i dla ciebie🍀🍀🍀
jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Stokrotka 86 wrote:Mam już wyniki badań. W sumie ok tylko hematokryt spadł.Teraz mam 34%. Ogólnie nieco za niski ale czytałam że w ciąży spada jego poziom... No dopytam lekarza. A jak to u Was wygląda? Na jakim poziomie macie?
W ogóle wszystko w normie z morfologiiStokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Karokaro czyli jest światełko w tunelu, masz bardzo ciężki czas za sobą... Trzymam mocno kciuki aby wszystko skończyło się dobrze, zdrówka dla Was życzę!
Współczuję Dobuska problemów z pieskiemja się martwię jak moja nie chce jeść a co powiedzieć na krew w moczu 😢
Mysliwa ja mam nakaz brania clexane do końca. I wskazanie rodzić naturalnie ogólnie aby nie prowokować zakrzepów. W 1 ciąży brałam do 41tc włącznie. Nie mogę odstawić bo przepływy mogą się pogorszyć i tak było u mnie. Że mimo brania pogorszyły się. Tak wtedy mnie pytali o której brałam, ale ciężko wyrobić się w 24h, bo poród nie zawsze zaczyna się wtedy kiedy chcemy i nie zawsze trwa niewiadomo jak długo aby te godziny się zgadzały. Może Ty masz inne wskazania, dawkę 0,4 to tak 12h a 0,6 już 24h. Ale właśnie zastanawia mnie ta narkoza przy koniecznej cc na cito w razie jak nie miną te godziny. Zapytam lekarza...jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
KaroKaro wrote:Witajcie dziewczyny, postanowiłam się w końcu odezwać. Nie było mnie bardzo długo, ale musiałam sobie moją sytuację poukładać w głowie i dojść do siebie psychicznie. Od ponad dwóch tygodni jestem w szpitalu i tak już prawdopodobnie będzie do rozwiązania. Nie wiem czy pamiętacie moją historię z krwiakiem podowodniowym, otóż ten krwiak pękł i tym samym odeszły mi wody. Ja na to nie zwróciłam uwagi, bo cały czas krwawiłam, a też kilka dni wcześniej wyszłam z innego szpitala gdzie nikogo nie zaniepokoił spadek ilości wód pomiędzy przyjęciem a wypisem... (Prawdopodobnie już wtedy się sączyły, zgłaszałam że, krew jest wodnista ale nic z tym nie zrobili). Tego samego dnia po odejściu wód (o czym wtedy jeszcze nie wiedziałam) miałam wizytę u mojej Pani doktor. Stwierdziła całkowity brak wód i od razu wysłała do lekarza który kieruje oddziałem w najlepszym szpitalu z oddziałem patologii ciąży i neonatologii. U niego potwierdziło się całkowite bezwodzie i odrazu skierował mnie do szpitala bo musiałam miec szybko podane antybiotyki dożylnie. Ile ja się nasłuchałam o możliwych powikłaniach mojej sytuacji i dziecka, a jeszcze więcej się uryczałam na tej wizycie. Na ten moment sytuacja jest stabilna i nie pozostaje nic innego jak czekać. Ja cały czas krwawię jakbym miała okres,raz byłam już na porodówce bo dostałam krwotoku, ale wszytko udało się opanować. Mały rośnie, daje kopniaki a na ostatnim USG pokazała się mała kieszonka z płynem owodniowym, podobno to dobrze rokuje 🙂 wiem że muszę być silna dla niego i córeczki która z mężem czeka na nas w domu. Pomimo tego że na pewno będzie wcześniakiem zrobię wszystko żeby mu ułatwić sten trudny start❤
Trzymajcie sie dziewczyny i dbajcie o siebie i Maluchy 😘 -
Niestety moje łożysko nadal jest centralnie przodujace😔nadal mam na siebie uważać I nie dźwigać-prawie że leżeć+stwierdzono cukrzyce ciążowa.Pocieszające jest jedynie fakt że z Ignasiem jest ok, ma juz 714g i w pomiarach wyprzedza swój wiek ciazy. Czeka nas jeszcze echo serca i najlepiej żebym zrobila je na Agatowej.
Nisia18 lubi tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pimka wrote:Niestety moje łożysko nadal jest centralnie przodujace😔nadal mam na siebie uważać I nie dźwigać-prawie że leżeć+stwierdzono cukrzyce ciążowa.Pocieszające jest jedynie fakt że z Ignasiem jest ok, ma juz 714g i w pomiarach wyprzedza swój wiek ciazy. Czeka nas jeszcze echo serca i najlepiej żebym zrobila je na Agatowej.
Pimka lubi tę wiadomość
-
Pimka, w takim razie trzymamy też kciuki za Twojego malca (a w zasadzie już nie malca - niezły chłopak Ci rośnie). Echo na Agatowej najlepsze (słyszałam, że potrafią z Bielańskiego wywieźć na patologii ciąży po echo na Agatową). Też się niedługo wybieram.
Pimka lubi tę wiadomość
-
Pimka, bardzo mi przykro, że to łożysko się nie podniosło. Ale wierzę, że dacie radę 💪🏻 Super, że synuś pięknie rośnie 💙
Trzymaj się dzielnie!Pimka lubi tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Mam już wyniki badań. W sumie ok tylko hematokryt spadł.Teraz mam 34%. Ogólnie nieco za niski ale czytałam że w ciąży spada jego poziom... No dopytam lekarza. A jak to u Was wygląda? Na jakim poziomie macie?
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Lolla wspaniała wiadomość 🥰
Dobuska szkoda psinki 😥 trzymam kciuki 😚
KaroKaro strasznie mi przykro z powodu Twojej sytuacji, trzymam za Was mocno kciuki 🙏😚 obyście wytrzymali jak najdłużej
Pimka kurcze,szkoda,że to łożysko się nie przesunęło, uważaj na Was,dbaj o siebie i Ignaca
Pimka lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hej dziewczyny!
Oby dzisiejszy dzień był lepszy!
Słuchajcie, mam w sobotę pogrzeb, na który muszę troszkę dojechać. Okazało się, ze pół rodziny mi odradza jechać (przesądy!!! O_o). Jedna z osób powiedziała, że w ciąży powinnam siedzieć w domu, bo jeszcze coś się stanie i będzie na nich (lol...).
No więc ja się pytam: to jak to jest? Czasami mówicie, że rodziłyście w polu, takie byłyście aktywne, a czasami słyszę, że mam siedzieć w ciąży w domu...
Masakra... O_o