Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga12345 wrote:Nawet o tym nie myśl. A to czy byś wiedziała to nie wiem, dla mnie ta ciąża jest całkiem inna niż poprzednia i nie raz sama się zastanawiam co mi dolega bo nie mogę tego porównać do poprzedniej. Na pewno wszystko jest w porządku a ty spokojnie odpoczywaj 🙂
-
Dobuska - pewnie wszystko jest w porządku, a pani doktor chce ciebie zobaczyć, tak jak dziewczyny pisza ✊✊🙂
Co do pasków - u mnie rodzinny, pewnie tak jest wszędzie, ale nie jestem pewna, mówiła, że potrzebuje papier od diabetologa, że mam cukrzycę i wtedy ona albo inny lekarz może bez problemu wystawić.jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Siemka, polecacie jakieś elektroniczne nianie? Zastanawiam się nad Motorolą mbp50…
Daję znać, że na kadaro.pl macie zniżkę po zarejestrowaniu 🙂10% na pierwsze zakupy 🙂
Ja wzięłam ten otulacz:
https://www.kadaro.pl/kocyki-do-nosidelka/kocyk-do-nosidelka-fotelika-bevelvet-navy?gclid=CjwKCAjwq9mLBhB2EiwAuYdMtSb4FLxlze2iiB2g0Y0J9HSPL9kUc6EjNO-vl2PbwrqQ6FY-fe_B3BoCaxkQAvD_BwEWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 17:04
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, czy ginekolog może wypisać receptę z refundacja ma paski do glukometru?
dobuska - kciuki za wizytę. Gdzieś tam znalazłam, że B-H przez niektóre kobiety może być odczuwalny jako ból o charakterze miesiączkowym, nawet zginające w pół, w zależności od progu bólu kobiety (i jeśli już wcześniej rodziła - to mogą być silniejsze). Z tym, że nasilają się znacznie pod koniec ciąży.
Porównanie intensywności skurczy:
Alvareza - 2-3 mm Hg
Braxtona-Hicksa - 15-30 mm Hg (KTG)
Przepowiadające - 50-60 mm (KTG)
Dużo Ci to może nie mówić, ale w skrócie: B-H mogą być 10 razy silniejsze od Alvareza (dlatego je czujemy), ale są ok. 2 razy słabsze od przepowiadających.
Również, oba ostatnie skurcze da się zaobserwować na KTG, więc może o to chodzi? Może Twojej lekarce uda się je zaobserwować, a w ogóle spojrzy czy np. Ci się szyjka nie otwiera. Teraz się pewnie już zbierasz na badania. Spokojnie.Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Dobuska-spokojnie. Lekarka chce sprawdzić i na pewno Ciebie też uspokoić. Daj znać. Trzymam kciuki 💗🙂nie martw się na zapas / @Stokrotka -ty już nie rób dziś nic, na leżankę i jak królowa 😘/ Ja nadal mam drętwy dzień jakiś. W ogóle to nie jestem w stanie zjeść swojej porcji obiadowej, która miałam do tej pory. Dziecko mnie trzyma chyba za żołądek i za pęcherz 🙉🙂po drugim śniadaniu miałam tak, że od razu poczułam się głodna. A jadłam dwie kromki chleba probody, szynkę plus pomidora. Czasem te napady głodu mnie zaskakują. 😳Jutro mam w planie prasowanie pieluch itp- nie lubię prasowania, ale wyglądają okropnie. 😬
Stokrotka 86, Aga12345, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Jaina, te kapsułki wg Ciebie sprawdziły się dobrze do prania dziecięcych ciuszkow? Robiłaś jakieś dodatkowe płukanie- bo czytałam że polecają jak ma się nowe rzeczy. W ogóle to zapach kapsułek nie jest jakiś intensywny? Bo cały czas chodzi mi gdzies po głowie że dla niemowlaka to nie powinny być detergenty zapachowe- tak gdzieś przed ciążą czytałam. A te kapsułki lovelli też mi od początku chodzą po głowie 🙂
Idigi- fajny otulacz🙂
Myśliwa, dzięki za info🙂 ja właśnie nie byłam pewna czy ginekolog może. Jutro do niego idę na 9, a że u swojej poz nie byłam kilka lat to nie ma moich papierów z info o cukrzycy. Więc teleporada odpada a wizyta stacjonarna mogłaby być jak pasków już nie będzie. Czyli pełno zachodu i nie wiem czy jedno opakowanie pasków za 37 zł jest tego warte. A tak to pocisne mojego gin o tą refundację 🙂jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Jaina, te kapsułki wg Ciebie sprawdziły się dobrze do prania dziecięcych ciuszkow? Robiłaś jakieś dodatkowe płukanie- bo czytałam że polecają jak ma się nowe rzeczy. W ogóle to zapach kapsułek nie jest jakiś intensywny? Bo cały czas chodzi mi gdzies po głowie że dla niemowlaka to nie powinny być detergenty zapachowe- tak gdzieś przed ciążą czytałam. A te kapsułki lovelli też mi od początku chodzą po głowie 🙂
Idigi- fajny otulacz🙂
Myśliwa, dzięki za info🙂 ja właśnie nie byłam pewna czy ginekolog może. Jutro do niego idę na 9, a że u swojej poz nie byłam kilka lat to nie ma moich papierów z info o cukrzycy. Więc teleporada odpada a wizyta stacjonarna mogłaby być jak pasków już nie będzie. Czyli pełno zachodu i nie wiem czy jedno opakowanie pasków za 37 zł jest tego warte. A tak to pocisne mojego gin o tą refundację 🙂Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, bo bole są mocniejsze, mimo nospy.
Lekarka powiedziała jasno, na tym etapie ciąży, nie powinno mnie nic tak bolec. Mogą się zdarzyć pobolewania brzucha, ale nie coś takiego.
Na szczescie szyjka okej, ponad 4 cm, mała leży glowkowo, tak jak czułam, i waży 716 gramów. Cały czas o ten tydzień mniejsza, ale najważniejsze, że rośnie regularnie.
Mam pic więcej wody, wody płodowe są okej, ale ma być lepiej.
Jutro rano mam jechać do laboratorium, zrobić kilka badań. Dostałam luteine dopochwową znowu i mam do jutra przyjmować nospę i paracetamol. Jeżeli ten zestaw nie pomoże, albo nie daj Boże, ból się nasili - od razu do szpitala. -
jaina_proudmoore wrote:Ubranek nie prałam jeszcze. Tylko rożki plus pieluchy wszelakie. Zapach nie jest intensywny, jest delikatny 🙂pranie robiłam na programie- ubranka dziecięce bo mamy taki w nowej pralce 🙂dam znać jak ubranka będą uprane. 💪
-
dobuska wrote:Jestem po wizycie, bo bole są mocniejsze, mimo nospy.
Lekarka powiedziała jasno, na tym etapie ciąży, nie powinno mnie nic tak bolec. Mogą się zdarzyć pobolewania brzucha, ale nie coś takiego.
Na szczescie szyjka okej, ponad 4 cm, mała leży glowkowo, tak jak czułam, i waży 716 gramów. Cały czas o ten tydzień mniejsza, ale najważniejsze, że rośnie regularnie.
Jutro rano mam jechać do laboratorium, zrobić kilka badań. Dostałam luteine dopochwową znowu i mam do jutra przyjmować nospę i paracetamol. Jeżeli ten zestaw nie pomoże, albo nie daj Boże, ból się nasili - od razu do szpitala.
Trzymam za Was mocno kciuki!jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Duża zdrowa dziewczynka. Czyli tak na prawdę nie ma podejrzeń co mogło się wydarzyc? Najważniejsze, że szyjka ok i wody w normie, a co znaczy, że ma być lepiej?
Trzymam za Was mocno kciuki!
Nie wiem, chyba wody są w normie, ale widocznie lekarka woli, żeby było ich więcej. Zreszta faktycznie obraz był mało dokładny, ja tam nic nie widziałam 🙊 ale ostatnio piłam mniej, wiec to by się zgadzało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 18:09
jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Jestem po wizycie, bo bole są mocniejsze, mimo nospy.
Jutro rano mam jechać do laboratorium, zrobić kilka badań. Dostałam luteine dopochwową znowu i mam do jutra przyjmować nospę i paracetamol. Jeżeli ten zestaw nie pomoże, albo nie daj Boże, ból się nasili - od razu do szpitala.dobuska, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Niedobrze, że tak mocno Cię boli. Czy lekarka coś sugerowała? Czy to może macica się rozciąga? A może to więzadła tak promieniują? Dobrze, że szyjka długa i wody płodowe w normie. Nie denerwuj się proszę, poleż, odpocznij. 😘😘😘przytulam mocno. 💗💗💗nawet jeśli okaże się, że trzeba będzie jechać do szpitala to tam są ludzie, którzy się znają i pomogą. Bądź dobrej myśli! 🍀
Z drugiej strony mówi, że ona w gabinecie nie jest w stanie przewidzieć wszystkiego, więc jeśli ból nie minie to wtedy szpitalu
Chociaż przyznam się Wam, że przed wyjściem do lekarza mąż poprosili, żebyśmy spakowali awaryjnie torbę (biedny się bal, że później nie ogarnie). Dopóki mnie boli, to tej torby wypakowywać nie będę.
Pytała mnie tez o ruchy, ale jak powiedziałam, że czuje mniej to odpowiedziała, że to jeszcze taki tydzień ciąży, że mam się tym nie martwić. Ważne, że w ogóle czuje.
Oczywiście moje dziecię odwrócone tyłem do głowicy, wiec zgadnijcie czy mam jakieś zdjęcie 🤣
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
Dobuska, najważniejsze że z małą wszystko ok i że szyjka porządnie trzyma👍
A mogę dopytać jakie badania Ci zleciła? Bo rozumiem że z wynikami do niej z konsultacją? Edit: już doczytałam.
No ja właśnie też się zastanawiam czy u Ciebie to te bóle nie są jakieś powiązane z tymi więzadłami. Bo w sumie też one bolały Cię bardziej niż standardowo.
Ale teraz nie ma co gdybac. Najważniejsze że Niunia zdrowa i że jesteś pod dobrą opieką 🙂 jestem przekonana że się ułoży i pomimo ogromu stresu finalnie będzie dobrze🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 18:26
dobuska, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Dobuska, najważniejsze że z małą wszystko ok i że szyjka porządnie trzyma👍
A mogę dopytać jakie badania Ci zleciła? Bo rozumiem że z wynikami do niej z konsultacją? Edit: już doczytałam.
No ja właśnie też się zastanawiam czy u Ciebie to te bóle nie są jakieś powiązane z tymi więzadłami. Bo w sumie też one bolały Cię bardziej niż standardowo.
Ale teraz nie ma co gdybac. Najważniejsze że Niunia zdrowa i że jesteś pod dobrą opieką 🙂 jestem przekonana że się ułoży i pomimo ogromu stresu finalnie będzie dobrze🙂
Jestem spokojniejsza, ale powiem Wam, że przez chwile płakałam, bo naprawdę się wystraszyłam, że akcja się rozkręca…
Cieszę się, że mnie przyjęła, bo tak to pewnie zostawiliby mnie na oddziale. A co w domu, to w domu, zwłaszcza przy cukrzycy.
Aga12345, Negra85, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dobuska, ja skurcze B-H, twardnienia brzucha i bole miewałam regularnie w poprzedniej ciąży pd 20-25 tygodnia, w tej jak mam intensywny dzień jak np dzisiaj, kiedy od 6 rano nie mam nawet 5 min żeby usiąść i odsapnąć. Jakbym miała odróżnić je od skurczy porodowych, to te drugie były tak bardziej od strony tyłka/krzyża i przychodziły falami (przepraszam za bezpośredni opis), a skurcze B-H są u mnie bardziej od strony brzucha/wzgórka łonowego i raczej jednostajne. Pewnie każda z nas ma trochę inne odczucia w tym temacie, ale u mnie one były zupełnie różne.
Odpoczywaj sobie ile fabryka dała, na pewno wszystko będzie dobrze
jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Oj biedna Stokrotko, rzeczywiście dziś już lepiej leż i nie dotykaj się niczego...
Mi ginekolog prowadzący wypisuje recepty na paski do glukometru (na początku się trochę zmarszczyła że czemu nie diabetolog, to powiedziałam że diabetolog kazał nie przychodzić do niego jak cukry będą dobre, no i wciąż są dobre. To teraz wypisuje bez niczego).
Dobuska jestem pewna że wszystko z Dzidzią jest w porządku 🍀🍀🍀🍀 Czekamy tu wszystkie na dobre wieści 🍀🍀🍀🍀
Edit: Ooo już po wizycie. Dobrze że te wszystkie rzeczy które były do sprawdzenia - są dobre. Niepokojące tylko że nie wiadomo co jest przyczyną 😐 Mam mimo wszystko nadzieję że te wyniki dadzą jakąś odpowiedź, ten pęcherz nie byłby najgorszą opcją... Mam nadzieję że szybko przejdą te dolegliwości. A Malutka już wcale nie taka malutka! 💖😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 19:00
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Spakowana torba na pewno w niczym nie zaszkodzi, a biorąc pod uwagę prawa Murphyego - może tylko pomóc 😊 Jak ją spakowałaś - to na pewno nie będzie potrzebna! 👍
(U mnie na pewno tak by było)dobuska, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość