X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Dziewczyny czy też macie takie odczucie jakby piersi miały wybuchnąć? Nie pamiętam żebym miała tak w poprzedniej ciąży,a nabieranie pokarmu boli inaczej niż teraz.
    Mnie też mocniej zaczęły boleć od 2 tyg ale chociaż się zmobilizowałam i na 2 listopada zapisałam się na USG, równy rok będzie 😅😅

Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie pięknie słońce świeci ale podejrzewam że to niezła zmyłka 😜😜 po południu idę na wizytę, zobaczę co tam u Kajusi słychać 😊😊 . Mi się ostatnio ciąża ciągnie w sumie to już bym chciała być pi porodzie 😅😅

Stokrotka 86, Jeheria, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko powodzenia na wizytach na pewno wszystko jest w porządku. Moja dopiero za 3 tygodnie a ja co chwilę się zastanawiam czy te miedniczki u małej dalej się poszerzyły czy nie 😐 U nas na prenatalnych też wychodziły całkiem inne wymiary niż u naszego lekarza ale to pewnie kwestia sprzętu i sposobu w jaki mierzy lekarz, u naszego malutka zawsze rośnie o 4 tygodnie, raz było chyba 3 tygodnie i 5 dni, także nie martw się, na pewno wszystko jest w porządku a jutro się o tym przekonasz 🙂
    U nas też słoneczko wyszło choć od rana dzień się dobrze nie zapowiada, mamy jakąś awarie gazu w całym bloku, na szczęście przyjechali już z gazowni, mam nadzieję, że długo im ta naprawa nie zajmie.

Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aga🙂

Trzymam kciuki za Twoją mała żeby była zdrowa. Najgorsze jest chyba takie czekanie i świadomość że w zasadzie nic nie można zrobić bo na takie rzeczy nie mamy wpływu.

A wy macie tam ogrzewanie gazowe? Mam nadzieję że nie i że chociaż ciepło macie w mieszkaniu. Oby szybko usunęli awarie.

Dobuska, ja lancety też zazwyczaj wymieniam codziennie. A to daje 4-5 użyć. No niestety nie są refundowane więc jak teraz już poszły 2 to trochę boli ta świadomość ile to kosztuje 😁 i palce bolą 😉

Myśliwa, czy ty dzisiaj masz lekarza czy ja totalnie coś pokrecilam? Bo jakoś tak mi się wydawało że chyba miałaś mieć kontrolę w poniedziałek. Jeśli tak to 3 mam kciuki 👍

16-01-2022 - synek💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.. 31 wrote:
    Hej u mnie pięknie słońce świeci ale podejrzewam że to niezła zmyłka 😜😜 po południu idę na wizytę, zobaczę co tam u Kajusi słychać 😊😊 . Mi się ostatnio ciąża ciągnie w sumie to już bym chciała być pi porodzie 😅😅
    Powodzenia! A ja tak wczoraj myślałam, że w sumie u mnie to już 25 tydzień, jeszcze 15, a może nawet i nie malutka będzie z nami, z jednej strony 15 tygodni to długi okres czasu, a z drugiej zleci, że nawet się nie obejrzymy. Pamiętam jak z synkiem liczyłam każdy dzień don28 tygodnia, później już kolejne wizyty wydawały mi się coraz częściej i już tak ten czas się nie ciągnął.

jaina_proudmoore, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dzięki Aga🙂

Trzymam kciuki za Twoją mała żeby była zdrowa. Najgorsze jest chyba takie czekanie i świadomość że w zasadzie nic nie można zrobić bo na takie rzeczy nie mamy wpływu.

A wy macie tam ogrzewanie gazowe? Mam nadzieję że nie i że chociaż ciepło macie w mieszkaniu. Oby szybko usunęli awarie.

Dobuska, ja lancety też zazwyczaj wymieniam codziennie. A to daje 4-5 użyć. No niestety nie są refundowane więc jak teraz już poszły 2 to trochę boli ta świadomość ile to kosztuje 😁 i palce bolą 😉

Myśliwa, czy ty dzisiaj masz lekarza czy ja totalnie coś pokrecilam? Bo jakoś tak mi się wydawało że chyba miałaś mieć kontrolę w poniedziałek. Jeśli tak to 3 mam kciuki 👍
    Mam taką nadzieję, choć mam doświadczenie z synkiem i pomimo, że lekarz twierdzi, że jeszcze jest to w normie to ja nie umiem tego przyjąć.
    Niestety mamy ogrzewanie gazowe a w nocy było u nas -5, na szczęście mamy okna od strony zachodniej, więc jest u nas cieplej, a wieczorem jeszcze trochę dogrzewalismy. Początkowo byłam przerażona, że zepsuł nam się piec a jednak wymiana to spory wydatek i pogoda już nie taka żeby czekać, na szczęście to nie to 🙂
    Na szczęście ja nie miałam takiego problemu z lancetami. Nie wiem gdzie kupujesz lancety ale u nas jest duża różnica między ceną w aptece a tą która znalazłam na allegro także w aptece nie kupuje.

MyŚliwa lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂
    Mnie piersi czasami bolą, szczególnie przy pachach i brodawki.

U mnie wizyta dopiero w następny czwartek. Miał być w ten, ale mój lekarz na urlopie, szybko zleci. Krzysiu pewnie będzie ważył już coś koło kilograma.

Z mężem jednak zdecydujemy się na łóżeczko woodies, te większe 120x60.czy któraś z Was ma łóżeczko z woodies i mogłaby coś o nim napisać?

Dziewczyny, czy Wasze sny w ciąży są też bardzo realne? Czasami coś mi się śni i ciężko mi się wybudzić, a jak się wybudzę to ten sen przeżywam. Nie są to jakieś horrory, ale za tak realne, jakbym tam była 🤣

Magnez chyba zaczął działać. Dziś ani razu nie zadrgała mi powieka.

Wczoraj miałam mega aktywny dzień. Dwa długie spacery, zakupy, ogarnięcie mieszkania. Krzysiowi się chyba podobało, bo uaktywnił się dopiero po 23. Już chciałam sięgać po detektor, bo przez cały dzień leżał sobie spokojnie.

Ja, już też co mogę zamówić online to zamawiam. Zamówiłam pościel z Ikei, od razu domowilam te pojemniki i dzisiaj będą już wysyłać, więc dość szybko jak na nich.

Mi się jeszcze przypomniało, że nie mamy wanienki. Kupimy jakąś na stojaku na Allegro. Nie będziemy na pewno przepłacać ☺️

Miłego dnia 😀

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Selena Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊 powodzenia na wizytach 😊😚y nas też piękne słonko ☀ a rano były tylko 2 stopnie ❄ i trzeba było skrobać szyby żeby młodego zawieść do szkoły 😊 na szczęście kupiliśmy kiedyś odmrażacz do szybu szybko poszło 😁 dziś jestem strasznie niewyspana 🤦‍♀️nie mogłam spać przez pół nocy 😩 wierciłam się z boku na bok i było mi albo gorąco albo zimno... Mąż tak samo 😔 od soboty boli go ząb był wczoraj na pogotowiu dentystycznym dostał antybiotyk i lek przeciwbólowy ale słabo pomaga 😔 poszedł teraz go prześwietlić i znowu do dentysty zobaczyć czy uda się go uratować czy trzeba wyrwać.. 😏 Ale pewnie i tak trzeba będzie najpierw zaleczyć ten stan zapalny.
    Miłego dnia Wam życzę 😚😊

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas nie bolą, najgorzej po południu. Nie widać, żeby były większe, raczej takie twarde.

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️
    Dziewczyny powodzenia na wizytach!
    Ja w tym tygodniu mam tą krzywą, morfologię i mocz i w czwartek dentystę 💪🏻

Podziwiam Was, że jesteście w stanie wyczuć w jakiej pozycji dzieciaczek jest ułożony 😍 ja to nigdy nie mam pojęcia. Nawet jak mi się wypchnie w jednym miejscu brzucha, to nie mam pojęcia co to za część ciałka 😁

Negra ja mam łóżeczko z woodies, właśnie to o wymiarach 120x60. Z tego co wiem, te większe są 140x70 🤔
    Kupiłam używane, ale w przyszłości planuję dokupić ten wymienny bok, żeby zrobić mini tapczanik 🙂

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, to prawda. Generalnie powinno się wymieniać lancety co pomiar 🤣🤣🤣🤣, ale nie wiem kto tak robi. Dlaczego to nie jest refundowane? Tak jak igły do insuliny? Komedia. Chociaż igły do insuliny to znajduje zamienniki tańsze, bo najpierw kupowałam oryginały.

Negra czyli będziemy razem wizytować, ale moja mała to na pewno kilograma nie dobije.

Ale powiem Wam, że czekam aż nasze dzieci dobiją do kilograma, bo to podobno taka dobra waga do tego, żeby nasze maluchy nie miały za wielu problemów jako wcześniaki. :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena mój mąż tez na antybiotyku przez zęba, także witam w klubie.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa sny to ja mam tak realne i głupie, że się rano budzę bardziej zmęczona niż jak się kładłam…🤣

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, zaplanowałam sobie, że dzisiaj tyle zrobię, a teraz siedzę i znowu czuje dziwne bole miesiączkowe…

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też złe myśli, strach nie odpuszcza :(
    Mimo że to druga ciąża też się martwię czy łożysko podoła, czy nie będzie za Mały, czy po tym szczepieniu jest ok. Ciągle porównuje do 1 ciąży a Maciek był grubszy. W 26+2 ważył już 1kg.
    Jutro wizyta więc się dowiem, wczoraj cały dzień brzuch mnie bolał. No spe brałam.

U mnie też słoneczko, ale przymroziło bo był lód na szybach jak odwozilam Małego do żłoba. Jeszcze się wkurzylam bo gdzieś jego kapcie zginęły, a w worku były obce rzeczy, piżama na grzejniku 🤦‍♀️ i płakał :(

Stokrotko współczuję tych igieł, u mnie clexane jakieś tępe ostatnio. Nie macie problemu z dostępnością clexane? Bo u mnie duży problem.

Ide piec strucle z dżemem, teściowa mi na ambicje wjechała 😅

Powodzenia na wizytach!

W tym tygodniu mam drugą dawkę szczepienia covid i zaległe szczepienie Maćka MMR. Plus moja wizyta więc też nie będzie nudno.

Przyznam ze ciężko już mi z tym brzuchem ubrać Małego jak się wyrywa i nie chce, albo jak chce aby go nosić, zabawkę już ciężko spod łóżka wyjąć. A tu jeszcze 3 mce...

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, ja biorę neoparin, ale też przez moment był problem z dostępnością. Wtedy sprawdzałam na KtoMaLek i nie traciłam czasu na apteki.

Rozumiem Cię z tym brzuchem. Jak niektóre rzeczy mi upadają, to często stwierdzam, że w sumie mogą sobie jeszcze poleżeć 🤣

Aga12345 lubi tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak porządkowałam szafę i zmieniałam ułożenie rzeczy z letnich na zimowe, to od razu przydzieliłam mężowi te najniższe półki od ziemi, bo wiedziałam, że będzie problem 😆

jaina_proudmoore, dobuska, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :D
    pozdrowienia ze słonecznej Łodzi!

Ja wstałam po 7, pomiar cukru, potem śniadanie i do spania znowu :P
    Dopiero ok 11 dałam radę się podnieść, koty też wspomagały mnie śpiąc niedaleko.

Po pierwsze powodzenia na wszelkich wizytach i badaniach :) <3

Sama jestem ciekawa ile dzidzia ma cm długości, ale nawet na połówkowym lekarz nie był w stanie zmierzyć. Teraz znam tylko obwód brzucha, niby odpowiedni na ten tydzień ciąży. Chwilami nie wiem czy bobas wypina głowę czy pupę, bo ma jakieś dziwne pozycje do leżenia - jak rogal z głową przy pępku. ;)

6 grudnia mam badanie połówkowe, to liczę, że dowiem się więcej, zarówno w temacie wagi jak i innych :)

W temacie piersi - moje urosły dość sporo, nie bolą, jedynie jak kot wejdzie i naciśnie łapą, albo jak leżę dłużej na boku. bolały lekko w I trymestrze, potem już nie. Także sugerowane objawy, to zależą po prostu od przypadku :)

Mam dwie kwestie do poruszenia:
    1- naciskanie na pęcherz. Jak leże na boku, to jest ok, nie chce mi się siku. Jak się położę na plecach albo wstanę, to nagle czuje ogromną potrzebę pójścia do łazienki. Nie wiem czy to bobas tak nie naciska...normalnie jakby miał guzik sterowania :D
    2- spanie. Ostatnio mam wrażenie, że śpię jak na jakimś czuwaniu, lżejszym snem. Wstaje w nocy, o 2 albo 4, zależy do łazienki, a potem nie mogę zasnąć. Może to organizm wchodzi w tryb "matka" i sprawdza czujność, nie wiem.

Ja igły do glukometru kupiłam na stronie diabetyk24.
    mam teraz spokój, duży zapas, i zmieniam co 2 dni wkład, bo jednak nie zużyje tego do końca.
    ale po ciąży myślę też warto sprawdzać chociaż rano na czczo.
    https://diabetyk24.pl/lancety-accu-chek-fastclix-204-sztuki.html?gclid=CjwKCAjwq9mLBhB2EiwAuYdMtc0q6CEAtMvLHjn70XEqXynIaR9L_dSBsX2J6r912oBr65ZzbB21YRoCiKkQAvD_BwE

Do mnie jutro przyjedzie paczka z IKEA, a na suszarce wisi stos rzeczy do prasowania - innej opcji nie ma na te pieluchy itp, bo są pogięte za bardzo :( a chciałam je potem spakować już do większego koszyka. :)

dobuska, Stokrotka 86, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Dzień dobry ☀️
    Dziewczyny powodzenia na wizytach!
    Ja w tym tygodniu mam tą krzywą, morfologię i mocz i w czwartek dentystę 💪🏻

Podziwiam Was, że jesteście w stanie wyczuć w jakiej pozycji dzieciaczek jest ułożony 😍 ja to nigdy nie mam pojęcia. Nawet jak mi się wypchnie w jednym miejscu brzucha, to nie mam pojęcia co to za część ciałka 😁

Negra ja mam łóżeczko z woodies, właśnie to o wymiarach 120x60. Z tego co wiem, te większe są 140x70 🤔
    Kupiłam używane, ale w przyszłości planuję dokupić ten wymienny bok, żeby zrobić mini tapczanik 🙂
    I jak łóżeczko? Jesteś zadowolona z wykonania? My też później planujemy zakupić ten bok, aby Mały sam wchodzil do łóżeczka.

Jaina - z pęcherzem mam to samo. Jak długo śpię na boku i później przewalam się na plecy to mam taki nacisk, że muszę szybko biec do WC. Staram się pić więcej w ciągu dnia, a tak na 30 min przed snem staram się ograniczać. Chociaż i tak w nocy pobudka na siku, ale przynajmniej nie pędzę z myślą, że popuszczę 🤣

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, ja z tym pęcherzem to też tam mam. Ale nie muszę leżeć, czasem poczuje taki nacisk, że muszę natychmiast biec 😄 w nocy wstaję minimum 2 razy, a ostatnio przeszłam już wszelkie pojęcie, bo chyba z 7 🤣
    Ze snem nie mam na szczęście problemu (ostatnio trochę z zasypianiem, ale już się poprawia). Nawet jak wstaje do łazienki, to trochę już na autopilocie, wracam do łóżeczka i zaraz odpływam 🙂

Negra, łóżeczko jest naprawdę piękne, myślę, że nam posłuży 🙂 my mamy to Noble Cot Vintage, udało nam się upolować praktycznie nowe, bo synek tej dziewczyny w ogóle w nim nie spał za 250 zł 🙂

Negra85, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ