Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Lekarka trzy razy pytała o pęcherz, czy mnie nic nie boli. Brzuch mnie pobolewał nawet jak jeździła głowicą. Mówi, że to mogą być objawy zapalenia pęcherza, ale tez nawet wyrostek, dlatego jutro morfologia, mocz badanie ogólne, posiew i CRP. Będziemy cały czas w kontakcie i na bieżąco będzie decydować co i jak.
Z drugiej strony mówi, że ona w gabinecie nie jest w stanie przewidzieć wszystkiego, więc jeśli ból nie minie to wtedy szpitalu
Chociaż przyznam się Wam, że przed wyjściem do lekarza mąż poprosili, żebyśmy spakowali awaryjnie torbę (biedny się bal, że później nie ogarnie). Dopóki mnie boli, to tej torby wypakowywać nie będę.
Pytała mnie tez o ruchy, ale jak powiedziałam, że czuje mniej to odpowiedziała, że to jeszcze taki tydzień ciąży, że mam się tym nie martwić. Ważne, że w ogóle czuje.
Oczywiście moje dziecię odwrócone tyłem do głowicy, wiec zgadnijcie czy mam jakieś zdjęcie 🤣Jeszcze raz powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 19:08
dobuska, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Dobuska, dobrze że na wizycie nic złego nie wyszło. Oby i badania wyszły ok. Wiem, że ciężko jest się nie martwić skoro nie wiadomo od czego te bóle, ale postaraj sie odpoczywać jak najwiecej i myśleć jak najmniej ❤️
dobuska, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
idigi85 wrote:Siemka, polecacie jakieś elektroniczne nianie? Zastanawiam się nad Motorolą mbp50…
Daję znać, że na kadaro.pl macie zniżkę po zarejestrowaniu 🙂10% na pierwsze zakupy 🙂
Ja wzięłam ten otulacz:
https://www.kadaro.pl/kocyki-do-nosidelka/kocyk-do-nosidelka-fotelika-bevelvet-navy?gclid=CjwKCAjwq9mLBhB2EiwAuYdMtSb4FLxlze2iiB2g0Y0J9HSPL9kUc6EjNO-vl2PbwrqQ6FY-fe_B3BoCaxkQAvD_BwE
Ja mam dostać od przyjaciółek na baby shower taką nianię 🙂
https://lionelo.com/nianie-elektroniczne/babyline-8-1/jaina_proudmoore, Gosia Rumi, idigi85 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam za wsparcie!
Mi się wydaje, że to może faktycznie ten pęcherz. No sama nie wiem. Może jutro się coś wyjaśni.
Na razie cały czas boli
Ale jak wiem, że mała ma się dobrze, to jest mi znacznie lepiej.jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
A rozejście spojenia łonowego? Może to coś takiego. Czytałam książkę, ale gdzieś tam myśle o Tobie Dobuska. Nie znamy się, ale jesteśmy tu razem, w dobrych i złych chwilach 🙂💪wierze, że dolegliwości przejdą. Pisz do nas jak się sprawy mają💗😘🍀
dobuska, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Dobuska dobrze, że poszłaś. Pewnie trochę stresu zeszło z Ciebie ☺️
Na superpharm są dni lifestyle. Można dostać np. Waterwipes za połowę ceny.jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Dobuska a Ty nie obchodzisz dzisiaj studniówki (100 dni do porodu)? 😀 Ja mam za dwa dni, a wiem, że byłaś z terminem przede mną 😀
jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
jaina_proudmoore wrote:A rozejście spojenia łonowego? Może to coś takiego. Czytałam książkę, ale gdzieś tam myśle o Tobie Dobuska. Nie znamy się, ale jesteśmy tu razem, w dobrych i złych chwilach 🙂💪wierze, że dolegliwości przejdą. Pisz do nas jak się sprawy mają💗😘🍀
No niewiadomo. Musimy sprawdzić.
Dziękuje ❤️❤️❤️❤️❤️jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Te Watrerwipes chusteczki są bardzo mokre zimne. Z synem użyłam chyba że dwie paczki, bo płakał przy wycieraniu i w dłoni było można poczuć jak są zimne. Może latem lepiej się sprawują 🙂
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
niutek87 wrote:Te Watrerwipes chusteczki są bardzo mokre zimne. Z synem użyłam chyba że dwie paczki, bo płakał przy wycieraniu i w dłoni było można poczuć jak są zimne. Może latem lepiej się sprawują 🙂
-
Kupiłam ostatnio z bella happy z wodą jakaś nowość i będę testować na dniach to dam znać, bo sama jestem ciekawa jakie są. Na opakowaniu jest napisane,że wykonane są w 100 % biodegradowalnej bawełny i zawierają 99 % wody. W paczce jest 56 szt. i bez promocji kosztują ok. 7,50 zł. Nazywają się aqua care.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 20:08
dobuska, MyŚliwa, Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
niutek87 wrote:Kupiłam ostatnio z bella happy z wodą jakaś nowość i będę testować na dniach to dam znać, bo sama jestem ciekawa jakie są. Na opakowaniu jest napisane,że wykonane są w 100 % biodegradowalnej bawełny i zawierają 99 % wody. W paczce jest 56 szt. i bez promocji kosztują ok. 7,50 zł. Nazywają się aqua care.
niutek87 lubi tę wiadomość
-
Dobuska - to dobrze, że wszystko sprawdziła. Z tymi podejrzeniami to w sumie całkiem prawdopodobnie brzmi.
Jakby to był wyrostek, to często go czuć bardziej po lewej stronie. Na pewno, jakbyś miała gorączkę (37,5-39) to warto wybrać się do szpitala (bo tak się m. in. objawia ostre zapalenie wyrostka).
Z kolei ZUM (zapalenie układu moczowego) objawia się różnymi bólami i też kilka razy pomyliło mi się z miesiączką. (Nawet kilka razy miałam takie bóle jako objaw miesiączki.)
Tutaj też większe nawodnienie może pomóc bo im częściej pijesz, tym częściej sikasz, tym lepiej płuczesz sobie cewkę, tym więcej bakterii się pozbywasz. Może jakaś ciepła woda z cytryną?
Objawy to też częstsze wizyty w WC (ta, przy ciąży to zauważ) i pieczenie/ból przy oddawaniu moczu. Niestety, jak się rozkręci to jeden z najgorszych bóli.
No, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. Może uda się szybko zdiagnozować i przeleczyć. Odpoczywaj. Trzymaj się ciepło.Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Jestem w szpitalu. Trafiłam o 24, bo bole się nasiliły mimo leków. Nic nie wiadomo. Z dzieckiem okej, a lekarz powirdzial, że ciąża mnie boli 🤦🏻♀️
Nie spałam cała noc z bólu, a o 4 prosiłam o leki. Może jak będą badania krwi i moczu to coś wyjdzie.
Buziaki dla Was. -
Dobuska, przykro mi 🙁 trzymaj się mocno- dobrze że jesteś pod opieką i dzidzia ok.
Kurcze, mam nadzieję że faktycznie wyjdzie coś "błahego" typu pęcherz, dostaniesz odpowiednie leki i będzie już ok i bez bólu.
Trzymaj się tam mocno i dawaj znać 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2021, 06:46
dobuska, Aga12345, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
dobuska wrote:Jestem w szpitalu. Trafiłam o 24, bo bole się nasiliły mimo leków. Nic nie wiadomo. Z dzieckiem okej, a lekarz powirdzial, że ciąża mnie boli 🤦🏻♀️
Nie spałam cała noc z bólu, a o 4 prosiłam o leki. Może jak będą badania krwi i moczu to coś wyjdzie.
Buziaki dla Was.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2021, 07:37
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Trzymajcie się. Ważne, że z malutką nic się nie dzieje, mam nadzieję, że ból w końcu też minie i znajdą jego przyczynę, a niepotrzebne komentarze niech lekarz sobie schowa w kieszeń. Pobrali już Wam krew i mocz do badania?
Już tez myślałam ze to może od tych więzadeł, ale żeby aż tak? Ja nie mogłam spać z bólu, a o czwartej błagałam o leki położna.
Wiec tekst: ciąża Panią boli, bo dziecko ma prawie 800 gramów - to chyba trochę kiepski. Ogólnie lekarz był wredny, ale co zrobić. -
Dobuska przykro mi strasznie 😔 silne dziewczyny jesteście i wiem, że dacie radę 💪🏻
Koniecznie nas informuj, żebyśmy się nie martwiły 😘dobuska, Aga12345, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Tak, w nocy od razu, wiec może jest szansa, że do obchodu będą mieli wyniki.
Już tez myślałam ze to może od tych więzadeł, ale żeby aż tak? Ja nie mogłam spać z bólu, a o czwartej błagałam o leki położna.
Wiec tekst: ciąża Panią boli, bo dziecko ma prawie 800 gramów - to chyba trochę kiepski. Ogólnie lekarz był wredny, ale co zrobić.
I właśnie przez takie głupie komentarze lekarzy nie raz niepotrzebnie się zastanawiamy czy jechać do szpitala czy nie bo może to będzie coś z czego nas wyśmieją a tak na prawdę po prostu powinni sprawdzić każdy przypadek, oni prowadzonych ciąż mają za sobą tysiące, a my ewentualnie do kilku a objawy są różne.Stokrotka 86, jaina_proudmoore, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość