Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaina, a może spróbuj z dzieciakiem porozmawiać, pogłaszcz go i pomasuj, może się przesunie niżej? Też jakiś czas temu miałam takie nieprzyjemności, po prostu piłam miętę i próbowałam przeczekać.
=======
Swoją drogą, przejrzałam już wszystkie rzeczy dla dzieciaka, co przywieźliśmy. Dla mnie to trochę ciężkie jest, bo części rzeczy nie rozumiem przeznaczenia, ani na metkach nie mogę znaleźć rozmiarów. Niby porównuję ręcznie, ale pewnie jakbym kupiła jakąś torbę ubranek z OLX w danym rozmiarze to byłoby mi lepiej.
Mamy jeden śpiworek dla newborna (wygląda trochę jak śpioszki bez rączek - zapinany na napy na ramionkach, a nogi zakryte) i trzy rożki.
Z czego jeden jest tak dziwnie skonstruowany, że go wywozimy. Jest zapinany na jeden rzep, z jednej strony kolorowy z drugiej biały, i ma naszytą kieszonkę. Jak włożyć dzieciaka do kieszonki, to po zapięciu rożek będzie białą stroną do góry... bez sensu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 20:40
Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Boże, dziewczyny 😂😂😂
Leze teraz i mąż przerażony się nachyla i mówi, że mam krew na majtkach…
No i już szerokie oczy obydwoje.
Okazało się, że się zacielam przy goleniu…🤦🏻♀️ Masakra…
Mysliwa te rozmiary to nieporozumienie, ja będę układać od najmniejszych do największych 😂jaina_proudmoore, MyŚliwa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Dobuska, przeczytałam pierwsza część i prawie zawału dostałam... Uprzedzaj kobieto 😛
Myśliwa, ja też wielu rzeczy nie ogarniam a zamawiam ciuszki z neta 😉 grunt że podstawy znamy- jakiś damy radę 😉jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Dobuska, przeczytałam pierwsza część i prawie zawału dostałam... Uprzedzaj kobieto 😛
Myśliwa, ja też wielu rzeczy nie ogarniam a zamawiam ciuszki z neta 😉 grunt że podstawy znamy- jakiś damy radę 😉
Po prostu chyba sobie odpuszczę golenie już 😂Aga12345 lubi tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Tak zrób 🙂 w trosce o zdrowie psychiczne wasze i nasze 😉
dobuska, Aga12345, Stokrotka 86, MyŚliwa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Moja lekarka pewnie jak widzi poziom mojego golenia to już nawet nie komentuje.
Przecież ja tam nic nie widzę już to jadę na oślep. A że zaczyna się robić niebezpiecznie…🤔🤣Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:A co ze zdrowiem psychicznym lekarza 🤣rozmawiam z młodym, ale na razie robi eksplorację żołądka, chyba już wolę naciskanie na pęcherz 😛
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 22:26
Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Dobuska 😂 scena jak z horroru 🙈
Jaina hahahaah 🤣 mysle, że przy ilości pacjentek w ciąży, psychika lekarzy wisi już na… włosku 🤪
Ja właśnie podjęłam się tego karkołomnego zadania, obejrzałam się w lusterku, wyglada na to że się udało 😆Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
U nas dobrze, wg wcześniejszych USG jestem 28+3, Maluszek ma 1350g, przepływy dobre.
Łożysko nisko, następna ocena za 3tyg. Cieszę się. Wieczorem nie mogłam spać bo tak mocno uderzał w pęcherz/szyjkę.
Od kilku dni mam rano tak sztywne ręce, bardzo boli jak chce nimi ruszyć, w ciągu dnia jest ok, czy ktoś ma podobnie? Mam nadzieję, że przejdzie po porodzie.
Jeśli chodzi o pakowanie to u mnie piszą, żeby brać dwie kabinówki, po jednej na poród i pobyt. Tak spróbuje się spakować. Na stronie szpitala mam wpisane kaftaniki, ale bardziej chciałabym ubierać w body i pajacyka. Kupujecie też kaftanik?
Dzisiaj u mnie pranie i sprzątanie. Dobrego dnia, przesyłam uściski!Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska, Selena, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Warszawianka super, że u Was wszystko w porządku a maluszek już niczego sobie.
Nie mam co prawda takiej dolegliwości z rękami ale może to brak odpowiedniej ilości magnezu?
Z synkiem miałam kilka kaftaników ale ich nie używałam, teraz też nie kupowałam.Stokrotka 86, Warszawianka, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Moja siostra jest pielęgniarką i dzwoniłam wczoraj do niej,bo dalej się źle czułam i pytałam czy to po glukozie może tak być. Powiedziała,że tak może być,że za dużo na raz było i może boleć głowa,a pozostale objawy mogą świadczy o dużych spadkach cukru, bo to nie tak,że cały dzień się źle czułam tylko raz bolało raz przechodziło. Powiedziała,że jak mnie zacznie boleć znowu to mam zjeść trochę słodkiego, jak to pomoże to znaczy, że właśnie ten cukier mi spada. I tak zrobiłam i wiecie,że mi przeszło po kilku minutach zwłaszcza ten ból rąk. Jeszcze potem trochę głowa bolała to wzięłam paracetamol i dzisiaj jestem jak nowonarodzona nic mnie nie boli 🙂 Synek tez chyba poczuł,że lepiej się czuję, bo buszował w brzuszku 🙂
Stokrotka 86, Warszawianka, Kasiastaraczka, Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska, Selena, MyŚliwa, Jeheria lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Warszawianka, super że maluszek zdrowo rośnie 🙂
Ja nie kupuje kaftanikow. Zauważyłam że na stronach szpitali one są ale te listy ubraniowe takie mało praktyczne najczęściej. Ja biorę body i pajacyk- tak jak ty🙂
Jaina, jak się dzisiaj czujesz?
Ja miałam ciężka noc- mąż źle się czuł wiec ja też ledwo spałam. Jeszcze wychodzi na to że z przekładanych od kilku dni większych zakupów nici- sama ich nie zrobię. Lewe więzadło nieco boli od wczoraj. Coś czuję że wkrótce brzuch znowu urośnie 😉.
Plus jest taki że ketonów w moczu dzisiaj nie bylo- uffff. Cukier też ok, a bałam się że po nieprzespanej nocy pójdzie w górę.
Jak narazie w Warszawie pogoda zapowiada się piękna. Ale ja coś nie mam nastroju... Oby u was było lepiej.
Miłego weekendu 🙂Warszawianka, Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska, Selena lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Dzień dobry,
Niutek mam nadzieję,że nie rozkłada Cię żadne choróbsko 😚
Super,że Ci pomogły rady siostry 🙂
Stokrotka niestety nie kupiłam tych organizerow do szuflad, chciałam szare,ale były tylko białe. Za miesiąc będę znowu w blue city u lekarza to zajrzę i ewentualnie kupię te białe
Oo to widzę,że gniazdowanie wjechało 😁
Ja też mam 3 testy na pamiątkę
Co do wielopielo to nie mam jeszcze rozeznania ile tego trzeba mieć 😂
Współczuję nocki. Ja ostatnio kilka takich miałam,na szczęście mojemu się już polepszyło i się wysypiamy,a już chciałam iść do salonu
Jeheira to macie rzeczywiście problem 🙂 myślę,że imię można odczarować,bo chyba że naprawdę jakoś mega źle się kojarzy
Co do opinii rodziny to my tego nie braliśmy pod uwagę,bo na pewno nikomu nie dogodzi
U nas jeśli pytają to mówimy jak będzie miał na imię nasz synek, mają jeszcze sporo czasu, żeby się przyzwyczaić 😁
Jestem z Ciebie dumna,że podeszłas bez kolejki 😁ja wczoraj zrobiłam to samo. Znowu byłam w biedrze, miałam kilka rzeczy,a że byłam po wizycie u lekarza i w piekarni to już mi się siku chciało. Myślę sobie,o nieee i poszłam. Zapytałam tylko pana który był pierwszy w kolejce czy mogę skorzystać z kasy pierwszeństwa ,bo w ciąży jestem. Powiedział,że tak i uff,ale powiem Wam ,że jakoś się zestresowałam tym i nie dość,że chciało mi się siku to jeszcze gorąco mi się zrobiło 😁
Jaina ojej, współczuję tych mdłości..mi na szczęście jakoś tak stopniowo zanikały,ale słyszałam,że niektóre kobiety mają całą ciążę. Moja matka chrzestna wymiotowała całą pierwszą ciążę, nawet na porodowe. Kolejne dwie ciąże zupełnie inne już miała
Trzymaj się 😚 może jakieś napary z imbiru?
Nie strasz,nie strasz! Ale rzeczywiście dziś 20,a dopiero co 1 listopada był 😯
Dobuska współczuję takich tekstów o wyborze imienia...u nas jak powiedzieliśmy teściom to oczywiście też usłyszeliśmy od teścia,że mu się źle kojarzy,ale tesciowa do niego na to,że on miał już swoje wybory (3 dzieci),a teraz kolej na nas
My jakoś to olalismy,bo to imię jest z nami ok 2 lata i od razu na usg jak pani doktor powiedziała,że synek to odpowiedziałam:"będzie Tadzio" 😍
U nas mój brat drugiego syna nazwał Gniewko. Bardzo oryginalnie, trzeba było się przyzwyczaić. My nic nie komentujemy do nich,że brzydko czy tak za bardzo oryginalnie. Najwyżej między sobą możemy pogadać o tym. Mój mąż to do tej pory komentuje,że oryginalnie,że za bardzo,a jest jego ojcem chrzestnym. Co nie zmienia faktu,że kochany jest ten maluszek ❤️ prawie rok różnicy będzie między Gniewkiem,a Tadziem.
Ja mam bardzo dobre wspomnienia z dnia jego chrzcin,bo właśnie wtedy 20 czerwca w niedzielę zrobiłam test ciążowy, który pierwszy raz w życiu okazal się być pozytywny 🙂
Super,że mama ma wynik negatywny
Aneta8 przykre,że takie teksty i Wy usłyszeliście 😚
Osobiście uważam za głupotę nazywanie zwierząt imionami ludzi,bo później właśnie są takie sytuacje...
Pies to powinien być Kapselek albo Lubią,a nie Max,albo Lena
Wow,zazdro takiej imprezki 😍bawcie się dobrze i pochwal się prezentami
Lolla super,że wynik negatywny 😚
Bardzo dobre podejście o informowaniu
My też wyznajemy taką zasadę
MyŚliwa postęp w wielopielo jest taki,se obejrzałam 2 filmik na YT😁
Na razie wykręciłam się w drutu i dziergam ten kocyk 😂
A jak u Ciebie? Masz coś już kupione? Będziesz brać używki?
Ja się pewnie zaopatrze na olx lub grupie FB
Warszawianka super,że u Was wszystko dobrze 🙂
Z tymi rękami to może masz gdzieś ucisk?
Ja nie mam kaftanikow dla Maluszka
Miłego dnia 😚
Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska, Selena, MyŚliwa, Jeheria lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hej dziewczyny, miłego weekendu 🙂💚🥳 Ja nie wiem czy czuje się lepiej. Wieczorem rozbolała mnie mocno głowa, wzięłam Apap, w nocy się lekko spociłam. Nie mam kataru czy kaszlu. Cukier wyszedł mi rano 93 pomimo zwiększenia dawki na 16j. Rano mierzyłam temp mam 36.6; mdłości lżejsze, jestem ciekawa czy w ciąży można brać Smecte 🧐zaraz znów wypije sobie miętę i poleżę. 🙂 jednym słowem to męczę się od czwartku po południu; nie wiem czy coś nie siedzi mi na żołądku bo zaczęło się od czwartkowego obiadu- brązowy ryż z warzywami w tym pieczarki. Po ostatnich aktywnych dniach, może przyda się chwila na leżąco 😛
dobuska, Selena, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Laski, od 3 dni Was próbowałam nadgonić z wpisami , jej , ale się tego nazbierało 😳😘
Przepraszam , ale nie odniosę się do każdego wpisu , bo było dużo różnych tematów
Troszkę ogólnie - to gratuluje wszystkich dobrych wiadomości po badaniach , jestem w szoki czasem jak te nasze dzieci są duże 🥰 , a jeszcze „wczoraj” martwiłyśmy się co będzie na prenatalnych 😃
Ja mam jeszcze 2 tyg do wizyty, sama jestem ciekawa
Co do golenia , haha , mnie mąż goli , odpuściłam bo podcięciu się , nie chce się mordować na oślep, a niech się chłopak szkoli🤣
Widziałam ze już w większości macie dopięta wyprawkę , ja jestem daleko … w lesie .. nic nie wyprane , komoda na ciuszki w kartonie , brakuje łóżeczka, rzeczy aptekowych, wanienki , do kapania .. ehh.. grudzień to ostateczny termin , tak się umówiliśmy z mężem
Co do covida - przemilczęsą fakty i teorie czy przypuszczenia , po co się negocjować , niech każdy decyduje sam:)
Jedna z nas ma pozytywny , trzymam kciuki żeby się tylko skończyło na tym chwilowym braku smaku i węchu ..✊🏻✊🏻
A u mnie , od kilku dni podczas siusiania , pod koniec , boli mnie guziczek 🤣😞 wiec myślałam ze zbiera mi się zapalenie pęcherza , zrobiłam badanie moczu , niby pod mikroskopem jakieś bakterie były , ale nie wiele , a z dokładnego badania wg lekarki (?!) nie ma bakteri, jedynie jakieś tam na skórze , wiec kazała mi kupić ta tabletkę canesten dopochwowa jedna i przyjąć . I więcej co , wydzieliny już nie ma tak jak wcześniej, a guziczek boli , teraz weekend nie wiem co robić , czy czekać do pon i się spierać żeby mi dały antybiotyk czy jechać na szpital bo po co się męczyć i czekać .. zreszta taki dyskomfort czuje już od kilku dni , a ona mi kazała pic dużo i czyścić pęcherz , 🤦🏼♀️ Co robić ???
W ogóle od kilku dni mam „depresje „ czy cos , za dużo rozkminek w każdym razie , to ze Maluszek rusza się za mało ( fakt nie tak często jak kiedyś , a może się mylę ) to sobie myśle ma mało miejsca w brzuchu , a to potem myśle ze może ma dużo miejsca i właśnie dlatego ja nie czuje mocnych ruchów .. 🤷🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Choć na badaniach był leniuszek , jak się położył tak leżał , nie kręcił się .. może taki charakter..
Dziwny czas mnie nastał , aaa nie wspomnę o bólu pod żebrem , mimo ćwiczeń dalej jest..
chyba bym chciała już synka mieć przy sobie , myśle ze wtedy bym odpoczęła ze już wszystko dobrze .. ale jeszcze z 3msc może 2.. kto wie
Dziewczyny , zbliżamy się .. niektóre już są w 3 trymestrze .. ❤️❤️ Strasznie się cieszę , ze się nam udało!
dobuska, jaina_proudmoore, Selena, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, MyŚliwa, Aga12345, Jeheria, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny współczuje Wam złego samopoczucia! Obyście szybko wróciły do siebie ❤️
Ja z kolei… jestem ciagle głodna. Czasami jem co 1,5-2 godziny, bo tak mnie ssie. W związku z tym powoli dobijam do wagi sprzed ciąży. Nie stresuje się tym jakoś bardzo, bo nawet jeśli będę teraz tyć 0,5 kg na tydzień, jak mówią książki, to do porodu będę maks 4-5 kg do przodu, wiec co to jest. Mimo wszystko wkurza mnie ten apetyt. 🙈
Boje się, że mała teraz zacznie rosnąć jak wściekła😂Nisia18, jaina_proudmoore, Selena, Stokrotka 86, MyŚliwa, Aga12345, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Dobuska, patrz a u mnie na odwrót , nie jestem tak często głodna jak wcześniej, a i ciagle czuje pelnosc w żołądku, zaczęłam jeść wolno , ale takie jedzenie to mało smaczne, zaczynam od ciepłego dania, kończę na zimnym ..
jaina_proudmoore, Selena, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość