Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Nisia18 wrote:Dobuska, patrz a u mnie na odwrót , nie jestem tak często głodna jak wcześniej, a i ciagle czuje pelnosc w żołądku, zaczęłam jeść wolno , ale takie jedzenie to mało smaczne, zaczynam od ciepłego dania, kończę na zimnym ..
jaina_proudmoore, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Hej 😊 udanego weekendu Wam życzę 😊 ja wstałam dziś o 9 i już trochę rzeczy zrobiłam 😊dom ogarnięty śniadanie zjedzone😊teraz siedzę z synkiem u fryzjera a zaraz idziemy po te nowe okulary 😊zobaczymy czy w tych starych uda się wymienić tylko szkła na nowe 😊zawsze to tańszy koszt będzie 😊
Wczoraj też kupiłam monitor oddechu Ne vinted 😊 praktycznie nowy nie używany 😊miałam nie kupować ale jak sobie przypomnę jak przez pierwsze miesiące z synkiem na zmianę z mężem zerkaliśmy czy oddycha... Teraz jednak wolimy spać spokojnie 🙃 ❤️
Po szczepieniu jest nawet ok 😊boli mnie tylko ręka... Trochę się boję drugiej dawki bo po niej wszystkie osoby które znam gorzej się czuły... Wczoraj mój brat miał właśnie drugą dawkę i miał mega gorączkę w nocy 😔
Ja też ostatnio głodomór jestem straszny 😉jem wszystko na co mam ochotę i kiedy mam ochotę 😉 póki co 10 kg na plusie... A w ciąży z synkiem tyle na koniec było 😊 tyle że poród wcześniejszy był 😊 ale kilogramami będę się martwić później 🙃 zresztą jak się karmi piersią to one szybko lecą 😊po ciąży z synkiem w moment z 70kg zeszłam do 52kg🙃Kasiastaraczka, Nisia18, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, MyŚliwa, Aga12345, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Dziewczyny , zbliżamy się .. niektóre już są w 3 trymestrze .. ❤️❤️ Strasznie się cieszę , ze się nam udało!
Nisia18, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, dobuska, Aga12345, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Mi tez jakoś z dnia na dzień dużo rzeczy przestało smakować. Nie mogę patrzeć na mięso ostatnio, nie jem za dużych porcji, chyba mi 2/3 żołądka ktoś zabrał hehe 🤣dziś jeszcze mąż się pytał rano czy chce zjeść frankfurterki, ale mój wzrok bazyliszka pokazał odpowiedź🤣 ja ledwo zjadłam dwie kromki chleba probody z serkiem plus 7 rzodkiewek. Cukier po godzinie 96. Już drugi tydzień nie pije kawy 🤷♀️Coś czuje, że wigilijna kolacja to będzie zupa, karp plus jeden pieróg🤣albo w trzech turach./ Koleżanka dała mi dwa kombinezony 56 i 62 - takie cieplejsze na wyjście ze szpitala plus dodatkowo inne rzeczy, ale nie chciało mi się nawet tego wypakować / Już 12- a ja nadal w łóżku 🙉 / @Selena - to karmienie piersią ładnie zadziało na kg ciążowe wow. 😀 / Myślałam również o tym monitorze oddechu, ale na razie nie jestem zdecydowana. Czy ktoś jeszcze rozważa zakup? 🧐/ @Dobuska czyli trzeci trymestr wjechał nam na żołądek jednym słowem 😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 12:10
Stokrotka 86, dobuska, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
ale się rozpisałyście, nie dam rady wszystkiego nadgonić..
Mam pytanie do mam po invitro - czy miałyście i czy dalej stosujecie acard?
Jedzenie też mi jakos nie wchodzi - nie wiem czy przez ten trzeci trymestr, czy przez brak smaku i węchu, czy przez nastrój kijowy..
Lolli cieszę się, że Ciebie covid ominąłtrzymam kciuki, żeby ból zatok szybko przeszedł.
Selena, super, że po pierwszej szczepionce dobrze się czujesz, oby tak było i przy drugiej dawce
Dobuska nie strasz takimi opisami!serce mi przez chwilę zamarło..
jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Cześć dziewczyny
ale się rozpisałyście, nie dam rady wszystkiego nadgonić..
Mam pytanie do mam po invitro - czy miałyście i czy dalej stosujecie acard?
Jedzenie też mi jakos nie wchodzi - nie wiem czy przez ten trzeci trymestr, czy przez brak smaku i węchu, czy przez nastrój kijowy..
Lolli cieszę się, że Ciebie covid ominąłtrzymam kciuki, żeby ból zatok szybko przeszedł.
Selena, super, że po pierwszej szczepionce dobrze się czujesz, oby tak było i przy drugiej dawce
Dobuska nie strasz takimi opisami!serce mi przez chwilę zamarło..
-
Joana23 wrote:Mam pytanie do mam po invitro - czy miałyście i czy dalej stosujecie acard?
Przy okazji, zaczęłam go brać tuż przed 1 szczepionką, żeby się zabezpieczyć przed zakrzepami.
Z tym, że ja od samego początku miałam w planach heparynę, mam jakieś problemy z MTHFR (heterozygota), no i nie był to mój pierwszy transfer.
Podobno pomaga na przepływy i wczesny rozwój, też zapobiega nadciśnieniu i stanowi przedrzucawkowemu.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Na dobre rozpoczęcie weekendu - jak i kiedy obrócić dziecko
.
https://www.youtube.com/watch?v=Z8DYWnPNpTc
Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
MyŚliwa wrote:Na dobre rozpoczęcie weekendu - jak i kiedy obrócić dziecko
.
https://www.youtube.com/watch?v=Z8DYWnPNpTc
Odpaliłam filmik i moje dziecko chyba zrozumiało co planuje. Od razu zaczął skakać, kopać a teraz jeczsze wgniótł mi się w jakiś nerw i plecy bolą. Oj, chyba po dobroci nie będzie chciał się obrócić😉Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Dziewczyny , potrzebuje porady 🙏🏻🙏🏻
Często zdarza mi się twardnienie brzucha tak o, np podczas chodzenia w domu dość długo , albo po prostu wstaje z łóżka i robi się twardy , ostatnio nawet w trakcie spacerów czuje ze mi ciąży brzuch ze raczej napiety . Wpadł mi w oko teraz wpis ze to może być objaw skracającej się szyjki macicy … 😞
To prawda ?
Macie jakieś doświadczenie , informacje ????
Może tez Wam często twardnieje brzuch ?
Jakoś czas temu byłymi na usg ale mi szyjki nie zmierzyli .. -
Nisia, nie wiem czy pomogę ale mi też okresami twardnieje brzuch. Nie wiem czy często: są dni że dzieje się to kilka razy dziennie- wręcz bardzo często, a są dni że nie dzieje się wcale.
U mnie lekarz sprawdza szyjkę na każdej wizycie. Nie wiem ile teraz mam ale ponoć jest ok. U mnie brak oznak jakiegoś zbyt szybkiego skracania.
Moim zdaniem jeśli masz wątpliwości to poproś lekarza żeby to skontrolował.
Odnośnie acardu ja nie biorę. Mam mutacje (c.665C>TC677T) w genie MTHFR- homozygota CC i c.1286A (A1298C) w genie MTHFR- heterozygota AC). Innych mutacji brak. Tutaj tylko musiałam brać dodatkowo wersję metylowana kwasu foliowego. Z Pappy też nie wyszły mi żadne czynniki które wskazywałyby konieczność brania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 18:22
Nisia18, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Hej, u mnie zdarzały się wcześniej sporadyczne spięcia brzucha i całkiem bezbolesne, dziś od rana doszły bóle i spięcia, dzwoniłam do lekarza kazał jechać do Szpitala. Na razie mnie zostawili szyjka skróciła się do 2cm ,mała waży w granicach 1300 , dostałam kroplówkę z magnezem i steryd na rozwój płuc, do niczego mi się zaczął ten 30 tydzień 😔😔
-
Ada, kciuki żeby się uspokoiło 👍 a jak miałaś ostatnio mierzona szyjkę to pamiętasz może ile miała i kiedy to było?
Mam nadzieję że sytuacja uspokoi się na tyle że wkrótce wyjdziesz. Dobrze że jeszcze tylko kilka tygodni i te nasze ciążę będą już donoszone...Ada.. 31, Nisia18, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Ada, kciuki żeby się uspokoiło 👍 a jak miałaś ostatnio mierzona szyjkę to pamiętasz może ile miała i kiedy to było?
Mam nadzieję że sytuacja uspokoi się na tyle że wkrótce wyjdziesz. Dobrze że jeszcze tylko kilka tygodni i te nasze ciążę będą już donoszone...Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Nisia ja też to zauważyłam... wczoraj zapytałam mojej dr to powiedziała,że to normalne,że macica się przygotowuje do skurczów i porodu
W badaniu ginekologicznym stwierdziła, że wszystko ok z szyjką
We wtorek mam jeszcze naszego drugiego doktorka i też go o to zapytam,może mi zwiększy progesteron? biorę 200 na 24 h
Ale ostatnio miałam takie myśli przez to twardnienie,że nie chciałabym urodzić za wcześnie...
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dzięki dziewczyny za Wasze odpowiedzi odnośnie acardu. Zaczęłam trochę świrować, izolacja mi nie służy.
Nisia twardnienie brzucha mi się zdarza, czasem parę razy w ciągu dnia, czasem w ogóle. Trwa to około 30sekund. Czytałam, że to normalne, że macica już ćwiczy przed porodem. Nie są to bolesne skurcze, ale odczuwalne. Moja szyjka przy ostatnim badaniu mierzyła 3,7cm.
Ada, trzymam mocne kciuki za Waszą Kaję🤞🏻 Niech jeszcze malutka trochę posiedzi.Ada.. 31, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość