Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Omg Ada , przykro bardzo ze tak zaczęłaś 30tydzien, ale jesteś dużo do przodu przede mna czasowo .. ja zaczęłam 26..
ale się wpasowalas w moje myśli .. masakra .. 😭zaczęłam się bać .. muszę czekać do poniedziałku , zobaczymy czy idą mi się pójść na usg ..
-
Joana23 wrote:Cześć dziewczyny
ale się rozpisałyście, nie dam rady wszystkiego nadgonić..
Mam pytanie do mam po invitro - czy miałyście i czy dalej stosujecie acard?
Jedzenie też mi jakos nie wchodzi - nie wiem czy przez ten trzeci trymestr, czy przez brak smaku i węchu, czy przez nastrój kijowy..
Lolli cieszę się, że Ciebie covid ominąłtrzymam kciuki, żeby ból zatok szybko przeszedł.
Selena, super, że po pierwszej szczepionce dobrze się czujesz, oby tak było i przy drugiej dawce
Dobuska nie strasz takimi opisami!serce mi przez chwilę zamarło..
-
Nisia18 wrote:Omg Ada , przykro bardzo ze tak zaczęłaś 30tydzien, ale jesteś dużo do przodu przede mna czasowo .. ja zaczęłam 26..
ale się wpasowalas w moje myślisz że to jest w Polsce i tak jak .. masakra .. 😭zaczęłam się bać .. muszę czekać do poniedziałku , zobaczymy czy idą mi się pójść na usg ..
Nisia18 lubi tę wiadomość
-
Ada.. 31 wrote:Hej, u mnie zdarzały się wcześniej sporadyczne spięcia brzucha i całkiem bezbolesne, dziś od rana doszły bóle i spięcia, dzwoniłam do lekarza kazał jechać do Szpitala. Na razie mnie zostawili szyjka skróciła się do 2cm ,mała waży w granicach 1300 , dostałam kroplówkę z magnezem i steryd na rozwój płuc, do niczego mi się zaczął ten 30 tydzień 😔😔
Nisia18, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
Napisze w osobnym poście. Ja dziś zmuszałam się do jedzenia: rano śniadanie, potem małe drugie, zupa pół talerza, potem pół bułki z serem, pół szklanki budyniu, teraz podziobałam serek… No nie mogę No. Nie mam na nic apetytu, żołądek jakiś malutki. 🤷♀️Wjechał ten trzeci trymestr i mnie rozjechał. Jeszcze mąż mnie wkurzył dość mocno. Dzwonił do niego kolega czy może wpaść pograć na konsoli. Spytał się mnie to pow szczerze, że nie wiem czy dam radę wytrzymać takie odwiedziny, a sam widział jak się czuje od wczoraj 😭finalnie, kolega przyszedł, a wcześniej mąż uradowany pojechał do sklepu jeszcze po drobne zakupy. A do mnie miał pretensje, że mogłam zdecydowanie powiedzieć, że nie chce gości…. 🤬 także jeszcze się umeczę dodatkowo dzisiaj 😢
-
Ada , obyś miała racje , ciężko mi dużo rzeczy określić bo to pierwsza ciąża , wszystko nowe ..
nie jestem pewna ze to przepowiadające bo te chyba powinny po kilku min puszczać , a ja czuje się lepiej dopiero po leżeniu ..
szkoda gdybać , zrobię wszystko żeby dostać się na usg .
Trzymaj się kochana ! Dziękuje ze mimo swoich zmartwień i mnie próbujesz podnieść na duchu 😘Ada.. 31, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Ada , obyś miała racje , ciężko mi dużo rzeczy określić bo to pierwsza ciąża , wszystko nowe ..
nie jestem pewna ze to przepowiadające bo te chyba powinny po kilku min puszczać , a ja czuje się lepiej dopiero po leżeniu ..
szkoda gdybać , zrobię wszystko żeby dostać się na usg .
Trzymaj się kochana ! Dziękuje ze mimo swoich zmartwień i mnie próbujesz podnieść na duchu 😘jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Ojej, takich informacji się tu nie spodziewałam. Z jednej strony szpital to dobre wyjście bo jesteście pod opieką. Życzę Ci spokoju i jak najdłużej w dwupaku 😘💚🍀 Ps. Cztery tygodnie temu moja szyjka miała 48 mm, teraz 41mm z tego co pamietam. Czy szyjka się skraca sama pod koniec ciąży - jak to jest w ogóle? 🧐 Ja nie mam żadnego napięcia i twardnienia brzucha na razie, jedynie napina mi się, ale to widać, że sprawka dziecka bo się wypina dość mocno.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam nadzieję że wszystkim nam uda się urodzić bezpiecznie i to jak najbliżej oczekiwanego terminu.
A ja znowu mam nerwa. Kolacja i cukier 158. Kolacja jak najbardziej prawilna.
I tak patrzę że raz w tygodniu musi mi wywalić jakiś jeden pomiar poza skalę... I pytanie czy wtedy ten bobas tak rośnie? Już mi ręce opadają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 20:37
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, mam nadzieję że wszystkim nam uda się urodzić bezpiecznie i to jak najbliżej oczekiwanego terminu.
I tak patrzę że raz w tygodniu musi mi wywalić jakiś jeden pomiar poza skalę... I pytanie czy wtedy ten bobas tak rośnie? Już mi ręce opadają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 20:48
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Ada, o cholera! Trzymaj się!!! Mam nadzieje, że to minie i wrócisz do domu!❤️
Chociaż teraz i ja się zestresowałam…
Jak szlam do szpitala to miałam szyjkę 4 cm, a po półtorej tygodnia 3 cm… a lekarka powiedziała ze to okej i mam się nie przejmować.
Nisia to co mówisz to wyglada na przepowiadające. Jeżeli ustępują po odpoczynku czy nospie to jest okej.❤️jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, mam nadzieję że wszystkim nam uda się urodzić bezpiecznie i to jak najbliżej oczekiwanego terminu.
I tak patrzę że raz w tygodniu musi mi wywalić jakiś jeden pomiar poza skalę... I pytanie czy wtedy ten bobas tak rośnie? Już mi ręce opadają...
Może po prostu doszło do momentu, ze będziesz musiała dostać insulinę do posiłku. Czasami tak podobno jest, że do niektórych posiłków dziewczyny biorą. Jedyne czego jestem pewna, że to nie Twoja wina. ❤️jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Ada przykro mi z powodu Twojego Taty
Trzymaj się 😚
Jaina współczuję i dnia pod względem jedzeniowym i wieczoru...no teraz nasze maluszki zaczynają dobrze przybierać i tak na raz ciężko zjeść więcej. Ja też już czuję,że nie mogę jeść tyle ile wcześniej i nawet męczę się podczas jedzenia
jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dobuska, sęk w tym że po posiłku ostatni raz miałam przekroczenie jakos 9 dni temu. Ostatnie cukry max 124. Jaina, na kolację zjadłam sałatkę: oliwa, tofu, sałata lodowa, ogórek gruntowy i kiszony, kilka rzodkiewek i ok 1 łyżkę brązowego ryżu ( półtwardy z lodówki). Jedyne co było niestandardowe to ten ogórek kiszony...
Wiecie, ja się nie wzbraniam przed insulina tylko u mnie to nie są niby jakieś regularne skoki ale bardziej takie z zaskoczenia i zupełnie nieracjonalne. Bo raz skoczy na czczo, raz po obiedzie, raz po kolacji. I jedyne co dziś było inne niż zwykle to to że nie było podwieczorku bo obiad zjadłam później. Ale po obiedzie cukier 104.
Ja niby wiem że to nie moja wina ale wkurza mnie to- ja się mega frustruje przez takie irracjonalne sytuacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 21:06
16-01-2022 - synek💙 -
@Stokrotka - Nic złego w tym posiłku nie było, ale rozumiem twoje nerwy w tym temacie😔 mam tak samo, najczęściej rano. I tak pięknie Ci idzie prowadzenie diety bez insuliny, a zobacz już który tydzień ciąży masz 🙂💚
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Jaina dzięki 😘 doczytałam w końcu o co chodziło dr z tym że maluch urósł przez cukrzycę. Chodzi o to że przy cukrzycy obwód brzuszka robi się większy niż główki. I na ostatnim usg właśnie u mnie tak jest. Nieznacznie ale jednak. Na poprzednich zawsze główka była większa. Czyli coś jest na rzeczy...
Wykupiłam już w alabie badanie na hemoglobinę glikowana. Już dawno miałam powtórzyc...jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Nisia jeśli te napięcia nie trwają długo i nie są bolesne to myślę, że nie ma się czym przejmować.
Ada dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy, mam nadzieję, że te bóle się uspokoją i jeszcze trochę maluszek zaczekaStokrotka 86, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Jaina dzięki 😘 doczytałam w końcu o co chodziło dr z tym że maluch urósł przez cukrzycę. Chodzi o to że przy cukrzycy obwód brzuszka robi się większy niż główki. I na ostatnim usg właśnie u mnie tak jest. Nieznacznie ale jednak. Na poprzednich zawsze główka była większa. Czyli coś jest na rzeczy...
Wykupiłam już w alabie badanie na hemoglobinę glikowana. Już dawno miałam powtórzyc...Stokrotka 86 lubi tę wiadomość