Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:Dzień dobry,
Stokrotka mąż powinien poobserwować przez jakiś czas ciśnienie,bo rzeczywiście spore było
Aga ja też mam jutro wizytę po południu
Alfa Centauri Henio już pokaźny dzieciaczek 🥰
Przytylas też sporo czy tylko w brzuch idzie?
Joana23 trzymam kciuki, żeby węch i smak jak najszybciej wróciły,a jak się czujesz poza tym?
My ostatnio kupowaliśmy inhalator i z tego co wyczytałam to warto, żeby miał tryb pracy ciągłej. My zdecydowaliśmy się na ciut drozszy sprzęt z Flaem, dokupiliśmy też maskę dla dzieci do roku. Sprawdził się już przy chorobie męża
Ja dziś mam wizytę u ortodonty
Miłego dnia 😚
Powodzenia ortodontyprzytyłam już 12 kg, z czego zdecydowana większość poszła w brzuch.
-
Hej wszystkim w poniedziałek💚🍀 / @Joana- wszystkiego najlepszego. Zdrowia i spełnienia marzeń i lekkiej ciąży do końca 😘 / @AlfaCentauri - to już duży kawaler. 🥰cieszę się, że wszystko jest ok. / @Niutek - kciuki za wizytę i daj nam znać po. / @Ada- mam nadzieje, ze wrócicie dziś do domu 💙odpoczywaj i dbaj o siebie. / @Stokrotka - trzeba obserwować ciśnienie w takim razie. Mam nadzieje, że może to wynik stresu itp. Wizyta u lekarza nie zaszkodzi, nawet zwykle ekg plus kontrola ciśnienia potem. A ty się kochana nie denerwuj 💕takie wartości jak 135/60 to dla mnie kosmos bo ja mam średnio 98-100/65 itp 🙉 Ps. Ja chyba w końcu czuje się lepiej. Wczoraj zjadłam gruszkę na deser, pogoniło mnie do łazienki🙉ale w jelitach zrobiło się luźniej. W ciągu dnia zjadłam tez więcej niż w sobotę. Nie jestem jednak w pełni sił. Cukier rano wyszedł mi 77- zwiększyłam dawkę na 18j, jak coś zmniejszę do 16j znów, jeśli to wina żołądka była. Wzięłam też dziś probiotyk. 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 09:32
Ada.. 31, Stokrotka 86, Aga12345, Joana23, Alfa_Centauri, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jaina cieszę się, że u ciebie też lepiej. To dziś cukier poleciał w dół ale jeszcze w normie, chyba, że sama czujesz, że dla ciebie za niski.
Ja chyba też będę musiała lekko zwiększyć insulinę, przedwczoraj na czczo 97, wczoraj 80 a dzisiaj już wstałam o takiej porze jak zawsze w ciągu tygodnia i 92 zobaczę jeszcze co będzie jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 10:08
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Alfa Centauri ja przybralam 10 kg,ale jakoś chyba równomiernie w brzuchu,udach i tyłku i cyckach 😂
Dzięki 😚
Aga dziękuję 😚
Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Jaina cieszę się, że u ciebie też lepiej. To dziś cukier poleciał w dół ale jeszcze w normie, chyba, że sama czujesz, że dla ciebie za niski.
Ja chyba też będę musiała lekko zwiększyć insulinę, przedwczoraj na czczo 97, wczoraj 80 a dzisiaj już wstałam o takiej porze jak zawsze w ciągu tygodnia i 92 zobaczę jeszcze co będzie jutroStokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Joana - nie wiem jak to będzie jutro więc już dzisiaj życzę Ci wszystkiego dobrego 🙂🎂🥂
Niutek, owocnej wizyty jutro 🙂👍
Ada, oby dzisiaj było już ok i żebyś dostała wypis- co w domu to jednak w domu🙂
Kasiu, udanej wizyty 🙂
Alfa- Twój kawaler to już kawał faceta🙂 oby tak dalej niech się pięknie rozwija 🙂
Jaina, dobrze że już lepiej- oby te wszystkie zawirowania były tylko przez żołądek i żeby już było dobrze. Co do mojego ciśnienia to ja mam tak średnio 120/70. Pisze średnio bo bywa i niżej ( 107/60) ale i wyżej ( 127/75). Ogólnie to w ciąży udaje mi się zachować normę, poza może pomiarami w pokoju położnych 😁
Mąż jest na obserwacji 😉 a w czwartek ma teleporade bo chce właśnie żeby porobił badania. EKG ma aktualne- robił chyba 2-3 m-ce temu. Koszmar z tym ciśnieniem ale wiem że oboje musimy się pilnować bo i jego i moi rodzice chorują na nadciśnienie.
Wiem że u niego niestety jest to też kwestia stresującej pracy. Sama wiem po sobie jak to wyglądało. W okresie gdy było naprawdę ciężko jeszcze zanim poszłam na zwolnienie też miałam podwyższone ciśnienie ( nie tak jak on się jednak). A połowa mojego zespołu że stwierdzonym nadciśnieniem i na lekach...
jaina_proudmoore, Aga12345, Kasiastaraczka, Joana23, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
@Stokrotka - a jak z aktywnością sportową u męża? Może trzeba wdrożyć albo spacery w weekend, albo nawet 15-30 min ćwiczeń codziennie - 🙂dla lepszego samopoczucia. Ja od początku ciąży tylko raz miałam ciśnienie 120/65 🤣i czułam się lekkko pobudzona.
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Jaina ostatnio czytałam jakiś artykuł o 28 tygodniu ciąży i tam było napisane, że w tym tygodniu ciąża nie sprawia jeszcze żadnych problemów w codziennych czynnościach, 2 razy czytałam żeby się upewnić czy źle nie zrozumiałam. Nie wiem kto pisał ten artykuł ale u mnie to już od kilku tygodni (pomimo, że od początku ciąży nie przytyłam) jest problem żeby robić wszystko w takim zakresie jak przed ciąża, najbardziej chyba jeśli chodzi o schylanie się, po pierwsze, że kręgosłup daje się we znaki a po drugie brzuszek już też trochę przeszkadza 😁
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Jaina ostatnio czytałam jakiś artykuł o 28 tygodniu ciąży i tam było napisane, że w tym tygodniu ciąża nie sprawia jeszcze żadnych problemów w codziennych czynnościach, 2 razy czytałam żeby się upewnić czy źle nie zrozumiałam. Nie wiem kto pisał ten artykuł ale u mnie to już od kilku tygodni (pomimo, że od początku ciąży nie przytyłam) jest problem żeby robić wszystko w takim zakresie jak przed ciąża, najbardziej chyba jeśli chodzi o schylanie się, po pierwsze, że kręgosłup daje się we znaki a po drugie brzuszek już też trochę przeszkadza 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 10:33
Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Mój lekarz mówił ostatnio, że maks do 32 tyg jeszcze jest ok, a potem po prostu jest ciężko. Właśnie ten brzuch mi zaczyna powoli przeszkadzać. Na przykład przy ścieraniu podłogi po prysznicu, czasem położę się dziwacznie a potem muszę jak bombka się rozkiwać do wstawania🤣, a lżej już nie będzie przecież. 🤷♀️Coraz częściej też myśle o porodzie, opiece nad dzieckiem, wielu różnych kwestiach… 🧐Ps. A dziś mężowi zadzwonił budzik o 7, a ja cyk- wyskok z łóżka na pomiar cukru 🤪czy wyjdzie właściwy.
To tak jak ja, mąż też ma budzik o 7 i zaraz na równe nogi, a noc dziś miałam jakąś ciężką już od 1:30 się budziłam i nie mogłam zasnąć.
Synek dzisiaj w domu bo przypaletal mu się jakiś katar i kaszel a ja trochę ogarnęłam i zaczęłam pracę na komputerze ale chyba długo to nie potrwa bo synek teraz oczywiście jest co chwilę głodny i wola bo sam już nie wie co chce zjeść 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 10:33
-
Jaina, mąż chodzi regularnie na basen. Na spacery też chodzimy ale przyznam że ja ruszam się więcej niż on😉 no ale ja swój dzień zaczynam o 7 rano, a on o 10... W weekendy jeszcze później. Cała jego rodzina to takie sowy. Mam wrażenie że mój maluch też😁
Aga, uwielbiam takie mądre artykuły 😁 znawcy zawsze się wypowiadają. Albo facet który nigdy nie będzie w ciąży, albo kobieta która w niej nie była lub lekko przeszła.
Ja już od jakiegoś czasu mam problem ze wschylaniem się. I to nie tyle przez sam rozmiar brzucha ile przez to że moje dziecko często naciska przeponę i schylając się ucisk jest tak duży że powietrze mi odcina.
Byłam dzisiaj rano na zakupach i już odczułam więzadła. W ogóle zauwazylsm że teraz mega szybko się męczę i potrzebuje więcej przerw. A puls czasami to mam nawet ponad 90🤦jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotko właśnie o tym mówię, ja wiem, że każdy może przechodzić inaczej ale jednak maluszki ważą przynajmniej kilogram i też nie są już jakimiś minimalistami, swoje miejsce potrzebują, a nie raz jak gdzieś ucisną to tylko można się zdziwić. Z resztą mój mąż wczoraj też zauważył różnice, że w pierwszej ciazy tak nie mialam a teraz to nawet problem żeby się dobrze ułożyć do spania czy wstać z łóżka bo mała nie raz tak się rozłoży, że tylko mnie ugniata 😂
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Stokrotko, oby u męża, było to jednorazowe! Może wczoraj był taki zły cisnieniowo dzień, bo i ja miałam bardzo wysokie - rano 134/98 a wieczorem 133/92. U mnie to dolne trochę szaleje no i tradycyjne puls 😕
Niutek, powodzenia jutro na wizycie! 🙂
Alfa, gratuluje udanej wizyty! Rośnie maluch jak na drożdżach ☺️
Joana, obyś miała jutro piękny urodzinowy dzień 🥳
Ada, trzymam kciuki za wypis ze szpitala! 🤞🏻
Kasiastaraczka, powodzenia u ortodonty 😬
Jaina, cieszę się, że coraz lepiej się czujesz! Oby już te dolegliwości nie wróciły 🙂jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Alfa_Centauri, Aga12345, Kasiastaraczka, Ada.. 31, Joana23 lubią tę wiadomość
-
A odnośnie spania, to ja dowolnie, jak mi wygodnie. Prawa, lewa, plecy. Najczęściej jednak na prawym boku 🙂
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, Ada.. 31, Joana23, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Ja już nie mogę spać na plecach ani na prawym boku,bo chyba synek gdzieś naciska i po dłuższym czasie nie mogę oddychać swobodnie. Mam takie wrażenie wtedy jakbym miała zemdleć.
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
niutek87 wrote:Ja już nie mogę spać na plecach ani na prawym boku,bo chyba synek gdzieś naciska i po dłuższym czasie nie mogę oddychać swobodnie. Mam takie wrażenie wtedy jakbym miała zemdleć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 12:18
-
U mnie ze spaniem tez ciężko , jedynie lewy bok , prawy nie bo mnie kłuje pod żebrem , plecy - wiadomo .. a czasem się nawet zdarza ze na lewym tez noe bardzo , bo dalej prawa strona uwiera .. ehh..
jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość