X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i faktycznie z tym lejkiem lepiej poczekam do karmienia, tym bardziej że one sporo kosztują, 50 zł za dwa lejki.

Ja też w tym tygodniu wizyta, w środę 💪

Dziś robiłam badania krew i mocz, wszystko ok tylko hemoglobina 11,8 a norma od 11,2. Kiedys dostałyście żelazo? Jak już spadło poza normę?

Aneta zazdroszczę baby shower, też bym chciała mieć przy 1 ciąży ale jakoś nikt się za to nie wziął, a mi samej się nie chciało organizować 😅 fajne prezenty, a pewnie jeszcze fajniej sie bawiłaś :)

Joana dużo zdrówka życzę z okazji urodzin i bezproblemowego rozwiązania! Ja mam urodziny w czwartek. 31 lat kończę. W sobotę robię imprezkę :)

Stokrotko trzeba obserwować te ciśnienie u męża, koniecznie. Super że wyszło że dietę masz prawidłowa :)
    Jaina jak dobrze ze już samopoczucie lepsze.
    Alfa to faktycznie duży dzidziuś, cieszę się że wszystko ok.

U mnie samopoczucie myślę że lepsze niz w 1 ciąży. Ale teraz ostatnio mam częściej bóle okresowe. Brzuch też już przeszkadza. A dziś w sklepie już przez maseczkę nie dałam rady oddychać i ją uchyliłam 🤷‍♀️

Ja śpię jak mi wygodnie, nie patrze na strony.

Ada super że wchodzisz do domku, zawsze to u siebie to można na luzie odpoczywać. Oby szyjka już się nie skracała 💪

Dobuska teraz chyba jakaś jesienna chandra jest, albo hormony ciążowe mocniej atakują. Ja wczoraj miałam taką depresje, jakoś wczoraj wydało mi się wszystko takie przytłaczajace że znowu kolejny rok w domu i każdy dzień taki sam- aby przetrwać. Ale dzisiaj już lepiej. Już humor ok. Mam nadzieję że u Ciebie tez to chwilowe.

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, Nisia18, dobuska, Aneta8, MyŚliwa, Ada.. 31, Joana23 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko super wynik, teraz możesz już być spokojniejsza 🙂

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria w takim razie trzymam kciuki za środową wizytę 🙂

Jeheria lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jeheria - kciuki za wizytę 🙂💪 / @Kalcia, @Morwa, @Prosiulek - 💕💕co tam u Was drogie panie? 🧐 / Ja dziś zjadłam już cztery posiłki, aczkolwiek mniejsze porcje. Piłam tez rumianek po obiedzie. Nadal czuje osłabienie, leżałam od piątku w sumie. Dziś zrobiłam pranie, ogarnęłam zmywarkę, nawet miałam wyjście do kosza na śmieci 🤣całe 20 m. Chyba idzie ku lepszemu. Nie życzę nikomu takiego męczenia się z żołądkiem 🙊

Jeheria, Aneta8, Aga12345, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, to Tobie też już za wczasu składam najlepsze życzenia- 🎂🎉 ale my mamy dużo listopadowych kobiet 🙂

A jest ktoś może z grudnia?🙂

Jeheria, ja mam hemoglobinę na poziomie 12. Lekarz nic mi dodatkowo nie zalecał.

Jaina, oby faktycznie szło ku dobremu. Ja takie cuda z żołądkiem miałam na wcześniejszym etapie ciąży. Raz chyba jeszcze na początku 2 trymestru. Mi właśnie bardzo pomogły te probiotyki które polecilas. I co by nie mówić moja restrykcyjna dieta cukrzycowa 😁

Ale ty i tak nie szalejesz z jedzeniem i bierzesz probiotyki więc raczej u ciebie problem gdzie indziej.

Zezloscilam się dzisiaj srogo na męża. Ale już się pogodziliśmy. Szkoda życia i zdrowia na takie nieporozumienia nawet jak przez chwilę masz ochotę drugiej osobie głowę urwać...

jaina_proudmoore, Warszawianka, dobuska, Jeheria, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria ja też od razu składam życzenia! Wszystkiego, o czym tylko marzysz! <3

Stokrotka piękny wynik hemoglobiny glikowanej. Ja się aż boję swojej, bo ostatnio nie jem najlepiej. Niby cukry okej, ale jakoś nie jestem siebie pewna.
    Dobrze, że się pogodziliście z mężem. <3

U mnie to sama nie wiem co, po prostu rozwalają mnie hormony. Wczoraj mąż powiedział, że jestem marudna i się poryczałam, bo ja naprawdę jestem osobą, która jeśli nie ma humoru to się po prostu usuwa z drogi właśnie po to, żeby innych nie denerwować. Biedny mnie później pocieszał, że żartował, ale wiecie...
    Dzisiaj też rozmawiałam przez telefon z kimś z rodziny, bo były pretensje, że nie dzwonię. Powiedziałam, że po prostu nie mam humoru, dlatego nie dzwonię - to usłyszałam, że niedobrze, że się nie odzywam. A z drugiej strony, jakbym się odzywała, tobym usłyszała, że jestem nieznośna.
    No i tak kółko się zamyka.

Chyba po prostu idę wziąć ciepłą kąpiel plus książkę pod pachę. :)

Jestem już coraz większa. Ciężko mi cokolwiek robić, a chcę robić dużo, bo leżenie na kanapie mnie dobija, więc staram się ten czas jakoś wykorzystać, ale ostatnio zrozumiałam, że żyję od budzika do budzika (czyli od leku do leku). Dni mi uciekają jak szalone...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 21:40

Jeheria, Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheira,tak ja dostałam żelazo jak już spadło poniżej tej normy. Teraz mam właśnie 11,2 i nadal biorę żelazo i wspomagam się naturalnie
    Oo a ja w czwartek imieniny 🥰 i zaczynamy wtedy szkołę rodzenia

Dobuska trzymaj się i życzę lepszego humoru 😚 może to ta aura jesienna...

dobuska, Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    (..)czasem położę się dziwacznie a potem muszę jak bombka się rozkiwać do wstawania🤣, a lżej już nie będzie przecież.(...) Ps2. 📍📍📍Ważne pytanie: jak śpicie obecnie? Dla mnie przespanie całej nocy na lewym boku jest niemożliwe. Potem boli mnie bark albo żebro. Śpię częściowo na lewym, wczoraj drzemka na prawym i na plecach. Staram się na lewym leżeć, bo czytałam o większym przepływie krwi, ale to tak sprawdza się na 75% dziennie.
    Koniecznie wprowadź sposób na wstawanie, taki jak Joanna Mróz pokazuje w pierwszym odcinku Szkoły rodzenia! Nie będziesz musiała obciążać kręgosłupa. Obracasz się na bok i z podpieraniem ręki (podobno dobrze to na wydechu robić) podnosisz się do pionu, opuszczając nogi. Jak się tak przyzwyczaisz to też później w razie cesarki Ci będzie dobrze wstawać.
    Czasem mi się zdarza kilka sekund zastanawiać, jak mam wstać z jakiejś pozycji (np. przy kucaniu). Mój mąż ma straszną polewkę z tego. Dobrze, dostarczam mu rozrywki :D.
    Natomiast w kwestii spania to też w tym samym odcinku było i ja się trzymam: śpię tak, żeby mi było wygodnie. Przede wszystkim lepiej nie zasypiać na plecach (bo brzuch ciąży), ale jak się już w nocy ułożysz to nie ma znaczenia. Też wszędzie czytałam, że spać na lewym boku... ale tak sobie myślę: nasze matki pewnie nie stosowały takiego zalecenia, babki też i pewnie w średniowieczu kobiety też spały jak mogły.
    Mi się nawet czasem zdarza obudzić obrócona tak na bok, że prawie leżę na tym brzuchu oO.
    Joana23 wrote:
    Hej :) ja co prawda wizyty w tym tygodniu nie mam, ale za to jutro mam urodziny :) może dostanę od losu prezent i wróci mi węch i smak 🤗
    Wszystkiego najlepszego :-). Niech Ci dolegliwości ciążowe "nie ciążą" aż tak bardzo, mąż na czas skacze do Żabki po lody i ogórki kiszone :-). Siły, spokoju i cierpliwości i przede wszystkim - zdrowia.
    https://www.youtube.com/watch?v=3wUKkAUVYyk

Dzisiaj zadzwoniła do mnie koleżanka, która rodziła z dwa miesiące temu. Ja do niej nie dzwoniłam, bo też przy osesku nie chciałam jej przeszkadzać. Trochę sobie obgadałyśmy jej poród (miała traumatyczne przeżycia i dopiero teraz chciała je ujawnić, spoko - rozumiem). To i tak wciąż temat tabu, więc fajnie, że zaczęła.
    Coś mnie jednak zdziwiło w jej zachowaniu: złapałam ją dwa razy na uogólnianiu. W sensie: JA TAK MIAŁAM, to znaczy, że tak jest. A jak gdzieś czytasz, że bywa inaczej - to nieprawda, bo JA TAK MIAŁAM.
    Kiedyś taka nie była, można ją było przekonać do swojego zdania, przedstawić fakty, może złagodzić jej opinię (JA TAK MIAŁAM, ale może być inaczej), dojść do kompromisu. Załamuje mnie to, bo moja siostra coraz częściej też ma takie skupione na sobie i swoich doświadczeniach zdanie, a też ma dzieci.
    Zwyczajnie nie chcę się taka stać :-(.
    Właśnie piękne jest to tutaj na forum, że potrafimy się wspierać i akceptować swoje nawet kontrowersyjne zdania/myśli.

Jeheira - u mnie z żelazem wyglądało tak:
    Hemoglobina (lis)10,1/(paź)10,4/(wrz)10,9
    Hematokryt (lis)32/(paź)32/(wrz)34

Do października łykałam samą pregne plus. Potem prowadząca dorzuciła Sorbifer Durules, ale jak widać - nie sprawdził się. Teraz dostałam receptę na Feroplex 40 mg - jakieś ampułki(drogie jak nie wiem co). Muszę tylko dopytać, czy brać zamiast Sorbiferu, ale zapewne tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 03:27

Kasiastaraczka, dobuska, Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8, jaina_proudmoore, Joana23, Jeheria lubią tę wiadomość

• MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, dzisiaj dziewczyny napisałam sobie na komputerze tekst o wielopieluchowaniu - łatwiej mi się zbiera tak informacje i myśli.
    Jeśli któraś chętna i ciekawska to mam ten tekst niesformatowany tutaj:
    https://pastebin.com/GsMwkgbw
    (powinien być dostępny przez rok)

To znaczy jest sformatowany tak, że ładnie by wyglądał tutaj wklejony, ale jest strasznie długi i nie wiem, czy jest sens go tutaj puszczać.
    Jakby ktoś miał ciekawsze informacje do podzielenia się lub jakieś uwagi, to dawajcie :-). Chociaż nie uda mi się edytować tamtego tekstu.
    Jak Wam się spodoba, to można poprosić Morwę, żeby dorzuciła tego linka do drugiego posta :-).

Podsumowując moje szperania w sprawie wyprawki:
    Podsumowując w skrócie - zakładając pranie co ok 2-3 dni trzeba się zaopatrzyć w ok. 30 różnych zestawów.
    Z tym, że trzeba się orientować jakie zestawy jak się pierze (co ile zmienia).

Kasiastaraczka, Ada.. 31, Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, Joana23 lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 listopada 2021, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana wszystkiego najlepszego 😚oby spełniły się Twoje najskrytsze marzenia i żebyś była szczęśliwa i zdrowa 🥰

MyŚliwa dzięki za plik,z chęcią zajrzę 😚
    Co do żelaza to tak,zamiast sorbiferu bierzesz feroplex
    Ja zamawiałam w apteline z odbiorem w pobliskiej aptece,fakt-tanie nie jest...

Aga12345, jaina_proudmoore, Joana23, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj całą noc spałam na plecach 🙈
    Tzn zasnęłam grzecznie na lewym boku i później się obrocilam na plecy (co pamietam, bo mnie coś bolało) i wiecie co? Obudziłam się dopiero o szóstej na siku. Ta pozycja jest dla mnie najwygodniejsza, ale i tak jak jestem świadoma to śpię na bokach.
    Mimo wszystko jak wróciłam z łazienki to leżałam na boku i czekałam aż się mała rozrusza, bo miałam jakieś lęki, czy coś.
    Jak widać niepotrzebnie.

No i od dwóch-trzech dni normalnie czuję czkawkę. Po prostu mi podskakuje brzuch tak przez kilka minut, jest to mocniejsze i mniej regularne niż puls. Ciałko jej tak podskakuje śmiesznie. Długo ją zazwyczaj męczy, a i mnie też rozprasza jak leżę.

Miłego dnia, Wam życzę!❤️

Aga12345, Stokrotka 86, Aneta8, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Joana23, Nisia18, MyŚliwa, Jeheria lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, wszystkiego cudownego! Spełnienia wszyyyyystkich marzeń!❤️

Aga12345, jaina_proudmoore, Joana23 lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana 100 lat!! 🥳 wszystkiego co najpiękniejsze i spełnienia najbardziej szalonych marzeń 😘

jaina_proudmoore, Joana23 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, wg mnie ten zmienny nastrój to efekt ciąży. Też mam takie "humorki". I mam nadzieję że nie zostanie mi po ciąży bo najpierw baby blues a potem mam nadzieję powrót do normy. Oby się jakaś depra nie przyplątała...

Joana, ponawiam najlepsze życzenia 🎉 🥂

Myśliwa, super robota jeśli chodzi o ten tekst o wielopielo 👏 ja już swój zestaw mam prawie skompletowany ale i tak z przyjemnością przeczytałam bo co tu dużo ukrywac- dla mnie to będzie eksperyment 😁 w mojej rodzinie nikt tego nie stosował. A mogę dopytać jak to było u Twojej siostry? Co jej się najlepiej sprawdziło? Jak długo stosowała?

Co do koleżanki to mega jej współczuję. A jeśli chodzi o to uogólnianie to myślę że to kwestia charakteru. Moja koleżanka też rodziła jakieś 5-6 tyg temu. I ani przed porodem ani po nie miała takich zapędów.
    Ja to nie sądzę żebym ja zapadła na taki ogolnizm. Może kiedyś taką bardziej byłam jak mniej wiedziałam i mało się znałam😁 muszę przyznać że niepłodność, in vitro a teraz jeszcze ta wredna cukrzyca nauczyły mnie pokory. I już nie uogólniam i się nie mądrze. Przynajmniej w kwestiach na których się nie znam 😉 a w innych dopuszczam opcję że ktoś może mieć inne doświadczenia niż moje.
    Więc myślę że ty też nie będziesz uogólniać 😉

Co do spania to kurcze mąż obudził mnie w nocy bo tak okrutnie chrapalam🤦 w ogóle zauwazylam że w ciąży zdarza mi się to częściej niż normalnie. Mam też wrażenie że maluch mi w tym pomaga bo pół nocy buszował i gdy chrapalam on akurat wtulal mi się w przeponę 😁

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aga12345, Joana23, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 23 listopada 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka a Ty na co postawiłaś przy wielopielo?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myśle, ze to uogólnienie to kwestia charakteru. Ja jestem przekonana, że nie będę nikomu tak mówić, bo ja dobrze wiem, jak mnie to denerwuje. Zreszta znam sporo młodych mam, które tak nie robią. :)
    Ale znam tez te, które uwielbiają… :)

Przed chwilą miałam chwile grozy, przez ponad godzinę nie czułam małej, a byłam po śniadaniu. Zaczepialam ją i nic. W końcu poszłam pod prysznic (trochę tez z myślą, że będę jechać do szpitala sprawdzić) i położyłam się na lewym boku i ją to rozbudziło, bo ona się wtedy w poprzek ustawia.
    Nie denerwowałabym się, gdybym nie czuła normalnie nawet tego jak ona się porusza mocniej.
    Na szczescie kąpiel ją obudziła i teraz szaleje. :)
    Mąż mi powiedział, żebym dała jej pospać. Cwaniaczek jej w sobie nie ma i łatwo mu powiedzieć…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 09:25

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, ja zamierzam używać głównie otulaczy plus wkładów. Mam też kieszonki, ale to z tego względu że kupiłam je na vinted jako nówki z wkładami w bardzo przystępnej cenie🙂

Poważnie rozważam też zakup większej ilości tetr i przeszycie ich w samoloty ( albo zakup gotowych). I na to otulacz. Sama jeszcze nie wiem co u mnie się sprawdzi 🙂
    Jak narazie mam 6 kieszonek, 7 otulaczy ( w drodze- nowe/używane z vinted) i sporo różnych wkładów. Z racji tego że wszystko kupione z drugiej ręki to nie jest to taki majątek jak przewidywałam. Jak coś mi się bardziej sprawdzi możliwe że jeszcze dokupie w trakcie. Aha, i mam te uniwersalne rozmiary 🙂
    A ty Kasiu już coś masz czy może planujesz coś konkretnego?

Jedno czego jestem pewna to to że gdy dziecko pójdzie do żłobka to tam będą używane jednorazówki. Na pewno nie będę zawracała głowy tym paniom z wielopielo. Potem po powrocie do domu zamierzam znowu wkładać bobasa w wielorazowki. Mam też nadzieję że dzięki temu uda się go względnie szybko odpieluchowac🙂
    Ja sama jestem po 30tce więc za moich czasów były tetry😁 i ja dosyć szybko siadłam ma nocnik. A znam takich wygidnickich rodziców którzy mają dzieci w wieku 4 lat i te dalej robią do pieluchy...

jaina_proudmoore, Warszawianka, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Warszawianka Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny,

MyŚliwa - super opis wielopielo
    Też nad tym myślę, chciałabym chociaż spróbować. Na razie kupiłam pieluchy tetrowe czeskiej marki Xkko bird eye, dobrze o nich czytałam, są naturalne i nie są barwione. Znalazłyście jakiś sklep, gdzie można atrakcyjnie kupić wkłady i otulacze? Może są w tym tyg promocje.

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

16uddqk3eylk776c.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłego dnia 🍀💚🍀💚 / @Joana23- raz jeszcze wszystkiego najlepszego 💕🌸🌸🌸🌸/ @MyŚliwa - stosuje rady Joanny Mróz, ale czasem jak wejdę na kanapę od prawej strony to nie mogę zejść. 🤣mąż tez ma ubaw ze mnie chwilami, dlatego teraz leżę po tej stronie kanapy gdzie mogę leżeć na lewym boku 🤣 / @Dobuska - doskonale cię rozumiem. Tez są dni, że nie chce mi się gadać przez tel czy na fb; wole w samotności posiedzieć, w ciszy itp. Na gorsze dni tez trzeba sobie pozwolić, one mina 🙂 / Temat uogólniania i młodych maDek- już poprosiłam koleżankę, że jak mi „mózg” wypadnie przy porodzie to ma mi koniecznie powiedzieć 😎 ale coś w tym jest, myślenie w stylu - ja tak miałam to znaczy = tak na pewno jest. Widzę po córce koleżanki; te ciagle hasła, „ jeszcze zobaczysz, jeszcze spuchniesz, jeszcze to sramro i owamto” ludzie nooo 🤣🙉🤦‍♀️Ile można. / @Dobuska- mój mąż tez mówi wieczorem zwykle, żebym nie zaczepiała dziecka.😛tylko dała mu pospać. A młody buszuje dość często, ostatnio prysznic też go obudził. / Wczoraj pokazywałam mężowi ten filmik z pęcherzem płodowym. Stwierdził na widok pępowiny, że albo zemdleje albo 🤢🤮🤣 - także może być wesoło. Ja go na sale porodowa ciągnąć nie będę na sile. Znam jego niska wytrzymałość na krew itp plus stres. Wiem, że dodatkowo mi to nerwów przysporzy a po co ma chłop mieć tez traumę. Poczeka grzecznie na korytarzu przy ewentualnym CC, a przy porodzie SN - to nie wiem jak to jest; przecież nie będzie czekał 5-10 godzin, tylko wróci do domu 🧐/ Ja dziś nawet do sklepu się wybieram także już siły wracają 🙂💪

Aga12345, Stokrotka 86, Joana23, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega Was podziwiam za wielopielo. Naprawdę! I trzymam kciuki! ❤️
    Ja na ten myślę, że to nie dla mnie (nigdy nie mówię nigdy), ale Was podziwiam. :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ