Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobuska doskonale rozumiem! Ja też czasami szturcham Tadzika,a mąż mówi żebym mu dała spokój bo będzie nerwowy 😂ale czasami są takie dni leniuszka,że zaczynam się martwić i to dlatego
Stokrotka ja jeszcze nie kupiłam nic konkretnego,w weekend zaczęłam oglądać filmiki. Myślę,że będzie trochę tetry i otulaczy. Może jeszcze coś mi wpadnie w oko
To prawda, wielopielo sprzyja odpieluchowaniu 🙂
jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Jaina nie wiem jak u Was w szpitalu, ale u nas męża wpuszczają dopiero jak jest rozwarcie Ok 8 cm, wiec tak naprawdę najdłuższą cześć porodu będę sama.
Mój jest niewzruszony krwią, jak go pytam czy przetnie pępowinę to mówi, że tak, ale na mojego nie działa krew czy inne takie.jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Dobuska doskonale rozumiem! Ja też czasami szturcham Tadzika,a mąż mówi żebym mu dała spokój bo będzie nerwowy 😂ale czasami są takie dni leniuszka,że zaczynam się martwić i to dlatego
Stokrotka ja jeszcze nie kupiłam nic konkretnego,w weekend zaczęłam oglądać filmiki. Myślę,że będzie trochę tetry i otulaczy. Może jeszcze coś mi wpadnie w oko
To prawda, wielopielo sprzyja odpieluchowaniu 🙂
I tak mam od tygodnia, że sprawdzam rano i wieczorem czy jej aktywność jest podobna.
Wolę ją obudzić niż coś przeoczyć i sobie tłumaczyć, że pewnie śpi.Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Jaina nie wiem jak u Was w szpitalu, ale u nas męża wpuszczają dopiero jak jest rozwarcie Ok 8 cm, wiec tak naprawdę najdłuższą cześć porodu będę sama.
Mój jest niewzruszony krwią, jak go pytam czy przetnie pępowinę to mówi, że tak, ale na mojego nie działa krew czy inne takie.dobuska, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Witajcie 🙂 u mnie od rana pada śnieg, powoli zaczynam ogarniać się na wizytę.
Aneta8, dobuska, Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Joana23, MyŚliwa, Jeheria lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Też Was podziwiam z wielopielo! Ja szczerze mówiąc nawet nie zgłębiałam tematu, ale moja koleżanka używa i polecała 🙂
Jaina, my jesteśmy po 3 zajęciach w szkole, pierwsze były takie ogólne o przygotowaniu do narodzin i roli osoby towarzyszącej, drugie o niefarmakologicznych metodach łagodzenia bólu, w tym panowie ćwiczyli masaż, a wczoraj o porodzie. No i po mąż mi powiedział, że jak był bardziej przekonany, że jest bardzo potrzebny i będzie przy porodzie, tak wczoraj po nasłuchaniu się o pękającym czy nacinanym kroczu, to mu się odwidziało 😅 niestety mój jest bardzo wrażliwy, boi się i nie lubi szpitali przez wcześniejsze doświadczenia rodzinne, do tego leczy nerwicę lękową.. także wiem, że nie będę go namawiać i powoli oswajam się z myślą, że może go nie być (wtedy biorę siostrę). Ale znam go i wiem też, że jak nie będzie go ze mną, to zamęczą go wyrzuty sumienia i będzie się zamartwiał nie wiedząc co się ze mną dzieje. Także jest mega rozdarty i ciężka decyzja przed Nim.dobuska, Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Joana23 lubią tę wiadomość
-
Tez mam taką osobę, ktora wie najlepiej, rozmawiałyśmy o tym, ze nasza mała prawdopodobnie urodzi się nie za wielka bo na razie tak wychodzi z badań to uznała, ze na pewno nie, bo jej córeczka tez był mała a ostatecznie urodziła się około 3,5 kg, tak samo z cesarka mówię, ze sama cukrzyca nie jest wskazaniem a ona twierdzi, ze mi powinni zrobić bo jej lekarz przy cukrzycy zawsze robi, trochę mam takie wrażenie jakby życzyła mi zle, oczywiście jak będzie wskazanie to nie będę się sprzeczać ale mimo wszystko chciałabym uniknąć cesarki bo i nie zgodzę się, ze sama cukrzyca jest wskazaniem, z reszta moj lekarz nawet o tym nie wspominał. Ludzie niestety są rozni
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Niutek powodzenia na wizycie i zazdroszczę śniegu!
Aneta, nie ma co faceta zmuszać. Ja cały czas mojemu mówię, że jeśli go to przerasta to ja zrozumiem, ale on chce mnie wspierać. Nawet tłumaczyłam mu o pękaniu i nacinaniu krocza, bo chciał wiedzieć co ma mówić jak i kiedyAneta8, Aga12345, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Tez mam taką osobę, ktora wie najlepiej, rozmawiałyśmy o tym, ze nasza mała prawdopodobnie urodzi się nie za wielka bo na razie tak wychodzi z badań to uznała, ze na pewno nie, bo jej córeczka tez był mała a ostatecznie urodziła się około 3,5 kg, tak samo z cesarka mówię, ze sama cukrzyca nie jest wskazaniem a ona twierdzi, ze mi powinni zrobić bo jej lekarz przy cukrzycy zawsze robi, trochę mam takie wrażenie jakby życzyła mi zle, oczywiście jak będzie wskazanie to nie będę się sprzeczać ale mimo wszystko chciałabym uniknąć cesarki bo i nie zgodzę się, ze sama cukrzyca jest wskazaniem, z reszta moj lekarz nawet o tym nie wspominał. Ludzie niestety są rozni
-
Co do ruchów dziecka, to współczuje Dobuska stresu, dobrze, że nie spanikowałaś mocno i mała w koncu się odezwała ☺️ Ja to znowu marzę, żeby mieć czasami chwile spokoju od tego kręcenia się i kopania 🙈 dziś rano, to tak mi się wypchnął skubaniec, że leżąc na plecach z brzucha utworzyła się piramida 😳
Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Co do ruchów dziecka, to współczuje Dobuska stresu, dobrze, że nie spanikowałaś mocno i mała w koncu się odezwała ☺️ Ja to znowu marzę, żeby mieć czasami chwile spokoju od tego kręcenia się i kopania 🙈 dziś rano, to tak mi się wypchnął skubaniec, że leżąc na plecach z brzucha utworzyła się piramida 😳
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Niutek powodzenia na wizycie i zazdroszczę śniegu!
I do Was niedługo przyjdzie pewnie, bo ja mieszkam ok. 140 km na wschód od Warszawy 🙂
Chyba każda z nas zna taką osobę, która uogólnia 😉
Moja mama zajmuje się czasami moimi bratankami. Pamiętam jak przy starszym mówiła, że trzeba z dzieckiem ćwiczyć mówienie to będzie szybciej mówiło. I rzeczywiście szybciej bratanek mowił,ale nie do końca jestem przekonana, że to tylko kwestia ćwiczeń, bo młodszy ma skończone 3 lata i też z nim ćwiczyła i słabo mówi. Każde dziecko jest inne, nawet tych samych rodziców. Pamiętam przed porodem mówili mi zobaczysz jak to jest. I nie dziwię się, że to jest wkurzające. Potem pojawia się jeszcze porównywanie dzieci itp. Nikt tak nie dokopie w ciężkich momentach jak druga kobieta, nawet jeśli robi to nieświadomie. Ja się odcinam od takich osób,albo przy temacie dzieciowym zmieniam rozmowę na inny temat 🙂Aga12345, Stokrotka 86, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Dobuska ojej,już niedługo będę musiała się baczniej przyglądać ruchom w takim razie
Niutek w Wawce na razie deszczja mam wizytę na 16.40. trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą 😚
Mój mąż wychował się w szpitalu praktycznie. Jego mama jest pielęgniarka chirurgiczną i mieszkali przy szpitalu, więc często jako dzieciak tam do niej biegał. Jego takiego rzeczy nie ruszają, liczę że będzie mnie uspokajał,bo to ja mdleję na widok krwi...Stokrotka 86, Aga12345, dobuska, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Ja mam na 15.30 🙂 Kasia trzymam kciuki za Twoją wizytę 🙂
U mnie mąż był przy porodzie tylko wcześniej ustaliliśmy wspólnie, że ma siedzieć przy mojej głowie i nie zaglądać z drugiej strony mimo,że jego krew nie ruszą 😉Stokrotka 86, dobuska, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Joana23, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Niutek 😚
Takie porady niezagladania od dołu mój mąż dostał od męża mojej kuzynki 😂
A ja dalej robię kocyk, przerobiłam jeden motek,mam już 14 cm w górędobuska, niutek87, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Joana23, Aga12345, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Niutek u mnie tak samo - ma zakaz patrzenie od przodu
Kasiu już niedługo też powinnaś analizować ruchy. Nie chodzi o typowe liczenie przez cały dzień, ale o to, żebyś nie straciła czujności.
Lepiej pojechać na izbę raz za dużo niż raz za mało.
Ja najbardziej lubię ludzi zobaczyśków.
Mi siostra mówiła na początku ciąży: zobaczysz, jeszcze do końca przytyjesz dużo. Ja przytyłam 30 kg.
Ja na to: a trzymałaś jakąś dietę?
Ona: coś Ty! Jadłam wszystko!
Ja: O_o
A teraz siostra pyta, czy już przytyłam, a ja jej na to, że dopiero powoli zbliżam się do wagi 0 i już raczej 30 kilogramów na plusie nie dobiję i ona już nic nie mówi...jaina_proudmoore, niutek87, Aneta8, Stokrotka 86, Aga12345, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
jeszcze raz dzięki wielkie za życzenia
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Dajcie znać jak Wasze maluchy się mają
Ja niezmiennie ubolewam nad tym, że u mnie w szpitalu nie ma porodów rodzinnych, jeszcze się z tą myślą nie oswoiłam..
Troszkę zazdroszczę śniegu.. u nnie nad morzem niestety coraz rzadziej się pojawia 😔
Stokrotka - super, że wyszło z wynikami i trzymaniem Twojej diety wszystko git 👌🏻 Może akurat teraz Wasz synek tak przybrał na brzuszku, a za tydzień na prenatalnych bedą całkiem inne pomiary 🤞🏻
Jaina, super, że wracasz do żywych
Dobuska, mój partner też mi mówi, że jak Kaja się nie rusza, to pewnie śpi, a u mnie już schiza w głowie
Mysliwa, super zestawienie z wielopielo! Ogrom wartościowej wiedzy w jednym miejscu. Sama mocno się nad tym zastanawiam, ale przez pierwsze 2-3 miesiące odpuszczam i zobaczę jak to wyjdzie potem w praniu
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, kciuki za popołudniowe wizyty👍 dajcie znać po.
Ja jutro jadę na krew i mocz przed wtorkową wizyta. A w piątek mam zaplanowane szczepienie przypominające na covid. Mam nadzieję że obędzie bez złego samopoczucia bo w sobotę jedziemy do sklepu po bazę i fotelik i wypada żebym była sprawna fizycznie i psychicznie 😁
Dobuska, to jeśli dobrze rozumiem to to zalecone liczenie ruchów jest od skończonego 30 tc? I masz je liczyć po śniadaniu i kolacji- do 10 ruchów w ciągu 2 h. I ty wtedy leżysz, siedzisz, chodzisz? A ruchy to wszelkie przesuwanie czy tylko mocne kopy?😁 Przepraszam że tyle pytam ale jestem ciekawa jak Ci to wytłumaczyli w szpitalu 🙂
Kasiu, a jaki kolor kocyka robisz?
Co do wagi to ja już zaczęłam tyć. I mam wrażenie że dosyć szybko. Ale możliwe że u mnie i teraz będzie jak zwykle- czyli 2 kg w ciągu 2 tygodni a potem spokój na trochę😉
Od 2 godzin siedzę przy komputerze i próbuje dokończyć zamawianie wyprawki. Koszmar jskis- została mi głównie chemia i ta cała drobnica i już czuję że dzisiaj dam sobie z tym spokój.jaina_proudmoore, Aga12345, Nisia18, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Pamiętam, że w poprzedniej ciąży lekarz prowadzący dał mi taką kartkę z tabelką, trochę inną niż w szpitalu dają i od rana miałam 10 ruchów doliczyć i potem już nie musiałam, następnego rana to samo. Tam było do zaznaczenia czas co pół godziny i po tygodniu okazało się,że jest pewnien schemat tych ruchów. Jak znajdę tą kartkę to wrzucę tutaj 🙂
jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀